Igen, jól tudod, nálam még nem járt streamer, de a másoknál hallottak, és a tapasztalt kollégákkal(pl. ELEX) folytatott beszélgetések alapján, nem olyan egyértelmű a képlet, hogy azonnal rohannom kellene streamert vásárolni, és a cd játszómat száműzni a szekrény tetejére.Alex_Aston írta: ↑2026.05.17., vas. 22:54Azért azt ne feledd, hogyha jól tudom, te nem próbáltál még otthon streamert, ezért csak feltételezel dolgokat.
Nálam hamar eldőlt az a dolog, hiába van több száz CD-m.
És én pont azt látom, hogy "régi motorosok" is rendre elengedik a CD formátumot.
Egyébként szinte naponta megy nálam a zene, és a havi 1700Ft-al nem tud versenyezni a CD lemezek vásárolgatása, főleg úgy, hogy a választék gyakorlatilag végtelen.
Csak azért nem adom el a lejátszómat, mert megtartom az unokáimnak, mint érdekesség (bár lehet akkor már a streamer i az lesz, ki tudja).
Fapaci írását annyival egészíteném ki, hogy a kérdéses Denon lejátszó sosem volt csúcsmodell, azaz nincs benne a Denon minden tudása, max erősebb közép kategória, nem volt különösen drága sem új korában, sem most. A leírása alapján a jó hang pedig akkor jelent meg, amikor az A10-re kötötte, és csak futóműként használta.
Már sokszor, több helyen leírtam, hogy a stream lejátszásban engem egyedül a szinte korlátlan zenei kínálat vonz, más nem igazán.
Már igen olcsón hozzá lehet jutni streamerekhez, de ahogy hallom, azok csak háttérzenére valók, ilyenre meg nincs szükségem. Zene/előadó megismerésre elég a Youtube.
Viszont ha olyan készüléket szeretnék, ami hangminőségben fel tud zárkózni a cd játszóm, ne adj Isten az Lp forrásom mellé, akkor arra már el kellene locsoljak egy szemérmetlen összeget, amit meg nagyon nem szeretnék, talán nem is tudnék.
Továbbá figyelembe véve a zenhallgatásra fordítható szabadidőmet, kis túlzással még a meglévő két forrás(CD,Lp) is sok, hogy érdemben kiélvezhessem. Egy további forrásra, ami azt a kevés időt is megosztja, nem valószínű, hogy szükségem van.
A kényelmi funkciókba most ne menjünk bele, mert teljesen más szemüvegen keresztül látjuk a témát. Nekem az Lp lemezjátszó kezelése, "etetése" sem jelent semmiféle kényelmetlenséget.