Dupla világbajnok (2024,2025) dupla csík. Ez így korrekt.AAttila írta: ↑2026.04.27., hétf. 12:52Az UCI megint jó volt. Pogacar-t megbúntették a Liege után 5435€-ra, mert szabálytalan volt rajta a mez, a dobogón. (A karján dupla szivárvány csík volt, a hasán pedig közel volt az UAE logó a szivárvány csíkokhoz)![]()
Annyi még,hogy végül utólag visszavonták a büntit.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Az UCI megint jó volt. Pogacar-t megbúntették a Liege után 5435€-ra, mert szabálytalan volt rajta a mez, a dobogón. (A karján dupla szivárvány csík volt, a hasán pedig közel volt az UAE logó a szivárvány csíkokhoz)
Én megúsztam eszméletvesztéssel és kulcs csonttal, pedig nem is tudok kerékpározni.asebestyen írta: ↑2026.04.25., szomb. 18:35Szegény Szilárd jól összetörte magát Mádon a múlt héten. Eszméletvesztés, kulcs csont és 3 borda nyekk... Pedig Ő kerékpározni is tud, nem úgy mint én.. Veszélyes üzem ez a versenyzés.
De hajrá, akit mozgat !![]()
Sajnálom Szilárdot, mielőbbi teljes felépülést kívánok Neki. És hát igen, van veszély ebben a sportban (is). Talán a TT szakág, ahol igazán nem vagy kitéve más hülyeségének, bénázásának, de ott is van esélye egy balesetnek.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8228
Szegény Szilárd jól összetörte magát Mádon a múlt héten. Eszméletvesztés, kulcs csont és 3 borda nyekk... Pedig Ő kerékpározni is tud, nem úgy mint én.. Veszélyes üzem ez a versenyzés.
De hajrá, akit mozgat !
De hajrá, akit mozgat !
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Én most kitaláltam magamnak egy célt ( hülye fejemmel
) ahhoz muszáj így edzenem. Valószínűleg én mindig is ilyen maradok, de ezután a verseny után, nem fogok már ehhez hasonlót bevállalni,max kedvtelésből elmegyek 1-2-re. Gyermekkorom óta versenyeztem több-kevesebb kihagyással,az én agyamnak már kell ez. Nem tudok "csak simán" sportolni. Persze az más,amikor pl mentünk egy karikát a Pilisben v a Mátrában, de a folyamatos edzés nekem nem megy ha nincs néha egy verseny.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5544
Lehet lazsálni emelkedőn is.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10105
Épp ma kérdeztem Ákost, h mi a tökért tekered azt a sz@rt, de kb ezt tippeltem. Hát sok sikert az eredményekhez, ami az hoz. Én személy szerint heti rendszerességgel kib@sznám, annyira rühellem. Sajnos semmi köze a kerékpározáshoz, mindamellett, hogy borzasztóan unalmas és demoralizáló. Én kerékpározni szeretek és az eredmények sem vonzanak, így nekem marad a kinti ride, szerencsére!AAttila írta: ↑2026.04.25., szomb. 11:10Én személy szerint ott tartok, hogy- bár nem olyan öröm,mint kint - de inkább görgőzök. Sokkal pontosabban és stresszmentesen tudom megcsinálni az edzéseimet. Tényleg csak arra kell fókuszálni, ami ki van írva. Hozzáteszem, megbeszéltük, hogy 2-2,5 óránál többet nem görgőzök, de a hosszabb edzések amúgy is más jellegűek, azok mehetnek kint. De nálam nem is annyira adott a környezet sem,mint aki pl dombok között vagy hegyek mellett lakik. Tegnap volt 7x10p közte 4p pihenő. Ez síkon sem jó, hacsak nem az üres Hortobágyon vagy, de emelkedőkre sem, mert ott meg a pihi nem adja ki. Szóval szerintem a görgő elfogadható ilyen szép időben is. Ez a valamit vamiért eset.
Ha csak funride lenne, indulnék Vinklerhez,hogy tekerjünk egyet a Pilisben vagy Pärthez a Bükkbe. De még Ákosnak is jut dimbes-dombos szépséges erdő. Revivel már nem annyira mennék a Hortobágyra, Ő is kínozta ott magát eleget, de a Mátrába szívesen.
Ui. Emelkedőn simán meg tudod csinálni a 7x10-et 4 perc visszagurulásal, még sokkal többet is. Én is úgy csinálom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

A jó hír, hogy kereket viszonylag könnyen és gyorsan tudsz cserélni. Szóval vehetsz bele egy “olyan” kereket is viszonylag kis rafordítással!gianni321 írta: ↑2026.04.25., szomb. 11:23Szükség valóban nincs rá. Egész egyszerűen csak örültem, hogy volt egy ilyenem és élvezehettem azt a többletet, amit adott. Erőnlét nyilván nem múlik rajta. Nem is ez volt a lényeg. Csak egész egyszerűen feltűnt, hogy ez a mostani kerék nem az a kerék. Ennyi. Nem kell ebbe többet belelátni.Vinkler írta: ↑2026.04.24., pén. 09:28A fitting nagyon hasznos dolog!
Egyetértek Ákossal, hogy többet számít bármely csapágyazásnál.
Egyébként nekem egy viszonylag egyszerű DT 350 Straightpull agyas kerekem van, nincs benne Ceramicspeed, de nem is érzem szükségességét, maximálisan elégedett vgyok vele.
A fitting egy országúti bringánál szinte kötelező, ezt se vitatja szerintem senki.
Egyébként meg tényleg sokat számít a pszichének, ha egy olyan kereked van, amivel élmény a gurulás.
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
Szükség valóban nincs rá. Egész egyszerűen csak örültem, hogy volt egy ilyenem és élvezehettem azt a többletet, amit adott. Erőnlét nyilván nem múlik rajta. Nem is ez volt a lényeg. Csak egész egyszerűen feltűnt, hogy ez a mostani kerék nem az a kerék. Ennyi. Nem kell ebbe többet belelátni.Vinkler írta: ↑2026.04.24., pén. 09:28A fitting nagyon hasznos dolog!
Egyébként nekem egy viszonylag egyszerű DT 350 Straightpull agyas kerekem van, nincs benne Ceramicspeed, de nem is érzem szükségességét, maximálisan elégedett vgyok vele.
A fitting egy országúti bringánál szinte kötelező, ezt se vitatja szerintem senki.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Én személy szerint ott tartok, hogy- bár nem olyan öröm,mint kint - de inkább görgőzök. Sokkal pontosabban és stresszmentesen tudom megcsinálni az edzéseimet. Tényleg csak arra kell fókuszálni, ami ki van írva. Hozzáteszem, megbeszéltük, hogy 2-2,5 óránál többet nem görgőzök, de a hosszabb edzések amúgy is más jellegűek, azok mehetnek kint. De nálam nem is annyira adott a környezet sem,mint aki pl dombok között vagy hegyek mellett lakik. Tegnap volt 7x10p közte 4p pihenő. Ez síkon sem jó, hacsak nem az üres Hortobágyon vagy, de emelkedőkre sem, mert ott meg a pihi nem adja ki. Szóval szerintem a görgő elfogadható ilyen szép időben is. Ez a valamit vamiért eset.
Ha csak funride lenne, indulnék Vinklerhez,hogy tekerjünk egyet a Pilisben vagy Pärthez a Bükkbe. De még Ákosnak is jut dimbes-dombos szépséges erdő. Revivel már nem annyira mennék a Hortobágyra, Ő is kínozta ott magát eleget
, de a Mátrába szívesen.
Ha csak funride lenne, indulnék Vinklerhez,hogy tekerjünk egyet a Pilisben vagy Pärthez a Bükkbe. De még Ákosnak is jut dimbes-dombos szépséges erdő. Revivel már nem annyira mennék a Hortobágyra, Ő is kínozta ott magát eleget
- asebestyen
- V.I.P.

Ilyenkor csak bent szabad, zárt légtérben.

- Vinkler
- Adminisztrátor

Ilyen szép időben görgőzni?!

- pärt
- Őslakos

Van, aki képes a görgőn szenvedést egy magasabb szintre emelni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

A fitting nagyon hasznos dolog!
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Hasonlóan "sima" utak itt is...
-t, aztán kész. :) Különben meg mindenki más is olvassa, ők nem értik félre (se kicsit, se qrvára), szóval mindenképp van értelme.
Nem reagálok többet egy posztodra se, ha ez Neked gond. Talán vannak itt néhányan, akik tudják, mert ismernek, hogy semmi bántó szándék nincs ezekben a posztjaimban, talán kicsit irónikusan / nyersen, stb... fogalmazok. Ilyen vagyok, nem ellened irányul.
- asebestyen
- V.I.P.

Ne bánj semmit! Mindegy, hogy én mit írok, nem vagyok senki. Ha nem tetszik, amit írtam, tegyél egy
Nem reagálok többet egy posztodra se, ha ez Neked gond. Talán vannak itt néhányan, akik tudják, mert ismernek, hogy semmi bántó szándék nincs ezekben a posztjaimban, talán kicsit irónikusan / nyersen, stb... fogalmazok. Ilyen vagyok, nem ellened irányul.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Visegrádon egy bisztrónál.
-
gianni321
- V.I.P.

Ezt jól összeszedted.asebestyen írta: ↑2026.04.23., csüt. 08:38Jobban járnál egy korrekt bikefittinggel, mint az agyig ceramicspeedezéssel, nem csak érzetre/kényelemre, hanem tempora is. A bicajhifin is túl vagyok szerencsére, az én szintemen kb 0 jelentősége van a kerékszettek közti tömegkülönbségnek, meg annak is, hogy DT180 vagy DT350 agy van a kerékben vagy a küllő lapított vagy kerek. Hogy milyen gumi van a kerekeken és az milyen nyomáson van milyen útfelülethez, az viszont nagyon is számít, meg a felniprofil oldalszélben. Na jó, de én gyenge és lassú vagyok, gyors srácoknak számít minden, ezt aláírom.gianni321 írta: ↑2026.04.22., szer. 22:45Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.
Ettől függetlenül alig várom, hogy holnap elkészüljön és mehessek vele.
Hosszabb távon azt várom ettől a cserétől, hogy komfortosabb lesz az SL8, mint a Venge. Papírforma szerint így kellene lennie.
No és nálad hogy áll a Trek?
A power nyereg csak akkor lesz jó, ha nincs combközelítő izmod kb semmi és folyamatosan aero pozícióban vagy, akkor viszont a nyakadnak annyi lesz, mindegy hogy 44-es kormányt raksz-e fel. Mondjuk egy korrekt bikefittingben benne van, hogy kiderülhet akár az is, hogy ez a bicaj ebben a méretben nem Rád szabható.
Tévedés jogát fenntartom.![]()
![]()
Gondolkoztam, h beírjak-e a Pro-M Store-os pozitív tapasztalat kapcsán, kezdem megbánni... 1-2 dolgot félre értettél, (qrvára) de egy ilyen beírás után nem gondolom, h kéne reagálnom.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
A power nyereg csak akkor lesz jó, ha nincs combközelítő izmod kb semmi és folyamatosan aero pozícióban vagy, akkor viszont a nyakadnak annyi lesz, mindegy hogy 44-es kormányt raksz-e fel. Mondjuk egy korrekt bikefittingben benne van, hogy kiderülhet akár az is, hogy ez a bicaj ebben a méretben nem Rád szabható.
Tévedés jogát fenntartom.
- asebestyen
- V.I.P.

Jobban járnál egy korrekt bikefittinggel, mint az agyig ceramicspeedezéssel, nem csak érzetre/kényelemre, hanem tempora is. A bicajhifin is túl vagyok szerencsére, az én szintemen kb 0 jelentősége van a kerékszettek közti tömegkülönbségnek, meg annak is, hogy DT180 vagy DT350 agy van a kerékben vagy a küllő lapított vagy kerek. Hogy milyen gumi van a kerekeken és az milyen nyomáson van milyen útfelülethez, az viszont nagyon is számít, meg a felniprofil oldalszélben. Na jó, de én gyenge és lassú vagyok, gyors srácoknak számít minden, ezt aláírom.gianni321 írta: ↑2026.04.22., szer. 22:45Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.
Hosszabb távon azt várom ettől a cserétől, hogy komfortosabb lesz az SL8, mint a Venge. Papírforma szerint így kellene lennie.
Tévedés jogát fenntartom.
Fleche Wallone : lehet, hogy Pogi kicsit meg fog izzadkázni a Liegen? 
-
gianni321
- V.I.P.

Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.pärt írta: ↑2026.04.22., szer. 21:34Én is rendeltem már tőlük, nagyon gyorsan itt volt a cucc, ráadásul jó árban.Én azt tapasztaltam, hogy megbízható, valós idejű a készletinformációjuk. A kifogyott darabokat eleve behalványított felirattal dobja fel, azokat már eleve nem is kell nézni.
Hogy gurul az újdonság? Van értelmezhető különbség, vagy csak kábelcsere?
- pärt
- Őslakos

Én is rendeltem már tőlük, nagyon gyorsan itt volt a cucc, ráadásul jó árban.
Hogy gurul az újdonság? Van értelmezhető különbség, vagy csak kábelcsere
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Tour of Alps, ma. Ezek a firkászok mindenféle híres, angolszász emberekre fókuszálnak, pedig a lényeg
a háttérben...