Biztosan van olyan 200ezres előfok, ami sok 1M+os all-in-one-t lenyom, előerősítőként összehasonlítva őket, de általánosan ez badarság. Nagyon jók is tudnak már lenni ezek a mai dolgok, még ha ez fáj is annak, aki nem teheti meg (vagy nem akarja megtenni), hogy vegyen egyet.
Hitvitába keveredtem egy barátommal, miszerint a Rose RS451 biztos jó, de nem lehet olyan jó, mint akár egy olcsóbb DAC + egy olcsóbb streamer és egy előerősítő.
Elhozta az aktuálisan óriási felmagasztalásnak örvendő Wiim Pro Plus streamerét, meg egy Topping DX5II DAC-ot, hogy biztosan nem hallunk majd különbséget, mert ezek a cuccok nagyon mennek és ennyi ember biztos tud valamit, meg a mérések alapján nem is lehet kérdés, stb. A 451-ben pl. nem is a csúcs Sabre van, tehát eleve nem lehet annyira jó, csak a csicsát fizettem.
Őszintén, egy picit reménykedtem, hogy igaza lesz, mert nekem is jobb lenne olcsón megúszni.
Sajnos nem lett.
Bár specifikációk és elismert mérési rangsorok szerint nem ennek kellett volna kijönnie, de szakadéknyi különbség volt minden üzemállapotuk között (akár futómű, akár DAC, akár preamp tekintetben - egyben és külön-külön is minden ponton csúnyán lemosta a Rose a kisebbeket). Nagyon csúnyán, nem csak jól érzékelhetően.
Nem fair verseny, nyilván, csak arra akartam kilyukadni, hogy állítani sokmindent lehet (mostanában a DX5II-t óriásölőnek nevezni egyenesen általános), de a valóságtól ettől még ezek nagyon távol állnak.
Mint ahogy egy Adam Audio A8H + Rose RS451 rendszeren különbséget sem hallani a fix és a hangerőszabályozott előerősítő kimeneti beállítás között. Innentől, hogy a hangfalat lehalkítva fixált preout kimenettel ugyanúgy szól, mint a hangfalat 0dB-re tekerve, a Rose-on 1/3 hangerőt beállítva, nekem biztosan senki nem magyarázza meg, hogy ebbe egy plusz előerősítőt berakva jobb lesz a hang. Igen, lehet azzal érvelni, hogy az A8H biztos nem annyira kifinomult, hogy ez átjönnön, de egyrészt szerintem de, másrészt meg a legtöbbünknek még ez is drága és ennél összességében gyengébb rendszereken üldözzük azokat a boszorkányokat, amiket sosem láttunk és abból a távolságból, amire a rendszer lehetőséget ad, nem is láthatunk.
/Nem azt mondom, hogy egy drága komponens szett nem jobb, amint egy minden egyben cucc, hanem azt, hogy egy jobb fajta minden egyben igenis ma már tud elfogadhatóan jó lenni. Sokkal jobb, mint azt a berögződések árnyékából sokan hiszik. A többi előnyével együtt pedig már bőven megérős lehet az átlagnak, a dogmák elengedésével./
lotka írta: ↑2026.01.30., pén. 11:42Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat, így indulok majd el.
Egyébként az Eversolo A8-at én is néztem (meg a 10-et is), de nagyon sok helyen abba futottam bele, hogy azt mondják az előerősítő rész kb. ok szinten van de egy ~200E-es előerősítő simán lenyomja.
Köszi és üdv,
lotka