Ránéztem a Meridára és bájosan visszakacsintott, illegette magát,... erre az asszony berakta,irány a Vörös kő (bükki túra)
Legközelebb...
Nekem is tetszett, szereztem is egy rakat Vittoriát, aztán egy télen lenullázódott néhány. De ez nem törvényszerü, de pl a Corsa szingónak halála volt a szelep és környéke. Nekem is ott haltak ki. Amúgy szerettem,jól gurult.pärt írta: ↑2026.02.13., pén. 22:06Az a jó zsíros alfődi ájer olyan sűrű, hogy a latexet is összeszottyasztja. Errefelé a kristálytiszta, hűvös hegyi levegőn eláll akármeddig.![]()
De tényleg sokat bírnak a latexek, az első szériám kiváltképp jó eresztés volt. Vagy 7-8 évig biztosan bent voltak. De valószínűleg már végképp áttállok a TPU-ra (bár még nagyon friss, de idáig elégedett vagyok vele).
Nekem ez volt az első szingó. Ez 15ig megy pl. Ez akkkr a Tufo felsőpolcos volt. Fel is zoltam 14-re, de úgy se ment. Később azért kiderült, hogy ebben erősen ludas volt a Mr Wheel kerék is. Persze, külön pumpa kellett hozzá, mert a normál pumpák 9 bar körül elfogynak. Inkább eltörik, vagy lerobban a szelepről, de nem megy tovább.Vinkler írta: ↑2026.02.13., pén. 21:52Most megnéztem mit használtam.revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:33Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37
Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.![]()
Mondjuk 12 bar az a golden era-ban is sokk volt, ha jól emelékszem a karbon kerekemet max 8-ig lehet terhelni.
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne![]()
12 bar-osra nem emlékszem. Ez is alsó polcos, de nagyon szerettem.
IMG_0491.jpeg

Az a jó zsíros alfődi ájer olyan sűrű, hogy a latexet is összeszottyasztja. Errefelé a kristálytiszta, hűvös hegyi levegőn eláll akármeddig.

Most megnéztem mit használtam.revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:33Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.![]()
Mondjuk 12 bar az a golden era-ban is sokk volt, ha jól emelékszem a karbon kerekemet max 8-ig lehet terhelni.
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne![]()

Mi az a szingó?revox írta: ↑2026.02.13., pén. 19:18Kell neked latexel flancolnipärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:53Nekem a latex miatt baromi gyakran kéne fújogatni, de mivel kb. fél évig nem használom, könnyen elfelejtkezem róla, és előbb-utóbb mindig leülnek a kerekek a felnikre.Ronda látvány, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban annyira káros, mint amennyire mindenhol hangsúlyozzák, hogy az. Én legalábbis még nem érzékeltem semmi szörnyűséget.
A Conti Black Chili keveréke egyébként egy-két év alatt százéves varánusszá öregszik, tele van apró repedésekkel, de azért még szépen elgurulgat.
Majd jól összeragad, mint nekem a Corsaban, aztán dobhattam kiigaz, nálad akkor csak a belső kuka. Szingóban zsebbenyúlósabb a kukázás.
Kell neked latexel flancolnipärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:53Nekem a latex miatt baromi gyakran kéne fújogatni, de mivel kb. fél évig nem használom, könnyen elfelejtkezem róla, és előbb-utóbb mindig leülnek a kerekek a felnikre.Ronda látvány, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban annyira káros, mint amennyire mindenhol hangsúlyozzák, hogy az. Én legalábbis még nem érzékeltem semmi szörnyűséget.
A Conti Black Chili keveréke egyébként egy-két év alatt százéves varánusszá öregszik, tele van apró repedésekkel, de azért még szépen elgurulgat.

Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:27Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...![]()
![]()
![]()

Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:27Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...![]()
![]()
Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:02
Az öregek megtanulták, hogy pl téli pihenőben így kelll tárolni a bicajt, de akár két tekerés között is. Így a bowden nem fedzül, a váltók a határolócsavaron támaszkodnak elől, hátul. Úgy tűnek, ez a tag ezt annyira kimaxolta ezt, ha 5 percre leteszi, akkor is ügyel a bowdenekre![]()
https://hulyevel.blog.hu/2011/01/21/apam_a_hulye![]()

Arra a kis időre meg amíg tekerne az illető, kár mindent visszaállítani, hogy aztán megint lehessen lazítani. Különben is a használattól kopik.pärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:02
Az öregek megtanulták, hogy pl téli pihenőben így kelll tárolni a bicajt, de akár két tekerés között is. Így a bowden nem fedzül, a váltók a határolócsavaron támaszkodnak elől, hátul. Úgy tűnek, ez a tag ezt annyira kimaxolta ezt, ha 5 percre leteszi, akkor is ügyel a bowdenekre![]()
https://hulyevel.blog.hu/2011/01/21/apam_a_hulye![]()

Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:02
https://hulyevel.blog.hu/2011/01/21/apam_a_hulye
Az öregek megtanulták, hogy pl téli pihenőben így kelll tárolni a bicajt, de akár két tekerés között is. Így a bowden nem fedzül, a váltók a határolócsavaron támaszkodnak elől, hátul. Úgy tűnek, ez a tag ezt annyira kimaxolta ezt, ha 5 percre leteszi, akkor is ügyel a bowdenekreAAttila írta: ↑2026.02.09., hétf. 22:20Megnéznélek lejtőzés közbenSzerintem a Kanyarfotós is nagyot nézne
![]()
De az az áttétel is jó, kis tányér/kónusz![]()
OK nálam is előfordul keresztbeváltás, de fordítva és nem sokáig, nem nagy wattokkal (jó mondjuk nagy wattokat nem is tudok) Bár azért a Sram Rednek illene tolerálni az ilyen hóbortjaimat
![]()

Az új szettekkel meglepően lehet keresztbe váltani. Bár a di2 szettnek van olyan opciója, hogy a váltásokhoz, hozzá tudja igazítani akár a hátsó, akár az első váltást is. Én csak a hátsót használom, meglepően jól működik.AAttila írta: ↑2026.02.09., hétf. 22:20Megnéznélek lejtőzés közbenSzerintem a Kanyarfotós is nagyot nézne
![]()
De az az áttétel is jó, kis tányér/kónusz![]()
OK nálam is előfordul keresztbeváltás, de fordítva és nem sokáig, nem nagy wattokkal (jó mondjuk nagy wattokat nem is tudok) Bár azért a Sram Rednek illene tolerálni az ilyen hóbortjaimat
![]()
Megnéznélek lejtőzés közben

Ha be vagy nasizva, minden mindegy.

Ne tetézd!
bár nem látom rendesen,de ha ez a Vision kerék,még szingó is

Hol van már a tavalyi hó…