Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

lotka írta:
2026.01.23., pén. 14:29
Szóval, mit gondoltok az Audiolab 9000N-ről? Most épp akcióban van (-22%) és eddig csak jókat olvastam róla. Ami miatt vacilálok, hogy pl. az Auralic Vega S1 jobban tetszik amiatt, hogy kisebb és, hogy van benne DAC. De ezeket el tudom engedni, hogy ha mondjuk a 9000N annyival jobban szólna. Vagy mondjuk az Eversolo DMP-A6 ME Gen2.
Egyetértve az előttem szólókkal azt gondolom, hogy a 9000 Audiolab vonalon "megérkezhetsz" főleg mert - ha jól tudom - a 9000N valójában egy Lumin lészülék.
Az Auralic esetében meggondolandó, hogy épp most omlik össze a terméktámogatás mögötte.
Ha már Eversolo, akkor ennyi pénzért, amiben gondolkodsz, megveheted a DMP-A8-at, ami árban kicsit van az A6 Master felett, hangban viszont (ahogy olvasom) egész más liga, és különösen kiemelik, hogy előfoknak is nagyon jó.
Ha analóg előerősítőben gondolkodsz, akkor van a hirdetőben Heed PRE / PX, az legalább annyira "szerethető" mint egy csöves hang, és azzal is meg lehet érkezni hosszú távra ;)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3411
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

lotka írta:
2026.01.23., pén. 14:29
Sziasztok,

És is a segítségeteket szeretném kérni.

Kb. 1,5 éve újítottam be két hangfalat (Polk R700) és ~1 éve két mono végfokot (Audiolab 8300MB). Azóta is mindkettőt nagy megelégedéssel használom.

Arra gondoltam, hogy a rendszerem többi tagját (KH 980, SMSL M500mk3, Yamaha WXC-50) is upgradelném.
- Előszőr egy kombóban gondolkodtam: Cambridge Audio Edge NQ
- Aztán külön analóg előerősítő+digitális futómű és DAC: Quad Artera Pre + Eversolo DMP-A6 ME Gen2
- És magát az Audiolab többi komponensét is nézegettem mivel meg vagy elégedve a MB-kal: 9000Q és 9000N

Felvetődött, hogy esetleg elinduljak inkább csöves volnalon (Fezz Audio EVO Olympia) de annyira szeretem a 8300MB-ket (egyrészt a hangjuk miatt is, másrészt nagyon kényelmes vele váltani a sztereó és a HM erősítőm között :D), hogy azt amúgy is megtartanám és nem tudom, hogy egy csöves előerősítőnek mennyire jönne ki vele a hangja (pl. Fezz Audio EVO Sagita).

Szóval, mit gondoltok az Audiolab 9000N-ről? Most épp akcióban van (-22%) és eddig csak jókat olvastam róla. Ami miatt vacilálok, hogy pl. az Auralic Vega S1 jobban tetszik amiatt, hogy kisebb és, hogy van benne DAC. De ezeket el tudom engedni, hogy ha mondjuk a 9000N annyival jobban szólna. Vagy mondjuk az Eversolo DMP-A6 ME Gen2.

Ti merre indulnátok, ha mind3 komponenst szeretnétek upgradelni (előerősítő, DAC, Streamer)? Cambridge egybe vagy Audiolab páros esetleg más?

Köszi szépen előre is!
Üdv, lotka
Szerintem hangban az Edge NQ a legjobb a felsoroltak közük, viszont már megszünt a gyártása, jó eséllyel csak használtan tudod megvenni.

A csöves előfok nem hülyeség, de ne várd tőle azt amit egy csöves végfok nyújtana.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

Hozzászólás Szerző: st81 »

Ahogy nézem, a két 9000-es Audiolab együtt egy árban van a CA-val. A 9000N-ben van DAC.
Én meghallgatnám a Streamaudio-nál az Audiolab-ot a Polk hangsugárzókkal, a CA-t pedig ha lehet, letét ellenében otthon.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

lotka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: lotka »

Sziasztok,

És is a segítségeteket szeretném kérni.

Kb. 1,5 éve újítottam be két hangfalat (Polk R700) és ~1 éve két mono végfokot (Audiolab 8300MB). Azóta is mindkettőt nagy megelégedéssel használom.

Arra gondoltam, hogy a rendszerem többi tagját (KH 980, SMSL M500mk3, Yamaha WXC-50) is upgradelném.
- Előszőr egy kombóban gondolkodtam: Cambridge Audio Edge NQ
- Aztán külön analóg előerősítő+digitális futómű és DAC: Quad Artera Pre + Eversolo DMP-A6 ME Gen2
- És magát az Audiolab többi komponensét is nézegettem mivel meg vagy elégedve a MB-kal: 9000Q és 9000N

Felvetődött, hogy esetleg elinduljak inkább csöves volnalon (Fezz Audio EVO Olympia) de annyira szeretem a 8300MB-ket (egyrészt a hangjuk miatt is, másrészt nagyon kényelmes vele váltani a sztereó és a HM erősítőm között :D), hogy azt amúgy is megtartanám és nem tudom, hogy egy csöves előerősítőnek mennyire jönne ki vele a hangja (pl. Fezz Audio EVO Sagita).

Ti merre indulnátok, ha mind3 komponenst szeretnétek upgradelni (előerősítő, DAC, Streamer)? Cambridge egybe vagy Audiolab páros esetleg más?

Köszi szépen előre is!
Üdv, lotka

lotka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: lotka »

greenbio írta:
2026.01.17., szomb. 09:59
Sziasztok!

Van egy Auralic Aries streamer-em, amivel NAS-ról játszok le többnyire FLAC file-okat. Tehát nem veszek igénybe streaming szolgáltatásokat (se Tidal, se Spotify egyelőre, semmi ilyesmi).
Az Auralic saját lejátszó sw-ét használom a Lightning-ot. Tudom, hogy nem a legjobb, finoman szólva. Egyelőre nem akarok más sw-t használni. Van egy problémám, ebben kérnék segítséget: van olyan, hogy egy album alá a sw valamiért berak egy másik albumot, annak ellenére, hogy külön külön folderben vannak. Egy példa: Antonio Forcione és Snétberger egyben:

IMG_20260117_072735.jpg

Azt meg tudom tenni, hogy kitörlöm a nem kívánt track-eket a listából, de akkor azok nem tudom hová kerülnek... Folder view-ból le tudom játszani mindkét albumot, de ott egyenként kell a track-eket elindítani, szóval az sem megoldás...
Tudja valaki, hogyan tudom ezt megoldani? Köszi
Szia, nekem másik lejátszóval, másik platformon volt hasonló gondom és ott az volt a probléma, hogy a lejátszó egyszerűen nem kezelte le azt, hogy ha egy albumnak ugyan az volt a neve.
Hiába volt másik könyvtárban a Foo Fighters és a Mötley Crüe 'Best of' albuma, az albumok számait egymás alatt jelenítette meg pont úgy mint neked (mivel az album neve ugyan az volt). Amikor átneveztem őket 'Best of FF' és 'Best of MC'-re, a "hiba" megszűnt.

Üdv, lotka

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 694
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

ChatG-vel sikerült megoldani az A8-asom belső SSD hozzáférését Win11 25H2 alól.
Win registry paraméter pótlás - Comodo tüzfalam - router sem volt jó - streamer beállítás
Jól írta, szép kis aknamező volt :rolleyes:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4259

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

alto írta:
2026.01.20., kedd 20:19
Most fedeztem fel egy új beállítást a Luminok vezérlő appjában, ez a Qrono d2a szűrők használata, eddig valahogy elsiklottam felette. A videóból kiderül, hogy mi ez, és mire való, viszont nem volt még időm ezzel játszani. Próbálta már valaki, és mi a tapasztalata ezzel?

youtu.be/yINah9xF--A
MQA Labs termék, van egy Qrono DSD verziója is. időzítési hibákat próbál csökkenteni, dióhéjban fogalmazva, a gyártó szerint.
Az alábbi linken olvasható egy un White Paper róla:

https://mqalabs.com/wp-content/uploads/ ... pdated.pdf

A pro audiós pluginjaikat, amik valamelyest hasonlítanak működésben rá (Inspira (utómunkához) és Endura (maszteringhez) néven), próbáltam saját nagy felbontású felvételeinkkel és némi ügyeskedéssel, érezhetően levegősebbé, nyitottabbá lehetett velük tenni a felvételeket.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Most fedeztem fel egy új beállítást a Luminok vezérlő appjában, ez a Qrono d2a szűrők használata, eddig valahogy elsiklottam felette. A videóból kiderül, hogy mi ez, és mire való, viszont nem volt még időm ezzel játszani. Próbálta már valaki, és mi a tapasztalata ezzel?

youtu.be/yINah9xF--A
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

greenbio írta:
Sziasztok!

Van egy Auralic Aries streamer-em, amivel NAS-ról játszok le többnyire FLAC file-okat. Tehát nem veszek igénybe streaming szolgáltatásokat (se Tidal, se Spotify egyelőre, semmi ilyesmi).
Az Auralic saját lejátszó sw-ét használom a Lightning-ot. Tudom, hogy nem a legjobb, finoman szólva. Egyelőre nem akarok más sw-t használni. Van egy problémám, ebben kérnék segítséget: van olyan, hogy egy album alá a sw valamiért berak egy másik albumot, annak ellenére, hogy külön külön folderben vannak. Egy példa: Antonio Forcione és Snétberger egyben:

IMG_20260117_072735.jpg

Azt meg tudom tenni, hogy kitörlöm a nem kívánt track-eket a listából, de akkor azok nem tudom hová kerülnek... Folder view-ból le tudom játszani mindkét albumot, de ott egyenként kell a track-eket elindítani, szóval az sem megoldás...

Rossz a zene tagolása. Nézd meg az Mp3Tag progival.
Szerintem az Aries-hez a saját progija a legjobb.
Mindig, mindennél van jobb!

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

greenbio írta:
Sziasztok!

IMG_20260117_072735.jpg

Ha az Auralic SMB-vel éri el a NAS-on tárolt zenét, próbáld átállítani Upnp üzemódba.
BARTIMEX AUDIO Honlap

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

IMG_20260117_072735.jpg

KakalakiAkka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: KakalakiAkka »

mishow írta:
2026.01.12., hétf. 15:59
KakalakiAkka írta:
2026.01.12., hétf. 15:38
Leginkább kíváncsiság, hogy esetleg a sabre jobban szól vagy sem. A mostani felállással sincs bajom, amúgy, de kíváncsiság.... :)
Aham, tehát hifi bogár ... veszélyes állat! :rolleyes:

Az biztos, hogy másképp fog szólni, de hogy jobban szól-e, az erősen függ az ízlésedtől. Ha szereted a precíz, kicsit analitikus hangot, sok részlettel, akkor talán. Az Ultra egyébként nem feltétlenül neked készült, mert ha tényleg csak nas a forrás, akkor a rengeteg szolgáltatás (stream, hdmi a tv-hez, phono) számodra felesleges. A két TMP-vel az Allo tápolását láthatóan kimaxoltad, szerintem ez így feladja a leckét az Ultrának, de ezt tényleg csak a saját füled után tudod megmondani.
Esetleg próbálj valakitől kölcsönkérni egy Ultrát (akár kereskedőtől tesztpéldányt) és akkor el tudod dönteni, ezt a hangot keresed-e?
Köszönöm a gyors választ!

Szerintem, tudok próbára kérni kereskedőtől egyet.
Hát igen, nekem a streaming szolgáltatók feleslegesek, az előfok phonojával totál elégedett vagyok.
Igaziból, nekem Volumio is tetszik (azzal használom kezdetek óta a lejátszóim), nem tudom Wiimnek milyen felülete van... A sabre csip miatt hajt a kíváncsiság, mert tudom, hogy nem csak csip számít, hanem a körítés inkább, de amit eddig hallottam sabre-t (quad vena II play, quad artera play (ja, tudom, nem csak quadokból áll a világ, ez van! :D)) azok tetszettek, igaz más rendszerben hallottam őket, de ahogy te is mondtad, más.
Gondolkodom egy ideje külső dacban is, nézegettem is őket, de ott is valahogy mindig a sabre fogta meg a figyelmem :). Viszont ez miatt mindig előjön bennem egy "dilemma" , hogy szedjem ennyire szét a dolgokat, amikor egy "minden" egybe készülékkel is boldog tudok lenni?
Szóval, nehéz ügy, de biztos vagyok benne, hogy itt mindenki érti, mire gondolok! :D

Még egyszer, köszönöm az információt, "lejmolok" egy teszt készüléket! :)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

KakalakiAkka írta:
2026.01.12., hétf. 15:38
Leginkább kíváncsiság, hogy esetleg a sabre jobban szól vagy sem. A mostani felállással sincs bajom, amúgy, de kíváncsiság.... :)
Aham, tehát hifi bogár ... veszélyes állat! :rolleyes:

Az biztos, hogy másképp fog szólni, de hogy jobban szól-e, az erősen függ az ízlésedtől. Ha szereted a precíz, kicsit analitikus hangot, sok részlettel, akkor talán. Az Ultra egyébként nem feltétlenül neked készült, mert ha tényleg csak nas a forrás, akkor a rengeteg szolgáltatás (stream, hdmi a tv-hez, phono) számodra felesleges. A két TMP-vel az Allo tápolását láthatóan kimaxoltad, szerintem ez így feladja a leckét az Ultrának, de ezt tényleg csak a saját füled után tudod megmondani.
Esetleg próbálj valakitől kölcsönkérni egy Ultrát (akár kereskedőtől tesztpéldányt) és akkor el tudod dönteni, ezt a hangot keresed-e?

KakalakiAkka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

mishow
V.I.P.
V.I.P.

KakalakiAkka írta:
2026.01.12., hétf. 13:16
Van egy Allo boss2, dupla lineáris tmp tápokkal, az analóg kimentje pedig megy az előerősítőmre (quad 66). Nasról hallgatok zenét (kizárólag). Érdemes lenne lecserélnem ezt a megoldást egy Wiim Ultrára? (saját DAC-jával használva, nincs külső DAC)
Milyen okból szeretnéd a mostani felállást lecserélni?

KakalakiAkka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Kérdésem lenne, ami a következő:

Van egy Allo boss2, dupla lineáris tmp tápokkal, az analóg kimentje pedig megy az előerősítőmre (quad 66). Nasról hallgatok zenét (kizárólag). Érdemes lenne lecserélnem ezt a megoldást egy Wiim Ultrára?(saját DAC-jával használva, nincs külső DAC)

Köszönöm az esetleges tanácsokat!

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Annyi kiegészítést tennék az előzőleg leírtakhoz Rose RS451 ügyben, hogy
- a fejhallgató kimenet valóban nagyon jó, járatás és többszöri összehallgatás után is maradéktalanul elégedett vagyok vele
- van némi trafózaja, így csendes (pl. hálószobai) környezetbe nem ajánlom.

Egyébként minden olyan, mint az első benyomásoknál. Szeretem, nagyon jól szól és bugos az app :D

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Tiszta sor. Bár, ma már azért elég jól kezelik a gyártók ezt a beégés dolgot. Nekem a legrégebbi LG OLED TV-m sem küzd ilyen gondokkal, pedig már 6-7 éve üzemben van. (Elhalt pixel ellenben van a széleken.)
Ha nem is OLED, de miniLED, vagy bármilyen más igényesebb megoldás segítene. Olyan ratyi a betekintési szöge is, hogy "woahhh" gondolkodik.gif Nem biztos, hogy az LCD/TFT a baj, hanem annak a minősége. Egy ősrégi iPhone SE is teljesen korrekt ehhez képest.
A karóra egy jó példa, azon is rengeteget mennek a panelek AOD módban, mégsem probléma a beégés. Eleve nem kell a gyártónak full time teljes fényerőn működtetni, mint egy játékhoz, vagy munkához használt monitort; menüben poroszkáláskor és távvezérlő használatakor jót tenne a fényerő, de egy Deprez műszer imitálásánál éppen az ad hatásos megjelenést, ha halvány. Szintén jó a kép tologatása néhány pixellel, sosem vennéd észre egy ilyen eszközön (még a TV-n sem), illetve képernyővédőt is lehet alkalmazni (az Eversolo teszi is). Sokáig tudnám sorolni a már működő és bevett megoldásokat, meg az új ötleteim is :D Épp ezért gondolom, hogy itt inkább olcsósítás van a háttérben valós technológiai kizáró okok helyett.

Azt is el tudom fogadni ugyanakkor, hogy ez csak keveseknek fáj és nem igénye annyi embernek, amennyire én hiszem. Mert hát végignézve a sok-sok külföldi tesztet is, nem fikázták a kijelzőket, sőt, megemlítették többen is, hogy a régi szériához képest még jobb is. Pedig szerintem.. :D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tul írta:
2026.01.05., hétf. 23:08
El...

A kijelzője gyatra. Furcsállom, hogy ezt nem emelik ki sehol. Nem ezt várnám 2025/26-ban. A 151 is ilyen (csak nagyobb), a 150 meg még gyengébb, ha jól láttam. A felbontása elmegy, de a színei és a feketéje nem szépek. Engem amúgy is ki lehet kergetni a világból a világosszürkeként virító "feketékkel", hát, sajnos ez itt is pocsék. Akárcsak az Eversolonál. Nem tudom miért fájna egy OLED panelt beletenni. Talán hozzám hasonlóan mások is áldoznának rá plusz pár tízezret. Nagyon sokat emelne a minőségérzeten és az olvashatóságon is. (Itt újra plusz pont az Atollnak, mert annak sokkal kontrasztosabb és feketébb, színtelítettebb volt az LCD-je.)
Nekem is az oled displayek tetszenek de nagyon nem tesz nekik jot a statikus kep, kiegnek vagy beegnek. :) Vettem egy 32-es monitort jatekra es ha minden vedelmi funkciot bekapcsolsz akkor kb 4 orankent repixelaziot kell csinalnod (nem biztos, hogy igy hivjak a funkciot). Olyan is van benne, hogy egy-ket pixelt arrebb ugrik a kepernyo nehogy kiegjen ha sokaig egy kep van rajta de az teny, hogy sokkal de sokkal szebb kep van rajta mint pl az uj Qled Samsung tv-men. Oram is oled es ott is a fekete az fekete, nekem ez nagyon tetszik. Talan ez okbol nem raknal bele oledot meg talan az ar vegett.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tul írta:
2026.01.05., hétf. 23:08
Ma sikerült egy, az én igényeimnek leginkább megfelelő típust venni: RS451
Mikor az Eversolo A8 volt nálam terítéken, a Rose RS250 típussal tudtam összevetni (ahogy sokan mások is megtették ezt, mivel akkoriban ez volt a két leérdekesebb és leginkább előremutató hálózati lejátszó a piacon abban az ársávban). Más hangot, illetve inkább más hangulatot adtak, de számomra nem volt perdöntő előnye egyiknek sem a másikkal szemben, végül a felépítés és a csatlakozások kialakítása miatt választottam az Eversolot.

Azóta eltelt 2 év és jött az RS451, ami biztosan feljebb áll, még nem volt hozzá szerencsém, de inkább az Eversolo A10 szintje a leírásod alapján is, azzal lenne érdemes összevetni. Csak hát annak erősen megtolták az árát, a Rose-nál kisebb árkülönbség van a típusok között, így a RS451 jó vétel lehet, ha tudja hozni az A10 minőségét. Ez a kérdés sokakat érdekel, külföldi fórumokon naponta feljön.

Érdekesnek (és szomorúnak) látom, hogy míg a Rose esetében a magyar árak egybevágnak az európai árakkal, az Eversolot itthon jóval drágábban adják, mint a nyugati boltokban. Ott az RS451 és A10 között alig 700-800 € különbség van, nálunk ez a differencia már közel félmillió Ft.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Ja és az applikációba integrált Shazam van benne. Hallgatod a rádiót (vagy bármit) és egy bökéssel megtalálja neked a streaming platformokon.

IMG_7652.jpeg
IMG_7653.jpeg
IMG_7655.jpeg
IMG_7651.jpeg

A keresés (épp deaktivált Tidallal, mert azt próbálgattam, hogy ha letiltok valamit, akkor mi van):

Képernyőfotó 2026-01-05 - 23.23.03.png

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Elég kevés konkrét szó esett itt a Rose termékekről, pedig nekem a 2024-es Hifi Show óta szerelem első látásra, aztán hallásra :smile29:
Ma sikerült egy, az én igényeimnek leginkább megfelelő típust venni: RS451
Egyelőre járatom, aztán beszámolok pár nap múlva, hogy milyen.

Amit már most tudok mondani:

Nekem az Eversolo az etalon streamer téren, így ehhez hasonlítok.
Nyersen is nagyon sokkal jobb a hangja a DMP-A6-nál, bár tény, hogy nagyon nem egy kategória. Mégis, ekkora különbségre nem számítottam. A8-at csak kölcsön kapva hallottam, de számomra az sem volt olyan szuper, bár érezhető előrelépés az A6-hoz képest. Nem véletlenül nem azt vettem, még ha szerettem is a kistesót.

A Rose-nál alacsony hangerőn is megmarad a dinamika, eleve egészen jól szól előfokként használva is. Fekszek itt az ágyban és csodálom, milyen lendülettel szól kis jelszinten is. És nem, nem élesedik túl nagy hangerőn sem. Robbanékony, mégis kerek, abszolút nem sarkos a megszólalása. Leginkább a tere, az atmoszférája emeli sokkal fentebb a kis Eversolotól. Sokat gondolkodtam, hogy A6 gen2 ME, A8, vagy ez legyen, de végül a forgalmazó(k) hozzáállása győzőtt meg és az Audiophile-szalonból hoztam el ezt.
Hallgattunk ott Atollt is, ami szintén nagyon jó volt, húsosabb, zömökebb hanggal, de összességében nem nyert meg annyira, főleg a limitált applikáció és csatlakoztatási lehetőségek, valamint az Apple Music hiánya miatt.

A fejhallgató kimenetek közül egyelőre a sima 6,3-ast próbáltam, az is meglepően jó. Erre majd erősebben ráfókuszálok, mert a rövid próba alatt úgy éreztem, naturálban hasonló szintet hoz, mint az Universal Audio stúdió hangkártyám Sonarworks EQ-val korrigálva a Neumann saját profiljával.

Amiben az Eversolo jobb, az az app. Nem mondom rossznak ezt sem, de azért az a folyékonyság, amit a Zidoo tudott, ebben nincs meg. Kicsit akadozik, néha várat. Nem viseli jól, ha telefonról kezelés után egyszer csak a laptopról babrálom. Mintha nem lenne oda-vissza kommunikáció és csak fogadná a parancsokat, de vissza nem csatolna. (Minden Apple, amivel próbáltam.)
Máskülönben nagyon logikus, nagyon átlátható és vannak kifejezetten ötletes megoldásai a szoftvernek. Nekem az Eversolo 10/9, a BueOS 10/8, ez a Rose 10/7,5, a Lumin meg 10/5. No offense, csak hogy legyen viszonyítási alap. A 7,5 azért, ahogy működik, nem azért, amennyire logikus, vagy jól átgondolt. Mert utóbbiakkal nincs gond, remekül kitalálták. Csak üzemelhetne reszponzívabban is. Sokkal reszponzívabban.

Különösen tetszik a Rose-ban, hogy ha keresel valamilyen zenét, akkor azt nem az adott streaming szolgáltatónál teszi, amiben épp lejátszol, hanem mindenben! A találati listát eleve úgy jeleníti meg, hogy előbb csak a szolgáltatók neveit látod a találatok számával, aztán arra kattintva jönnek fel az ottani találatok. Ez nagyon hasznos, ha egy zene valahol nincs meg, mert kapásból látod, hogy hol elérhető. Nekem Apple Music, Tidal és YouTube vannak bejelentkezve, ezeken keres automatikusan és egyszerre.

A kijelzője gyatra. Furcsállom, hogy ezt nem emelik ki sehol. Nem ezt várnám 2025/26-ban. A 151 is ilyen (csak nagyobb), a 150 meg még gyengébb, ha jól láttam. A felbontása elmegy, de a színei és a feketéje nem szépek. Engem amúgy is ki lehet kergetni a világból a világosszürkeként virító "feketékkel", hát, sajnos ez itt is pocsék. Akárcsak az Eversolonál. Nem tudom miért fájna egy OLED panelt beletenni. Talán hozzám hasonlóan mások is áldoznának rá plusz pár tízezret. Nagyon sokat emelne a minőségérzeten és az olvashatóságon is. (Itt újra plusz pont az Atollnak, mert annak sokkal kontrasztosabb és feketébb, színtelítettebb volt az LCD-je.)

A megépítettség korrekt. Vastag ház, minőségi anyagok, példás csatlakozók. Egyedül a táv kérdőjeles. Szépnek szép, de a képek alapján valami fémtömbre számítottam, holott csak egy vékony hajtogatott lemez. Ezt sem mondanám rossznak, de ha egy 72eFt-os Apple TV-nél meg lehetett oldani mart alumíniumból totál merevre, itt is elférhetett volna valami hasonló. Így, ha kopogtatom körömmel, meg tudom kongatni :D Ahogy írom, érzem, hogy talán túl nagyok az elvárásaim ;peace;

Félelmetes, hogy a wifi modult tekintve egyszerűen csak belecsomagoltak egy külön megvásárolt és külön bedobozolt eszközt (olyan kis fülecskével a dobozán, amivel a rúdra lehet kiakasztani az üzletben) :D

A Luminhoz ugyan nincs távirányító, de még a legkisebb modellhez is adnak kesztyűt. Okés, sosem használtam, de azért 1+M-ért mégis furcsák a fent említett apróságok. Ez itthon elég sok pénz, mégis azt érzed, hogy az orrod alá nyomták, hogy fillérb...ó vagy és egy középső modellt vettél meg.

Összességében tehát egy nagyon jó hangú (és lássuk be, ez a legfőbb lényeg), nagyon masszív és minőségi benyomást keltő eszköz. Aminek vannak olyan működésbeli hibái, amik miatt nem merném azt mondani hogy bátran nyergelj át Eversoloról. Hangban nekem egyértelműen az A8 előtt van, szoftverben meg hátha hamarosan utóléri :smile53:

IMG_7646.jpeg
IMG_7647.jpeg
IMG_7649.jpeg
IMG_7650.jpeg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Zewaa írta:
2026.01.01., csüt. 13:46
Luxor Audio írta:
2025.12.15., hétf. 18:15
Zewaa írta:
2025.12.15., hétf. 16:28
Valaki másolt már zenéket PC-ről Eversolo streamer belső nvme ssd-re? Ha igen mi a folyamat?
Megnézed a lejátszón az IP címét, amit beírsz böngészőbe, vagy filekezelőbe és máris tudsz másolni. Szükség lesz a port számára is:9587. (pl. 192.168.x.x:9587)
És ki lehet választani hogy a belső meghajtóra vagy ssd-re másoljon? Megjött a T8 és egy 4TB ssd is vettem hozzá (még nem raktam bele)bár nem tudom mennyit fogok a helyi zenék tárolásával foglalkozni, a tidal max megfelel nekem.
Igen, én is látom hálózaton keresztül a belső memóriát és az SSD-t is, de javaslom, próbáld ki a gyakorlatban, ha már megvan a készülék!

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Luxor Audio írta:
2025.12.15., hétf. 18:15
Zewaa írta:
2025.12.15., hétf. 16:28
Valaki másolt már zenéket PC-ről Eversolo streamer belső nvme ssd-re? Ha igen mi a folyamat?
Megnézed a lejátszón az IP címét, amit beírsz böngészőbe, vagy filekezelőbe és máris tudsz másolni. Szükség lesz a port számára is:9587. (pl. 192.168.x.x:9587)
És ki lehet választani hogy a belső meghajtóra vagy ssd-re másoljon? Megjött a T8 és egy 4TB ssd is vettem hozzá (még nem raktam bele)bár nem tudom mennyit fogok a helyi zenék tárolásával foglalkozni, a tidal max megfelel nekem.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

a.gabriel írta:
2025.12.19., pén. 15:50
Egy ismerősömnek lett egy LUMIN lejátszója, de nem tud megbarátkozni a saját (gyári) kezelő felületével.
Valaki megmondaná nekem, hogy melyik mobiltelefon applikáció kezeli még a Lumin-t?
Köszönöm az infót előre is.
Szerintem egyátalán nem rossz a Lumin saját appja, de ez persze ízlés kérdése is.
Én például a Tidal apptól kapok hülyét, sokam meg szeretik.

A fizetős rendszerek/vezérlő appok közül megy a Roon-al, Plex-el, Audirvanával, Jplay-el.
Az ingyenesek közül próbáltam a Linn saját appjával, Bubbleunpnp-vel, azokkal is megy.
Ha csak előfizetéses zeneszolgáltatót használsz, direktben lehet vezérelni Tidalból, Qobuzból, Spotifyból.

Nyilván a Lumin specifikus beállításokhoz mindenképp kell a Lumin saját appja.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”