Na kérem. Megvolt a teszt, végül 6-an voltunk, mert Vidor is el tudott jönni.
Az egyértelmű győztes pedig:
Dobpergééés, és a....
....Akinek, amelyik jobban tetszik
Amit senki nem gondolt volna elsőre, még maga Andarson sem, hogy az idén nagykorú Linn ilyen szépen helytáll. Persze azt Valhalla Draco kolbász vastag RCA kábellel próbáltuk, mivel csak az volt kimenet rajta.
De egy szép nyugodt, középtartományra kihegyeztt hangot hallottunk tőle, erőteljes mélytartománnyal megtámogatva. A magasak nem voltak harsányak, szép kerek, amolyan "régimódi" hangzása volt, amit hallgat az ember, és nem tud (vagy akar) belekötni, csak hallgatni.
Az Eversolo A8 ehhez képest egy sokkal harsányabb, frissebbnek ható hangzást képvisel, de mélyben talán egy picivel kevésbé erőteljes, mint a Linn. Bizonyos típusú zenéket, mint pl. a Meute - You and me dala, azt a legtöbben jobbnak, vagyis jobban a karaktérhez passzolónak véltek hallani az A8 esetében a Linnhez képest. Egy picit talán az Eversolo amolyan enyhe V beállítású EQ-ra hajazó hankarakterrel rendelkezik (ki volt kapcsolva minden EQ a menüjében).
A Musicbook Source pedig valahol a kettő közötti hangot ad. Nem olyan harsány, elsőre talán tompának is tűnik az A8 mellett, de igazából semmi sem hiányzik belőle. Csak teszi a dolgát, nem akar semmit sem az ember arcába tolni.
Az Eversolo APP rengeteg beállítást tud, szinte el is lehet veszni benne, a kijelző is ott virít rajta, azt is rengetegféle képpen lehet konfigurálni, hogy mit mutasson. Nekem picit túl van tolva, mert nem annyira logikus elsőre, mint a Lindemann volt nekem, de ez ugye pár nap együttélés után nyilván már nem számít. Egy masszívabb házat szerintem megérdemelne a vas, bár lehet az árát eléggé megdobná.
És mi a verdikt, lehet e győztest hirdetni?
Szerintem nem.
Teljesen érthető a sikere az A8-nak, és az áráért tényleg rengeteget mindent kap az ember, és még mennyi mindent nem is láttam, hallottam ebből.
Persze a Lindemann sem fog emiatt tönkre menni, nem hülyeség, ha valaki kiadja érte a bő 50%-os felárat, ha tudja persze. Egyszerűségenek vannak előnyei is.
A Linn pedig még mindig nem kell, hogy a partvonalon álldogáljon, látszik rajta, hogy ez 18 évvel ezelőtt egy felső polcos termék volt, ami most is tudja azt, amire ki van találva, nem kell szégyenkezni. Persze DSD, vagy egyéb nagyfelbontású zene lejátszás nincs a repertoárjában, de speciel én sem hallgatok ilyet, csak Deezert. Szóval ha csak steamelni kell valakinek, bőven megéri az árát, a most divatos kis cuccok helyett én ilyet vennék, mert tudja amit kell, és azt mindenféle sallagmentesség nélkül.
Én mindenesetre nem érzek késztetést, hogy A8-ra cseréljem a Musicbookot, és szerintem Tamagaba sem gondolja, hogy neki meg ugyanezt fordítva. Tényleg ízlések és pofonok. Kinek ez, kinek az a karakter jön be jobban.
Meg persze egyikhez kell külső fejhallgató erősítő, mert az Eversolo ezt nem tudja, de cserébe van belső SSD-je zenéket tárolni, ha akar ilyet az ember, stb. Akár a funkciók is döntőek lehetnek, vagy a fizikai méret, a megjelenés, mert abban is eléggé eltérőek.
Nagyon jó volt egymás mellett hallgatni, azonos feltételek mellett ezeket a vasakat. Így azért szerintem igen ritkán tudja az ember megtenni ezt.
És persze jókat dumáltunk mellette, sokszor nem is a zenére figyelve. Mini talinak is jó volt ez az összeröffenés. Fogyott a házi süti, meg némi pálinka is.
Több ilyen kellene. Én partner vagyok bármi hasonlóra.