Valami történt a vendéglátással :-(
A kedvenc vidéki kis éttermem is "megbolondult", ahová mondhatom, hogy évtizedek óta járunk, és eddig nagyon szerettem, hoztak egy állandó és jó színvonalat, főleg hagyományos kajáik voltak, stb..
Legutóbb viszont nagy csalódás ért bennünket. Valahogy ritkultak a megszokott ételek, és amit kaptunk, az sem volt jó: két hölgy süllőfilét rendelt, nem volt rendesen átsütve, és nem is volt forró már. Ketten valami göngyölt cuccot ettek, azok jók szoktak lenni náluk, de nem voltak jók, és langyosak is alig voltak. Én merészen kipróbáltam valami újat (marhapofa, zelleres burgonyapüré, zöldségek és még valami, meg egy "szósz" hozzá, nem emlékszem már a részletekre ;-) , borzalmas volt, az össze nem illő dolgok kavalkádja egy tányéron. Csak a hús és a püré 10x jobb lett volna magában.
Nem reklamáltunk, mert arcról ismernek bennünket, és bírom őket, de mostanában tuti nem megyünk.
A hétvégén meg Prágában voltunk az asszonnyal, és sikerült kifognunk egy olyan (a Google-ön 4,6-os értékelésű) éttermet a hotel közelében, hogy olyat tettem, mint még soha: visszaküldtem a kaját. Ehetetlen volt minden porcikája! Egy tál volt kacsával és sült meg füstölt disznóhússal (ez állt az étlapon) , spenóttal, káposztával. A kacsának olyan íze volt, mintha már egy hete sütötték és azóta legalább 3x megmikrózták volna. A sült disznónak tűnő cafatot tuti, hogy a visszaküldött csülkökről származtak (nem mindenki viszi el, amit nem bírt megenni, márpedig senki sem bír megenni egy sült csülköt) A füstölt disznó valami vizes füstaromás olcsó bolti sonkaszelet volt. A spenót meg jéghideg... Az asszony fogasfiléje is fura volt, de ehetőnek tűnt, ő legalább vacsorázott ;-) Ettünk egy marhatatárt is, olyan finomra volt darálva, hogy simán betölthették volna virslinek, nem volt túl guszti (és nem akarom tudni, hogy miből volt, miért darálták le ennyire ;-) , de az íze amúgy rendben volt...
Hostinec U Sádlů a hely neve, kerüljétek mit a dögvészt szerintem, ha arrafelé tévedtek ;-)
Szerencsére az előző esti vacsora, és az aznapi városnézés közbeni pizza nagyon-nagyon rendben volt, úgyhogy ha valaki Prágában jár az óvárosban, akkor hagyományos ételekből jót fog szerintem találni a Restaurace Mincovna nevű helyen (a hotel recepciósa ajánlotta) , pizzát meg a Laboratorio della pizza-ban. Ez utóbbi tényleg meglepően jó volt, pedig a hülye név miatt először be sem mentünk ;-) Csak egy gyors városnézés közbeni kaját akartunk enni, de megtetszett a hely, kedves volt a személyzet, úgyhogy lett leves, bruschetta, csirkés cézár saláta és egy pizza, minden jófajta alapanyagokból lett jól elkészítve, egy élmény volt, de komolyan :-)