Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Hogy felpörögtek itt az események. Ez a váltó nem túl impozáns darab, de a kevesebb néha több, mint tudjuk...
Ennek az ellentéte egy , a hétvégi házban dolgozó hangsugárzóm váltója, ami annyi alkatrészből áll, amiből simán lehetne építeni egy erősítőt. Ha kimegyek és nem felejtem el, lefotózom.
Indy megnyerte az "1 négyzetméterre eső hifi cuccok száma" versenyt! :smile53:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 702

Hozzászólás Szerző: Snipi »

-CB- írta:
2026.07.22., szer. 14:13
Snipi írta:
2026.07.22., szer. 13:57
Indy írta:
2026.07.22., szer. 13:33

Így van, nálam, az én szobámban, az én fülem szerint, a Minstrel mellé nem kell szub. Hozzá kell tennem, hogy a Sintrával is jó a Rel, de a Jim Rogers-el sokkal jobb az összhang. Támogatom a kipróbálását, nekem is hamarabb meg kellett volna lépnem... :D
Az igaz, hogy a Royd-okban nincs hangváltó? Mintha valahol valaki egyszer ilyet mondott volna ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert ha OHFC bulin volt, akkor valszeg. nem voltam nagyon szomjas. :D
A hír igaz, csak nem a Roydokban, és azért kondenzátor van ott is a magasak előtt, mert megölné őket a mélyfreki.
A JBL 4311, és a Videoton Saphir voltak ilyenek, amikről én tudok/voltak nekem.
Saphir meg Corona nekem is volt. Utána kaptam el a hifibetegséget. Ugyanis a Corona után lett egy Kef Cantor dobozom, és csak néztem mint Rozi a moziban ... :D Ez köbö 1980 vagy 81-ben lehetett ...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2026.07.22., szer. 14:08
Snipi írta:
Az igaz, hogy a Royd-okban nincs hangváltó? Mintha valahol valaki egyszer ilyet mondott volna ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert ha OHFC bulin volt, akkor valszeg. nem voltam nagyon szomjas. :D
Hát, valami azért akad benne. :D

minstrel_valto.jpg
ez bőven elég ... nem kell ezt túlgondolni ... abból általában nem sül ki jó (név nélkül, de tudnék ... )

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Snipi írta:
Indy írta:
BLX írta:
2026.07.22., szer. 13:27

A Minstrelhez, ha jól sejtem nem feltétlenül kell sub...?

Si2+X2 + REL + Sintra nagyon klassz lehet! :drum:

Lehet télen kipróbálok egy REL-t... :smile29:
Így van, nálam, az én szobámban, az én fülem szerint, a Minstrel mellé nem kell szub. Hozzá kell tennem, hogy a Sintrával is jó a Rel, de a Jim Rogers-el sokkal jobb az összhang. Támogatom a kipróbálását, nekem is hamarabb meg kellett volna lépnem... :D
A hír igaz, csak nem a Roydokban, és azért kondenzátor van ott is a magasak előtt, mert megölné őket a mélyfreki.
A JBL 4311, és a Videoton Saphir voltak ilyenek, amikről én tudok/voltak nekem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1689

Hozzászólás Szerző: Indy »

Snipi írta:
Hát, valami azért akad benne. :D
minstrel_valto.jpg
minstrel_valto.jpg (135.64 KiB) Megtekintve 160 alkalommal
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
BLX írta:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1103

Hozzászólás Szerző: BLX »

Indy írta:
2026.07.22., szer. 13:19
BLX írta:
2026.07.22., szer. 13:08
Mindig nagyon örülök, amikor új képeket raksz fel! :tutiok:

Akkor jelenleg NAD310+Minstrel és Heed Si(2?)+Sintra a felállás? (Ha jól látom, a kép alapján.) A REL melyik subját használod? Hogy van bekötve, melyik felálláshoz?
Köszönöm, ha van valami, megosztom, bár ritkán van ilyesmi. Si2/X2, az hajtja felváltva a Sintrát és a Jim Rogerset, speakon (magas jelszintű) csatlakozással, viszont teljesen más vágással és hangerő beállítással. A szub az egy Rel T/5i.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2026.07.22., szer. 13:08

Akkor jelenleg NAD310+Minstrel és Heed Si(2?)+Sintra a felállás? (Ha jól látom, a kép alapján.) A REL melyik subját használod? Hogy van bekötve, melyik felálláshoz?
Köszönöm, ha van valami, megosztom, bár ritkán van ilyesmi. Si2/X2, az hajtja felváltva a Sintrát és a Jim Rogerset, speakon (magas jelszintű) csatlakozással, viszont teljesen más vágással és hangerő beállítással. A szub az egy Rel T/5i.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2026.07.22., szer. 11:39
Az évek során többféle erősítővel is volt alkalmam kipróbálni a Minstrelt, többféle kábelezéssel is, de a legjobban eddig egy olcsó NAD 310-es erősítővel és DNM Reson kábelekkel tetszik a hangja: folyékony, meleg, de gyors hang, leginkább (prog)rock-ot hallgatok rajtuk. Ott a háttérben pedig az új szerzemény, amivel kiteljesedett a teljes frekvenciasáv, igaz, más-más beállítással megy a Sintra és a JR149, más-más műfajhoz. :smile29:

20260712_154503.jpg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Az évek során többféle erősítővel is volt alkalmam kipróbálni a Minstrelt, többféle kábelezéssel is, de a legjobban eddig egy olcsó NAD 310-es erősítővel és DNM Reson kábelekkel tetszik a hangja: folyékony, meleg, de gyors hang, leginkább (prog)rock-ot hallgatok rajtuk. Ott a háttérben pedig az új szerzemény, amivel kiteljesedett a teljes frekvenciasáv, igaz, más-más beállítással megy a Sintra és a JR149, más-más műfajhoz. :smile29:
20260712_154503.jpg

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

A nagyobbacska jobban tetszik! :rolleyes:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Komplementerek egymás mellett:
20260429_192613(1).jpg

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3038

Hozzászólás Szerző: trane »

Indy írta:
2026.04.27., hétf. 14:13
Ha a habszivacs peremre gondolsz, elismerem, hogy lehetett olyan Sintra is. :smile53:
mindegy, elmúlt :smile49: - csak nagyon nem esett jól...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Indy
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2026.04.27., hétf. 14:11
azé' idővel csak elismerésre kerül, hogy ugyanbiza' mégiscsak voltak (számos) változatok... :yingyang: - pedig anno a vezetéseddel nekem estetek sad.gif
Ha a habszivacs peremre gondolsz, elismerem, hogy lehetett olyan Sintra is. :smile53:

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Indy írta:
2026.04.27., hétf. 13:36
Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.

sintra1_1.jpg
azé' idővel csak elismerésre kerül, hogy ugyanbiza' mégiscsak voltak (számos) változatok... :yingyang: - pedig anno a vezetéseddel (és pont egy Sintra II kapcsán - ld. képek) nekem estetek sad.gif
Csatolmányok
DSCF7369.JPG
DSCF5100.JPG
DSCF6607.JPG
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trane 2026.04.27., hétf. 14:14-kor.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.
sintra1_1.jpg

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 515

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Ez a kép se tegnap készült. Royd The Sorcerer egy Michell lemezjátszó társaságában. Abban szerintem egyet értünk, hogy a Sorcerer a legszebb Royd hangsugárzó mind közül.
royd.jpg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

TomLeftiger írta:
2026.04.24., pén. 17:09
Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt. :smile29: Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát. :D
Szerintem ez volt:
s-l400.jpg
s-l400.jpg (55.35 KiB) Megtekintve 787 alkalommal
A kiadásban nem vagyok biztos!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indy 2026.04.24., pén. 19:05-kor.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt. :smile29: Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát. :D

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

2014. szeptemberében Huszti Zsolt jóvoltából volt egy Royd nap a Heed Audio bemutatótermében. Ennek lassan 12 éve...

Anno birtokoltam többféle Royd hangsugárzót is, a két kedvencem a Sorcerer, és a Sintra II-es voltak. Előbbit mikor utoljára hallottam hatalmas csalódás volt. Nekem ez a típus Exposure erősítéssel tetszett igazán, és mikor talán 2-3 éve hallottam csak árnyéka volt annak a hangnak, amit úgy szerettem. Ha egy kisebb szobába most vennék Royd-ot, csak a Sintra II-es jöhetne számításba. Úgy érzem Indy jól választott, és nagyon kíváncsi vagyok mit tud most kihozni belőle a Heed Obelisk Si2/X2-vel. Szerintem májusban meg is látogatom, mert kíváncsi vagyok. Persze ha beenged... :D

Ha már szóbahoztam a Royd napokat, visszakerestem néhány írást 12 évvel ezelőttről:

Szóval a Royd hangsugárzókat ezekkel az erősítőkkel/forrásokkal demózta Zsolt:

Erősítők: Naim utángyártott/DIY, Ion obelisk 3x/x-pack, Heed Si(dölt)+X2, Heed Si mkIII nagy pre, pm lánc.

Forrás: Rega planet CD, Rega Planar P3 + Chorus, Roksan Xerxes 20 plus.

Három vélemény a Royd napon tapasztaltakról:

Zebo:

Sintra II.

Nagyon hasonlít a Sintra I-re,valamivel visszafogottabbnak tűnik,kicsit hiányzik belőle az 1-es játékossága.
De jelzem,itt ne óriási különbségre gondoljatok,szinte csak nüanszokról van szó.

Indy:

Mivel eleddig soha nem hallottam Heed rendszert, a nap másik nagy újdonsága ez volt. Mind a "négy" erősítő kedvemre való volt, elképzelhető, hogy kérek egy (van kitől) tápos Obelisk Si-t otthoni próbára (hogy megbizonyosodjak róla, hogy a tapasztalt picit hűvösebb karaktert nem csak a heveny, egész napos fejfájásom okozta).

Amikor Zsolt berakta a Sintra II-őt, (már az Ionnal) azt gondoltam, ez az a doboz, amit Joe Akroyd először szeretett volna a Sintra I helyett! Afféle kikacsintás ez a részéről, "látjátok, ez az én igazi gyerekem"... Azonban a "külső nyomás" hatására, valószínűleg kicsit (kora)szülött Sintra (I) a "hallgatólagos többség" szerencséjére nem lett zabigyerek. Nekem is ő a kedvencem, de így, visszatekintve arra 8 órára, kezdem érteni Akroyd hanghoz és a hét literhez kötődő filozófiáját.

TomLeftiger:

Sintra II.

Ez a doboz tetszett a legjobban minden szempontból. Én is inkább éreztem az Edenhez közelebbinek a hangját. Picit talán lassabb, de egységesebb mint az I-es verzió. Szívesen hazavinnék egy párat belőle...

(Nem sokkal ezután szereztem is egy párat, és kb. két évig hallgattam.)

Elmélkedtünk még arról is, hogy a Royd-ok mennyire jól teljesítenek analóg forrásról:

Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...

Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek...

Nálam azóta sem változott a helyzet, pedig sokkal jobb digitális forrásokat használunk mostanság, mint akkor... (Ezek még 12 éve nem is léteztek, amikor meg készültek a Royd dobozok pláne nem.) Bár azért mégis változott, mert tényleg sokat fejlődött a technika ezen a téren, és már jó szívvel hallgatom digitről is a zenét. Mondhatni kisebb lett a szakadék az analóg és digitális között, mint akkor, de teljesen ez sem igaz. Azt az atmoszférát (nem tér) azokat a húsos, valóságosabb hangszerhangokat a nálam járt egyik DAC/streamer se tudta, amit egy erős középkategóriás lemezjátszó viszont simán hozott.

Ennek tükrében főleg nagyon kíváncsi leszek, hogy teljesít 2026-ban egy Sintra II-es... gondolkodik.gif

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

trane írta:
2026.04.24., pén. 16:14
BLX írta:
2026.04.24., pén. 14:42
...Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője...
Mindkettő szórakoztató a maga módján. Kis időutazás. :party:
100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában :rolleyes: . kár, hogy nincs kedvem soha Bp.-re menni... :ohnoohnoohno:
Ez az erősítő egy 2018-as verzió. Sőt, azóta kisebb frissítéseket is kapott Attilától. Szerintem jó páros a Minstrellel.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

BLX írta:
...Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője...
100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában :rolleyes: . kár, hogy nincs kedvem soha Bp.-re menni... :ohnoohnoohno:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
Indy inspirált, hogy bedobjak én is néhány képet. :drum: Nekem is Sintra és Minstrel párosom van. :napsut:
Látom, a furnérok is stimmelnek! :) Valóban, mindkettő nagyon jó, de másként jó, így nem is nyilvánítanék "győztest". :smile29:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy inspirált, hogy bedobjak én is néhány képet. :drum: Nekem is Sintra és Minstrel párosom van. :napsut:

Royd Sintra 1:

Erősítő: ION Systems SP1-SAM40-XPAK2
Sintra1_1.jpeg
Sintra1_2.jpeg
Royd Minstrel:

Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője
Minstrel_1.jpeg
Minstrel_2.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”