A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vissza a földre... Megérkezett.
És nekem ez is tetszik. Isten bizony. Naná, hisz én állítottam össze, majdnem az én "dizájnom", szóval mindenképp az én ízlésem.
És az első tríciumos órám.
Érdekes és nekem tetsző megoldás a számlapgyűrűbe függőlegesen beállított miniatűr hengeres tríciumtartályok... Eléggé egyedi szerintem.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Ja, hát ezek a Becsei órák biztos, hogy a karunkhoz illenének, de a zsebünkhöz nagyon nem.
Ár-információt elsőre nem találtam, de az órái gyögyörűek. Kézzel szerelt saját design in-house werk, eszméletlen stílusos tokozás és kidolgozás, ez szerintem egy vagyonba kerül...
De valami álomszépek.
A második linken reklámozott Pamo pedig 2027-ben jön...
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Ez már ő, teljes valójában, csak még nincs nálam. Elköüldték a képét, hogy okés-e így, mert más másodpercmutató került rá, amivel eredetileg rendeltem, az nem kompatibilis sajnos a tríciumos mutatókkal (összeakadnak). Visszaírtam, hogy jó így. Kedden meg is érkezik.
CW C12-t 1000€-ért szerintem max használtan, de lehet, hogy van valami jó forrásod. Biztosan szuper órák, csak számomra tólságosan Seiko-s a kinézetük :)
Igazából az csak a sárga számlap miatt tetszik (a mutatói se annyira jönnek be), a The Twelve az igazi kedvenc, az még 1300 euró körül talán bele is férne majd egyszer talán. És a CW-nél erre se szállítás se vám se áfa nem jön már rá.
Én a Nomos-okat az in-house szerkezet miatt komálom (valahogy vonz, hogy egy cég nem csak tokoz, hanem a szerkezetet is ők készítik), és visszafogottabb színben szépek is (a nagyon keskeny tokszélű bauhaus stílushoz /ez sem a belinkelt/ szerintem a fehér számlap megy a legjobban, barna bőrszíjjal - eléggé konzervatív vagyok...), nekem is járt a kezemben Nomos (bár nem ez, amit belinkeltem), és szerintem nagyon király cuccok...
Igen, nem rossz az az in-house szerkezet, dícséretes. De a bauhaus az nem az én világom.
A Grand Seiko-nál nekem a 44GS tokformájúak az örök szerelem, de az jelenleg csak álom. A jövőt meg majd meglátjuk. :-)
De ha 1000 euró környékén akarnék most órát venni akkor mindenképpen a CW The Twelve lenne (vagy arany vagy kék számlapos).
CW C12-t 1000€-ért szerintem max használtan, de lehet, hogy van valami jó forrásod. Biztosan szuper órák, csak számomra tólságosan Seiko-s a kinézetük :)
De én is elcsesztem kicsit, mert félrenéztem, ez a Nomos nem 38, hanem 36 mm, ami még lehet unisex, de inkább női méret manapság.
Én a Nomos-okat az in-house szerkezet miatt komálom (valahogy vonz, hogy egy cég nem csak tokoz, hanem a szerkezetet is ők készítik), és visszafogottabb színben szépek is (a nagyon keskeny tokszélű bauhaus stílushoz /ez sem a belinkelt/ szerintem a fehér számlap megy a legjobban, barna bőrszíjjal - eléggé konzervatív vagyok...), nekem is járt a kezemben Nomos (bár nem ez, amit belinkeltem), és szerintem nagyon király cuccok... ja, hát van áruk is, de a még megfizethető kategória.
De asszem én sem fogok venni, mert már jó lenne nekiállni gyűjteni egy Grand Seikóra... olyanra, amit nemrég betette ide, szerelmes vagyok belé :)
Ez szembe jött velem, és bâ egyáltalán nem fér bele ez a sárga az ízlésvilágomba, és a fazonja sem a kedvencem, rögtön eszembe jutottál.
Nem automata, de mechanikus, 38 mm-es (férfi méret!!!) felhúzós szerkezet, a Nomosok pedig elêg jó hírnévnek örvendenek.
Köszi! .-)
Van már kb 15 éve is, hogy nézegettem akkor a Nomos-okat, úgyhogy ismerem a témát. Tetszik a sárga-piros összeállítás. :-) De ezt tényleg élőben kellene látni mert csak úgy lehet döneni. Na nem mintha ezer euróért akarnék most órát venni.
Egyébként van a Moonswatch, egyik barátomnak volt olyanja, talán szürke vagy kék és kölcsönadta pár napra. Annak is volt sárga verziója, képről nem is nézett ki rosszul de szerencsére valamelyik régebbi órabörzén láttam egyet élőben és egyből elment tőle a kedvem. :-)
A Christopher Ward-nak volt pár hónapja egy limitált sárga számlaposa, az nagyon tetszett csak drága volt. De már nem találom. A Tridentből is van most egy sárga, az tetszik de annyit nem adok most óráért. De ha 1000 euró környékén akarnék most órát venni akkor mindenképpen a CW The Twelve lenne (vagy arany vagy kék számlapos). Mivel barátomnak két CW-je is van, olyat láttam élőben és fel is próbáltam (csak neki más színű) és már évek óta az az abszolút kedvenc, annak a tokja, formája és mérete is tökéletes nekem. De nem fogok most új órát venni. :-)
Meg mindig is szerettem volna egy rikító sárga számlapos órát de sose sikerült olyat találni ami mindenben megfelelt volna (asszem a Rolexnek volt egy sárga számlapos OP-je csak annak meg az ára nem felelt meg. :-)
Ez szembe jött velem, és bâ egyáltalán nem fér bele ez a sárga az ízlésvilágomba, és a fazonja sem a kedvencem, rögtön eszembe jutottál.
Nem automata, de mechanikus, 38 mm-es (férfi méret!!!) felhúzós szerkezet, a Nomosok pedig elêg jó hírnévnek örvendenek. Meg is vásárolható, vadiújan, egy nagy forgalmú és nagyon jó értékelésű német órakereskedőtől az ebayen, és még megfizethető is (ahhoz képest, hogy Nomos, kifejezetten olcsó, nem is tudom, láttam-e már mechanikus szerkezetű Nomos-t 1000€-ért: https://www.ebay.com/itm/297426860045
.
Végül összekonfoguráltam és megrendeltem a legminimalistább tríciumos Evolvens órát is.
Megdumáltam velük, hogy egy apró módosítást még végeznek rajta: a számlapon az "Automatic" felirat alatt lesz egy világoszüld, de diszkrét méretű stilizált ³H felirat (a trícium vegyjele).
Az enyém köv héten érkezik. A szíjra is kiváncsi leszek, csak találomra választottam, nem tudom milyen
Miyota 8 82S0 -20+40/nap elég karcsú. Hozzá vagyok szokva a napi mp pontossághoz Rádiós és okosóra ..
Nálam napi +13 mp (ennyit siet), ha egész nap horodom. Semmi vész. Két-háromnaponta egyszer utánaállítasz: kihúzod a koronát amíg megáll a másodperc valamelyik indexnél, majd nézed, hogy mikor ér oda a telefonon, és amikor ott van, benyomod megint, majd visszatekered a helyére. Le sem kell venned a karodról, és fél-egy perc az egész művelet.
Nem volt még mechanikus órád?
Kvára nincs szükség, a másodperc-pontosságra, semmi sem működik másodperc pontossággal, főleg a MÁV nem
Több nap alatt kumulálódó nagyobb eltérést kell korrigálni. A sietést könnyebb, a kését kicsit körülményesebb. Tehát ha siet az óra, akkor egyszerűbb a helyzet.
Végül összekonfoguráltam és megrendeltem a legminimalistább tríciumos Evolvens órát is.
Megdumáltam velük, hogy egy apró módosítást még végeznek rajta: a számlapon az "Automatic" felirat alatt lesz egy világoszüld, de diszkrét méretű stilizált ³H felirat (a trícium vegyjele).
Az enyém köv héten érkezik. A szíjra is kiváncsi leszek, csak találomra választottam, nem tudom milyen
Miyota 8 82S0 -20+40/nap elég karcsú. Hozzá vagyok szokva a napi mp pontossághoz Rádiós és okosóra ..
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- holtversenyben dobogós zavaró dolog, hogy ebben az árkategóriában azért már bőven beleférne valamiféle "filléres" fluoreszkáló festék-megoldás - ha nem is superluminova és természetesen nem trícium /bár azt is láttam már ilyen árjategóriában/, de VALAMI jó lett volna. Ott vannak a kidomborodó kis pöttyök a számlap körüli gyűrűn, na meg a festék a mutatókon - kb. biztos voltam, hogy ezek fluoreszkálnak sötétben, de nem. Még koromsötétben is koromsötétek maradnak. Kár :(
Nos, ezt revideálnom kell, és megkövetnem az Evolvenst meg mindenkit, akit ezzel félrevezethettem.
Mégis fluoreszkáló a pöttyök meg a mutatók festése.
Furcsa, hogy első nap egyáltalán (de tényleg EGYÁLTALÁN) nem világítottak koromsötétben sem, olyan, mintha kellett volna pár nap a festéknek, hogy "aktiválódjon" (???)
(elnézést a szar minőségű képért, de koromsötétben telefonnal (iPhone 14 Pro) sajnos nem tudtam jobbat készíteni.
Ilyen lesz a következő magyar óram, ha ez a mostani bejön…
(a trícium azért ennek kicsit megdobja az árát)
IMG_1830.jpegIMG_1829.jpeg
Jé, ez olyan mint az enyém, nem puskáztam. Magamnak raktam össze a progijukkal
... egyébként ha triciumos lenne, nem zavarna, az legalább stabilan foszforeszkál 30 évig. Visszafele véd a fém hátsó, az üvegen keresztül meg nem
ha meg kell bszdni valamitől, akkor meg kell
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Állítólag már nem csinálnak olyat. Ha igen akkor én is kicsit világítani fogok este
Rendelni lehet, és ez nagyon olyannak néz ki, mint a tríciumos mutató.
Ne félj, a trícium ártalmatlan
A következő full-custom Evolvensem (amihez jól jön a 10%-os kedvezménykupon, amit adtak az Evolvens X HUNORhoz), tríciumos mutatók és tríciumos számlap körüli gyűrűt fogok kérni. Keress vissza pár hozzászólást, beraktam a képét.
Első benyomások az Evolvens x HUNOR 44mm-es automata órával:
Először is fontos leszögezni, hogy ez egy 165ezer forintos óra, és mindent érdemes ehhez viszonyítani. Ha valaki azt várná el, hogy egy Grand Seiko minőségét kapja ennyi pénzért, hát keserűen fog csalódni. Ilyen senki ne várjon el tőle.
Az óra NAGYJÁBÓL hozza egy ilyen árkategóriájú órától elvártakat, DE... érdemes tovább olvasni....
A jó dolgok:
- a megmunkálás pontos, az érzet minőségi
- a dizájn kifejezetten modern és nem igazán hasonlít egyik általam ismert óradizájnra sem (ha mégis, azt nem ismerem), tehát beavatott szem igenis észre tudja venni meszziről is az Evolvens-órát a csuklón. Ez nem feltétlenül sajátja ennek az árkategóriának, szóval ez kifejezetten pozitívum
- két szíjjal jön, egy szilikon- és egy nato-szíjjal, de az Evolvens shopban lehet venni elég sokféle szíjat - amit egyelőre nem teszek meg, mert a hozzá adott NATO-szíj kifejezetten tetszik - annál kevésbé a szilikon, de lehet, hogy lesz, akinek az fog tetszeni.
- a szilikon szíj "gyorscserélős" szerkezettel van ellátva, én bevallom, nekem ez új, de nagyon intuitív, azonnal sikerült levenni az óráról.
- az óra SZÉP és MENŐ :)
- a Miyota szerkezeten a sajátra, cserélt feketére eloxált (?) rotor azért szintén nem túl gyakori ebben az árkategóriában, de szintén nagyon modern benyomást kelt, és esztétikus is.
A nem igazán jó dolgok, amit azért ebben a kategóriában már nem szeretek látni:
- a legzavaróbb elsőre, hogy a tekerhető lünetta nagyon "sorjás" érzetű, és a z oldalána kidolgozása is elnagyolt érzést nyújt mind fogásra, mind ránézésre Nem tudom, hogy ez szándékos-e és része a moderségnek, de engem kifejezetten zavar, és s szememben rontja az óra esztétikumát is - nem is kicsit. A tekerésben segít ez a durvaság, de egyáltalán nem lenne szükség rá. Ha tudatos, akkor a modernség lehet az oka, de én nem komálom.
- holtversenyben dobogós zavaró dolog, hogy ebben az árkategóriában azért már bőven beleférne valamiféle "filléres" fluoreszkáló festék-megoldás - ha nem is superluminova és természetesen nem trícium /bár azt is láttam már ilyen árjategóriában/, de VALAMI jó lett volna. Ott vannak a kidomborodó kis pöttyök a számlap körüli gyűrűn, na meg a festék a mutatókon - kb. biztos voltam, hogy ezek fluoreszkálnak sötétben, de nem. Még koromsötétben is koromsötétek maradnak. Kár :(
- a kicsavarható korona ennél a 100m-es vízállóságnál szerintem parasztvakítás, de nem is ez a legnagyobb gond, (egyelőre?) rohadt nehéz visszacsavarni, vagy én nem lkaptam el még eléggé a technikát - ez valószínűleg gyorsan fog javulni
- ha már korona: először azt hittem nincs is semmiféle márkajelzés a koronán - nagyítóval és beeső fényben megnézve: van, az evolvens felirtat nélküli "trapéz-ötszög-trapéz" logója van rajta, alig láthatóan, szerintem túl diszkréten. Azért ennél sokkal szebb kidolgozású koronát láttam már sokkal olcsónn (feleannyiba kerülő) órán is.
- ebbe az árkategóriába ,ár szintén bele szoktak férni a rakott markerek és rakott logó, de ezt én nem tartom nagy hiányosságnak, illetve talán a modernitás jegyében szándékos dizájnelem, hogy ezek inkább lézergravírozva vannak. Apróság.
Egyelőre ennyi. SZERINTEM.
Az óra összességében olyan, mint a magyar narancs :)
De legyünk büszkék rá, hogy van magyar óragyártónk, és végső soron szerintem ennyi pénzt TALÁN megér - ha belevisszük a magyar gyártó magyarsága iránti emocionális elemet, valamint azt, hogy a szerkezeten kívül tudtommal minden itthon készül.