Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2026.02.03., kedd 10:17
Luxor Audio írta:
2026.02.03., kedd 09:00
zoli73 írta:
2026.02.02., hétf. 15:10
Én inkább azt nem értem, hogy miért csinálják?
Ha ember, akkor pénzért. Ha robot, akkor meg parancsra.
Ezt én is sejtettem, csak a célt nem értem.
Nagy részük spamer robot, amik szándékosan szemetelik a hálót, oldalak besorolását rontják, kéretlen reklámokat, beépülő kártevőket, adathalász elemeket helyeznek el. Vannak köztük emberek is, de ne úgy képzeld őket, hogy Micike ül egy gép előtt, olvassa az AVX fórumot és megszórja hülyeséggel némelyik topikot! Párhuzamosan akár több száz oldalon vannak jelen, félig, vagy teljesen automatizálva, véletlenszerűen posztolnak teljesen irreleváns tartalmat, nem is foglalkoznak vele, éppen hol vannak. És mindig van mögöttük egy megbízó.

Hasonlatos ez ahhoz, ami a Facebookon zajlik, ott is rengeteg fizetett "felhasználó" ügyködik, pénzért lájkol, vagy éppen rombol. Ha fizetsz nekik pár dollár, az összes hozzászólásodat elkezdik lájkolni (vagy az ellenfeledét támadni), politikusok, celebek örömmel használják is ezt a szolgáltatást. De a céges levelező rendszeremet is folyamatosan támadják, néha napi 10-20 szemét érkezik. Némelyik még be is regisztrál az oldalra és ott próbál ügyködni. Tőlem szerencsére nincs mit ellopni, de komolyabb cégeknél ez komoly probléma. A Google ezért is szigorítja folyamatosan a szűrőit, aminek néha ártatlan felhasználók is áldozatul esnek és a leveleik nem érnek célba.

youtu.be/qz0k79aW0o4

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1344

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Ez már sajnos nem lesz másképp. Rengeteg embert lehet találni ezekre a feladatokra.
Nekem kezdetektől nagyon unszimpatikusak az ennyire agresszíven nyomuló cégek. Alza, Temu....
A legborzasztóbb, hogy mindenhol hirdetnek, úgy kell átvergődnöd a különböző statikus, és dinamikus reklámmezőiken, sőt sokszor bizonyos applikációkban rejtett reklámmezők is vannak (Flightradar24), ahol kis sem tudsz utána szabadulni a betöltött oldalukról, lehet újraindítani az alkalmazást....
Amit végképp nem tudok hová tenni, az a kormányzatilag elvárt Authenticator alkalmazás, ahol percnyi reklámdömping után, jutsz hozzá az áhított belépési kódhoz...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

zoli73 írta:
2026.02.03., kedd 10:17
Luxor Audio írta:
zoli73 írta:
Ezt én is sejtettem, csak a célt nem értem. Azzal, hogy itt mostanában megjelentek, beregisztrálnak, feltöltenek néhány linket, majd hamar le is fülelik őket, nem látom mit lehet elérni ezzel. Lehet-e ezzel egyáltalán érdemben pénzt keresni?
Meglátásom szerint a reklámiparban indokolatlanul sok pénz van, és itt égetik el a legtöbb pénzt indokolatlanul, céltalanul.
Csak nézzük meg ezeket az ide feltöltött linkeket, ezek hány embernél értek célt érdemben? Pedig lehet, hogy több ember napokig dolgozott rajtuk, hogy ide kerüljenek. Na ez az, amit értelmetlenségnek, és haszontalanságnak érzek, pedig biztosra veszem, hogy milliók élnek iyesmiből világszerte, és gyaníthatóan nem is rosszul.
posztok, linkek mögé nagyon önnyű adathalász férgeket betolni, akár zsarolót is. Telefonon ráadásul még veszélyesebb, mert ott minden esetben gyengébb a védelem. Ezért sem kéne sajnálni a gyors likvidálásukat innen. Emberek? ugyan már. Ha tipikus országok ipcíméről jönnek, akkor az ip alapján be sem kéne ide engedni semmit onnan. Ahhoz én nem értek, hogyan lehet ezt fórum motor szinten megoldani, de talán van itt annyi IT tudás.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Luxor Audio írta:
zoli73 írta:
Ezt én is sejtettem, csak a célt nem értem. Azzal, hogy itt mostanában megjelentek, beregisztrálnak, feltöltenek néhány linket, majd hamar le is fülelik őket, nem látom mit lehet elérni ezzel. Lehet-e ezzel egyáltalán érdemben pénzt keresni?
Meglátásom szerint a reklámiparban indokolatlanul sok pénz van, és itt égetik el a legtöbb pénzt indokolatlanul, céltalanul.
Csak nézzük meg ezeket az ide feltöltött linkeket, ezek hány embernél értek célt érdemben? Pedig lehet, hogy több ember napokig dolgozott rajtuk, hogy ide kerüljenek. Na ez az, amit értelmetlenségnek, és haszontalanságnak érzek, pedig biztosra veszem, hogy milliók élnek iyesmiből világszerte, és gyaníthatóan nem is rosszul.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 515

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Ezek farmok.
Ált. egy hangárszerű helyiségben ülnek 20-30-50-en a gép előtt és egy “kisfőnök” hozza a munkát.
Lopott, vagy vásárolt adatbázisokból dolgoznak.
Usher - Valhalla - Emotiva

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 652

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Luxor Audio írta:
zoli73 írta:
A pénz nem mindig biztos. Lehet, hogy csak a gonoszság, rosszindulat és egyéb gyönyörűséges emberi tulajdonságok vezérlik az ilyen kellemes jellemű egyéneket ... :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 652

Hozzászólás Szerző: Snipi »

zoli73 írta:
istvan01 írta:
2026.02.02., hétf. 12:52
Én azt sem értem, hogy tudnak ezek botok ilyen tömegesen beregisztrálni? Ki lehet ezeket hajigálni?
Én inkább azt nem értem, hogy miért csinálják? Mi hasznuk ebből? Itt úgyis mindenki ignorálja, és perceken belül törlésre kerül. Sok sót nem esznek meg itt.
És még mennyi minden van e világban amit emberek nem tudni miért csinálnak ... (most kezdjem el?)
Az emberi aberráltsági (rosszindulat, gonoszság stb.) szint magasabb mint a Himalája 14 db 8000+-os csúcsa együttvéve ... :D
Erről jut eszembe : a JBL az Everest és a K2 után, most a Makalu-ról (az a 4. legmagasabb) nevezett el egy "dobozkát". :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

istvan01 írta:
Én azt sem értem, hogy tudnak ezek botok ilyen tömegesen beregisztrálni? Ki lehet ezeket hajigálni?
Én inkább azt nem értem, hogy miért csinálják? Mi hasznuk ebből? Itt úgyis mindenki ignorálja, és perceken belül törlésre kerül. Sok sót nem esznek meg itt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9822

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

istvan01 írta:
Az a baj, hogy ezek emberek, nem botok.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Vinkler írta:
2026.01.26., hétf. 20:53
A elmúlt napokban megszálltak a temus botok (valójában postoló emberek). Teleszórták a fórumot temus spamakkel. Ezért felemeltük a 2 hozzászólás közötti időt 5 percre. Hátha lassítjuk őket. Úgy tűnik, h megunták a moderációt, így átállítottam 2 percre.
Visszatértek. 36_1_5.gif
Újratervezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A elmúlt napokban megszálltak a temus botok (valójában postoló emberek). Teleszórták a fórumot temus spamakkel. Ezért felemeltük a 2 hozzászólás közötti időt 5 percre. Hátha lassítjuk őket. Úgy tűnik, h megunták a moderációt, így átállítottam 2 percre.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2026.01.26., hétf. 16:57
kasumi írta:
2026.01.26., hétf. 16:29
"HOZZÁSZÓLÁS KÜLDÉSE

Most nem küldhetsz újabb hozzászólást, mivel az előzőt nemrég küldted el."

Miért kapom ezt?
Nálam is elő szokott fordulni. gondolkodik.gif
( Akkor is, ha az előző hozzászólásom óta eltelt egy hét.)

Következő próbára már menni szokott, még ha csak pár másodperc is telt el.
Többször próbáltam, ugyanez az üzenet. Aztán átjöttem ide, itt sem tudtam posztolni.
Újratervezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1514

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kasumi írta:
2026.01.26., hétf. 16:29
"HOZZÁSZÓLÁS KÜLDÉSE

Miért kapom ezt?
Nálam is elő szokott fordulni. gondolkodik.gif
( Akkor is, ha az előző hozzászólásom óta eltelt egy hét.)

Következő próbára már menni szokott, még ha csak pár másodperc is telt el.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

"HOZZÁSZÓLÁS KÜLDÉSE

Miért kapom ezt?
Újratervezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

istvan01 írta:
2026.01.15., csüt. 10:15
Shimano írta:
2026.01.15., csüt. 09:38
Vinkler írta:
2026.01.15., csüt. 08:27

Hozzászólásainak törlését nem kérte. A támogatói fórumát lekapcsolom.
Pakold át valahová,mert ez így olyan mintha semmi sem történt,változott volna,+ marad egy ingyenes marketing felület is a kiemelt részen.
Vagy a "szelleme" most már kisérteni fog az idők végezetéig?gondolkodik.gif :D
Nem jó hogy minden alkalommal szembe jön ha megnyitjuk az oldalt,másként fogalmazva.
Egy lezárt kereskedői(?) topic is megmarad reklám felületként. Azonban ha tovább fizeti az ehhez szükséges hozzájárulást, akkor meggondolható a láthatósága. Kinek mennyire lesznek hitelesek az ott leírt infók 3év múlva? miközben eddig sem volt képes egy-egy készítményét folyamatosan azonos tartalommal és minőségben reprodukálni, amit ő akár nevezhetett folyamatos fejlesztésnek is.
De tudva azt, hogy a "Kereskedők" fő lapon böngészés töredékét teszi ki az összes fórum poszt megnyitásokhoz képest? Nálam 0,1% vagy még kevesebb. "Témák új hozzászólásokkal" lapon nem lesz már látható.
Kár ezen rugózni, már lekapcsoltam.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2026.01.15., csüt. 09:38
Vinkler írta:
a.gabriel írta:
2026.01.15., csüt. 07:58
Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.
Pakold át valahová,mert ez így olyan mintha semmi sem történt,változott volna,+ marad egy ingyenes marketing felület is a kiemelt részen.
Nem jó hogy minden alkalommal szembe jön ha megnyitjuk az oldalt,másként fogalmazva.
Egy lezárt kereskedői(?) topic is megmarad reklám felületként. Azonban ha tovább fizeti az ehhez szükséges hozzájárulást, akkor meggondolható a láthatósága. Kinek mennyire lesznek hitelesek az ott leírt infók 3év múlva? miközben eddig sem volt képes egy-egy készítményét folyamatosan azonos tartalommal és minőségben reprodukálni, amit ő akár nevezhetett folyamatos fejlesztésnek is.
De tudva azt, hogy a "Kereskedők" fő lapon böngészés töredékét teszi ki az összes fórum poszt megnyitásokhoz képest? Nálam 0,1% vagy még kevesebb. "Témák új hozzászólásokkal" lapon nem lesz már látható.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.01.15., csüt. 08:31
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy most akkor az összes többi támogatói / kereskedői topikba is tisztázásra kerül, hogy mutassák be a CE papírokat, és tegyék ki haladéktalanul az összes termék árlistáját? gondolkodik.gif
Így lenne következetes szerintem.
Fórum keretein belül maradva. mezei, tehát nem kereskedelmi célú mezei juzer hirdetésben eladásra szánt termék árát nyíltan fel kell kötelezően tüntetni fórum szabályok szerint is, továbbá azért is mert ezzel nagyjából jelezve van, hogy az eladónál nem keletkezik adó vonzatot is jelentő jövedelem a termék eredeti és aktuális listaárához képest.

A kereskedő-gyártó ebből szempontból más kategória. Árat természetesen neki is közölni kell a potenciális érdeklődővel. Arra nem tudom van-e törvényes előírás, hogy minden esetben nyíltan, bárkinek elérhetővé kell-e tüntetni. Azonban ez piaci gyakorlat szerint erős versenyhátrány szokott jelenteni azokkal szemben, akik ugyanazt, vagy vele teljesen egyenértékű terméket kínál. A közölt listaárhoz képest ki mennyi akciós vagy egyedi engedményt tesz, az lehet egyénre méretezett is.

CE dokumentum az más kategória. Nem, azt nem kell mutogatni fűnek fának. Azonban CE jelölés nem lehet kamu, szükség esetén, hatóság, vagy más nagy tételben szerződő partner, viszonteladó kérheti bemutatni, mint ahogy a ISO minőség rendszer dokumentumait is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vinkler írta:
a.gabriel írta:
Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 942

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Itt nem a CE volt a gond hanem a sokszor mas gyartok lejarato hozzaszolasai a vekony vs vastag kabel tulajdonsagaira. Ha nem gyozkodte volna az embereket, hogy az o vekony kabele sokkal jobb mint barmi mas termek akkor nem lett volna felhaborodas es szepen el lett volna a topikjaban. Azt mondjuk mar nemtudom, hogy ennek hatasara lettek-e vevoi. Akik vettek tole dolgokat azok elegedettek voltak, nem olvastam olyat, hogy valaki at lett volna vagva, bar lehet csak nem volt publikus.
En azert egy kicsit sajnalom ot mert gondolom jol jott neki nyugdij melle egy kis plusz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy most akkor az összes többi támogatói / kereskedői topikba is tisztázásra kerül, hogy mutassák be a CE papírokat, és tegyék ki haladéktalanul az összes termék árlistáját? gondolkodik.gif
cables regisztrációját saját kérésére törölték, nem pedig azért, mert így szankcionálták volna a dokumentációk hiányát; így ez önmagában szerintem nem ad alapot másokkal szemben ezt a követelményt ilyen módon érvényesíteni.
Persze ettől más (pl. vásárlók jogos elvárása, stb.) még adhat erre alapot.
Újratervezés

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 916

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Véletlen, hogy mezei user-ek erőltetik ezt? Egyedi eset lehet ez? gondolkodik.gif
Nem szotkam hibázni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3956

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

a.gabriel írta:

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”