Semmi gond, nem is vártuk tőled, hogy megértsd a dolgot.revox írta: ↑2026.02.24., kedd 21:26Akkor miért nem gyűjtesz bélyeget? (a haveroddal együtt). Tudom,2x3 cm papír, egy kis festék, rászáradt enyv, aztán lehet milliókat kérnek érteblackfriar írta: ↑2026.02.24., kedd 16:49És persze ne feledjük, ez az egész hókuszpók a hifi nagyrészére is igaz, akármennyire is fáj.
Hogy miért igaz ez ? Mert ez a faj erre képes.![]()
Nagy bölcsességek röpködnek itt a "faj"tádtól![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 49
Re: Kábelezzünk
Érdekes és másnak is megfontolandó tanulsága van az ehhez hasonló, kábelbe iktatott plusz "csoda kütyüknek". Egy bizonyos szint felett előáll az a helyzet, hogy ha beiktatunk egy eszközt két készülék IC, DC, AC stb kábelébe, akkor meg fog jelenni minimum kettő plusz csatlakozó, azok anyagával, felületminőségével, szerelése hatásával. De lesz még egy plusz anyag, az a kábelezés, ami a csatlakozókhoz köti azt a valami jelformáló eszközt. Azt vettem észre saját kísérleteimmel is, hogy ha van belül egy pozitív hatásúnak szánt eszköz a két csatakozó között, akkor annak hatása keveredik, nagyon sok esetben elfedi vagy neglidálódik a mellette lévő input-output csatlakozók, szerelés, vezetékek saját hangjától. Ez nálam a kevesebb lehet jobb irányt igazolja ismét.
Bay Zoli szűrője, lehet csinál valamit, baromi sok millióFt ellenében. Ha ez bizonyíthatóan hatásos kategóriának megfelelő rendszerben, akkor ezt sokkal hatékonyabb lenne nem külső kábelek közé iktatni, hanem készüléken belülre építeni. Azonban van két hatalmas hátránya ennek a megoldásnak.
1/ Készülék gyártók sokkal kevesebbet fizetnének érte.
2/ kiesik a kábelcserélgető hifisták generálta nagy piaci érdeklődés
Persze nem kizárt mindkét formában piacra kerülhet ez is.
Ennek részben ellent mond, hogy a hasonló beiktatott LessLoss Firewall eszközei sem nagyon jelennek meg készüléken belül. Vagyis nem tudunk róla, ha mégis, akkor említésre sem méltó?
Bay Zoli szűrője, lehet csinál valamit, baromi sok millióFt ellenében. Ha ez bizonyíthatóan hatásos kategóriának megfelelő rendszerben, akkor ezt sokkal hatékonyabb lenne nem külső kábelek közé iktatni, hanem készüléken belülre építeni. Azonban van két hatalmas hátránya ennek a megoldásnak.
1/ Készülék gyártók sokkal kevesebbet fizetnének érte.
2/ kiesik a kábelcserélgető hifisták generálta nagy piaci érdeklődés
Persze nem kizárt mindkét formában piacra kerülhet ez is.
Ennek részben ellent mond, hogy a hasonló beiktatott LessLoss Firewall eszközei sem nagyon jelennek meg készüléken belül. Vagyis nem tudunk róla, ha mégis, akkor említésre sem méltó?
Akkor miért nem gyűjtesz bélyeget? (a haveroddal együtt). Tudom,2x3 cm papír, egy kis festék, rászáradt enyv, aztán lehet milliókat kérnek érteblackfriar írta: ↑2026.02.24., kedd 16:49És persze ne feledjük, ez az egész hókuszpók a hifi nagyrészére is igaz, akármennyire is fáj.
Hogy miért igaz ez ? Mert ez a faj erre képes.
Nagy bölcsességek röpködnek itt a "faj"tádtól
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Úgy láttam őszíntén, szívből jött! És meg is értem....revox írta: ↑2026.02.24., kedd 20:06Es ehhez Ai kell?kaef2 írta: ↑2026.02.24., kedd 15:44Idézet a Grok 4.20 Beta AI használat elemzéséből:tunerman írta: ↑2026.02.24., kedd 08:05Az FB-n már forró téma, legyen itt is az.![]()
https://www.monoandstereo.com/bayz-audi ... dshKoaQZGw
It is extremely likely to be LLM-assisted or heavily polished by one (my estimated probability: ~65-75%).
Linguistic Features That Scream "LLM"
The text has almost every modern telltale of LLM-generated marketing prose (especially 2024–2026 models trained on vast amounts of audiophile copy):
Buzzword density and technobabble: "Microscopic energy compensation", "time-domain correction", "analog time linearity", "natural time balance", "small charge and discharge delays introduced by wire, connector, and medium interactions". These are plausible-sounding but scientifically vague phrases that LLMs love to synthesize from training data on cables, purifiers, and "tweaks".
The classic audiophile "invisible magic" trope:
"Laboratory measurements show no change in frequency response or distortion; however, every sound returns to its natural place". This exact formula ("measures the same but sounds transformed") has existed for decades, but LLMs reproduce it with perfect fluency and zero hedging slips.
Repetitive "restores the natural" motif: "restores the natural time balance", "restoration of analog time linearity", "restores the natural rhythm", "returns to its natural place". LLMs often latch onto one emotionally resonant word/phrase and echo it for cohesion.
Polished, error-free structure: Flawless rhythm, balanced sentences, em-dashes used elegantly, quotation marks around "improve" for rhetorical effect. Hungarian designer Zoltán Bay is a real engineer/pianist with 30+ years experience, but English is clearly not his first language—yet this text has native-level sophistication and zero awkward phrasing.
Persuasive framing: It carefully avoids claiming "improvement" (which invites skepticism) and instead uses "restores" / "eliminates" / "returns"—a classic LLM-optimized marketing trick to sound humble and scientific.
5 percig kaptátok meg a full verziót :)
Es ehhez Ai kell?kaef2 írta: ↑2026.02.24., kedd 15:44Idézet a Grok 4.20 Beta AI használat elemzéséből:tunerman írta: ↑2026.02.24., kedd 08:05Az FB-n már forró téma, legyen itt is az.![]()
It is extremely likely to be LLM-assisted or heavily polished by one (my estimated probability: ~65-75%).
The text has almost every modern telltale of LLM-generated marketing prose (especially 2024–2026 models trained on vast amounts of audiophile copy):
Buzzword density and technobabble: "Microscopic energy compensation", "time-domain correction", "analog time linearity", "natural time balance", "small charge and discharge delays introduced by wire, connector, and medium interactions". These are plausible-sounding but scientifically vague phrases that LLMs love to synthesize from training data on cables, purifiers, and "tweaks".
"Laboratory measurements show no change in frequency response or distortion; however, every sound returns to its natural place". This exact formula ("measures the same but sounds transformed") has existed for decades, but LLMs reproduce it with perfect fluency and zero hedging slips.
Repetitive "restores the natural" motif: "restores the natural time balance", "restoration of analog time linearity", "restores the natural rhythm", "returns to its natural place". LLMs often latch onto one emotionally resonant word/phrase and echo it for cohesion.
Polished, error-free structure: Flawless rhythm, balanced sentences, em-dashes used elegantly, quotation marks around "improve" for rhetorical effect. Hungarian designer Zoltán Bay is a real engineer/pianist with 30+ years experience, but English is clearly not his first language—yet this text has native-level sophistication and zero awkward phrasing.
Persuasive framing: It carefully avoids claiming "improvement" (which invites skepticism) and instead uses "restores" / "eliminates" / "returns"—a classic LLM-optimized marketing trick to sound humble and scientific.
5 percig kaptátok meg a full verziót :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 49
És persze ne feledjük, ez az egész hókuszpók a hifi nagyrészére is igaz, akármennyire is fáj.
Idézet a Grok 4.20 Beta AI használat elemzéséből:tunerman írta: ↑2026.02.24., kedd 08:05Az FB-n már forró téma, legyen itt is az.![]()
Szép ez...tunerman írta: ↑2026.02.24., kedd 08:05Az FB-n már forró téma, legyen itt is az.![]()
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3169
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A Black Line...
Ránézésre ezért ember pénzt nem ad, pedig q. jó.
De jó! Gatulálok!K P írta: ↑2026.02.19., csüt. 18:54Igen 35 + évesek lehetnek. Kb a 90- es évek közepén vettem a sajátjaimat Attilától, ezek voltak az első normálisabb drótjaim. Mai napig megvannak. A Black Line- okat kicsit később, azokon Dietz dugók vannak…
IMG_7728.jpeg
Igen 35 + évesek lehetnek. Kb a 90- es évek közepén vettem a sajátjaimat Attilától, ezek voltak az első normálisabb drótjaim. Mai napig megvannak. A Black Line- okat kicsit később, azokon Dietz dugók vannak…
vagy az öreg (barna) a jobb és el kell kezdeni mesterségesen öregíteniMOT64 írta: ↑2026.02.19., csüt. 14:27Aztán én is abbahagyom a komolytalankodást, csak még egy gondolat a banánokról: Az a baj velük, hogy hetente meg kell enned 4 x 3 méter banánt, mert bebarnul. Utána meg kezdheted újra bejáratni a rendszert.revox írta: ↑2026.02.18., szer. 14:21most én lőjem le a poént, aki kiállok mások véleményszabadsága mellett? de a poén megszületett fejemben: ha leveszed a héját, esetleg pamutba tekered, lehet jobb lesz
(bocsi bárkitől, nem komoly, csak idevág)
*******************************************************![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Aztán én is abbahagyom a komolytalankodást, csak még egy gondolat a banánokról: Az a baj velük, hogy hetente meg kell enned 4 x 3 méter banánt, mert bebarnul. Utána meg kezdheted újra bejáratni a rendszert.revox írta: ↑2026.02.18., szer. 14:21most én lőjem le a poént, aki kiállok mások véleményszabadsága mellett? de a poén megszületett fejemben: ha leveszed a héját, esetleg pamutba tekered, lehet jobb leszakvapark írta: ↑2026.02.18., szer. 14:05Néhány hét - nap? - múlva jönnek a vélemények, a banánok saját hangjáról, származási helytől függően.MOT64 írta: ↑2026.02.18., szer. 11:37Na, és akkor ez:
https://hvg.hu/tudomany/20260216_audiof ... 0grpjjkrpd![]()
(bocsi bárkitől, nem komoly, csak idevág)
Az egy nagyon jó kis doboz !
Haveromnak volt, ki is cibáltuk belőle a gyári tyúkbelet, kapott egy pár banánaljzatot és pamutos 1.5 - es egyeres-t.
Ok, lehet, ezt az ősrégi verziót nem ismertem.
Viszont akkor ez sokkal több, mint 30 éves, mert az én Black Line - om is legalább 35...
most én lőjem le a poént, aki kiállok mások véleményszabadsága mellett? de a poén megszületett fejemben: ha leveszed a héját, esetleg pamutba tekered, lehet jobb leszakvapark írta: ↑2026.02.18., szer. 14:05Néhány hét - nap? - múlva jönnek a vélemények, a banánok saját hangjáról, származási helytől függően.MOT64 írta: ↑2026.02.18., szer. 11:37Na, és akkor ez:
https://hvg.hu/tudomany/20260216_audiof ... 0grpjjkrpd![]()
(bocsi bárkitől, nem komoly, csak idevág
egyébként kaptam 0,05mm-es (jól olvasod, 5 század mm) rézdrótot. ki fogom próbálni. Ha eljutok odáig, közzéteszem, mit hallottam. Hajlok az IC-re, de lehet csak egy digitre lesz türelmem (meg látom előre,ahogy majd szakadozik a béna kezemben, a végén csak egy jumper lesz a NAD3020 elő-végfoka közé
halfnote.hu
halfnote.hu
Néhány hét - nap? - múlva jönnek a vélemények, a banánok saját hangjáról, származási helytől függően.MOT64 írta: ↑2026.02.18., szer. 11:37Na, és akkor ez:
https://hvg.hu/tudomany/20260216_audiof ... 0grpjjkrpd
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
MOT64 írta: ↑2026.02.18., szer. 11:37Na, és akkor ez:
https://hvg.hu/tudomany/20260216_audiof ... 0grpjjkrpd
"hogy nem képesek érzékelni azokat a torzításokat, amelyeket a változó közeg okoz"
ez hiba, de nem tudom, készség vagy képesség. A készség fejleszthető, a képesség nem.
halfnote.hu
halfnote.hu
vessetek meg, én sose próbáltam ki ezeket a hirtelenjött drótokat. se CAT-ot,se MIG-et, semmit. Néhol hallottam szólni, az elég is volt, de elég hamar beláttam,hogy nem fogok jobbat csinálni, mint a gyártók. eleinte vdHull olcsó,aztán véletlen került hozzám beszámításba (kupeckedtem sokat régen, suli meletti ösztöndíjkiegéászítés) egy szett AN-D, aztán mem votl abban semmi csillivilli, de jó volt hallgatni. Sokan mem tudják,de az internetes hififórumok hajnalán (index), én voltam az egyik legnagyobb elleNOTEista. Sok rosszat hallottam a Merlinről, ami egyből unszimpatikussá tette őket. Aztán ez a kis drót meg jól pofánvert.
mostanában keresgetek olcsó drótokat, játszok velük, de főleg azért, hogy tudjak ajánlani embereknek,ha megkérdezik, mit vegyenek gombokért. Nemrég én is próbáltam az AVantgarde rendszert bedrótozni olcsón, miután kiszedtem belőle a Kondo ezüstöket. Egy darabig ment is, de aztán baxta az agyam és a végén réz Kondokkal teleraktam, néhol ezüst, így most békében vagyok azzal is. de ez pl nem rossz vétel, egy darabog ezzel ment. a szubok tápja még most is ilyenből van (kölcsön vannak adva a Kondo réztápok, de nem is érzem,hogy hiányozna):
https://www.ebay.com/itm/175322871212
mostanában keresgetek olcsó drótokat, játszok velük, de főleg azért, hogy tudjak ajánlani embereknek,ha megkérdezik, mit vegyenek gombokért. Nemrég én is próbáltam az AVantgarde rendszert bedrótozni olcsón, miután kiszedtem belőle a Kondo ezüstöket. Egy darabig ment is, de aztán baxta az agyam és a végén réz Kondokkal teleraktam, néhol ezüst, így most békében vagyok azzal is. de ez pl nem rossz vétel, egy darabog ezzel ment. a szubok tápja még most is ilyenből van (kölcsön vannak adva a Kondo réztápok, de nem is érzem,hogy hiányozna):
https://www.ebay.com/itm/175322871212
halfnote.hu
halfnote.hu
20-25 éve hozzám is került egy Mogami hangfalkébel. lövésems e volt,mi az,de nem volt rossz. Supertweeterhez használtam,ott jobbnak bizonyult,mint a Townshend saját drótja. de ezt próbálni kell.pjm írta: ↑2026.02.18., szer. 09:23revox írta: ↑2026.02.17., kedd 13:36belementem a játékba. elkezdte tolni a zenét és bárki kipróbálhatja, melyik tetszik neki legjobban. ha játszani akarsz, ne olvasd tovább, de beteszem OFF-ba, ne nyisd meg. Amint ment egy kört(minden kábel megszólalt legalább egyszer), még nem tudom, mi-micsoda,pjm írta: ↑2026.02.17., kedd 08:29https://www.youtube.com/watch?v=M76A6pETdww
Ezt most itt hagyom, mindenki azt tesz vele amit akar. Ez azért jó, mert a kábelszkeptikusok azt mondhatják, na látod, ő is megmondta, nincs szignfikáns különbség, a kábelesek azt, hogy látod, még mérhető is volt.![]()
várom, mire voksoltam :)
A vicc az, hogy én is az elsőre voksoltam, és az a Mogami. Nem véletlenül tartom én itthon. Egy kellemes kis kábel belépő szinten.
egyébként a videó nem merítette ki a lehetőségeket,mert főleg DIY kábelekkel apellált, de arra jó,hogy meglássuk, mindig a rendszerbe legkevésbé torzat kell választani.
halfnote.hu
halfnote.hu