istvan01 írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:09
ha mégegyszer olvasod amit írtam, abban a HMKE invertet zajtermelése csupán a kábel hossz/csillapítás példaként említettem. Azonban az egy, vagy sok ösvényre egy szomszéd által termelt HMKE inverter zajhatásában hifi készülék oldan nem különbözik. Tehát azon nem segít sok ösvény. Arról nem beszéltünk, sok embernek az egy minőségi ösvényt kiépíteni is fájó költség, de 11?
Pontosan arra válaszoltam, amit írtál, én kivettem az inverter zajtermelését a képletből, mert sokakat nem érint.
" És persze nem árt, ha nincsen napelem a környéken."
Nyilván, ha van, akkor tök mindegy hány ösvény megy a hifiig, de ne ezt a sajnálatos lehetőséget vegyük alap kiindulópontnak.
A kábelek árában óriási eltérések vannak és hogy kinek mi a drága az egyénenként eltérő. ( Láthatod, a kábeles topicban is, milliós tápkábelekről folyik a diskurzus, míg mások százezrest sem engedhetnek meg maguknak.)
Amit felvetettem, vegyük elvi kérdésnek és vegyük ki a képletből egy pillanatra a napelemeket. :
10 készülékhez használjunk 1 db 10 X árú kábelből készített ösvényt, vagy készítsünk 10 db 1 X árú kábelből készített ösvényt ?
Valamint - kizárólag elvi szinten - jobb lenne-e mindkettőnél 10 db 10 X árú kábelből készített ösvény ?