Jogos
Átnézem, megtisztogatom először.
Jogos

A csavarokat jól meghúztad? Nem lazulhattak ki?grindlock írta: ↑2026.04.19., vas. 22:04Pedig "könyv szerint" van beállítva- Nagaoka MP110.
De az a furcsa, hogy ma estig semmi ilyesmi nem történt még.

Megoldódni látszik a dolog, maga a konstruktőr (Pink triangle, Funk Firm...) : Arthur Khoubesserian válaszolt, egy igazi úriember, sínen van a szíj csere kérdésfrenki485 írta: ↑2026.04.16., csüt. 14:10Úgy látszik ez nem is olyan egyszerű...
Írtam a Funkfirm.co.uk-nek is, mondván, ha valaki, akkor ők aztán biztos, de azóta is várom a válaszukat:
" Thanks for getting in touch
Hi Bodnár Zsolt, we have received your message and will get back to you as soon as possible. "
Pedig "könyv szerint" van beállítva- Nagaoka MP110.frankoo írta: ↑2026.04.19., vas. 21:57Arra tippelnék, hogy vagy túlságosan elölre, vagy hátulra van csúsztatva a hangszedő! Ha beljebb teszed a kart, a tűnek akkor is jól kell futnia a lemez barázdával:

grindlock írta: ↑2026.04.19., vas. 21:48frankoo írta: ↑2026.04.19., vas. 21:44Ha visszateszed a kart a lemez elejére, akkor is torzít? Mert ha nem, és mindig csak kb. a lemez közepétől kezdi, akkor nem jól van beállítva a hangszedő!
grindlock írta: ↑2026.04.19., vas. 21:31Hello
Ma este vettem észre, hogy elkezdett torzítani a lemezjátszó.
Röviden:
Feltettem 3 lemezt (1 klasszikus zene, 2 bossa nova), és a 2 bossa már nem szólt jól.
Az A oldal közepe táján kezdődik a jelenség, addig rendben van, utána a középfrekvenciák (ének, zongora, fúvosok) elkezdenek "kásásodni", torzítottan szólni. A basszus és cintányér rendesen szól.
Levettem a lemezt, visszatettem és ugyanez volt ismét (a közepén kezdte a torzítást).
Felraktam egy másik lemezt, ott is pár perc után elindult a torzítás.
Ugyanazok a zenék digitális forrásból hibátlanul lemennek, szóval az erősítő nem hibázik.
A phono kábeleket több bemenetbe is bekötöttem, és mindegynél ugyanez.
A pre-ampet kihagyva, direkt phono bemenetre kötve is ugyanez.
Szóval a lemezjátszó a hunyó.
Csak melyik része?
Hol lehet a hiba?
Találkoztatok már ilyennel?
Köszi a tippeket
Úgy rémlik, hogy az eleje még ok, és csak 2-3 szám után kezdődik a torzítás.
Azért furcsa ez, mert ma délelőtt és tegnap is pörgettem több lemezt, és mind tökéletesen szólt; a hiba most jelentkezett először.
frankoo írta: ↑2026.04.19., vas. 21:44Ha visszateszed a kart a lemez elejére, akkor is torzít? Mert ha nem, és mindig csak kb. a lemez közepétől kezdi, akkor nem jól van beállítva a hangszedő!
Röviden:
Feltettem 3 lemezt (1 klasszikus zene, 2 bossa nova), és a 2 bossa már nem szólt jól.
Az A oldal közepe táján kezdődik a jelenség, addig rendben van, utána a középfrekvenciák (ének, zongora, fúvosok) elkezdenek "kásásodni", torzítottan szólni. A basszus és cintányér rendesen szól.
Levettem a lemezt, visszatettem és ugyanez volt ismét (a közepén kezdte a torzítást).
Ugyanazok a zenék digitális forrásból hibátlanul lemennek, szóval az erősítő nem hibázik.
Csak melyik része?
Hol lehet a hiba?
Köszi a tippeket
Röviden:
Csak melyik része?
Hol lehet a hiba?
Köszi a tippeket

Egyébként nem lapos szíj, hanem "O" gyűrű, csak nagy méretű, ugye...stx írta: ↑2026.04.16., csüt. 23:23Lehet, akkor méret alapján kellene keresni, hátha van pontosan akkora.frenki485 írta: ↑2026.04.16., csüt. 21:03Köszönöm, próbáltam ezt is. Sajna ez a Vektoré, az enyém Gett! Funk Firm Gett!.stx írta: ↑2026.04.16., csüt. 18:58
Hahó,
ez? > https://www.thakker.eu/en/belts/turntab ... lt/a-4504/

Lehet, akkor méret alapján kellene keresni, hátha van pontosan akkora.frenki485 írta: ↑2026.04.16., csüt. 21:03Köszönöm, próbáltam ezt is. Sajna ez a Vektoré, az enyém Gett! Funk Firm Gett!.stx írta: ↑2026.04.16., csüt. 18:58Hahó,

Köszönöm, próbáltam ezt is. Sajna ez a Vektoré, az enyém Gett! Funk Firm Gett!.stx írta: ↑2026.04.16., csüt. 18:58Hahó,

Úgy látszik ez nem is olyan egyszerű...

Milyen PE földelés hálózatod van? Hova mennek azok a vezók krokó csipesszel?Majik írta: ↑2026.04.06., hétf. 14:13Néhány kép a NA lemezjátszó felújításáról:
1. A mai rendszer
2. A felújításkori rendszer
3. Egy kísérlet dupla lemeztányérral :)
4. A felújítás utáni lemezjátszó
5. Az új motoregység
6. Felújítva, beállítva a helyén
7. A tányércsapágy szerelése. Jól látszik a banándugót fogadó csatihely a csapágy földeléséhez.
8. A Nottinghamből érkezett csomag tartalma.
IMG_0084.jpegIMG_0083.jpegIMG_0082.jpegIMG_0081.jpegIMG_0080.jpegIMG_0079.jpegIMG_0075.jpegIMG_0074.jpeg

Ez, ilyen mesterséges-intelligenciás tartalomnak tűnik, statisztikai adatokon túlmenően zéró értékkel...

A Nottingham Analog valóban jó lehet,sok kategóriája van.revox írta: ↑2026.04.02., csüt. 19:00Az emlegetett VPI jó, de sokan nem ismerik a Nottingham Analog-ot. Egy Spacedeck es Ace-Space kar lehet kijön a büdzséből. Nagyon komoly rendszerekbe teszik ezeket. Távolkeleti importőrök (valamiért jobban keresik a zenében a zenét, mint hatásvadászatot, szédítést és nem érdekli őket, Európában minek van felverve az ára) 100 millát megugró rendszerek esetén is használják.merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Ajánlásokat kérek ez ügyben.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Új lejátszó esetében a helyzet hasonló.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Köszönettel várok ajánlatokat.