Mesélj!

Tudomásom szerint a tervek között nem egy klasszikus utód, hanem egy uprgade kit szerepel, Wavecore hangszórókkal, áttervezett keresztváltóval, minőségi hf csatlakozókkal, de az eredeti kabinet megtartásával. Nem készülnének új dobozok, az Enigma 5 tulajdonosok épít(tet)hetnék át a már meglévő saját dobozaikat. Ez az info sem túl friss, és kifejezetten tervként hangzott el. Nem tudom, hogy ez időben-megvalósulásban hol tart, de - ahogy pont ebben a topicban Zsolt többször megírta - az új Obelisk projekt jelenleg teljesen leköti a kapacitásaikat, szóval gondolom ez most nem az első sorban van.
Egy még jobb hangfal, mint a zseniális Enigma 5 és úgy hívják Grand Enigma

Nem rémhír, tervben van. Csak ugye kis csapatunk erőforrásai igen végesek, még az új Obelisk Streamer/DAC kártyánál tartunk. Pontosabban még az is csúszik, mert... mert a marketing fontosabb. Kell az új weboldal, új szövegek és fotók az új készülékekről, stb. És itt lép be az erőforrás probléma, nem megy minden egyszerre. Szóval csak szépen sorban!

A Helikon teljesen más mint az Obelisk/Thesis vonal. A gyökerei a néhai Nexus végerősítőre nyúlnak vissza, de kb. úgy viszonyul ahhoz, mint a néhai Austin Mini a mai modellhez. A Helikon végfok elvi működése emlékeztet a Nexusra, ez is egy földfüggetlen, híd-kapcsolású "floating" rendszer, de már a legmagasabb biztonsági és műszaki elvárásoknak megfelelően. A Helikon előfok pedig egy teljesen új dolog, egy valóban teljesen szimmetrikus vonalszintű előfok.dgab írta: ↑2026.02.24., kedd 19:59A Helikon miben nyújtózik túl a Lambda/Pi/Omega négyesen? A méretén és az xlr csatlakozókon kívül? Milyen típusú/mértékű a különbség? A fülem minden bizonnyal megmondaná, de vélhetően soha nem fogom őket egymás mellett hallani.
A Helikon miben nyújtózik túl a Lambda/Pi/Omega négyesen? A méretén és az xlr csatlakozókon kívül? Milyen típusú/mértékű a különbség? A fülem minden bizonnyal megmondaná, de vélhetően soha nem fogom őket egymás mellett hallani.

Hát, ha csak ilyen lenne a Lagrange, mint a tesztíró szerint, baj lenne ! De nincs! :)Alex_Aston írta: ↑2026.02.15., vas. 13:36Nem egy túl friss cikk, lehet már mindenki látta, de talán rajtam kívül másnak is újdonság.
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... o-lagrange

huszti-zsolt írta: ↑2026.02.10., kedd 08:55Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon!![]()
AM211.jpg

Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon!

Szerintem,ha pm monoblokkjaid vannak egy thesis előfokkal,(ez jön le a kérdésedből) akkor az úgy jó ahogy van,én nem agyalnék a helyedben a gammákon.Nekem is ez a trió van,és nagyon jó hang ez,nem kell jobb,másabb.sz0989 írta: ↑2026.02.03., kedd 08:18Tisztelt fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a Thesis Gamma sztereó végfok hangilag, (és egyéb képességekben) hogy viszonyul a régebbi Obelisk PM monoblokkokhoz? Figyelembe véve, hogy az előfok is Thesis, tehát "kiszolgálja" minőségben a jobbat.
Köszönöm!

Mint alább írtam, az Obelisk integráltak (köztük a néhai PRO is) nem igazán valók előfoknak. Nem úgy lettek kialakítva. Ha már külső végfok, akkor a PRO idejében is létezett egy PAS, alapvetően bi-amp felhasználásra. (A legújabb Obelisk sorozat már más történet, teljesen új elképzelés, ezekben már az Elixirben is alkalmazott teljes értékű előfok rész található.)