Mondom,ez szabálytalan gép,,lefoglalomAAttila írta: ↑2026.04.02., csüt. 17:39De most tényleg elkoboztad az egyik diákolimpiás gyerek bringáját?revox írta: ↑2026.04.02., csüt. 17:31Ez meghaladta a vázelméletem erősenAmúgy,ránézésre lehet bajban lenne egy UCI sablonban, de ki tudja...
De találtam egy méretes WT bicót. Ezt is tekerni kell. Nem rossz és jól.irányítható,de nem kel flexet vennem a régiekhez![]()
20260402_172402.jpg20260402_172337.jpg20260402_172423.jpg![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
De most tényleg elkoboztad az egyik diákolimpiás gyerek bringáját?revox írta: ↑2026.04.02., csüt. 17:31Ez meghaladta a vázelméletem erősenAmúgy,ránézésre lehet bajban lenne egy UCI sablonban, de ki tudja...
De találtam egy méretes WT bicót. Ezt is tekerni kell. Nem rossz és jól.irányítható,de nem kel flexet vennem a régiekhez![]()
20260402_172402.jpg20260402_172337.jpg20260402_172423.jpg
Amúgy,ránézésre lehet bajban lenne egy UCI sablonban, de ki tudja...
De találtam egy méretes WT bicót. Ezt is tekerni kell. Nem rossz és jól.irányítható,de nem kel flexet vennem a régiekhez
Ez meghaladta a vázelméletem erősen
De találtam egy méretes WT bicót. Ezt is tekerni kell. Nem rossz és jól.irányítható,de nem kel flexet vennem a régiekhez
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5547
Urak, a jövő elkezdődött, mától minden ócskavas, amit korábban terveztek!
A Speedmin mindent felülír!
Hát igen! A Decathlon beszállásával jött egy kis pénzmag is. (Én, kb 50 millát hallottam.)Rotox írta: ↑2026.03.27., pén. 10:11Bírom ezeket a Decathlonos srácokat (és Seixas révén most már lehet akár komolyabban is drukkolni nekik):
https://www.facebook.com/share/r/1Cro2tJiYM/
Ebből már lehet jó csapatot építeni a kerékpársportban.
Remélem ez a fiatal francia fiú bírni fogja azt a terhet és nyomást amit a hülye szenzációhajhász francia sajtó rátesz. Bár a belga se jobb ...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10123
Igen, azt a csapatot elég jól öszerakták. Én drukkolok nekik.Rotox írta: ↑2026.03.27., pén. 10:11Bírom ezeket a Decathlonos srácokat (és Seixas révén most már lehet akár komolyabban is drukkolni nekik):
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Bírom ezeket a Decathlonos srácokat (és Seixas révén most már lehet akár komolyabban is drukkolni nekik): 
- Vinkler
- Adminisztrátor

Még jó, hogy nem tört el a lefelében. Elég nagy rizikó volt esés után kerékpárcsere nélkül végigmenni.
- pärt
- Őslakos

"Olasz álomgép eladó! A támvillán egy apró karc látható, de a használatot nem befolyásolja, én is így használtam, még versenyeztem is vele gond nélkül."
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8248
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
Szerintem ugyanazt mondjuk, csak másképp. Nem azt írtam, hogy most 161 a max, hanem azt, hogy az idén még nem tudtam e fölé tolni. Azt nem írtam, hogy azért, mert éreztem, hogy baromira nem esik jól, úh felesleges erőltetni. Fog az menni, csak sok kilométer kell még hozzá. Ma 50-nel közelebb kerültem hozzá. Ennyi a lényeg. Alattam általában június elején-közepén kezd el jobban gurulni a bringa, feltéve, hogy március elejétől már tudok menni.AAttila írta: ↑2026.03.24., kedd 16:22Azért a pulzus nem így működik. Olyan nincs,hogy tavaly még 180 volt a max, az idén pedig 161. Az hogy nem tudtad feljebb vinni,nem jelenti azt,hogy annyi is a maxod.
Tavaly én is láttam az órán 181-t. Az idén 1x fordult elő egy 171, de javarészt még 150 fölé is alig megy,pedig az idén mentem majdnem 3000 km-t és sok résztáv,sprint is volt az edzéseimben. Mondjuk kifejezetten úgy kapom az edzésterveket,hogy ne "nyírjam ki" magam, de azt kell mondjam, ez a módszer (is) működik, de még hogy. Ahogy a számokat nézem, az idén életem formájában lehetek, ha semmi nem jön közbe. Az igaz, hogy én általában mindig alacsonyabb pulzussal tudtam dolgozni,de az idén még a 80-90%-ot sem érem el a maxomnak.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Azért a pulzus nem így működik. Olyan nincs,hogy tavaly még 180 volt a max, az idén pedig 161. Az hogy nem tudtad feljebb vinni,nem jelenti azt,hogy annyi is a maxod.
Tavaly én is láttam az órán 181-t. Az idén 1x fordult elő egy 171, de javarészt még 150 fölé is alig megy,pedig az idén mentem majdnem 3000 km-t és sok résztáv,sprint is volt az edzéseimben. Mondjuk kifejezetten úgy kapom az edzésterveket,hogy ne "nyírjam ki" magam, de azt kell mondjam, ez a módszer (is) működik, de még hogy. Ahogy a számokat nézem, az idén életem formájában lehetek, ha semmi nem jön közbe. Az igaz, hogy én általában mindig alacsonyabb pulzussal tudtam dolgozni,de az idén még a 80-90%-ot sem érem el a maxomnak.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nyilván nem kell végletekig reszelt keró a mi szintünkön kb. semmi értelme, max az érzés, ami megvan, de semmi több. Egy józanul összeválogatott középpolcos bringa minden hobbistánál többet tud és elég is, max az egonak nem.pärt írta: ↑2026.03.23., hétf. 23:52Egy 13 kilós, 4 sebességes acélvázas Favorittal kezdtem tízévesen, amivel az élet császárának érezhettem magam, és utána sem jött rögtön űrhajó. Első gépem, aminél már komoly minőségi ugrást éreztem, egy Ultegrás alu-karbon volt. Baromi stabil, mégis kényelmes, elég könnyű jószág volt, de mai átlag hobbista már bottal sem piszkálná. Határozott véleményem, hogy a hobbibringások 98 százalékának - ideértve magamat is - ma sincs szüksége annál jobb technikára, én is simán visszaülnék rá, ha annyi lenne a keret. Jól eljátszadozunk, megjutalmazzuk magunkat, el-férfi-barbizunk valami szép vassal, aztán gyártunk hozzá önigazolást, hogy ég-föld a különbség - akár a hifiben. Félre ne menjen; nem vitatom a fejlődést, csak nálam van egy elég határozott vonal a lehet nélküle élni - nem lehet nélküle élni technológiák közt.
- asebestyen
- V.I.P.

Az érzések nagyon fontosak minden formádban, hogy mennyire jó menni velük, azonban semmi más, ami objektív nem következik belőlük. Sajnos ez van.pärt írta: ↑2026.03.23., hétf. 23:25Majd elválik. Ami keveset mentem az újjal, az alapján (nálam) a különbség kb. annyi lehet, amennyi egy "jobb" és egy "rosszabb" nap közt van a régi, megszokott gépen. Olyan június-júliusnál hamarabb úgysem fogok még úgy gurulni, hogy az érzetek a valós eltéréseket tükrözzék, nem az aktuális rotty/kevésbé rotty állapotomat.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
az az igazság, ma, tudok olyan rendszert összerakni, gomkategóriás 1 milláért (minden új), hogy élmény vele zenét hallgatni és olyan igazi, hogy együtt lélegzel a produkcióval. Utána ezt az élményt már csak csiszolgatjuk, de ahogy írtad, férfi-barbie, ez is-az is.
De fogod érezni a difit amúgy, max nem leszel vele boldogabb, csak két napig
az igazi difit én bicó és bicó között 40km/h fölött vettem észre. Esőgyanús nyári edzésre kimentem a decathlonos, 12 kilos téli vassal és míg 40-el mentünk, semmi bajom nem volt (akkor bírtam menni, most lenne, bármivel). Aztán amikor jöttek az 50-es résztávok, kettőben még eldöcörésztem hátul, de a harmadikra már rá se mentem.
észrebvehető,aki versenyekre jár és ha lószokkal rángatnak. Ott ha sok erős elrugózik, egy idő után akigyorsításoktól berogy a comb, ha a bringa nem partner, vagy az ember gyenge
mértem egyszer egy kb 30 kilis szakaszon, mi a difi a télikeróm és a nyári között. avg 1,5km/h volt, de ne feledjük,az én télim az igazi tank,nem bicikli. De emlékszem a nyárival a pulzisom kiscit magasabb is lett (kb 5-6bpm), de igaz,nem veretős zóna,de biztos bennem volt,hogy ennek jobbnak kell lennie és kiciit lehet jobban toltam. Ha ezt levonjuk, kb 0,5-1 km/h lehet a valós difi ilyen nyugger tötyögéssel (31-32 km/h)
behoztad a hifit,de nekem is ez ugrott be.pärt írta: ↑2026.03.23., hétf. 23:52Egy 13 kilós, 4 sebességes acélvázas Favorittal kezdtem tízévesen, amivel az élet császárának érezhettem magam, és utána sem jött rögtön űrhajó. Első gépem, aminél már komoly minőségi ugrást éreztem, egy Ultegrás alu-karbon volt. Baromi stabil, mégis kényelmes, elég könnyű jószág volt, de mai átlag hobbista már bottal sem piszkálná. Határozott véleményem, hogy a hobbibringások 98 százalékának - ideértve magamat is - ma sincs szüksége annál jobb technikára, én is simán visszaülnék rá, ha annyi lenne a keret. Jól eljátszadozunk, megjutalmazzuk magunkat, el-férfi-barbizunk valami szép vassal, aztán gyártunk hozzá önigazolást, hogy ég-föld a különbség - akár a hifiben. Félre ne menjen; nem vitatom a fejlődést, csak nálam van egy elég határozott vonal a lehet nélküle élni - nem lehet nélküle élni technológiák közt.
az az igazság, ma, tudok olyan rendszert összerakni, gomkategóriás 1 milláért (minden új), hogy élmény vele zenét hallgatni és olyan igazi, hogy együtt lélegzel a produkcióval. Utána ezt az élményt már csak csiszolgatjuk, de ahogy írtad, férfi-barbie, ez is-az is.
De fogod érezni a difit amúgy, max nem leszel vele boldogabb, csak két napig
az igazi difit én bicó és bicó között 40km/h fölött vettem észre. Esőgyanús nyári edzésre kimentem a decathlonos, 12 kilos téli vassal és míg 40-el mentünk, semmi bajom nem volt (akkor bírtam menni, most lenne, bármivel). Aztán amikor jöttek az 50-es résztávok, kettőben még eldöcörésztem hátul, de a harmadikra már rá se mentem.
észrebvehető,aki versenyekre jár és ha lószokkal rángatnak. Ott ha sok erős elrugózik, egy idő után akigyorsításoktól berogy a comb, ha a bringa nem partner, vagy az ember gyenge
mértem egyszer egy kb 30 kilis szakaszon, mi a difi a télikeróm és a nyári között. avg 1,5km/h volt, de ne feledjük,az én télim az igazi tank,nem bicikli. De emlékszem a nyárival a pulzisom kiscit magasabb is lett (kb 5-6bpm), de igaz,nem veretős zóna,de biztos bennem volt,hogy ennek jobbnak kell lennie és kiciit lehet jobban toltam. Ha ezt levonjuk, kb 0,5-1 km/h lehet a valós difi ilyen nyugger tötyögéssel (31-32 km/h)
halfnote.hu
halfnote.hu
-
gianni321
- V.I.P.

Meglepődnék, ha minimális különbség lenne a végső verdikt, viszont olyan bringával meg még nem volt dolgom, mint a tiéd. Szóval ez sem egy releváns vélemény.pärt írta: ↑2026.03.23., hétf. 23:25Majd elválik. Ami keveset mentem az újjal, az alapján (nálam) a különbség kb. annyi lehet, amennyi egy "jobb" és egy "rosszabb" nap közt van a régi, megszokott gépen. Olyan június-júliusnál hamarabb úgysem fogok még úgy gurulni, hogy az érzetek a valós eltéréseket tükrözzék, nem az aktuális rotty/kevésbé rotty állapotomat.
Ez a "rotty/kevésbé rotty" jól leírja az én jelenlegi állapotom is. Március eleje óta heti kettő-hármat megyek, átlag 130-as pulzussal, próbálom Z2-ben, 45-50 kiliket, hetente 1 alkalommal max 5x1 perc "ing-gatya" intervall-lal. (Így kell ezt leírni...?) Tavaly nyáron még 180 fölött volt a max pulzusom, most 161 fölé még nem tudtam tolni. Viszont ha meg a 161-et veszem max pulzusnak, akkor a 130 meg nem Z2... szóval vannak gondok... na mind1, majd alakul az.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- pärt
- Őslakos

Egy 13 kilós, 4 sebességes acélvázas Favorittal kezdtem tízévesen, amivel az élet császárának érezhettem magam, és utána sem jött rögtön űrhajó. Első gépem, aminél már komoly minőségi ugrást éreztem, egy Ultegrás alu-karbon volt. Baromi stabil, mégis kényelmes, elég könnyű jószág volt, de mai átlag hobbista már bottal sem piszkálná. Határozott véleményem, hogy a hobbibringások 98 százalékának - ideértve magamat is - ma sincs szüksége annál jobb technikára, én is simán visszaülnék rá, ha annyi lenne a keret. Jól eljátszadozunk, megjutalmazzuk magunkat, el-férfi-barbizunk valami szép vassal, aztán gyártunk hozzá önigazolást, hogy ég-föld a különbség - akár a hifiben. Félre ne menjen; nem vitatom a fejlődést, csak nálam van egy elég határozott vonal a lehet nélküle élni - nem lehet nélküle élni technológiák közt.
- pärt
- Őslakos

Majd elválik. Ami keveset mentem az újjal, az alapján (nálam) a különbség kb. annyi lehet, amennyi egy "jobb" és egy "rosszabb" nap közt van a régi, megszokott gépen. Olyan június-júliusnál hamarabb úgysem fogok még úgy gurulni, hogy az érzetek a valós eltéréseket tükrözzék, nem az aktuális rotty/kevésbé rotty állapotomat.
-
gianni321
- V.I.P.

Talán nem teljesen adekvát az összehasonlítás, de amikor 10 évnyi Wilier GTR használat után megvettem Canyon Aeroad-ot és mentem vele kb. 2-3 hetet, majd amikor jöttek a Wilierért ráültem, csaptam vele egy búcsú és csekkolós kört, azt hittem egy chopperre ültem vissza. Odafelé hamar megszoktam, hogy hogy ugrik és suhan a Canyon, a visszaülés kijózanító volt. Oké, az egyik egy vérbeli aero gép, a másik meg pocakos apukák komfort országútija, mégse gondoltam, hogy azt fogom magamban megfogalmazni, hogy mi a francot kerestem én 10 évig a Wilieren? Nem azért mert ne lennék "pocakos apuka", hanem azért, ha ezt úgy is lehet, ahogy a Canyon csinálja, akkor mi értelme a GTR-nek...? Persze meg van annak is a helye, de ha azt nézem melyik hogy megy és ezen kívül mit nyújt, akkor egyből nem értelmetlen a kérdés.pärt írta: ↑2026.03.21., szomb. 18:05Ha már vénségi vetélkedő; én bizony nem vagyok képes ezt a Cannondale-t retro cuccnak látni.![]()
Ha majd jönnek az óraátállítással a hosszabb napok - no meg a meleg is - végre gyakrabban gurulhatok. Tervezem, hogy váltakozva tekerek a két gépemmel, így lesz módom összehasonlítani a kb. húsz évnyi technológiai különbséget. Az újjal még nagyon keveset mentem, de idáig semmi kiugróan eltérő érzet. (Teljesítményt nem is említem, az tavasszal amúgy is mindig harmatos.)
a difi meg majd jön. mondjuk,nem érsz fel a megyehatárra 15 perc alatt az újjal se(vagy ki tudja), de az idő nem hazudik, ha az érzet néha be is csaphat. (nálam a Ftárkány-hereg réti szakaszon mért idő mindig hozta, amit éreztem)
ha kitévedek gurulni nagyritkán, már tök ócskavasnak tűnik a bicóm, bármelyik, az újak mellett, pedig ezek már semi aero vázak voltak. De a szűk keresztmetszet nem a bicó, az biztos
ma más a kása mása, vagyis izé. más ma már a retro, mint 20 évepärt írta: ↑2026.03.21., szomb. 18:05Ha már vénségi vetélkedő; én bizony nem vagyok képes ezt a Cannondale-t retro cuccnak látni.![]()
Ha majd jönnek az óraátállítással a hosszabb napok - no meg a meleg is - végre gyakrabban gurulhatok. Tervezem, hogy váltakozva tekerek a két gépemmel, így lesz módom összehasonlítani a kb. húsz évnyi technológiai különbséget. Az újjal még nagyon keveset mentem, de idáig semmi kiugróan eltérő érzet. (Teljesítményt nem is említem, az tavasszal amúgy is mindig harmatos.)
a difi meg majd jön. mondjuk,nem érsz fel a megyehatárra 15 perc alatt az újjal se(vagy ki tudja), de az idő nem hazudik, ha az érzet néha be is csaphat. (nálam a Ftárkány-hereg réti szakaszon mért idő mindig hozta, amit éreztem)
ha kitévedek gurulni nagyritkán, már tök ócskavasnak tűnik a bicóm, bármelyik, az újak mellett, pedig ezek már semi aero vázak voltak. De a szűk keresztmetszet nem a bicó, az biztos
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ha már vénségi vetélkedő; én bizony nem vagyok képes ezt a Cannondale-t retro cuccnak látni.
- asebestyen
- V.I.P.

Egy ilyen vén hülyének, mint én, aki még gyenge is, jó az öreg bicaj is, de... az tény, hogy az újabbak gyorsabbak, kényelmesebbek, a szépség meg ugye szubjektív. Ha viszont fiatal lennék, erős, esetleg versenyezni is szeretnék vagy számítana a sebesség, sajnos az újak indokoltak.
.
.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nekem EDDIG nagyon tetszettek a Factor bringák.