Ezért is imádom.supravox írta: ↑2026.07.14., kedd 20:43Ezzel egyetértektottyi írta: ↑2026.07.11., szomb. 18:59Ma egy kicsit megemgedtem a ATC-ket, szerintem csak olyan vegyen aki 80dbel felett hallgat zenet. Ott eled fel az ATC, addig csak sima hangfal na de az felett, fenomenalis, meg az elektronikus zeneben is vannak anomaliak. :) Olyan hangokat fogsz hallani amit nem is tudtad, hogy ott vannak. Es a tesdeddel is zenet hallgatsz nem csak a katto fuleddel.
Az ATC ott kezd el igazán élni ahol a legtöbb hangfal kilehelli a lelkét
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10097
Re: ATC hangsugárzók
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ezzel egyetértektottyi írta: ↑2026.07.11., szomb. 18:59Ma egy kicsit megemgedtem a ATC-ket, szerintem csak olyan vegyen aki 80dbel felett hallgat zenet. Ott eled fel az ATC, addig csak sima hangfal na de az felett, fenomenalis, meg az elektronikus zeneben is vannak anomaliak. :) Olyan hangokat fogsz hallani amit nem is tudtad, hogy ott vannak. Es a tesdeddel is zenet hallgatsz nem csak a katto fuleddel.
Az ATC ott kezd el igazán élni ahol a legtöbb hangfal kilehelli a lelkét
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Ma egy kicsit megemgedtem a ATC-ket, szerintem csak olyan vegyen aki 80dbel felett hallgat zenet. Ott eled fel az ATC, addig csak sima hangfal na de az felett, fenomenalis, meg az elektronikus zeneben is vannak anomaliak. :) Olyan hangokat fogsz hallani amit nem is tudtad, hogy ott vannak. Es a tesdeddel is zenet hallgatsz nem csak a katto fuleddel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Végülis ez egy műszaki hobbi, néha nem árt némi műszaki ismeret.Rudi07 írta: ↑2026.05.17., vas. 23:24Sziasztok! Hirdettek itt a fórumon 2éven át egy pár ATC SCM100A-t, gondolom mindenki látta. (https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=209130) A hangfalak végül nálam kötöttek ki múlt héten.
….
Meghallgatva őket arra gondoltam hogy elektronikai gondjuk lesz, ettől nem ijedtem meg, nem ma kezdtem a villamosipart. Pénz is volt nálam, megegyeztünk, el is hoztam őket azonnal, gondoltam jó lesz köv. játszós projektnek. Hazaérve egyből kivettem a végokokat.
…
Gratulálok hozzá!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nehm baaaj…

Milyen csodaszép a furnérja.Rudi07 írta: ↑2026.05.17., vas. 23:24Sziasztok! Hirdettek itt a fórumon 2éven át egy pár ATC SCM100A-t, gondolom mindenki látta. (https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=209130) A hangfalak végül nálam kötöttek ki múlt héten.
Jó, ill. picit talán tanulságos sztori az egész, így gondoltam megírom. A hangfalak a hirdetés szerint örökség útján kerültek az eladóhoz Amerikából, 110V-osak. Bár könnyen 2db szál átkötésével átállíthatóak 240V üzemre, ezt nem akarta bevállalni az eladó.
Lényeg, hogy mint sokan mások én is nézegettem egy ideje őket, majd múlt héten el is mentem végül meghallgatni őket. Egy pici 300VA-es 230/110V-os Autotrafón keresztül voltak megtáplálva, borzasztóan szóltak, sokkal rosszabbul amúgy mint az alulméretezett 300VA tápteljesítmény indokolta, ezt más is hallhatta hogy valami nagyon nem stimmel velük, ezért nem keltek el éveken át.... A hangszórókat jobban szemügyre véve a hangfal ritka jó állapotnak örvend, a közepeken az impregnálás nincs megszáradva, gyönyörűek, csillogósak, puhán rugalmasak amilyennek lenniük kell, a mélyek pereme is újszerűen hat, pont amilyennek kell lennie, összességében 98%-os esztétikai állapotúak, szinte újszerűnek ható hangszórókkal. Meghallgatva őket arra gondoltam hogy elektronikai gondjuk lesz, ettől nem ijedtem meg, nem ma kezdtem a villamosipart. Pénz is volt nálam, megegyeztünk, el is hoztam őket azonnal, gondoltam jó lesz köv. játszós projektnek. Hazaérve egyből kivettem a végokokat. Minden gyönyörű újszerű, az összes elkó púposodás mentes, kisebbek is kiváló kapacitás és ESR értéket produkálnak. 110V AC-vel megtápláltam őket, és úgy esett, hogy először egy NE5532 tápjára mértem rá, amin 6,3V tápfeszültség volt (ez irtó kevés). Ezt követően azonnal megmértem a mély hangszóró végok tr. -ról érkező tápját. Na itt 2x22VAC-ból (2x55-60V helyett) egyből leesett hogy mi a gond. A hangfal végig 240V-os üzemre volt bekötve, tehát nem 110V-os volt. Gyakorlatilag az a csoda, hogy egyáltalán megszólalt a 110V betáp mellett. Azonnal össze is raktam őket, kaptak egy combos tápkábelt, és 10 perc múlva már falat bontottak. Kell keresnem valami mást amit rendbe rakhatok, mert ezzel most "megszívtam". :-D Azóta már az állványikon szólnak, és ideiglenesen helyet is cseréltek a nagy Genelec -ekkel.
Látom nem kedveled a 30cm-nél kisebb mélysugis hangfalakat:))))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jah, lehet, elég rossz minőségű a kép, annyira nem vizslattam. A lényeg, hogy nem a most használt saját.
A magas ebben még SEAS volt. Most már saját fejleszésűt használnak. A közép is és a mély is más, SL (superlinear). Ráadásuul a SL/LC verziók is módosítottak már.
Ami az amp-pakk-ot illeti, szerintem több generációváltás is történt azóta, akár kapcsolástechnológiailag is, de erről nincs konkrét információm, viszont a neten sok adat és kép fellelhető.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mindhárom driver más már.Rudi07 írta: ↑2026.05.18., hétf. 22:01Az Amp-pakk illetve a mélysugárzó a jelenleg kaphatóban is szerintem ugyan ez (szerintem minimális változtatások lehetnek rajta meg alkatrészkiváltások). A közép sem vagyok benne biztos hogy más az újakban, azt tudom hogy van az "S"-es változat ami kérhető, de nem tudom hogy a jelenleg kapható Standard SCM100-ban az van e gyárilag, szerintem abban is a sima SM70-150 közepek vannak mint ezekben. A magas hangszóró az egyetlen amiben biztos vagyok hogy már legalább 2-3 éve mással szerelik az újakat, de érdekelne ha valakinek vannak pontos infói.Rudi07 írta: ↑2026.05.18., hétf. 15:17Igen, én is az ára miatt mentem rá, úgy voltam vele, hogy nem tudom mi lehet a baja, de ennyi pénzért ha szükséges még egy teljes gyártói felújítás is belefér... Egy darabig hallgatom őket, míg 1-2 szükséges felújítást elvégzek a képen mögötte lévő nagyokon, aztán majd valami lesz velük, vagy másik helyiségbe kerülnek másodrendszernek, vagy elválnak útjaink.
A magas ebben még SEAS volt. Most már saját fejleszésűt használnak. A közép is és a mély is más, SL (superlinear). Ráadásuul a SL/LC verziók is módosítottak már.
Ami az amp-pakk-ot illeti, szerintem több generációváltás is történt azóta, akár kapcsolástechnológiailag is, de erről nincs konkrét információm, viszont a neten sok adat és kép fellelhető.
SCM50 és ettől feljebb "S" közepekkel vannak szerelve. Elvileg a Te dobozaidban is S közép van, de ez még a régi, egyenes waveguide-os verzió, az újabbakban (már egy jó deje) ívelt ez az elem.Rudi07 írta: ↑2026.05.18., hétf. 22:01A közép sem vagyok benne biztos hogy más az újakban, azt tudom hogy van az "S"-es változat ami kérhető, de nem tudom hogy a jelenleg kapható Standard SCM100-ban az van e gyárilag, szerintem abban is a sima SM70-150 közepek vannak mint ezekben. A magas hangszóró az egyetlen amiben biztos vagyok hogy már legalább 2-3 éve mással szerelik az újakat, de érdekelne ha valakinek vannak pontos infói.
Az Amp-pakk illetve a mélysugárzó a jelenleg kaphatóban is szerintem ugyan ez (szerintem minimális változtatások lehetnek rajta meg alkatrészkiváltások). A közép sem vagyok benne biztos hogy más az újakban, azt tudom hogy van az "S"-es változat ami kérhető, de nem tudom hogy a jelenleg kapható Standard SCM100-ban az van e gyárilag, szerintem abban is a sima SM70-150 közepek vannak mint ezekben. A magas hangszóró az egyetlen amiben biztos vagyok hogy már legalább 2-3 éve mással szerelik az újakat, de érdekelne ha valakinek vannak pontos infói.Rudi07 írta: ↑2026.05.18., hétf. 15:17Igen, én is az ára miatt mentem rá, úgy voltam vele, hogy nem tudom mi lehet a baja, de ennyi pénzért ha szükséges még egy teljes gyártói felújítás is belefér... Egy darabig hallgatom őket, míg 1-2 szükséges felújítást elvégzek a képen mögötte lévő nagyokon, aztán majd valami lesz velük, vagy másik helyiségbe kerülnek másodrendszernek, vagy elválnak útjaink.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az új ára közel 10M Ft, ok más driverekkel, más amp-pakkal, de nem ég és föld.
https://www.hitspace.hu/shop/abs10338-a ... ,2310,2306
https://www.hitspace.hu/shop/abs10338-a ... ,2310,2306
Igen, én is az ára miatt mentem rá, úgy voltam vele, hogy nem tudom mi lehet a baja, de ennyi pénzért ha szükséges még egy teljes gyártói felújítás is belefér... Egy darabig hallgatom őket, míg 1-2 szükséges felújítást elvégzek a képen mögötte lévő nagyokon, aztán majd valami lesz velük, vagy másik helyiségbe kerülnek másodrendszernek, vagy elválnak útjaink.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Pont azon lamentáltam magamban a múlt héten, hogy ez miért van még hirdetve. Ennyi pénzért szinte ajándék volt.Rudi07 írta: ↑2026.05.17., vas. 23:24Sziasztok! Hirdettek itt a fórumon 2éven át egy pár ATC SCM100A-t, gondolom mindenki látta. (https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=209130) A hangfalak végül nálam kötöttek ki múlt héten.
Jó, ill. picit talán tanulságos sztori az egész, így gondoltam megírom. A hangfalak a hirdetés szerint örökség útján kerültek az eladóhoz Amerikából, 110V-osak. Bár könnyen 2db szál átkötésével átállíthatóak 240V üzemre, ezt nem akarta bevállalni az eladó.
Lényeg, hogy mint sokan mások én is nézegettem egy ideje őket, majd múlt héten el is mentem végül meghallgatni őket. Egy pici 300VA-es 230/110V-os Autotrafón keresztül voltak megtáplálva, borzasztóan szóltak, sokkal rosszabbul amúgy mint az alulméretezett 300VA tápteljesítmény indokolta, ezt más is hallhatta hogy valami nagyon nem stimmel velük, ezért nem keltek el éveken át.... A hangszórókat jobban szemügyre véve a hangfal ritka jó állapotnak örvend, a közepeken az impregnálás nincs megszáradva, gyönyörűek, csillogósak, puhán rugalmasak amilyennek lenniük kell, a mélyek pereme is újszerűen hat, pont amilyennek kell lennie, összességében 98%-os esztétikai állapotúak, szinte újszerűnek ható hangszórókkal. Meghallgatva őket arra gondoltam hogy elektronikai gondjuk lesz, ettől nem ijedtem meg, nem ma kezdtem a villamosipart. Pénz is volt nálam, megegyeztünk, el is hoztam őket azonnal, gondoltam jó lesz köv. játszós projektnek. Hazaérve egyből kivettem a végokokat. Minden gyönyörű újszerű, az összes elkó púposodás mentes, kisebbek is kiváló kapacitás és ESR értéket produkálnak. 110V AC-vel megtápláltam őket, és úgy esett, hogy először egy NE5532 tápjára mértem rá, amin 6,3V tápfeszültség volt (ez irtó kevés). Ezt követően azonnal megmértem a mély hangszóró végok tr. -ról érkező tápját. Na itt 2x22VAC-ból (2x55-60V helyett) egyből leesett hogy mi a gond. A hangfal végig 240V-os üzemre volt bekötve, tehát nem 110V-os volt. Gyakorlatilag az a csoda, hogy egyáltalán megszólalt a 110V betáp mellett. Azonnal össze is raktam őket, kaptak egy combos tápkábelt, és 10 perc múlva már falat bontottak. Kell keresnem valami mást amit rendbe rakhatok, mert ezzel most "megszívtam". :-D Azóta már az állványikon szólnak, és ideiglenesen helyet is cseréltek a nagy Genelec -ekkel.
Sziasztok! Hirdettek itt a fórumon 2éven át egy pár ATC SCM100A-t, gondolom mindenki látta. (https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=209130) A hangfalak végül nálam kötöttek ki múlt héten.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kellemes Ünnepeket! És jó zenehallgatást!
Source: NAIM NSC 222 - McIntosh MX100 - Panasonic BD820 Power Regenerator: PS Audio P15 Power cable: TARA LABS THE ONE, Harmonic Technology AC10, XLR: Harmonic Technology Speaker: Front: ATC SCM100A - Center: ATC SCM50A - Back: ATC SCM40A, Sub: 2X ATC C4 MK2, Projector: EPSON LS12000
Jópár sub-ot meghallgattam egészen a REL nagy sub-ig. És sajnos nem tetszett egyik sem, mert nem volt pontos és jó a felbontása. Meghallgattam az ATC C1-et is, de az nagyon kevésnek bizonyult. Szóval próbáltam olcsón megúszni, de nem ment. Alapvetően nekem egy házimozi es hifi kombinációra van szükségem, mivel több száz koncert DVD es Bluray-em van.
Kíváncsiságból vettem a C4-et és meghallgatva nagyon megtetszett, mert sokat hozza tud adni az élményhez. Persze nem mindig, az esetek mondjuk 60%-ban. Nekem nem csak a mélye miatt tetszett meg, hanem a hangtömeg miatt is es így pl. egy koncert felvétel még koncertesebb lett. Nagyon pontosan beleilleszkedik az ATC 100asokba. Illetve az ATC 40esekbe is. ATC 40A nálam a háttérhangfalként van, de próbaként megnéztem a 40est a C4-el is és szerintem 1 db C4 es a 40A is fantasztikus.
Kiváncsiságból rendeltem egy másikat, de sajnos a Hitspace-nel, ahonnan az elsőt rendeltem nem úgy alakultak a dolgok, mint ahogy az elején megállapodtunk. Így konokságból és mert volt egy megfelelő ajánlatom, ami minden szempontból jobb volt, gyorsaság, ár..stb, a ScanAudiotol vettem meg a másodikat.
Ha valakit a gyakorlatban érdekel, nyugodtan keressen meg és biztosan találunk egy időpontot, hogy meghallgassa.
Kíváncsiságból vettem a C4-et és meghallgatva nagyon megtetszett, mert sokat hozza tud adni az élményhez. Persze nem mindig, az esetek mondjuk 60%-ban. Nekem nem csak a mélye miatt tetszett meg, hanem a hangtömeg miatt is es így pl. egy koncert felvétel még koncertesebb lett. Nagyon pontosan beleilleszkedik az ATC 100asokba. Illetve az ATC 40esekbe is. ATC 40A nálam a háttérhangfalként van, de próbaként megnéztem a 40est a C4-el is és szerintem 1 db C4 es a 40A is fantasztikus.
Kiváncsiságból rendeltem egy másikat, de sajnos a Hitspace-nel, ahonnan az elsőt rendeltem nem úgy alakultak a dolgok, mint ahogy az elején megállapodtunk. Így konokságból és mert volt egy megfelelő ajánlatom, ami minden szempontból jobb volt, gyorsaság, ár..stb, a ScanAudiotol vettem meg a másodikat.
Ha valakit a gyakorlatban érdekel, nyugodtan keressen meg és biztosan találunk egy időpontot, hogy meghallgassa.
Source: NAIM NSC 222 - McIntosh MX100 - Panasonic BD820 Power Regenerator: PS Audio P15 Power cable: TARA LABS THE ONE, Harmonic Technology AC10, XLR: Harmonic Technology Speaker: Front: ATC SCM100A - Center: ATC SCM50A - Back: ATC SCM40A, Sub: 2X ATC C4 MK2, Projector: EPSON LS12000
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Talan az uj vamok vegett ilyen draga amerikaban az ATC.
Egyebkent erdekes, hogy ez a koncepcio kepes 32Hz tol indulni amig a tobbi 50-es csak 38-40Hz-tol
Egyebkent erdekes, hogy ez a koncepcio kepes 32Hz tol indulni amig a tobbi 50-es csak 38-40Hz-tol
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Wow, kicsit megszaladt a cerkaLuxor Audio írta: ↑2026.02.25., szer. 11:20Availability: April 2026
U.S. Retail Pricing: $99,999 per pair
U.K. Retail Pricing: £49,500 per pair
Megnyugtató távolság![]()
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Availability: April 2026
U.S. Retail Pricing: $99,999 per pair
U.K. Retail Pricing: £49,500 per pair
Megnyugtató távolság
-
mikro makro
- Nincs visszaút

- Értékelés: 26
Nekem a magasnyomón akadt meg a szemem - entry szériás(nak tűnik).
Lehet,hogy ilyesmire gondolt.....Vinkler írta: ↑2026.01.17., szomb. 10:26Számtalan helyen, számtalan ATC-t hallottam. Nem kell ugyanabban a környezetben hallanod, hogy kialakuljon a kép. Talán emlékszel, mikor megtörtént az a bizonyos váltás én akkor mondtam neked, h szerintem az előző jobb volt, de neked akkor jobban tetszett a nagyobb. Semmi gond. 100-asból is sokat hallottam. Monitort, állót, consumert, prot, legalább 3 különböző hangszórókészlettel. Egyébként sokszor leírtam már és még most is úgy gondolom, hogy nekem a 100-as az, ami hangzásban a legközelebb áll a szívemhez, de volt olyan, ahol egy kisebb, vagy egy nagyobb jobban tetszett, például nálad is.supravox írta: ↑2026.01.17., szomb. 09:48Jaja
Mindenképp meg tudtam oldani,hogy 5 pár ATC legyen egyszerre nálam.
De mivel mind szerepelt ugyanabban az akusztikai környezetben a végére elég jó kép rajzolódott ki bennem.
És mégis rossz döntést hoztam így utólag visszagondolva.
Nálad sztem nem járt gyári ATC 100.
De kijelented,hogy az emzéperix az jobb
Persze lehet ilyeneket mondani csak nem biztos,hogy igaz
Igen, kijelentem, hogy az MZX által gyártott elektronika jobb az ATC-ben, mint a sajátja. Ezt arra alapozom, hogy az összes 100-as közül, amit hallottam, az enyém tetszett mindig jobban. Egyébként mérve is jobb számokat produkált, mint a gyári. Itt a fórumon is láthattad a méréseket. De ez nem meglepő, mert az ATC által gyártott elektronika nem túl nagy mérnöki bravúr, sem kapcsolásban, sem megépítésben. Egyszerűen jó és nagyon jól dolgozik együtt a doboz többi részével, de miért ilyen nehéz elfogadni, h valaki építhet jobbat?![]()
Mondjuk az is igaz, hogy a doboz többi része sem gyári nálam, így önmagában csak az elektronikát valóban nehéz összehasonlítani, ez igaz. De a véleményemet fenntartom.
Szerintem az is beszédes, hogy évek óta nagy megelégedettséggel hallgatom, és láthatod te is, hogy nem annyira ficánkol a bogár nálam. Másoknál ennyi idő alatt megfordult jópár doboz, és/vagy elektronika.
Kérte bárki is,hogy ess hasra?rookakoma írta: ↑2026.02.22., vas. 05:55https://www.facebook.com/photo/?fbid=14 ... 5754929358
Mik azok a hosszú szekunder kábelfonatok? Hogy néz ki az a szerencsétlen erősítő? Nekem furcsa, hogy ezzel büszkélkednek, az jön le, hogy ők sem latjak, hogy ez így tré. Ez egy diy cuccnak elmegy, de drága termeknek ők tudják.
Tudom, hogy hasra kene esni, meg ATC, az biztos jó, hat nem. Megspórolták a munkaerőt, aki térben képes látni és tervezni.
Mi a probléma kolléga?
Rosszul aludtál?