Igazabol igy nincs gond a hangfalakkal a meretet leszamitva, ezert gondolkodok a kisebb hangfalakon ketto szubbal de viszont a ketto szub meg pont akkora amekkora a 150-es csak alacsonyabb valamennyivel, szoval nem hiszem, hogy megeri csak annyival lenne jobb, hogy melyebre menne es a falra felfurt hangfalak koze talan nagyobb tv elferne (most 75"-os). De lehet tobbet vesztenek ha a szubok nem jo helyen lennenek, talan igy egyben jobb az egesz de ezt csak tenyleg akkor tudnam meg ha nalam lenne instalalava az egesz 25 Pro es szub rendszer ami szerintem kivitelezhetetlen.asebestyen írta: ↑2026.01.21., szer. 15:09Nem tudja.mikro makro írta: ↑2026.01.21., szer. 14:46Ha bp-en szoktál járni, a hit spacenek van egy mk1 25öse, a vifa tweeteres változat, ott le tudod tesztelni, hogy mi várható.
Emlékszem, mikor Tottyinál jártam, elvittem az Ethosz kis álló dobozokat, ami nálam a megfelelően csillapított szobában egész kiegyenlítetten szólt, Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban.
A 25-ös meg a 150-es nem ugyanarra van, nem ugyanolyan távolságról kell hallgatni, ha kicsit túlozni szeretnénk, semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ne túlozzunk, más feladatra tervezték őket, ennek megfelelően másban/másra jók.
Érdemesebb lenne úgy feltenni a kérdést Tottyinak, leginkább önmagának, hogy igazából mit is szeretne még vagy mit nem szeretne abból, ami most van.
A 150-es keresztezési frekvenciája 380Hz. A szub illetve a monitorok mély és középhangszórók keresztezési frekvencia közti tartományban (pl 80Hz-380Hz) egy 15"-os felület mozgatja a levegőt.A hang testessége pl ebben a tartományban keletkezik, ha hifis módon szeretnénk ezt megközelíteni. A szub előnye egy kisebb monitorral az lehetne, hogy a mély tartományt lehetne kiegyenlítettebbre beállítani a szubok pozícionálásával, méréssel, ügyeskedéssel és némi szerencsével. A megfejtés nem abban van, hogy 25Hz vagy 16Hz az alja, hanem a mélytartomány fölötti nagyobb kontrollban. szvsz
ui: Tottyinak nem tetszene jobban, sőt, szerintem kevésbé tetszene a kisebb monitor szubokkal felállás, mert a nagy hangtömeg rajongója.
Egyebkent epp rad is gondoltam mikor irtam lejebb, hogy volt nalam par allo hangfal es nem ugy szoltak ahogy elvartam volna, talan a Dynaudio 1.8 MKII volt egesz vallalhato de annak meg nem volt teste, amolyan, szolt de... Aztan volt az Infinity IRS Sigma ami akkora volt mint en es az mar szepen szolt es testesen.
Meg annyit, hogy miert is gondolkodom a kisebb hangfalon, hogy azokat talan jobban el lehet helyezni de ez csak akkor derulne ki ha itt lennenek. Talan elmelet marad most mar veglegesen mert nem fogom megkozkaztatni, hogy lecserelem aztan megsem hozott annyit. Azert vettem 150-est mert ebben egy szub van. :)