A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezt jól összeszedted.
Gondolkoztam, h beírjak-e a Pro-M Store-os pozitív tapasztalat kapcsán, kezdem megbánni... 1-2 dolgot félre értettél, (qrvára) de egy ilyen beírás után nem gondolom, h kéne reagálnom.
Ne bánj semmit! Mindegy, hogy én mit írok, nem vagyok senki. Ha nem tetszik, amit írtam, tegyél egy -t, aztán kész. :) Különben meg mindenki más is olvassa, ők nem értik félre (se kicsit, se qrvára), szóval mindenképp van értelme.
Nem reagálok többet egy posztodra se, ha ez Neked gond. Talán vannak itt néhányan, akik tudják, mert ismernek, hogy semmi bántó szándék nincs ezekben a posztjaimban, talán kicsit irónikusan / nyersen, stb... fogalmazok. Ilyen vagyok, nem ellened irányul.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.
Ettől függetlenül alig várom, hogy holnap elkészüljön és mehessek vele.
Hosszabb távon azt várom ettől a cserétől, hogy komfortosabb lesz az SL8, mint a Venge. Papírforma szerint így kellene lennie.
No és nálad hogy áll a Trek?
Jobban járnál egy korrekt bikefittinggel, mint az agyig ceramicspeedezéssel, nem csak érzetre/kényelemre, hanem tempora is. A bicajhifin is túl vagyok szerencsére, az én szintemen kb 0 jelentősége van a kerékszettek közti tömegkülönbségnek, meg annak is, hogy DT180 vagy DT350 agy van a kerékben vagy a küllő lapított vagy kerek. Hogy milyen gumi van a kerekeken és az milyen nyomáson van milyen útfelülethez, az viszont nagyon is számít, meg a felniprofil oldalszélben. Na jó, de én gyenge és lassú vagyok, gyors srácoknak számít minden, ezt aláírom.
A power nyereg csak akkor lesz jó, ha nincs combközelítő izmod kb semmi és folyamatosan aero pozícióban vagy, akkor viszont a nyakadnak annyi lesz, mindegy hogy 44-es kormányt raksz-e fel. Mondjuk egy korrekt bikefittingben benne van, hogy kiderülhet akár az is, hogy ez a bicaj ebben a méretben nem Rád szabható.
Tévedés jogát fenntartom.
Ezt jól összeszedted.
Gondolkoztam, h beírjak-e a Pro-M Store-os pozitív tapasztalat kapcsán, kezdem megbánni... 1-2 dolgot félre értettél, (qrvára) de egy ilyen beírás után nem gondolom, h kéne reagálnom.
Tavaly megtanultam a leckét: ha ùgy érzem, hogy valami nem oké, nem feszítem, mert a végén sokkal rosszabbul járok. Ennek szellemében összvissz egy 40est gurultam, aminek az első felében csak egy kényelmesnek mondható pozíciót kerestem, mérsékelt sikerrel. Ugyebár a 100-as stucni 38-as kormány... A 8150/8170 rendszer működésében a tárcsaféknél éreztem igazán nagy előrelépèst. Megmondom őszintén a 11-es Ultegra tárcsafékét nem igazán szerettem, a DuraAce tárcsával együtt sem. A mostani viszont maga a tökély. Fékerőben, kezelhetőségben, simaságban, adagolhatóságban, harapásban nekem sokkal jobban bejön. A váltàs gyorsaságàt még be kell állítani. Kerék tekintetében nem egyszerű a helyzet. Az előző egy Roval Rapide CLX 50 volt, Ceramicspeed csapágyazással, 1400 gramm körüli súllyal. Elképesztő simán ment, igazi high-end cucc volt. Imádtam. Ez a mostani egy szerényebb kerék, egy Roval Rapide CL II. DT agyak, egyszerűbb küllők, S-Works Turbo gumi. Egyelőre hiányzik a Conti érzés, meg az a simaság, ahogy a CLX50 suhant. Az összes többiről meg még nem nagyon tudok nyilatkozni: nyereg pozíció sincs még beállítva, voltak mostanában térd fájdalmaim is tekerés közben, azzal is kell még foglalkozni. A Power Pro Mirror nyeregtől sokat várok, a Venge S-Works karbon pálcàs nyerge nem igazán passzolt össze az alfelemmel. Egy dolog tűnt fel úgy igazán: odafelé menet 20 kili totál pofaszél volt (olyan 25-28 körüli) ès azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé lihegős a menet, mint a Vengével. Csak úgy suhant a szélben. De az is lehet, h csak az újdonság varàzsának lendülete vitt. Egyébként nem hiszem, h csak ennyi lenne. Viszont azt az atomstabil magabiztos luxus suhanós érzést az első 40-esen nem éreztem a Tarmacban, amit a Venge tudott. Azt valószínűleg az SL8 S-Works Redbull Edition tudja agyig Ceramicspeedezve.
Hosszabb távon azt várom ettől a cserétől, hogy komfortosabb lesz az SL8, mint a Venge. Papírforma szerint így kellene lennie.
Jobban járnál egy korrekt bikefittinggel, mint az agyig ceramicspeedezéssel, nem csak érzetre/kényelemre, hanem tempora is. A bicajhifin is túl vagyok szerencsére, az én szintemen kb 0 jelentősége van a kerékszettek közti tömegkülönbségnek, meg annak is, hogy DT180 vagy DT350 agy van a kerékben vagy a küllő lapított vagy kerek. Hogy milyen gumi van a kerekeken és az milyen nyomáson van milyen útfelülethez, az viszont nagyon is számít, meg a felniprofil oldalszélben. Na jó, de én gyenge és lassú vagyok, gyors srácoknak számít minden, ezt aláírom.
A power nyereg csak akkor lesz jó, ha nincs combközelítő izmod kb semmi és folyamatosan aero pozícióban vagy, akkor viszont a nyakadnak annyi lesz, mindegy hogy 44-es kormányt raksz-e fel. Mondjuk egy korrekt bikefittingben benne van, hogy kiderülhet akár az is, hogy ez a bicaj ebben a méretben nem Rád szabható.
Tévedés jogát fenntartom.
Én is rendeltem már tőlük, nagyon gyorsan itt volt a cucc, ráadásul jó árban. Én azt tapasztaltam, hogy megbízható, valós idejű a készletinformációjuk. A kifogyott darabokat eleve behalványított felirattal dobja fel, azokat már eleve nem is kell nézni.
Hogy gurul az újdonság? Van értelmezhető különbség, vagy csak kábelcsere ?
Én is rendeltem már tőlük, nagyon gyorsan itt volt a cucc, ráadásul jó árban. Én azt tapasztaltam, hogy megbízható, valós idejű a készletinformációjuk. A kifogyott darabokat eleve behalványított felirattal dobja fel, azokat már eleve nem is kell nézni.
Hogy gurul az újdonság? Van értelmezhető különbség, vagy csak kábelcsere ?
Egy kis online és nem online vásárlás feedback:
Idáig csak a megszokott német oldalakról vásároltam bármilyen kiegészítőt: bike-discount.de, bike24.de, bike-components.de. Ezekkel mindig minden rendben is volt. Múlt héten elgurult a gyógyszerem és hirtelen felindulásból meghirdettem a Venge-t, amit 1 nap alatt el is vittek, irányárban. Az eladás oka, hogy az egyik bringás Fb csopiban levitték egy új Speci Tarmac SL8 Pro árát, még éppen emészthető szintre. Úgy voltam vele, ha kapok annyit a Vengéért, amennyit kigondoltam, akkor nem tökölök, 1x élünk, rámegyek a Tarmacra. Sikerült is megvenni, de az 58-as vázon természetesen 100-as stucni és 38-as kormány volt. A 38-as kormány olyan mértékben irritálta a sajnos nem túl egészséges nyakam, hogy muszáj voltam azonnal szélesebbet rendelni. Tudom, most ez a trend, a keskeny kormány, mer' gyorsabb, meg minden, de a nyaki eredetű karzsibbadás az nem viccel, szóval irány a 44-es kormány. Azzal nincs ilyen bajom, a Vengén az volt. Lévén Roval kiegészítő, németeknél mindenhol borzalom drága, (itthon a speedway 2 hetet mondott) viszont az olaszoknál a PRO-M STORE-ban a németekhez képest nagyságrenddel (136 helyett 88) olcsóbban tudtam megvenni az új kormányt. Attól tartottam, arra játszanak, hogy nagyon olcsón hirdetik az adott cuccot, amit persze nem tartanak készleten, majd ezután fognak beszerezni, -lásd pl. bikeinn.com - én meg várhatok heteket. A honlapon persze nem volt jelezve, hogy van készleten, vagy nincs, szóval nem volt irreális az elképzelésem. Szombat reggel rendeltem, pár perce bontottam ki a csomagot. A csomagolást nem vitték túlzásba, az azért elég olaszos, de ettől eltekintve minen egybe'-rendbe'-hibátlan. Szóval csak ajánlani tudom ezt az olasz online és Milanoban fizikai bolttal is rendelkező shopot.
Az szerintem is köcsögség lett volna, ha egy ember miatt, aki még nem is biztos, hogy vétett egy egész csapatot kizárni.
Lehet, hogy itt más mozgatórugók is voltak a háttérben ...
Makrai nyilatkozata: "Amit feltételezhetek, az a szennyezett élelmiszer, ezért a lehetőségek szerint elemezni fogjuk a használt termékeket és élelmiszereket." Inkább maradt volna kussban legalább a B minta eredményéig, de gondolom valamit mondani kellett és ez volt az ebédhez kapott kínai fortune cookie-ban a papírcsíkon.
Amúgy indulhatnak végül, mindenki megnyugodhat. :)
Kényes téma : mit lehet tudni az MBH csapat TDH kizárásának fejleményeiről? Pl. most a Tour of the Alps-on ott vannak fel sem merült a kizárásuk.
Amit az interneten lehet olvasni az elég semmitmondó.
Nekem van egy sejtésem, de inkább nem írom le, mert lehet állati nagy baromság.
Van vélemény?
Hétvégén el kellene ugrani arra és ..... felfesteni,hogy: Vinkler
Szombaton is megyek erre, csak másik irányból.
Akkor már pénteken megyek,mert ha keresztbe felfestem a szöveget,akkor természetesen keresztbe ki is kell feszítenem valamit,hogy ne mászkáljanak át rajta