Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 700

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

-CB- írta:
Tegnap, 14:13
Snipi írta:
Tegnap, 13:57
Indy írta:
Tegnap, 13:33

Így van, nálam, az én szobámban, az én fülem szerint, a Minstrel mellé nem kell szub. Hozzá kell tennem, hogy a Sintrával is jó a Rel, de a Jim Rogers-el sokkal jobb az összhang. Támogatom a kipróbálását, nekem is hamarabb meg kellett volna lépnem... :D
Az igaz, hogy a Royd-okban nincs hangváltó? Mintha valahol valaki egyszer ilyet mondott volna ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert ha OHFC bulin volt, akkor valszeg. nem voltam nagyon szomjas. :D
A hír igaz, csak nem a Roydokban, és azért kondenzátor van ott is a magasak előtt, mert megölné őket a mélyfreki.
A JBL 4311, és a Videoton Saphir voltak ilyenek, amikről én tudok/voltak nekem.
Saphir meg Corona nekem is volt. Utána kaptam el a hifibetegséget. Ugyanis a Corona után lett egy Kef Cantor dobozom, és csak néztem mint Rozi a moziban ... :D Ez köbö 1980 vagy 81-ben lehetett ...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
Tegnap, 14:08
Snipi írta:
Az igaz, hogy a Royd-okban nincs hangváltó? Mintha valahol valaki egyszer ilyet mondott volna ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert ha OHFC bulin volt, akkor valszeg. nem voltam nagyon szomjas. :D
Hát, valami azért akad benne. :D

minstrel_valto.jpg
ez bőven elég ... nem kell ezt túlgondolni ... abból általában nem sül ki jó (név nélkül, de tudnék ... )

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Snipi írta:
Indy írta:
BLX írta:
Tegnap, 13:27

A Minstrelhez, ha jól sejtem nem feltétlenül kell sub...?

Si2+X2 + REL + Sintra nagyon klassz lehet! :drum:

Lehet télen kipróbálok egy REL-t... :smile29:
Így van, nálam, az én szobámban, az én fülem szerint, a Minstrel mellé nem kell szub. Hozzá kell tennem, hogy a Sintrával is jó a Rel, de a Jim Rogers-el sokkal jobb az összhang. Támogatom a kipróbálását, nekem is hamarabb meg kellett volna lépnem... :D
A hír igaz, csak nem a Roydokban, és azért kondenzátor van ott is a magasak előtt, mert megölné őket a mélyfreki.
A JBL 4311, és a Videoton Saphir voltak ilyenek, amikről én tudok/voltak nekem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1687

Hozzászólás Szerző: Indy »

Snipi írta:
Hát, valami azért akad benne. :D
minstrel_valto.jpg
minstrel_valto.jpg (135.64 KiB) Megtekintve 66 alkalommal
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
BLX írta:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1103

Hozzászólás Szerző: BLX »

Indy írta:
Tegnap, 13:19
BLX írta:
Tegnap, 13:08
Mindig nagyon örülök, amikor új képeket raksz fel! :tutiok:

Akkor jelenleg NAD310+Minstrel és Heed Si(2?)+Sintra a felállás? (Ha jól látom, a kép alapján.) A REL melyik subját használod? Hogy van bekötve, melyik felálláshoz?
Köszönöm, ha van valami, megosztom, bár ritkán van ilyesmi. Si2/X2, az hajtja felváltva a Sintrát és a Jim Rogerset, speakon (magas jelszintű) csatlakozással, viszont teljesen más vágással és hangerő beállítással. A szub az egy Rel T/5i.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
Tegnap, 13:08

Akkor jelenleg NAD310+Minstrel és Heed Si(2?)+Sintra a felállás? (Ha jól látom, a kép alapján.) A REL melyik subját használod? Hogy van bekötve, melyik felálláshoz?
Köszönöm, ha van valami, megosztom, bár ritkán van ilyesmi. Si2/X2, az hajtja felváltva a Sintrát és a Jim Rogerset, speakon (magas jelszintű) csatlakozással, viszont teljesen más vágással és hangerő beállítással. A szub az egy Rel T/5i.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
Tegnap, 11:39
Az évek során többféle erősítővel is volt alkalmam kipróbálni a Minstrelt, többféle kábelezéssel is, de a legjobban eddig egy olcsó NAD 310-es erősítővel és DNM Reson kábelekkel tetszik a hangja: folyékony, meleg, de gyors hang, leginkább (prog)rock-ot hallgatok rajtuk. Ott a háttérben pedig az új szerzemény, amivel kiteljesedett a teljes frekvenciasáv, igaz, más-más beállítással megy a Sintra és a JR149, más-más műfajhoz. :smile29:

20260712_154503.jpg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Az évek során többféle erősítővel is volt alkalmam kipróbálni a Minstrelt, többféle kábelezéssel is, de a legjobban eddig egy olcsó NAD 310-es erősítővel és DNM Reson kábelekkel tetszik a hangja: folyékony, meleg, de gyors hang, leginkább (prog)rock-ot hallgatok rajtuk. Ott a háttérben pedig az új szerzemény, amivel kiteljesedett a teljes frekvenciasáv, igaz, más-más beállítással megy a Sintra és a JR149, más-más műfajhoz. :smile29:
20260712_154503.jpg

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 430

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

A nagyobbacska jobban tetszik! :rolleyes:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Komplementerek egymás mellett:
20260429_192613(1).jpg

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3038

Hozzászólás Szerző: trane »

Indy írta:
2026.04.27., hétf. 14:13
Ha a habszivacs peremre gondolsz, elismerem, hogy lehetett olyan Sintra is. :smile53:
mindegy, elmúlt :smile49: - csak nagyon nem esett jól...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Indy
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2026.04.27., hétf. 14:11
azé' idővel csak elismerésre kerül, hogy ugyanbiza' mégiscsak voltak (számos) változatok... :yingyang: - pedig anno a vezetéseddel nekem estetek sad.gif
Ha a habszivacs peremre gondolsz, elismerem, hogy lehetett olyan Sintra is. :smile53:

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Indy írta:
2026.04.27., hétf. 13:36
Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.

sintra1_1.jpg
azé' idővel csak elismerésre kerül, hogy ugyanbiza' mégiscsak voltak (számos) változatok... :yingyang: - pedig anno a vezetéseddel (és pont egy Sintra II kapcsán - ld. képek) nekem estetek sad.gif
Csatolmányok
DSCF7369.JPG
DSCF5100.JPG
DSCF6607.JPG
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trane 2026.04.27., hétf. 14:14-kor.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.
sintra1_1.jpg

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 515

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Ez a kép se tegnap készült. Royd The Sorcerer egy Michell lemezjátszó társaságában. Abban szerintem egyet értünk, hogy a Sorcerer a legszebb Royd hangsugárzó mind közül.
royd.jpg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

TomLeftiger írta:
2026.04.24., pén. 17:09
Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt. :smile29: Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát. :D
Szerintem ez volt:
s-l400.jpg
s-l400.jpg (55.35 KiB) Megtekintve 693 alkalommal
A kiadásban nem vagyok biztos!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indy 2026.04.24., pén. 19:05-kor.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt. :smile29: Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát. :D

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

2014. szeptemberében Huszti Zsolt jóvoltából volt egy Royd nap a Heed Audio bemutatótermében. Ennek lassan 12 éve...

Anno birtokoltam többféle Royd hangsugárzót is, a két kedvencem a Sorcerer, és a Sintra II-es voltak. Előbbit mikor utoljára hallottam hatalmas csalódás volt. Nekem ez a típus Exposure erősítéssel tetszett igazán, és mikor talán 2-3 éve hallottam csak árnyéka volt annak a hangnak, amit úgy szerettem. Ha egy kisebb szobába most vennék Royd-ot, csak a Sintra II-es jöhetne számításba. Úgy érzem Indy jól választott, és nagyon kíváncsi vagyok mit tud most kihozni belőle a Heed Obelisk Si2/X2-vel. Szerintem májusban meg is látogatom, mert kíváncsi vagyok. Persze ha beenged... :D

Ha már szóbahoztam a Royd napokat, visszakerestem néhány írást 12 évvel ezelőttről:

Szóval a Royd hangsugárzókat ezekkel az erősítőkkel/forrásokkal demózta Zsolt:

Erősítők: Naim utángyártott/DIY, Ion obelisk 3x/x-pack, Heed Si(dölt)+X2, Heed Si mkIII nagy pre, pm lánc.

Forrás: Rega planet CD, Rega Planar P3 + Chorus, Roksan Xerxes 20 plus.

Három vélemény a Royd napon tapasztaltakról:

Zebo:

Sintra II.

Nagyon hasonlít a Sintra I-re,valamivel visszafogottabbnak tűnik,kicsit hiányzik belőle az 1-es játékossága.
De jelzem,itt ne óriási különbségre gondoljatok,szinte csak nüanszokról van szó.

Indy:

Mivel eleddig soha nem hallottam Heed rendszert, a nap másik nagy újdonsága ez volt. Mind a "négy" erősítő kedvemre való volt, elképzelhető, hogy kérek egy (van kitől) tápos Obelisk Si-t otthoni próbára (hogy megbizonyosodjak róla, hogy a tapasztalt picit hűvösebb karaktert nem csak a heveny, egész napos fejfájásom okozta).

Amikor Zsolt berakta a Sintra II-őt, (már az Ionnal) azt gondoltam, ez az a doboz, amit Joe Akroyd először szeretett volna a Sintra I helyett! Afféle kikacsintás ez a részéről, "látjátok, ez az én igazi gyerekem"... Azonban a "külső nyomás" hatására, valószínűleg kicsit (kora)szülött Sintra (I) a "hallgatólagos többség" szerencséjére nem lett zabigyerek. Nekem is ő a kedvencem, de így, visszatekintve arra 8 órára, kezdem érteni Akroyd hanghoz és a hét literhez kötődő filozófiáját.

TomLeftiger:

Sintra II.

Ez a doboz tetszett a legjobban minden szempontból. Én is inkább éreztem az Edenhez közelebbinek a hangját. Picit talán lassabb, de egységesebb mint az I-es verzió. Szívesen hazavinnék egy párat belőle...

(Nem sokkal ezután szereztem is egy párat, és kb. két évig hallgattam.)

Elmélkedtünk még arról is, hogy a Royd-ok mennyire jól teljesítenek analóg forrásról:

Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...

Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek...

Nálam azóta sem változott a helyzet, pedig sokkal jobb digitális forrásokat használunk mostanság, mint akkor... (Ezek még 12 éve nem is léteztek, amikor meg készültek a Royd dobozok pláne nem.) Bár azért mégis változott, mert tényleg sokat fejlődött a technika ezen a téren, és már jó szívvel hallgatom digitről is a zenét. Mondhatni kisebb lett a szakadék az analóg és digitális között, mint akkor, de teljesen ez sem igaz. Azt az atmoszférát (nem tér) azokat a húsos, valóságosabb hangszerhangokat a nálam járt egyik DAC/streamer se tudta, amit egy erős középkategóriás lemezjátszó viszont simán hozott.

Ennek tükrében főleg nagyon kíváncsi leszek, hogy teljesít 2026-ban egy Sintra II-es... gondolkodik.gif

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

trane írta:
2026.04.24., pén. 16:14
BLX írta:
2026.04.24., pén. 14:42
...Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője...
Mindkettő szórakoztató a maga módján. Kis időutazás. :party:
100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában :rolleyes: . kár, hogy nincs kedvem soha Bp.-re menni... :ohnoohnoohno:
Ez az erősítő egy 2018-as verzió. Sőt, azóta kisebb frissítéseket is kapott Attilától. Szerintem jó páros a Minstrellel.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

BLX írta:
...Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője...
100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában :rolleyes: . kár, hogy nincs kedvem soha Bp.-re menni... :ohnoohnoohno:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
Indy inspirált, hogy bedobjak én is néhány képet. :drum: Nekem is Sintra és Minstrel párosom van. :napsut:
Látom, a furnérok is stimmelnek! :) Valóban, mindkettő nagyon jó, de másként jó, így nem is nyilvánítanék "győztest". :smile29:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy inspirált, hogy bedobjak én is néhány képet. :drum: Nekem is Sintra és Minstrel párosom van. :napsut:

Royd Sintra 1:

Erősítő: ION Systems SP1-SAM40-XPAK2
Sintra1_1.jpeg
Sintra1_2.jpeg
Royd Minstrel:

Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője
Minstrel_1.jpeg
Minstrel_2.jpeg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2026.04.24., pén. 14:07
Nagyon klassz, szép megvigyázott darabnak tűnik. :smile32:
Milyen Heed erősítőre kötötted? :drum:
Köszönöm, valóban az. Heed Obelisk Si2/X2. :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”