Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3956

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

PgSpa írta:
2026.02.08., vas. 16:43

Klasszikus semmi? Értem, hogy személyes kedvencek, de egy rendszer tesztelés klasszikus zene, és főleg nagyzenekar nélkül szerény véleményem szerint nem mindent mutat meg...
Én mindig saját, jól ismert zenéket használok, nem tudom, miért kellene olyat hallgatnom, amit amúgy nem.
NEKEM az nem mutat semmit.

De azzal sem értek egyet, hogy klasszikus zenével lehetne csak tesztelni bármit is.
Csak a Marantz! :-D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 694
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Deezeren van olyan, mint a Tidalon, hogy highend sókra válogatott demó anyag?
Egyébként baromira unjuk már a mélyhangú bácsit és a gitáros nénit, de a készülék demóknál pont nem a személyes kedvenc a lényeg, hanem a jó felvétel által mutatható képességek
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Alex_Aston írta:
2026.02.08., vas. 13:59
Készítettem egy playlistet a hallgatózáshoz.
Szigorúan szubjektív, nincs benne semmi olyan, ami a különböző kiállításokon, vagy kereskedőknél általában hallható.
Inkább olyanok, amiket szeretek, és hallgatok sokat, emellett szerintem tesztelésre is alkalmasak.
Így könnyebb, es gyorsabb lesz hallgatózni, nem kell itt, meg ott keresgélni számokat.

https://link.deezer.com/s/32oqwen2rWb3P85vjlE9f
Klasszikus semmi? Értem, hogy személyes kedvencek, de egy rendszer tesztelés klasszikus zene, és főleg nagyzenekar nélkül szerény véleményem szerint nem mindent mutat meg...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Készítettem egy playlistet a hallgatózáshoz.
Szigorúan szubjektív, nincs benne semmi olyan, ami a különböző kiállításokon, vagy kereskedőknél általában hallható.
Inkább olyanok, amiket szeretek, és hallgatok sokat, emellett szerintem tesztelésre is alkalmasak.
Így könnyebb, es gyorsabb lesz hallgatózni, nem kell itt, meg ott keresgélni számokat.

https://link.deezer.com/s/32oqwen2rWb3P85vjlE9f

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: pjm »

mishow írta:
2026.02.05., csüt. 11:55
tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 11:10
Ez engem nagyon erdekel mivel egy olyan lejatszot keresek ami kibir legalabb 20 evet es a tied ugy nez ki, hogy kozelit hozza. :) Kivancsi leszek mennyire allja meg a helyet az ujak kozott.
Ha ezt úgy érted, hogy még 20 évet kibír, akkor az a digitális világban szinte esélytelen. A hardware még csak-csak, de a software/firmware oldal aligha lesz ennyire jövőtálló. Szerintem ... gondolkodik.gif
Olcsó motyó + DAC. Aztán ha változik valami kuka, a DAC maradhat. Ennyit a környezetvédelem jegyében.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tul írta:
2026.02.05., csüt. 16:54
A digitális szűrőknél és minden másnál is van egy standard beállítás, amit a gyártó a legáltalánosabban jónak gondol, azért az a default érték.
Szép lenne, de sajnos nem feltétlenül van így. Az Eversolo, mint minden Android alapú lejátszó, alap esetben 48, vagy 96 kHz-re újramintavételez minden műsort, így univerzálisabb lesz a felhasználás, de vannak hátrányai a mi szempontunkból. Ha ezt nem akarjuk megengedni, azt a menüben kell beállítani. Ugyanez érvényes a DSP-re is, amin gyári beállítás szerint átkergetik jelet, akár használjuk a korrekciókat, akár nem, de manuálisan ez is átkapcsolható. Az automatikus loudness, hangerő korrekció sem kedvencünk, de néha aktív gyárilag. Ott vannak az erősen szubjektív hatású kimeneti digitális szűrők, vagy az analóg szimmetrikus kimenet állítható polaritása, ami némelyik rendszerben így, másikban úgy ad jobb eredményt. A rendszeresen érkező szoftverfrissítések is néha átkapcsolnak, vagy hoznak új funkciókat, amiket manuálisan kell be/visszaállítani.

Szóval az egy ábránd, hogy a dobozból kivéve csak be kell kapcsolni a cuccot és minden ideális lesz. A CD játszóknál ez még igaz volt, a mai kütyüknél már nem, hiszen ezek leginkább számítógépeknek tekinthetők, nem csak vasak. És számítógép felhasználóként tudjuk, beállításuk, személyre szabásuk hosszas folyamat.

... kilyukadunk oda, hogy együtt kell vele élni és akkor derül ki, mit tud, mit ad.
Kétségtelenül ez a végeredmény. Már az összes beállítás megértésére, elvégzésére sem elég 1-2 óra, nem hogy a megismerésre.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Szerintem a kulcsfigura ebben a játékban a mérőmikrofon lesz :smile29:
Fogja mutatni, hogy kb mire számíthatunk
A dsp filterezésnél is mérlegel az ember - egy nem annyira jó szobában, hogy mennyit ad és vesz el
Itt ebben az esetben jobb, ha nincs az embernek abszolút hallása - nekem sincs, a zeneszakmában viszont jó, ha van (nem a hifi miatt)
Így a referencia pont tud változni, kedvtől, egyéb kedélyjavító szerek használatától :D (amúgy ez durván meg is tud tréfálni minket, lásd kábel topik)
Én is azt gondolom, hogy ebben a témában a dac-steamer-előfok elég erős láncszem
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Luxor Audio írta:
2026.02.05., csüt. 16:14
Szegény Alex kitalált magának egy kellemes hétvégi programot, amibe már lassan tucatnyian beledumálunk. Érezhető az erős igény ilyen tesztekre, de akkor miért nem csinálnak ilyeneket a hobbitársak? Egyszerűbb, kényelmesebb mások beszámolóit bújni saját tapasztalatot szerzése helyett?
Imádnám, de mifelénk kevesen vagyunk - legalábbis itt a fórumon. Borsod :smile29: Vass Andrási Gyuri bácsihoz jártunk páran, akkor kerültem bele az AN vonalba, de ő már jobb helyeken jár..
Magam részéről minden alkalmon kapok, igyekszem is leírni ezen tapasztalásokat, de a vége az szokott lenni, hogy meg kell vegyek mindent, hogy össze tudjam hasonlítani őket :D
Luxor Audio írta:
Ezekhez nem nyúlni, a beállításokat nem optimalizálni a pillanatnyi feladathoz kb olyan, mint bekötött szemmel elindulni egy atlétika versenyen. Minek? Hogy kiderüljön, milyen izomból nekifutni a falnak? Ez is egy tapasztalás, csak a haszna kétséges. Közelebbi hasonlattal élve hazaviszel egy hangdobozt, amit találomra leraksz valahova a szobában, még le is takarod egy pokróccal, aztán véleményt alkotsz a hangjáról.
Teljesen jogos és igazad van. Ugyanakkor, még ha nem is a hasonlatra rákötni a legcélszerűbb, de valahogy úgy érzem, inkább arról van szó, hogy két eltérő képességű futó, bár a falnak van futtatva, legyenek egyforma cipőben és távolságra attól a faltól, hogy kiderüljön, ki a gyorsabb. Ha más a táv, más a felszerelés, más minden, akkor igazából nincs is mit összehasonlítani.
Csak hát innentől meg nincs is értelme ezeknek a teszteknek, mert kilyukadunk oda, hogy együtt kell vele élni és akkor derül ki, mit tud, mit ad.
Na de melyiket vegyem, amivel együtt akarok élni? Ehhez meg csak onnan kaphatok valami irányzékot, hogy valaki korábban összehasonlította másokkal.. És akkor körbe is értünk :rolleyes:

Oltári nagy különbségek adódhatnak egy jó paraméterezésből. Nálam a SoundID-t használva, fázis korrigáltan, minimális mélykiemelést alkalmazva a szub tartományban (ahol a hangsugárzóim frekvenciamenete annyira esik, hogy alapból elfogyna), meghökkentő különbség van nem csak tonalitásban, hanem pozícionálásban is. Mindig csodálkoztam, mikor valaki azt mondta, hogy kézzel fogható helye van a hangszereknek a színpadon (nekem alig pár felvételnél van meg ez az érzés), de az biztos, hogy teljesen más mélység/magasságbeli pozíciókban vannak instrumentumok, vagy énekesek, ha ki- vagy bekapcsolom a szobára optimalizált DSP-t. (Nyilván, mivel aktív hangsugárzók, így minimális hangerőeltérések is korrigálva vannak a szoftver által, amit a potival kézzel és fülre csak nagyjából sikerült beállítani, illetve itt hangsugárzónként optimalizál, nem a nagy egészet, tehát indokolható az eltérés, nem túlkapásból ered.)

A digitális szűrőknél és minden másnál is van egy standard beállítás, amit a gyártó a legáltalánosabban jónak gondol, azért az a default érték. Szóval azért nem letolt gatyával megy az a lejátszó sem, ahol adott a változtatás lehetősége.

Viszont akárhogy is cséplem itt a szavakat, be kell lássam, magammal vitatkozom, mert egyetértek veled, ki kell használni a lehetőségeket, hisz azért is kerül többe a gép. Mit javasolsz, hogyan lehetne, hogyan lenne érdemes összehasonlítani őket, úgy, hogy azért valamennyire objektív legyen?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:

...Szegény Alex kitalált magának egy kellemes hétvégi programot, amibe már lassan tucatnyian beledumálunk. Érezhető az erős igény ilyen tesztekre, de akkor miért nem csinálnak ilyeneket a hobbitársak? Egyszerűbb, kényelmesebb mások beszámolóit bújni saját tapasztalatot szerzése helyett?
Talán te voltál az első aki ezt megrette... 😉

Te is szervezettél volna hasonlót, nálad minden bizonnyal az akusztika is sokkal jobb.
De ha ennyire bonyolult az A8, segíthetnél abban, hogy mi a legegyszerűbb, legnaturálisabb beállítása, ami a jelen helyzethez a legalkalmasabb. ;)

MateuszRex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: MateuszRex »

Én csak most kapcsolódom a témához, de teljesen igaza van Luxornak! Az Eversolo DMP A-10-esét elsőre gyári mikrofonnal a saját szoftverén keresztűl állítottam be, ami egész jó lett az én mahinálásaimhoz képest. A kézikönyv meg kész regény hozzá! Azóta is kísérletezgetek vele, de valamiért mindig visszatérek a saját mérő beállításához, minden hangfal csere után.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tul írta:
2026.02.05., csüt. 15:10
Azt viszont, amit Fapaci mondott, hogy használjátok az A8 EQ-ját, nem tartom célszerűnek, mert úgy aztán tényleg nem lehet összehasonlítani a két eszközt.
Tisztázzuk ezt, mert félrement!

Egy olyan komplex készüléknél, mint pl. az Eversolo A8, pláne az A10, csak az audio beállításokra van 6-8-10 oldal a menüben, amik alapvető hatással vannak a működésre és hangzásra, nem plusz szolgáltatásként értelmezendők. Sok paraméternél választani kell valamilyen értéket, nincs minden helyzetre és fülre érvényes ideális beállítás. Ezek a paraméterek többségükben a Lindemann és más készülékeknél is jelen vannak, csak azoknál a felhasználó nem tud rajtuk változtatni, a gyártó eldöntötte és fixálta pl. a DAC chip digitális szűrési karakterét, amit az Eversolo meg a felhasználóra bíz. Ezekhez nem nyúlni, a beállításokat nem optimalizálni a pillanatnyi feladathoz kb olyan, mint bekötött szemmel elindulni egy atlétika versenyen. Minek? Hogy kiderüljön, milyen izomból nekifutni a falnak? Ez is egy tapasztalás, csak a haszna kétséges. Közelebbi hasonlattal élve hazaviszel egy hangdobozt, amit találomra leraksz valahova a szobában, még le is takarod egy pokróccal, aztán véleményt alkotsz a hangjáról.

A DSP által kínált korrekciós lehetőségeket (amik jelen esetben messze bőségesebbek egy mezei EQ-nál) fentiekkel ellentétben nem kötelező piszkálni, nem is feltétlenül hoznak előnyt, bár aki ilyen készüléket választ, bizonyára használni is fogja őket több/kevesebb sikerrel. Ha pl. Alex nappalijában van egy zavaró energiatöbblet (búgás) a basszus sáv közepén, amit akusztikai eszközökkel nem tud/akar kezelni, vagy a hangsugárzó hangszíne problémás, de nem akar belenyúlni... Ezeket az Eversolo megoldja, ami logikus előnyként fog megjelenni egy vásárlási döntésnél.

Értem, hogy valakit a cuccok közötti lecsupaszított különbség érdekel, csak az így kapott információ értéke homályos számomra, hiszen tartós együttélés során biztosan nem lefojtva fogja használni őket és nem lesz ott mellettük egy másik, amihez lehet hasonlítani. Én azt gondolom, hogy minden készüléket önmagában érdemes megítélni saját képességeinek függvényében.

Szegény Alex kitalált magának egy kellemes hétvégi programot, amibe már lassan tucatnyian beledumálunk. Érezhető az erős igény ilyen tesztekre, de akkor miért nem csinálnak ilyeneket a hobbitársak? Egyszerűbb, kényelmesebb mások beszámolóit bújni saját tapasztalatot szerzése helyett?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3406
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Tul írta:
2026.02.05., csüt. 15:10

Azt viszont, amit Fapaci mondott, hogy használjátok az A8 EQ-ját, nem tartom célszerűnek, mert úgy aztán tényleg nem lehet összehasonlítani a két eszközt.

Arról nem is beszélve, hogy egy a bizonyos szint felett (amit az említett készülékek bőven teljesítenek) két forráskészülék frekvenciamenetében minimális, alig-alig érzékelhető különbségek vannak, amik ráadásul nagyságrendekkel kisebbek annál, amit a hangfalak vagy maga az akusztikai környezet okoz. Tévút tehát ezen szinten pusztán frekvencia átvitel pontossága alapján ("milyenek a magasok, milyenek a mélyek) ítéletet alkotni a forráskészülékek hangminőségéről. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem léteznének jól hallható különbségek, csak azt más hangzásbéli paraméterekben kell keresni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Bár én SoundID-t használok, de ott, ha belenyúlok a flat-re korrigált görbébe, akkor a progi automatikusan lehúzza a magasrekvenciás értékeket, azt hiszem, 15KHz fölött. Nem tudom miért csinálja, de akkor is ez van, ha azt jelölöm be, hogy kizárólag a mélyeket módosíthassam 500Hz alatt. Érdemes ránézni, hátha ez valami egyezményes kiszúrás :D

tamagaba írta:
2026.02.05., csüt. 14:51
Viszek Umik-1-et + laptopot Rew-el és csinálunk egy Fir filtert Alex
Hogy villantson valamit az A8-as
Az a helyzet, hogy én ezt a másik lakásban kipróbáltam, a mélytartomány bajait parádésan elrendezte. Pislogtam, mint a bagoly
Viszont észrevettem iletve meghallottam, hogy valami nem frankó az egész tartományban. Úgy állítottam be, hogy csak 500Hz -ig matekozzon, afelett ne. És mégis valami fátylat rárak a dsp ic szerintem, de lehet, hogy valamit rosszul csináltam. Jól követhető az eremény, még ha nem is használ ki az ember minden opciót (nem tudom mit jelent)
Nekifutunk mégegyszer nálad

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Viszek Umik-1-et + laptopot Rew-el és csinálunk egy Fir filtert Alex
Hogy villantson valamit az A8-as
Az a helyzet, hogy én ezt a másik lakásban kipróbáltam, a mélytartomány bajait parádésan elrendezte. Pislogtam, mint a bagoly
Viszont észrevettem iletve meghallottam, hogy valami nem frankó az egész tartományban. Úgy állítottam be, hogy csak 500Hz -ig matekozzon, afelett ne. És mégis valami fátylat rárak a dsp ic szerintem, de lehet, hogy valamit rosszul csináltam. Jól követhető az eremény, még ha nem is használ ki az ember minden opciót (nem tudom mit jelent)
Nekifutunk mégegyszer nálad

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Alex_Aston írta:
2026.02.05., csüt. 08:55
djtarajos írta:
2026.02.04., szer. 22:23

Ha lesz majd esetleg időd, szívesen olvasnék (lehet, hogy többen is) az összehasonlításról az oldalad Blogján.
Én inkabb itt olvasnám szívesen, vagy ide is másolva, mert a fórum szempontjából szerintem az a szerencsésebb, ha minél több érdekes tartalommal bővül.
Támogatom a javaslatot. Itt... 🙂

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 942

Hozzászólás Szerző: tottyi »

st81 írta:
2026.02.05., csüt. 13:49
Azért nem véletlenül van audio pc topik is... Az egybekütyü előnye, hogy nem kell a számítástechnikához/informatikához érteni. Ha belenéz az ember egy ilyen gép belsejébe, gyakran ismerős részegységeket lát, ami megfeleltető egy átalakított pc-nek. Ugyanakkor egy desktop gépet jól be kell tudni állítani hw és sw szinten is, hogy hozza egy hálózati lejátszó szintjét.
Ha valakinek nincs affinitása alaplap, proci cseréhez, vizes hűtő vagy passzív ház kialakításhoz, win vagy linux beállításhoz, akkor jobban jár(hat) egy "sima" lejátszóval.
Az időtállóság esetében a hálózati lejátszó egyik fontos "tulajdonsága", hogy a gyártó cég milyen hosszú távú szoftveres támogatást biztosít. Úgy gondolom, hogy a desktop géppel ez könnyebben hozható.
Nekem abszolut nem okoz gondot osszerakni egy pc-et es felinstalalni barmilyen programot beleertve a system renszert is. Ennek ellenere szeretnek egyszerusiteni ha megéri es teljesulnek a sajat preferenciaim. Azt el tudom engedni, hogy audio pc-rol menyjen a youtube klippek es a 4k-as HDR filmek. Arra veszek egy 80 euros kinai mindenttudo lejatszot. :) Bar lehet egy-ket honapon belul eldol minden mikor nalam kiporbalhatom az egybeminden keszuleket. Meg van par dolog amit még meg szeretnek beszelni de azok mar aprosagok.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wasiliy888 írta:
2026.02.05., csüt. 13:26
tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 12:54
mishow írta:

Ha ezt úgy érted, hogy még 20 évet kibír, akkor az a digitális világban szinte esélytelen. A hardware még csak-csak, de a software/firmware oldal aligha lesz ennyire jövőtálló. Szerintem ... gondolkodik.gif
Ugy ertem, ha ujan veszek egyet es az kibir 20 evet. Egyebkent a formatumok nem igen valtoztak, jott egy kis DSD de mindennek alapja a flac. Nem is igen hallgatok mast, kiprobaltam a DSD-et de nem is tudom, nem hozott annyit vagy csak en nem hallok akkora kulonbseget. A flac meg mar eleg regota letezik a hardwerek teren tortent-e elorelepes, hm. gondolkodik.gif Sokkal tobb funkciot beleraktak ez igaz de egy regi DAC talan meg ma is megallna a helyet. Talan egy kicsit olcsobbak lettek a termekek meg annyi lehet a dologban. A gond ott lehet ha kitalalnak egy uj szabvanyt es a regi eszkozre nem lesz frissites, talan akkor vesziti el a letjogosultsagat az eszkoz.
Talan ezert jobb egy audio pc mert ott csak alaplap, processzor es memoria csere kell a haz es tapegyseg megmaradhat + dac es szemelyemben az eloerosito. Hangfalat is ugy valasztottam, hogy szamomra kielegito hangot adjon es jo legyen a supportja hosszu evekre.
De ennek ellenere kivancsi vagyok egy egybekutyure es most lesz ra lehetosegem kiprobalni sajat rendszerben. Persze azert jo az egybekutyu ha olcso mert egy 20 ezer euros dolgot azert nem igen szeretnel cserelgetni 5-8 evente.
Ezert is hezitalok az uj auton mert ott is 20+ evre szeretnek venni.
Hát ez lényeg! Pont ezért jó egy audio pc, amit te is leírtál. Bármi elromlik benne, magad ki tudod cserélni, vagy ha fejleszteni akarod, pl egy jobb usb vagy lan kártyát, órajel stb. tuningot, mind meg tudod csinálni. Ha szoftveresen kell változtatni, az is egyszerűen megy. Nem értem miért izgat egyáltalán egy egybe készülék?
Mert tetszik az egy eszkoz es ketto hangfal felallas. Joval kevesebb draga kebel kellene hozza. Mar csak ez az idotallosag es hangminoseg kerdeses.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

Hozzászólás Szerző: st81 »

Azért nem véletlenül van audio pc topik is... Az egybekütyü előnye, hogy nem kell a számítástechnikához/informatikához érteni. Ha belenéz az ember egy ilyen gép belsejébe, gyakran ismerős részegységeket lát, ami megfeleltető egy átalakított pc-nek. Ugyanakkor egy desktop gépet jól be kell tudni állítani hw és sw szinten is, hogy hozza egy hálózati lejátszó szintjét.
Ha valakinek nincs affinitása alaplap, proci cseréhez, vizes hűtő vagy passzív ház kialakításhoz, win vagy linux beállításhoz, akkor jobban jár(hat) egy "sima" lejátszóval.
Az időtállóság esetében a hálózati lejátszó egyik fontos "tulajdonsága", hogy a gyártó cég milyen hosszú távú szoftveres támogatást biztosít. Úgy gondolom, hogy a desktop géppel ez könnyebben hozható.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 12:54
mishow írta:
tottyi írta:
Ez engem nagyon erdekel mivel egy olyan lejatszot keresek ami kibir legalabb 20 evet es a tied ugy nez ki, hogy kozelit hozza. :) Kivancsi leszek mennyire allja meg a helyet az ujak kozott.
Ugy ertem, ha ujan veszek egyet es az kibir 20 evet. Egyebkent a formatumok nem igen valtoztak, jott egy kis DSD de mindennek alapja a flac. Nem is igen hallgatok mast, kiprobaltam a DSD-et de nem is tudom, nem hozott annyit vagy csak en nem hallok akkora kulonbseget. A flac meg mar eleg regota letezik a hardwerek teren tortent-e elorelepes, hm. gondolkodik.gif Sokkal tobb funkciot beleraktak ez igaz de egy regi DAC talan meg ma is megallna a helyet. Talan egy kicsit olcsobbak lettek a termekek meg annyi lehet a dologban. A gond ott lehet ha kitalalnak egy uj szabvanyt es a regi eszkozre nem lesz frissites, talan akkor vesziti el a letjogosultsagat az eszkoz.
Talan ezert jobb egy audio pc mert ott csak alaplap, processzor es memoria csere kell a haz es tapegyseg megmaradhat + dac es szemelyemben az eloerosito. Hangfalat is ugy valasztottam, hogy szamomra kielegito hangot adjon es jo legyen a supportja hosszu evekre.
De ennek ellenere kivancsi vagyok egy egybekutyure es most lesz ra lehetosegem kiprobalni sajat rendszerben. Persze azert jo az egybekutyu ha olcso mert egy 20 ezer euros dolgot azert nem igen szeretnel cserelgetni 5-8 evente.
Hát ez lényeg! Pont ezért jó egy audio pc, amit te is leírtál. Bármi elromlik benne, magad ki tudod cserélni, vagy ha fejleszteni akarod, pl egy jobb usb vagy lan kártyát, órajel stb. tuningot, mind meg tudod csinálni. Ha szoftveresen kell változtatni, az is egyszerűen megy. Nem értem miért izgat egyáltalán egy egybe készülék?
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mishow írta:
tottyi írta:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2637

Hozzászólás Szerző: mishow »

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

andarson írta:
2026.02.04., szer. 18:45
tottyi írta:
2026.02.04., szer. 14:05

Ha sikerul akkor vigyen valaki egy Eversolo A-10-et meg egy Linn Selekt DSM-et is. :)
Én bátorkodnék elmenni Alexhez az ősrégi 2008-as Linn Majik DS-emmel, tekintve, hogy az alap funkciói - hálózati lejátszás, DAC, hangerő szabályzás/közvetlen végfokra kötés - adott itt is. Alapvetően kiváncsi lennék arra, hogy a régi Linn hálózati lejátszó mennyire állná meg a helyét egy új technológia mellett, ugyanakkor ha elfárad a társaság a másik két lejátszó hallgatásában, nem fog gondot okozni ha a Linn végül nem kerül bekötésre.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.02.04., szer. 11:10
Kíváncsi leszek a végeredményre, bár látatlanban nagyjából a forma-formák lesznek szerintem, esetleg ízlésekben való eltéréseket vizionálok. Aztán persze ki tudja.
Mivel a két készülék közt generációs különbségek vannak, így mindenképp izgalmas lesz a végeredmény. A magam részéről többre tippelek az egyszerű ízlésbeli eltérésnél, de ez csak tipp, és kíváncsi leszek a tapasztalatokra! :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

tollact írta:
2026.02.05., csüt. 09:22
pjm írta:
2026.02.05., csüt. 09:12
Audio Settings -> Coax Output Resolution: Itt állítsd be a maximumot, amit a DAC-od még kezelni tud (általában 192 kHz / 24-bit). Ez nem fixálja a jelet, csak egy "plafont" szab meg, hogy mi a legtöbb, amit a kábelen kiküldhet. Ez utóbbi pont egy régebbi dacnál lehet fontos, akkor ugye a kisebbet - a te esetedben a 96kHz-t adod meg.
Fixed Resolution: Ezt KIKAPCSOLTAM (OFF). Így a WiiM mindig az adott zenefájl eredeti mintavételezési frekvenciáján küldi a jelet.
Én még fixáltam a kimeneti hangerőt is, valamint fontos, hogy a streamint is legyen amxra állítva (Settings -> Quality -> Streaming: "Max").
Köszönöm szépen ezeket az infókat is. Mindenképpen ki fogom próbálni ezeket a beállításokat.
Pontos leírás, nálam is így működött :smile32: A "Coax Output Resolution" értéket nyugodtan állítsd 24/96-ra, és akkor elvileg mindennek megfelelően kell működnie.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2026.02.05., csüt. 10:38-kor.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Hozzászólás Szerző: tollact »

pjm írta:
2026.02.05., csüt. 09:12
tollact írta:
2026.02.05., csüt. 08:30

Röviden összefoglalom a bénázásomat a Wiim Pro streamerrel. Elöljáróban annyit, hogy minden probléma ( vagyis majdnem minden) megoldódott. Írtam egy ticketet a supportnak és válaszoltak , pontokba szedve, mit kell ellenőriznem. Ez vezetett a megvilágosodáshoz :smile53: DAC-ként egy Dactilus II-t használok a géphez, ami egy régebbi gép és max 24/96-os fájlokkal tud megbirkózni. Igen ám, de én a Wiim digit kimenetét a max-ra állítottam (24/192). Ezért szakadozott. Visszaállítva
24/44,1-re tökéletesen működik. Megszünt az említett búgás is. Nem gondoltam volna, hogy a tömörített spoty is a 192-es szélességet akarja használni. Mert egyelőre még nincs Tidal előfizetésem...viszont a számítógépem szerverként való használatát még mindig nem jöttem rá, hogyan tudnám alkalmazni ( hogy a rajta lévő zenéket is elérje a Wiim).
Nem tudom, volt e már így leírva bárki által, ha nem, akkor hiánypótló lehet.

Írásod alapján jutott eszembe, hogy érdemes lehet leírni pár olyan dolgot, amit ki lehet próbálni, ha bejön, hallgassátok örömmel.

A Wiim és Tidal lejátszásához én az alábbi gondolatmenetet követtem a beállításoknál:

Nem fixáltam a felbontást (Resolution), hagytam az eredeti (Native) értéken, elvileg így "Bit-perfect" módon továbbítja, nem módosítja (a Wiim).

Miért nem használom a "Fixed Resolution" módot? Mert ha bekapcsolom, a WiiM minden beérkező digitális jelet kényszerítve átkonvertál (resampling) egyetlen választott értékre (pl. 96 vagy 192 kHz-re). Ez a digitális utómunka (resampling) elméletileg apró torzításokat vagy kerekítési hibákat vihet a jelbe.

A célom az volt, hogy a 44.1 kHz-es CD-minőség 44.1-en, a 96 kHz-es Hi-Res pedig 96-on megy ki a DAC felé, változtatás nélkül. Az meg csak játsza le.

Beállítás, ha valaki nem találná WiiM Home appban:

Audio Settings -> Coax Output Resolution: Itt állítsd be a maximumot, amit a DAC-od még kezelni tud (általában 192 kHz / 24-bit). Ez nem fixálja a jelet, csak egy "plafont" szab meg, hogy mi a legtöbb, amit a kábelen kiküldhet. Ez utóbbi pont egy régebbi dacnál lehet fontos, akkor ugye a kisebbet - a te esetedben a 96kHz-t adod meg.

Fixed Resolution: Ezt KIKAPCSOLTAM (OFF). Így a WiiM mindig az adott zenefájl eredeti mintavételezési frekvenciáján küldi a jelet.

Én még fixáltam a kimeneti hangerőt is, valamint fontos, hogy a streamint is legyen amxra állítva (Settings -> Quality -> Streaming: "Max").

Így elméletileg egy valódi bit-perfect rendszered van: a WiiM csak a "szállító", a digitális jelet pedig érintetlenül kapja meg a DAC-od.
Én így csináltam, nekem tetszik. Persze az is lehet, hogy másnak más jön be. Ez egy ilyen hobbi.
Köszönöm szépen ezeket az infókat is. Mindenképpen ki fogom próbálni ezeket a beállításokat.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”