Gyerekek! Egy dolgot kellene megjegyezni: Egy egészséges kétkedés legyen mindenkiben, főleg olyan dolgokkal kapcsolatosan, ami homályos és néha maga a gyártó se tudja halálpontosan, mi történik. Szeretjük érteni a dolgokat és működésüket, de addig, míg ki nem próbáltunk valamit, addig nem tudhatjuk, mi a fene is történik ha...
- [OFF - katt ide ha látni akarod]
- paralel jelenség, igaz nem kábel,amit nemrég vettem TakeT WHDPure nevezetű, nem is tudom ,minek nevezzem? kiegészítő hangszóró? A TakeT supertweeterek párja. A supertweetereket azt értjük, hogy 20k fölött sugároznak, ez a WHDPure viszont 20-20k között. mit? Azt nem tudom, mert hallani nem hallok semmit, így inkább azt mondanám, 20-20k között fejti ki hatásást. De mit? Ez is jó kérdés. A TakeT weblap leírása alapján ( https://taket.jp/whdpure/whdpure.html ) se lettem okosabb. Rágugliztam, valahol olyat emlegetnek,hogy a dinamikus hangszórók lassúak, a TakeT gyors és így a kapott hang, pl egy dobütésnél gyorsabb lesz. Józanparaszti ésszel ez hülyeség kellene legyen, mert akkor egy gyors és egy lassabb hang futna párhuzamosan, ami inkább szellemképessebbé tenné a kapott hangot. Találgatnak és bevallom, a weblap leírását se értem, mitől lenne ez jó. Takei sannal váltottam már jópár levelet, más ügyben és készségesen próbált segíteni (Furuyama barátja volt és dobozterveket kerestünk) és a WHDPureról is érdeklődtem nála, hogy nekem ez kellhet e, amire nem tud választ adni, mert ezt nekem kell tudni eldönteni. DE, mivel nem mondta el ,mi is történik, miként működik ez a valami, nem is illik megkérdezni (más kultúra az övéké), de egyszer lehet megkérdezem óvatoan. Semmi hangot nem hallok, hogy jönne belőle, cserébe olyat művel a rendszerrel, miután az egyikben használtam, a másikban azonnal érzékeltem a hiányát. Átdugtam és szent a béke. Mi történik? Lövésem sincs. Kicsit olyan inkább,mintha a dinamkus hangszórók le nem sugárzót réseit kitömné, de nyilván, ez is marhaság, mert honnan tudná, az adott hangfal hol nem sugároz. Az biztos, hogy a hangkép sokkal teljesebb, élőbb és még a 15Hz-et nyaldosó Avanatgarde-on is tudott hozni az alsó regiszterekben is.
Honnan tudom? Minden kétkedésem ellenére, mivel már használok néhány TakeT terméket, vakon betoltam 450ezer forintot és reménykedtem, hogy nem repültem kígyóolajra. Az egyik legjobb döntés volt, amit elkövethettem ,mint hifis "kiegészítő"
Ez a Bayz valami csinál e értelmes dolgot? Sose fogjuk megtudni, míg ki nem próbáljuk. Bullshitszagú reklámszöveg a leírás? Akár a Takei sané (közhelyekkel tele, amit mindenki elmond a hifijéről, még ha fele se igaz,akkor is, ill vannak azért ezeknek a jellemzőknek fokozatai, csak aki épp a sajátjánál jár, azt gondolja, itt a vége).
Szoktam mondani, "mindig a másként gondolkodók vitték előre a világot". És ha belegondolsz, ez így van, különben még kőbaltánk se lenne. Merj másként gondolkodni. aki csak a bevett tanokat szajkózza, az nem a kreatív elme megnyilvánulása, csak magolásé. Nálam egyes... egye-fe ne, meg ne bukjon, de max kettes, de csak azért, haladjon, aztán hátha más pályára téved, ahol többet ki lehet belőle hozni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu