A Rock meg a Heybrook tényleg jó gépek,de a Roksan-nal óvatosan...https://audio-talk.co.uk/phpBB3/viewtopic.php?t=8406SoundMania írta: ↑2026.03.29., vas. 09:01Ha jó a drágább megoldás akkor Townshend Rock, Roksanok, Heybrook tt2.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 820
Re: Lemezjátszó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1322
Ha használtban gondolkodsz, érdemes megfontolni Systemdek llx-et. Egy jobb összeállításban már nagyon veri a Regákat és nagyon ott van a Sondek mellett. Ha jó a drágább megoldás akkor Townshend Rock, Roksanok, Heybrook tt2. És hogy tényleg jól tudjanak szólni, megfelelő hangszedő. Viccesnek találom amikor Linn Sondeket olcsó hangszedőkkel próbálnak hallgatni.... :)merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Ajánlásokat kérek ez ügyben.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Új lejátszó esetében a helyzet hasonló.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Köszönettel várok ajánlatokat.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1322
Egy Rega nehezen vonzz be. Ahhoz nagyon alacsony szintről kellene indulni. Főleg, hogy már voltak magasabb szintű lemezjátszói...mishow írta: ↑2026.03.28., szomb. 14:17Ha rég lemezeztél, akkor a helyedben az első körben nem költeném el a teljes keretet.
Egy Rega P3 szint valamilyen hozzáillő pu-val jó próba lehet, hogy kitart-e a lendület, vagy csak nosztalgikus fellángolás volt?
Ha újra bevonz, akkor bukta nélkül eladható és hajrá! Ha mégsem tetszik - akkor is![]()
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Tudtommal ez minden Linn karra igaz, hogy mindenképpen tesztelni kell, mielőtt megvásároljuk.DeProtector írta: ↑2026.03.28., szomb. 20:01Ha használt is játszik, akkor persze, egyetértek.zoli73 írta: ↑2026.03.28., szomb. 19:38
Én azért ezt is felvenném a listára.:
viewtopic.php?f=31&t=226975
Annyit ajánlanék ehhez, hogy az Ittok kar csapágyait mindenképp tesztelni kell, hogy még hibátlan-e, mert ha javításra szorul azt érdemes tudni, hogy nagyon kevesen javítják és elég drágán. De amúgy igen kiváló kar.
Egyébként nem magukkal a csapágyakkal szokott gond lenni, hanem a bennük lévő kenőanyaggal. Ez a kenőanyag az idő előrehaladtával kiszárad, megkeményedik, és hajlamos kissé lebutítani, lelassítani a kart.
Egyik barátom már több ilyen lelassult Linn kart "meggyógyított", állítása szerint nem nagy ördöngősség.
Amúgy a meghatározott limitből, már igen tisztességes lemezjátszók közül lehet válogatni.
A Bécó által felkínált lemezjátszó igen kívánatos gép.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Ha használt is játszik, akkor persze, egyetértek.zoli73 írta: ↑2026.03.28., szomb. 19:38
Én azért ezt is felvenném a listára.:
Annyit ajánlanék ehhez, hogy az Ittok kar csapágyait mindenképp tesztelni kell, hogy még hibátlan-e, mert ha javításra szorul azt érdemes tudni, hogy nagyon kevesen javítják és elég drágán. De amúgy igen kiváló kar.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Én azért ezt is felvenném a listára.:merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- DeProtector
- Fórumlakó

Ami nekem nagyon pozitív élmény volt lemezjátszó fronton az utóbbi időben az a Takumi. Nincs is embertelen áron és szerintem nagyon jól szól. Saját karral hallottam többször is, remek volt, tudom ajánlani ha újat keresnél.merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Az említett Technics-ekkel sajnos nem tudom összevetni, azt sosem hallottam.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- DeProtector
- Fórumlakó

Ez ilyen jó áron van?
Valamiért azt hittem, hogy ez sokkal drágább. Mondjuk többször hallottam is, lehet, hogy a hangja alapján hittem. :)
Én ezt tudom adni az említett árban. Holbo Airbearing Mk2. Szerintem ez elég jó.merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Eszméletlen jó az a lemezjátszó.dixie-chicken írta: ↑2026.03.28., szomb. 13:19https://avland.hu/webshop/products/deta ... 0gr2/18733merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
https://avland.hu/webshop/products/deta ... 0gr2/18732
picivel több,de sztem megéri (az eredeti GR2-es árához viszonyitva 800kHUF)
https://avland.hu/webshop/products/deta ... ge-s/19345
https://avland.hu/webshop/products/deta ... ge-k/19344
én kb 1,5 éve léptem meg az 1300G,szwsz,témát kipipáltam (kb jó 40-45 év szijhatásozás után)...
ezek a Technics IV generációs hajtásláncai,rengeteg infó a neten,mit is jelent pontosan...de egyszerű mint a szög,nem kell szenteltvizes kesztyű ezekhez,gyors beállitási lehetőségek (VTA),cserélhető shell..
...a szijhajtásos részét,majd a többiek...
![]()
Mármint az 1300G
Talán használtan bemegy 1 alá.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Ha rég lemezeztél, akkor a helyedben az első körben nem költeném el a teljes keretet.
Egy Rega P3 szint valamilyen hozzáillő pu-val jó próba lehet, hogy kitart-e a lendület, vagy csak nosztalgikus fellángolás volt?
Ha újra bevonz, akkor bukta nélkül eladható és hajrá! Ha mégsem tetszik - akkor is
A Technics - kérdéshez nem tudok hozzászólni.merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Ha most keresnék 1 milla körül lemezjátszót, biztos, hogy egy használt Linn - t vennék.
Nem is kell messze kotorászni...
Ha annak idején - 40 éve - nem Roxant kaptam volna a kereskedőtől a Linn helyett, még ma is meglenne, legfeljebb pár upgraddel megtámogatva.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2871
https://avland.hu/webshop/products/deta ... 0gr2/18733merida írta: ↑2026.03.28., szomb. 12:27Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
https://avland.hu/webshop/products/deta ... 0gr2/18732
picivel több,de sztem megéri (az eredeti GR2-es árához viszonyitva 800kHUF)
https://avland.hu/webshop/products/deta ... ge-s/19345
https://avland.hu/webshop/products/deta ... ge-k/19344
én kb 1,5 éve léptem meg az 1300G,szwsz,témát kipipáltam (kb jó 40-45 év szijhatásozás után)...
ezek a Technics IV generációs hajtásláncai,rengeteg infó a neten,mit is jelent pontosan...de egyszerű mint a szög,nem kell szenteltvizes kesztyű ezekhez,gyors beállitási lehetőségek (VTA),cserélhető shell..
...a szijhajtásos részét,majd a többiek...

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Szürke minden elmélet, de zöld az élet aranyfája - írta bizonyos Goethe ezelőtt úgy 200 évvel. Pedig még lemezjátszót sem látott soha. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ha így nézem, a szöghiba nemléte és az elcsatolás valóban hasonlatos. Tudja a fene. Ennek ellenére ma a normál kart hajtottam, igaz, ez nem kar kérdése,csak volt kedvem megkergetni az Avantgardeot, ahhoz meg a normál van kötve.Rock60 írta: ↑2026.03.20., pén. 18:02[
Amit írtál - már korábban is - a pivot Gémeskútról és a RS Shellről, az bizonyos fokig az Air -
Tangent hangzásvilágára emlékeztet. Eszköztelen, levegős, nagy felbontású hang.
A Tangentnél, mivel légpárnán siklik a kar, ott sem merev a felfogatása, kb. ennyi a közös nevező.![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Persze, elfelejtettem...revox írta: ↑2026.03.20., pén. 13:54A rotary shellre gondolsz? Mert az a gémeskúton nem cserélhető, azon csak az van.
Ez a szerelhető,SME csatalkozásű RS Shell. Valaikor e miatt néztem ki magamnak a Viv Labot,ami egyenes kar, pivot (olajcsilalpítású a forgáspontja, nincs közvetlen érintkezés elforduláskor,csak olajrétegen mozdul el és van SME csatalkozása). Ezek, lényegében egyenként is kimerítik, mitől lehet egy kar xar, aztán mégis működik![]()
RS_shell.jpg
Én is sejtem, hogy elméletileg - melyik elmélet szerint ? - nem lehet jó, de én is úgy gondolom, hogy működhet.
Az, hogy így van legjobban elcsatolva a hangszedő a kartól is és a futóműtől is, valamint nagyrészt kiküszöböli a szöghibát, talán többet nyom a latban, mint a merev rögzítéstól elvárható előny.
Amit írtál - már korábban is - a pivot Gémeskútról és a RS Shellről, az bizonyos fokig az Air -
Tangent hangzásvilágára emlékeztet. Eszköztelen, levegős, nagy felbontású hang.
A Tangentnél, mivel légpárnán siklik a kar, ott sem merev a felfogatása, kb. ennyi a közös nevező.
Lájkra nem tudok lájkot írni, de hozzáteszem, Elex szakértelmét roppant nagyra tartom és őszintén becsülöm, mondhatom szentimentálisan, csodálom.
És valójában én se értem, ezek miért képesek müködni. De mindig visszatérek ezekhez. De ami nem látszik, a jobb oldalon az Artemis Labs (Schroder) geometriában normál karnak tekinthető. Azt is szeretem és használom. Sőt, a lenézett Regát is
És valójában én se értem, ezek miért képesek müködni. De mindig visszatérek ezekhez. De ami nem látszik, a jobb oldalon az Artemis Labs (Schroder) geometriában normál karnak tekinthető. Azt is szeretem és használom. Sőt, a lenézett Regát is
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
próbálom ezt értelmezni... A rotary shellre gondolsz? Mert az a gémeskúton nem cserélhető, azon csak az van. De azóta visszatettem a Viv Lab karra is a rotary shellt. Ami a józan paraszti és tegyük hozzá,hogy a kökemény mérnöki elképzelésekkel is szembemegy. Én se értettem soha, miért képes működni,mert így a pickUp nincs mereven rögzítve a karhoz és azt gondolnánk,eltáncol ezer felé,de nem lehet jó. Helyette az türténik,hogy a merev shellel ha használom pl a Viv Lab kart, minidig marad egy kevés torzítás a hangban,ami akár jöhet a szöghibából is (negatív "túlnyúlás" és egyenes kar, nincs követési szög). De a normál karokhoz képest is van a hangjában valami nyugalom, mellé ugyanúgy pontos, a kiolvasása finomabb. A merev shellel szerelt normál karhoz képest,még hámoz ki infót a barázdából. Szegény Huszti Gabi itt szokott infarktust kapni és teljesen megértem az aggályait, de ezek mégis működnek. A tempó,ritmus jobb és közben az egész finomabb, teljesebb. Olyan,mint a réz-kontra ezüstkábel. Valahol olvastam,hogy a tűágyazás miatt a kar felől is kevesebb rezonanciát vesznek át ezek a shellek, de ezek inkább találgatások, meg az a "mondani kell valamit,miért jó" kategória számomra. műszakilag nem vagyok meggyőzve, de hallgatni meg jó ezekkel a muzsikát. És mielőtt félremenne (az ízlésficamom miatt), pont a komolyzenei lemezeken hoz sokat, vagy egyéb hangszeres zenéken. Persze, ha veretni kel, ott se baj,ha az attack jobb. Érdekes történet, nem fog nagy rajongótábort vonzani, főleg,hogy már alig beszerezhető dolgok ezek. A piac kiírtotta.
ez a szerelhető,SME csatalkozásű RS Shell. Valaikor e miatt néztem ki magamnak a Viv Labot,ami egyenes kar, pivot (olajcsilalpítású a forgáspontja, nincs közvetlen érintkezés elforduláskor,csak olajrétegen mozdul el és van SME csatalkozása). Ezek, lényegében egyenként is kimerítik, mitől lehet egy kar xar, aztán mégis működik
halfnote.hu
halfnote.hu
én kiigazodok rajta és a negyediknek is lesz értelme
de két rendszert szolgál ki, egy futómű. balról jobbra van a system1(csöves+FAL) sztereó MC, majd a gémeskútban a monó (MC) pickUp (drótátdugással lehet váltani a 47-es phonoban), a jobb oldali az Avantgarde rendszerhez csatlakozik (másik phonoval, TMP ANT MC) és ami még nincs fent (kölcsön van adva vagy egy éve) egy Rega karban lesz egy Goldring 1012GX MM (Goldring PA1 phonoval). Ez elől lesz,de nem baj,mert főleg az asszonynak szánom,aki balkezes,így jól fogja tudni kezelni, de ezzel lesznek az új lemezek lejátszva először,mert manapság elég xar a gyártás, nem baj,ha egy olcsó MM tű kigereblyézi.
viszont a kivastagított kérdést nem értem :)
ja, a jobb oldali kar nem is látszik
halfnote.hu
halfnote.hu
Persze, hogy dehogynem.revox írta: ↑2026.03.18., szer. 15:24
Ha 90°-al elforgatod, nem pont szembe látszik?de lehet nem egyre gondolunk
![]()
Amit mondaszz nálam nem gyengén jelen van. a jobb hátsó sarokban van az ingadozó RS Lab kardeszkája (és nyugalmi állapotban a hátsó fallal párhuzamosan, igaz,máshogy nem is lehetne,visszafele játszana le![]()
![]()
vagyis...
![]()
![]()
nem is tudom,mi történne...
). Se karlift,semmi extra, rá kell tenni a lemezre a tűt. Az elég varázslatos mutatvány így,de ebben van a legkevesebbet használt monó PU. Meg azt a kart,jól el is kell dugni, még véletlenül se lehessen leverni a polcról....
és igen, itt még nincs felszerelve a negyedik kar,ami majd elől lesz, még neccesebb lesz elérni hátul
Nem akármilyen katyvasz van a futőműveden, irigyellek érte...
Ja, nem.
A Gémeskút elülső végére fel van szerelve az Imbolygó ?
Nem kell áthajolni.dixie-chicken írta: ↑2026.03.18., szer. 07:20
akkor viszont egy másik "kényelmi" kérdés merül fel:a lemez elejét "(befutó barázda") hogyan látod ?...át kell hajolnod a lemezjátszó felett...Kuzma honlapján amit találtam ábrákat..háát,nem egyértelmű a dolog (Kuzma Reference),az XL-nél,már azt sem tudni merre van az arra...
https://www.kuzma.si/air-line.html
A Kuzma Reference - nél látható megoldásra gondolok, de az is olyan " ügyesen " alulról fotózott, hogy talán ott sem egyértelmű, ráadásul az egy fazék design, nincsen sehol sarka...
Ha veszünk egy klasszikus téglalap formájú futóművet, amit úgy alakítottak ( volna ) ki, hogy a bal hátsó sarka szabad lenne, az oda felszerelt légcsapágyas kar levegőcsöve, amin fut a kar mozgó része, a lemezjátszó hátuljánál, a hosszú oldallal párhuzamosan helyezkedne el.
Maga a kar erre a csőre merőleges, ezért lejátszásnál szépen jobbról balra mozogna - a lemez középvonalában - tökéletes rálátást biztosítva bármelyik barázdára.
Ennél kényelmesebb kezelhetőséget biztosító ergonómiát nehezen tudok elképzelni.
( Nyilván azért nem létezik ilyen futómű önmagában, mert minek is gyártanák, a közel 0 felvevőpiacra ? )
A Sony-nak és a Revox-nak ( is ) volt anno hasonló felépítésű full automata és full műanyag lemezjátszója, nem légcsapágyas, hanem motor-vonszolásű tangenciális karral, ahol a fentiek szerint mozgott a kar.
SoundMania írta: ↑2026.03.18., szer. 04:33Ha elfordítod a lemezjátszót, máris a bal oldalra kerül....![]()
Nem tudom, viccnek szántad-e, de így van.
Gondoltam rá, hogy így helyezem el, csak úgy sajna ronda...
Jobb oldalra kerülnének a futómű kezelőszervei, baloldalra a tápcsatlakozó, földelés, a zsanér rögzítőcsavarjai...
Akkor inkább legyen kicsit kényelmetlenebb.
A kényelmetlen nem is pontos kifejezés. Egyszerűen túl közel van a hangszedő a lemez felrakással kapcsolatos ténykedés közben - a lemez előtt pont középen.
Egyszerűen több figyelmet igényel a hangszedő ( és a kar ) megóvása egy véletlen pofontól.
ha 90°-al elforgatod, nem pont szembe látszik?dixie-chicken írta: ↑2026.03.18., szer. 07:20akkor viszont egy másik "kényelmi" kérdés merül fel:a lemez elejét "(befutó barázda") hogyan látod ?...át kell hajolnod a lemezjátszó felett...Kuzma honlapján amit találtam ábrákat..háát,nem egyértelmű a dolog (Kuzma Reference),az XL-nél,már azt sem tudni merre van az arra,mi is az eleje,oldala,hátsó része a lemezjátszónakHa nem a futómű jobb hátsó sarkába, hanem a bal hátsó sarokba lehetne szerelni, hogy a kar a lemezjátszó hosszával párhuzamosan fusson, sokkal kényelmesebb lenne kezelni, és egyáltalán nem lenne útban.
Azok a gyártók, akik futóművet is készítenek a tangenciálisuk alá - pl Kuzma - azok is így helyezik el.
A Lurne - t nem is értem, hova dugták a híres francia ergonómia készségüket....![]()
amit mondaszz nálam nem gyengén jelen van. a jobb hátsó sarokban van az ingadozó RS Lab kardeszkája (és nyugalmi állapotban a hátsó fallal párhuzamosan, igaz,máshogy nem is lehetne,visszafele játszana le
vagyis... és igen, itt még nincs felszerelve a negyedik kar,ami majd elől lesz, még neccesebb lesz elérni hátul

halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2871
akkor viszont egy másik "kényelmi" kérdés merül fel:a lemez elejét "(befutó barázda") hogyan látod ?...át kell hajolnod a lemezjátszó felett...Kuzma honlapján amit találtam ábrákat..háát,nem egyértelmű a dolog (Kuzma Reference),az XL-nél,már azt sem tudni merre van az arra,mi is az eleje,oldala,hátsó része a lemezjátszónakHa nem a futómű jobb hátsó sarkába, hanem a bal hátsó sarokba lehetne szerelni, hogy a kar a lemezjátszó hosszával párhuzamosan fusson, sokkal kényelmesebb lenne kezelni, és egyáltalán nem lenne útban.
Azok a gyártók, akik futóművet is készítenek a tangenciálisuk alá - pl Kuzma - azok is így helyezik el.
A Lurne - t nem is értem, hova dugták a híres francia ergonómia készségüket....
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503