Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 515

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

A “Kami kisvendéglője” Újpesten (már majdnem Dunakeszi) ami már több éve nem okoz csalódást.
Hajlandók vagyunk érte 50-50 km autózni keresztül Budapesten.
Itt mindennek íze van.
Amikor kihozzák az ételt és ránézel a tányérra már tudod, hogy ma ismét jót eszel és nem maradsz éhes.
Kami a SÉF így nagy betűvel, sokszor kijön az vendégek közé, ajánl, beszélget igazi vendéglősként.

Báránycsülök, Csülkös-pacal, Kacsazúza pörkölt, Tőkehal, Aranygaluska, Rákóczi túrós..
IMG_6695.jpeg
IMG_6696.jpeg
IMG_6700.jpeg
IMG_6697.jpeg
IMG_6698.jpeg
IMG_6699.jpeg

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 877

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Amúgy ez a "magyar tokhal" az étlapon tett kíváncsivá.
Nem tudom ki evett itt vizát, vagy kecsegét. Utóbbi még sanszos is lehet, de inkább nem. Ezért lett süllő a tányéron. :D
Szerintem!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Vasti írta:
2026.03.03., kedd 20:28
-CB- írta:
2026.03.03., kedd 20:20
mindíg vicces, mikor étteremben 4x ennyiért rosszabbat kapok...
A menüztetés kicsit más, mint az a la carte: eltervezik, berendelik frissen, ami az aznapihoz kell, megfőzik az általában nem is túlbonyolított ételeket, és van nagy boldogság ;-)

A legtöbb étterem ott rontja el szerintem, hogy hatszáztizennyolcféle ételt tart az étlapon tök feleslegesen, és feleslegesen "túlgondolva" olyan összetevőkkel, amikre igazából nem is lenne szükség, de ugye a trendek. Innentől már csak annyi a probléma, hogy kevés olyan étterem van még egy világvárosban is, ahol mindent étlapon lévő ételükhöz mindig minden van kéznél a megfelelő minőségben (frissességgel) , és személyzet is van, ami azt a sok vackot elkészíti - ráadásul úgy, ahogy az étlapon ígérik, sőt esetleg még a mellékelt képen is szerepel ;-)
A menüztetésnél azt is figyelembe kell venni, hogy ha egy fajtából nagy mennyiséget rendelsz be (anyagot) akkor az sokkal olcsóbban beszerezhető, mintha sok mindenből keveseket.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4389

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Alex_Aston írta:
2026.03.03., kedd 20:37
akvapark írta:
2026.03.03., kedd 18:51
Valaki ismeri a budapesti XVIII. kerületi Kakas éttermet?
Köszönöm!
Kiváló étterem, csak ajánlani tudom.
Amolyan hagyományos magyaros étterem, viszont azt a legmagasabb szinten űzik.
Nem is csoda, hogy mindig telt ház van.
Az elmúlt kb 30 évben legalább kétszázszor jártam ott. Általában szuper a kaja. Viszont ott fordult elő velem életemben eddig egyszer, hogy a hortobágyi húsos palacsinta tíz perccel azután, hogy megettem ki is jött.
Szóltam a pincérnek mikor elvitte az üres tányért, hogy olyan furcsa szokatlanul sós, füstös íze volt, mondta hogy biztos új receptje van a szakácsnak. Nem volt új a recept, inkább valószínűleg valamelyik komponens túl régi.
Érdemes elmenni, nem elrettentésnek írtam az esetet.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4162

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

-CB- írta:

Mivel Hetente 5x egy jó kifőzdében eszem a 2300 ft-os ebéd menüt, mindíg vicces, mikor étteremben 4x ennyiért rosszabbat kapok...
Amúgy ez a Picante Portugál-Magyar kifőzde a 13.k. Victor Hugo u. ban. 15 éve ebédelek ott...
Egyszer nézz be ide is, érdemes!

https://premium-bistro.hu/menu
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2026.03.03., kedd 18:51
Köszönöm!
Kiváló étterem, csak ajánlani tudom.
Amolyan hagyományos magyaros étterem, viszont azt a legmagasabb szinten űzik.
Nem is csoda, hogy mindig telt ház van.

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: Vasti »

-CB- írta:
mindíg vicces, mikor étteremben 4x ennyiért rosszabbat kapok...
A menüztetés kicsit más, mint az a la carte: eltervezik, berendelik frissen, ami az aznapihoz kell, megfőzik az általában nem is túlbonyolított ételeket, és van nagy boldogság ;-)

A legtöbb étterem ott rontja el szerintem, hogy hatszáztizennyolcféle ételt tart az étlapon tök feleslegesen, és feleslegesen "túlgondolva" olyan összetevőkkel, amikre igazából nem is lenne szükség, de ugye a trendek. Innentől már csak annyi a probléma, hogy kevés olyan étterem van még egy világvárosban is, ahol mindent étlapon lévő ételükhöz mindig minden van kéznél a megfelelő minőségben (frissességgel) , és személyzet is van, ami azt a sok vackot elkészíti - ráadásul úgy, ahogy az étlapon ígérik, sőt esetleg még a mellékelt képen is szerepel ;-)

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

-CB- írta:
2026.03.03., kedd 19:48
Mi régóta bem járunk étterembe. Lehúzás az egész. Ha jót akarunk enni, megcsináljuk.
Érdekes, mi is kezdünk így gondolkodni...

Csak hát vannak nyaralások - kirándulások, amikor valamit valahol enni kell.
Vagy ott vannak a családi események, amikkel pl. nem férünk már be sem a saját étkezőnkbe, sem a szülőknél.
Vagy egyszerűen csak akarunk egy olyan pl. vasárnapot, amiben ebéd is van, de nem álok előtte 2 meg utána 2 órát a konyhában ;-)

Egyébként meg imádok főzni, sőt, állítólag tudok is ;-) , legalábbis azt szokták mondani a lányaim, hogy jobb a kaja itthon, mint az étteremben ;-)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1420

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Lemmy9.1 írta:
2026.03.03., kedd 20:08
Ezek nagyon jól néznek ki. :tutiok:
Szerintem mi is leszokunk, mondjuk évi 1-2 alkalom volt eddig is.
Mivel Hetente 5x egy jó kifőzdében eszem a 2300 ft-os ebéd menüt, mindíg vicces, mikor étteremben 4x ennyiért rosszabbat kapok...
Amúgy ez a Picante Portugál-Magyar kifőzde a 13.k. Victor Hugo u. ban. 15 éve ebédelek ott...

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2026.03.02., hétf. 10:30
Egy nem ajánlás részemről.
Valami történt a vendéglátással :-(

A kedvenc vidéki kis éttermem is "megbolondult", ahová mondhatom, hogy évtizedek óta járunk, és eddig nagyon szerettem, hoztak egy állandó és jó színvonalat, főleg hagyományos kajáik voltak, stb..
Legutóbb viszont nagy csalódás ért bennünket. Valahogy ritkultak a megszokott ételek, és amit kaptunk, az sem volt jó: két hölgy süllőfilét rendelt, nem volt rendesen átsütve, és nem is volt forró már. Ketten valami göngyölt cuccot ettek, azok jók szoktak lenni náluk, de nem voltak jók, és langyosak is alig voltak. Én merészen kipróbáltam valami újat (marhapofa, zelleres burgonyapüré, zöldségek és még valami, meg egy "szósz" hozzá, nem emlékszem már a részletekre ;-) , borzalmas volt, az össze nem illő dolgok kavalkádja egy tányéron. Csak a hús és a püré 10x jobb lett volna magában.
Nem reklamáltunk, mert arcról ismernek bennünket, és bírom őket, de mostanában tuti nem megyünk.

A hétvégén meg Prágában voltunk az asszonnyal, és sikerült kifognunk egy olyan (a Google-ön 4,6-os értékelésű) éttermet a hotel közelében, hogy olyat tettem, mint még soha: visszaküldtem a kaját. Ehetetlen volt minden porcikája! Egy tál volt kacsával és sült meg füstölt disznóhússal (ez állt az étlapon) , spenóttal, káposztával. A kacsának olyan íze volt, mintha már egy hete sütötték és azóta legalább 3x megmikrózták volna. A sült disznónak tűnő cafatot tuti, hogy a visszaküldött csülkökről származtak (nem mindenki viszi el, amit nem bírt megenni, márpedig senki sem bír megenni egy sült csülköt) A füstölt disznó valami vizes füstaromás olcsó bolti sonkaszelet volt. A spenót meg jéghideg... Az asszony fogasfiléje is fura volt, de ehetőnek tűnt, ő legalább vacsorázott ;-) Ettünk egy marhatatárt is, olyan finomra volt darálva, hogy simán betölthették volna virslinek, nem volt túl guszti (és nem akarom tudni, hogy miből volt, miért darálták le ennyire ;-) , de az íze amúgy rendben volt...
Hostinec U Sádlů a hely neve, kerüljétek mit a dögvészt szerintem, ha arrafelé tévedtek ;-)

Szerencsére az előző esti vacsora, és az aznapi városnézés közbeni pizza nagyon-nagyon rendben volt, úgyhogy ha valaki Prágában jár az óvárosban, akkor hagyományos ételekből jót fog szerintem találni a Restaurace Mincovna nevű helyen (a hotel recepciósa ajánlotta) , pizzát meg a Laboratorio della pizza-ban. Ez utóbbi tényleg meglepően jó volt, pedig a hülye név miatt először be sem mentünk ;-) Csak egy gyors városnézés közbeni kaját akartunk enni, de megtetszett a hely, kedves volt a személyzet, úgyhogy lett leves, bruschetta, csirkés cézár saláta és egy pizza, minden jófajta alapanyagokból lett jól elkészítve, egy élmény volt, de komolyan :-)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezek nagyon jól néznek ki. :tutiok:
Szerintem mi is leszokunk, mondjuk évi 1-2 alkalom volt eddig is.
Szerintem!

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1420

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Mi régóta bem járunk étterembe. Lehúzás az egész. Ha jót akarunk enni, megcsináljuk.
Csatolmányok
20220918_161931.jpg
20221103_181852.jpg
20231219_120413.jpg
20240106_124413.jpg
20240127_125159.jpg
20240721_124528.jpg
20240427_175217.jpg
20240304_180202.jpg
20240106_192416.jpg
20230129_133034.jpg

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Köszönöm!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy nem ajánlás részemről.
Náncsi néni vendéglője, II. kerület.
Magyar tokhalfilé (?) rántva, na mondom erre kíváncsi vagyok.
Persze kiderült, hogy egy 6 cm vastag süllő "filé".
Egy kemény páncélbundában, gözölődve, petrezselymes burgonyával. Hatalmas szálkákkal. Nulla tálalási dizájnnal.
Anya valami szezámos csirkét evett, a hal olajában sütve.
A gyerek egy maggilevest betűtésztával és 2 mm-es rántottszeletet, amit ráb@sztak a pürére, így lejött a panír, belediffundálva a pürébe. Ücsi, kávé, jatt: 30000. Menzakaja volt.
A személyzet cuki, de soha többé.
Szerintem!

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2026.01.04., vas. 22:21
Ez nem egy grilltál! Ezt rostlapon sütötték.
OK, ez is igaz: de én még csak "jugóban" ettem faszenes grillen készült ételeket (meg itt balkáni éttermekben néha) , a grilltál alkatrészei szinte mindenhol vaslapon sülnek.

A kolbászokat tényleg elfelejthetnék ebben a formában, errefelé meg az amúgy finom grilltálakra két végükről négybe vágott frankfurti virslit tesznek, fúúúúj ;-) Nem tudom, miért gondolják gusztusosnak, szépnek, mert még dísznek sem jó.

Ha grilltál, akkor legyen rajta olyan kolbász, amit helyben frissen töltenek. Nem egy nagy dolog egy étteremben... Ha jól emlékszem Maribor-ban volt az első ilyen meglepetésem, hogy ilyen étterem is van ;-) Étterem, sétány, külön grillező házikó, Dráva. A husikákat a kis grillkuckóban sütötték faszénen, hát gondoltam ez egy "kicsit" jobb, mint azok a kaják, amiket eddig ettem otthon a városomban és a környékünkön ;-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

ANDS írta:
2026.01.03., szomb. 18:36
Vinkler írta:
2026.01.03., szomb. 16:28
ANDS írta:
2026.01.03., szomb. 14:58
Káposztásmegyer, Sógor vendéglő.
Kétszemélyes grilltál:
IMG_1856.jpeg
Remélem az íze jobb volt, mint ahogy kinéz.
Nagyon jól főznek.

Mi bajod van a kinézetével?
Itt legalább normális méretű adagokat adnak, nem ételmintát:))
Minden! Ez nem egy grilltál! Ezt rostlapon sütötték. Az meg, hogy egy (két) debrecenit is odacsentek szétbarmolva, az kritikán aluli! Az adagról csak annyit, hogy jobb napokon ezt a 2 személyes tálat egyedül betolom. De mindegy is. Se nem néz ki jól, se nem extra az adag.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

ANDS írta:
2026.01.03., szomb. 23:39
Nézd meg a két krumplit is.
Az egyik egy mirelit, nagyüzemileg előkészített, a másik meg helyben hámozott és sütött.
Egy jó mirelit hasábburgonyával nincs semmi gond: a megfelelő burgonyafajta, profin előkészítve, azonnal lefagyasztva, aztán "előírásosan" megsütve. Persze ha a vendéglősnél mindig van a kamrában megfelelő fajtájú és minőségű krumpli, és azt rendesen megsüti, az még jobb, de szerintem én még nem nagyon jártam olyan vendéglőben ;-)
A hagymás tört burgonya kicsit más tészta, mert azt nem lehet mirelitben kapni... Meg elkészíteni is egyszerűbb.

Amúgy ez a három jó minőségű hús (a disznó - marha a helyi hentestől van, a csirke meg - azt elfelejtettem, az is valami környékbeli ;-) a zöldségekkel és a hasábburgonyával, meg az ajándék előétellel ;-) ha jól emlékszem €24 (Ausztriában van) , ami szerintem teljesen jó. (Főleg, hogy ez egy elég jó hírű - minőséginek tartott kis étterem még itt is, ahol azért >15 év ittlét tapasztalatai alapján sokkal nehezebb belefutni valami kétes minőségű - frissességű kajába, mint otthon)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Vasti írta:
2026.01.03., szomb. 22:57
ANDS írta:
Kétszemélyes grilltál:
Én azért rácsapnék a kezére annak, aki ezt így a tányérra tette! Már a sulimenzán is utáltam, hogy a savanyúságot odavágták a kaja mellé, mert folyt alá a leve, fúj. Erre ez így ránézésre fokozottan igaz... ;-) Amúgy sem szeretem az indokolatlan salátaleveleket, paradicsomokat, retkeket stb. a tányéron, meg az újabban szinte mindenhol ott lévő csírakupacokkal sem vagyok kibékülve. Néha belekóstolok, de általában régiek, fonnyadtak, rossz ízűek :-(

Ettől persze még lehet nagyon fincsi, és mindenki mást szeret - ez csak az én véleményem, és ízlésen nem érdemes vitatkozni ;-)

A kedvenc éttermemben így néz ki egy krilltál (csirke, marha és disznóhús van rajta profin megsütve) , a szakács kicsit fura, mert az a grillezett sárgadinnye a sonkával a kupac tetején tulajdonképpen egy előétel :-) A húsok alatt meg egy kupac finom friss ropogós grillezett zöldség van, meg hollandi mártás, nem aprózza el ;-)
Nézd meg a két krumplit is.
Az egyik egy mirelit, nagyüzemileg előkészített, a másik meg helyben hámozott és sütött.

De nyilván más egy marhahús sütve, meg egy sült debreceni. És persze az ára sem ugyanaz.
Olyan éttermet sajnos még nem találtam, ahol gyors és jó a kiszolgálás, helyben főznek és finomat, előkelő és olcsó.

Ez nem is étterem, hanem vendéglő, tréningruhás vendégekkel:))

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.01.03., szomb. 22:11
Én kb. 20 éve voltam utoljára a Sógor étterembe, akkor tájt voltam párszor.
Kifejezetten jó emlékeim vannak róla.
Persze, hogy most milyen, azt nem tudom.

De akkor házias jellegű volt, kedves kiszolgálással.
Nem itt van az, hogy egy olimpiai bajnok bármikor ingyen ehet náluk, amikor csak akar?
Igen, tele van olimpikonok dedikált fotóival a fal.
Rendszeresen járunk ide, nagyon olcsó hely, az adag meg hatalmas, pont mindenben ellentéte a drága belvárosi éttermeknek. Azt hiszem, 1988- ban voltam ott először. De az utóbbi években megszerettük, mert nemcsak közel van, de ingyenes parkolóhely is van, és olyan békebeli a hangulata.

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

ANDS írta:
Kétszemélyes grilltál:
Én azért rácsapnék a kezére annak, aki ezt így a tányérra tette! Már a sulimenzán is utáltam, hogy a savanyúságot odavágták a kaja mellé, mert folyt alá a leve, fúj. Erre ez így ránézésre fokozottan igaz... ;-) Amúgy sem szeretem az indokolatlan salátaleveleket, paradicsomokat, retkeket stb. a tányéron, meg az újabban szinte mindenhol ott lévő csírakupacokkal sem vagyok kibékülve. Néha belekóstolok, de általában régiek, fonnyadtak, rossz ízűek :-(

Ettől persze még lehet nagyon fincsi, és mindenki mást szeret - ez csak az én véleményem, és ízlésen nem érdemes vitatkozni ;-)

A kedvenc éttermemben így néz ki egy grilltál (csirke, marha és disznóhús van rajta profin megsütve) , a szakács kicsit fura, mert az a grillezett sárgadinnye a sonkával a kupac tetején tulajdonképpen egy előétel :-) A húsok alatt meg egy kupac finom friss ropogós grillezett zöldség van, meg hollandi mártás, nem aprózza el ;-)
Csatolmányok
TAX_Grillteller.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Én kb. 20 éve voltam utoljára a Sógor étterembe, akkor tájt voltam párszor.
Kifejezetten jó emlékeim vannak róla.
Persze, hogy most milyen, azt nem tudom.

De akkor házias jellegű volt, kedves kiszolgálással.
Nem itt van az, hogy egy olimpiai bajnok bármikor ingyen ehet náluk, amikor csak akar?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem is gáz. Nem éttermi a kinézete, a kolbász meg gusztustalan.
Szerintem!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2026.01.03., szomb. 16:28
ANDS írta:
Kétszemélyes grilltál:
IMG_1856.jpeg
Nagyon jól főznek.

Mi bajod van a kinézetével?
Itt legalább normális méretű adagokat adnak, nem ételmintát:))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

ANDS írta:
Kétszemélyes grilltál:
IMG_1856.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kétszemélyes grilltál:
IMG_1856.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”