ANDS írta: ↑2026.01.03., szomb. 23:52
Úgy könnyű, ha otthon hajlandó valaki megfőzni a pacalt. :))
Itthon a lakásban tuti nem állnék neki, szerintem egy hétig sem szellőztetnénk ki ;-)
Én nagyon szeretek, és állítólag tudok is főzni ;-) , de vannak olyan ételek, amit hiába próbálok úgy csinálni, mint anyu, vagy pl. a nagymamám - feleségem nagymamája, egyszerűen elvileg ugyanazokból az alapanyagokból, ugyanúgy elkészítve közel sem lesz olyan jó. Tipikusan a "parasztosabb" ételek nem mennek: krumplis pörkölt (szerintem ez a pincepörkölt zalai megfelelője ;-) , rakott krumpli, meg ilyenek. Tök idegesítő: mit nem lehet egy rakott krumplin rendesen megcsinálni?! És mégis, anyué egészen más, a család szerint is :-)
Nekem ehhez étterembe kell menni, …. mindennek ára van… otthon nagyjából főzzek magamnak, amit akarok, a nejem főleg rizst főz, meg virslit, néha csirkemájat,
Sok nő így van ezzel... Nem érdekli, fárasztja, utál főzni. Bezzeg régen ;-)
A feleségem sem rajong érte, de azért vegyes eredménnyel főzöget ;-) Néha teljesen meglepődök, néha meg összeveszek vele ;-)
viszont nem szól egy szót sem a hifi cuccaimért.
Szerencsére az enyém sem - igaz, az utóbbi kb. 10 évben teljesen leépítettem a dolgot, van egy erősítő, egy rádió és egy hálózatos lejátszó, ennyi. De régen volt, hogy még szerintem is túl sok kacat volt otthon, de úgy csinált, mintha nem zavarná, sőt ;-)