Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.pärt írta: ↑2026.04.22., szer. 21:34Én is rendeltem már tőlük, nagyon gyorsan itt volt a cucc, ráadásul jó árban.Én azt tapasztaltam, hogy megbízható, valós idejű a készletinformációjuk. A kifogyott darabokat eleve behalványított felirattal dobja fel, azokat már eleve nem is kell nézni.
Hogy gurul az újdonság? Van értelmezhető különbség, vagy csak kábelcsere?
Ettől függetlenül alig várom, hogy holnap elkészüljön és mehessek vele.
Hosszabb távon azt várom ettől a cserétől, hogy komfortosabb lesz az SL8, mint a Venge. Papírforma szerint így kellene lennie.
No és nálad hogy áll a Trek?

Inkább maradt volna kussban legalább a B minta eredményéig, de gondolom valamit mondani kellett és ez volt az ebédhez kapott kínai fortune cookie-ban a papírcsíkon.