Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Van otthon egy rádioerősítős DVD lejátszónk, de sokat szenvedek vele, mert nem szereti sokszor az írt DVD-ket. (amúgy: gyárival tökéletes, az írtakkal viszont van, hogy csak többedszerre bírkózik meg, asszem függetlenül a lemez márkájától. Apropó: ötlet? "kefés" tisztítólemezzel próbálkoztam, mintha javult volna...)

Kérdés: ha vennék mellé egy másik DVD lejátszót (akár "krumpli" minőségűt, ami az írott DVD-t gond nélkül megeszi), akár esetleg egy asztali DVD írót, akkor azt milyen kábellel érdeme összekötni a rádióerősítős DVD-vel, hogy az új kütyün lejátszva is a hangot (célszerűen 5.1-ben) hallhassam a régin keresztül?
A régin van egy csomó bemeent, csak láma vagyok ebben a témában, nem tudom, melyikkel lehet hangot és képet átvinni.

Remélem érthető, előre is köszönöm!!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

hát a preoutra dugtam az onkyon, azt vettem észre túl erős volt a zene, de sokkal élettelibb volt. valszinű más az érzékenysége. üzemmódot nem választottam (dd thx és dd sztereo volt)
A frontok pre-outjára? Mert ha valamelyik háttér dobozét kapta, akkor nem csoda, hogy halk volt. A Phono bemenet meg mindenképpen hangos lesz, nyilván az eltérő jelszint miatt.
Az üzemmódot azért kérdeztem, mert pl. az 5 (6 v. 7) ch stereo hangosabb, mint a Neo:6, ami hangosabb, mint a PLIIx, tehát a hangerővel úgy is lehet játszani, hogy másik üzemmódot választunk. De ez csak példa volt, más lehetőség is van.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

liegl
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: liegl »

hát a preoutra dugtam az onkyon, azt vettem észre túl erős volt a zene, de sokkal élettelibb volt. valszinű más az érzékenysége. üzemmódot nem választottam (dd thx és dd sztereo volt)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

egy onkyo (787)erőlködő előerősített kimenetét a jobb minőség miatt rákötöttem a marantz erősítőm cd bemenetére, de nagyon halk volt, maximumra tekertem "végerősítőt2 és akkor volt jó, de most áttettem a phono bemenetre, hát meglépő a hangja, minimumre kellett vennem, de a hangja nagyon mély volt, már-már jó. Mé van ez?
Az Onkyo melyik kimenetére kötötted a Marantzot és milyen üzemmódban volt az Onkyo?
A Phono nem megoldás, kiütheted vele valamelyik készüléket v. a dobozokat.

liegl

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: liegl »

egy onkyo (787)erőlködő előerősített kimenetét a jobb minőség miatt rákötöttem a marantz erősítőm cd bemenetére, de nagyon halk volt, maximumra tekertem "végerősítőt2 és akkor volt jó, de most áttettem a phono bemenetre, hát meglépő a hangja, minimumre kellett vennem, de a hangja nagyon mély volt, már-már jó. Mé van ez?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Yvs: Köszi! 
Van tapasztalatod a Pio VSX-515 és a Yamaha RXV457-el. Melyiket lenne érdemesebb választanom????? Zenére és házimozira kellene. Tanács, tipp????

Én anno a Yamahát (440) választottam. A kis Pioknak nagyon lapos, jellegtelen, dinamikátlan hangjuk van, ráadásul tudásra is gyengébbek, mint a hasonló árú Yamahák.

krupiz

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: krupiz »

Yvs: Köszi!

Van tapasztalatod a Pio VSX-515 és a Yamaha RXV457-el. Melyiket lenne érdemesebb választanom????? Zenére és házimozira kellene. Tanács, tipp????

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Yvs: hol és milyent vegyek? konkrét típus? Vagy csak az a lényeg, hogy drága legyen??? - nem hiszem!
A 3-4 ezer nem drága, hanem tök átlagos. Ahol láttál ilyet ott megveheted. Vagy menj el az MM-be és válasz egy Monitort vagy egy Hama ProClasst. A Monitor kábeleknél majd észreveszed, hogy van ennél jóval drágább is éz az sem egy high-end darab. Ne vegyél túl hosszút, csak épp akkorát, amekkora a 2 készüléked közé kell.

krupiz

Csatlakoztatás

Yvs: hol és milyent vegyek? konkrét típus? Vagy csak az a lényeg, hogy drága legyen??? - nem hiszem!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sziasztok! 
Milyen optikai kábelt érdemes venni a DVD és AVReceiver közé?
Láttam 1e Ft-ért és 3-4eFt-ért is.

Köszi!

A 3-4 ezer körüli megfelel egy átlag felhasználónak. Az olcsó vékony kínai műanyag kábelnek gyenge a mélyátvitele, én már dobtam ki egyet (pedig az 1500 HUF volt).

krupiz

Csatlakoztatás

Sziasztok!

Milyen optikai kábelt érdemes venni a DVD és AVReceiver közé?
Láttam 1e Ft-ért és 3-4eFt-ért is.

Köszi!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

HagaNRG jól értette: A színes kép csíkozódása a kompozit kábel gyenge minősége miatt van. Próbálj meg egy S-Video toldót szerezni és az S-Video kábeled végére ne a scart átalakítót, hanem a kompozitra alakítót tedd.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ezt nem értem. 
SZóval van egy kb. két centis, egyik vége S-VHS, másik vége kompozit kábelecském. Ennek az S-VHS-e megy a laptop TV kimenetére, a kompozit pedig a TV-re.
Ekkor van a szines, ám szr kép, gondolom a vékony kompozit kábel miatt.

A másik lehetőség,h. a laptop TV kimenetére egy 1.5méteres S-VHS-t dugok, aminek a végére dugok egy egyik vége S-VHS, másik vége Scart toldatot, így scarttal rá tudom dugni a TV-re.
Ekkor van a szép kép, ám fekete/fehér.

1. Nem azért szar mert rövidke, hanem azért mert az YC (Svideo) jelből nem lehet egyszerű összekötéssel kompozit jelet csinálni. Márpedig ezekhez a laptopokhoz adott átalakítókban így van megoldva.
2. Amennyiben a YC/SCART átalakítód jó, a TV-en kell beállítani, hogy a SCART-on YC(Svideo) jelet várjon. A te tv-d valszeg kompozitot vár, ezért fekete-fehér. Ezt az üzemmódot nem tudja minden tv SCART-ról, általában csak kompozitot és RGB-t tudnak.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Ezt nem értem.

SZóval van egy kb. két centis, egyik vége S-VHS, másik vége kompozit kábelecském. Ennek az S-VHS-e megy a laptop TV kimenetére, a kompozit pedig a TV-re.
Ekkor van a szines, ám szr kép, gondolom a vékony kompozit kábel miatt.

A másik lehetőség,h. a laptop TV kimenetére egy 1.5méteres S-VHS-t dugok, aminek a végére dugok egy egyik vége S-VHS, másik vége Scart toldatot, így scarttal rá tudom dugni a TV-re.
Ekkor van a szép kép, ám fekete/fehér.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

S-video->kompozit toldattal szines, de csíkos kép
Az S-Video-kompozit toldatot a kábel tévé felőli végére rakd. Persze így S-video kábelt kell használnod, nem kompozitot.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakoztatás

Sziasztok.Bocs,h. emgint a PC-ről képet küldeni TV-re a problémám, de a heylzet ugyanaz,mntiha asztali DVD-ről akarnám megoldani.

Szóval összejött az S-video-kompozit átalakítós képátvitel,de a kábel minőségéből kifoylólag nem elfogadható a  minőség.
Pár napja emgint emgpróbáltama régi megoldást, azaz S video kábel+egyik vége scart, másik vége S-video átalakítóval és ki is küldte a kéept a TV-re, viszont az fekete-fehér.
Mivel a TV-n nem elhet álíltani semmit az AV bemenetekre voantkozóan, és a laptopon is mindent átnéztem már, kérdem, mi lehet a megoldás.
Ugyanez volt a helyzet egyébknté, mikor a Pana S295-set akartam ugyanezzel a kábellel TV-re kötni..
Köszi szépen!  

(ha nem esz megoldás, akkor talán keresek egy jobb minőségű egyik vége S-video, másik vége kompozit video kábelt)

Gyanús, hogy a tévén másik scart fogadja az S-video jelet (menüben a legtöbb tévénél nem állítható).
Ha nem jön össze, akkor ne olyan kábelt keress, ami az elején átkonvertálja az S-video jelet kompozittá és azt viszi métereken át, mert a kompozit jel kevésbé bírja a hosszú kábeleket. Ehelyett S-video kábellel vidd a jelet a tévéig, oda tegyél egy kis átalakító-toldót, és minimális hosszúságú, de jó minőségű kompozit kábellel kösd a tévére.

Köszi!

De csak 1 scart, illetve gy kompozit bemenet vana TV-n.
S-video->kompozit toldattal szines, de csíkos kép; Svideo->scart toldattal zsír kép,de fekete fehér.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sziasztok.Bocs,h. emgint a PC-ről képet küldeni TV-re a problémám, de a heylzet ugyanaz,mntiha asztali DVD-ről akarnám megoldani.

Szóval összejött az S-video-kompozit átalakítós képátvitel,de a kábel minőségéből kifoylólag nem elfogadható a  minőség.
Pár napja emgint emgpróbáltama régi megoldást, azaz S video kábel+egyik vége scart, másik vége S-video átalakítóval és ki is küldte a kéept a TV-re, viszont az fekete-fehér.
Mivel a TV-n nem elhet álíltani semmit az AV bemenetekre voantkozóan, és a laptopon is mindent átnéztem már, kérdem, mi lehet a megoldás.
Ugyanez volt a helyzet egyébknté, mikor a Pana S295-set akartam ugyanezzel a kábellel TV-re kötni..
Köszi szépen!  

(ha nem esz megoldás, akkor talán keresek egy jobb minőségű egyik vége S-video, másik vége kompozit video kábelt)

Gyanús, hogy a tévén másik scart fogadja az S-video jelet (menüben a legtöbb tévénél nem állítható).
Ha nem jön össze, akkor ne olyan kábelt keress, ami az elején átkonvertálja az S-video jelet kompozittá és azt viszi métereken át, mert a kompozit jel kevésbé bírja a hosszú kábeleket. Ehelyett S-video kábellel vidd a jelet a tévéig, oda tegyél egy kis átalakító-toldót, és minimális hosszúságú, de jó minőségű kompozit kábellel kösd a tévére.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

jah, analógon sztem csak dd és lpcm gyön ki
Analógon is kijön a dts hang szereóra lekeverve, néhány lejátszónál alapból, néhánynál meg a setup menüben kell beállítani a lekeverést sztereóra.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakoztatás

Hi! 
Tegnap véletlenül egy havernál találam olyan kábelt, aminek az egyik vége S video, a másik komponens video(sárga). Így már megoldódott a problémám, lehet nézni a laptop képét a TV-n.
Viszont nagyon szr a kép, csíkok úsznak benne, ami nem változik, akárhogy is mozgatom a kábelt.
Pedig meglehetősen vékonyka kábel ez, sztem tutira ez okozza a hibát.
Viszont van egy új probláma, nevezetesen, a laptop monitora 16:9-es.
Ha ezt a képet ráküldi a TV-re, akkor krva sok minden marad le a képről. Persze, ha az egérrel mozgok le-föl, balra-jobbra, akkor mozog a kép a TVben,de ez filmnézéskor nem valami jó.
Van egy olyan lehetőség a gépen,h. széles méretarány megőrzése a televízión. De ez akár be, akár ki van kapcsolva, nem sok különbséget látok. Legalábbis egyszer sem jön be letterbox formátumban a laptop képe a TV-n.
Erre nem tudtok megoldást?

Köszi!

Sziasztok.
Bocs,h. emgint a PC-ről képet küldeni TV-re a problémám, de a heylzet ugyanaz,mntiha asztali DVD-ről akarnám megoldani.

Szóval összejött az S-video-kompozit átalakítós képátvitel,de a kábel minőségéből kifoylólag nem elfogadható a minőség.
Köszi szépen!

Vendég

Csatlakoztatás

Köszönöm minden világos!

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Balha »

Köszi!Tehát csak olyan lejátszón jön ki    DTS  hang scarton amiben van dts dekoder.
A dd hang viszont alapbol kijön scarton.Ha jol vettem ki az okfejtést.

Majdnem..
A DTS hang csak az 5.1 kimeneten jön ki ha jól emlékszem de nem emlékszem, mert igazán soha nem használtam így mármint csak így használtam, sztereoban nem próbáltam a DTS hangot, hogy van-e...
A többi stimmel.

jah, analógon sztem csak dd és lpcm gyön ki
...

Vendég

Csatlakoztatás

Köszi!Tehát csak olyan lejátszón jön ki    DTS  hang scarton amiben van dts dekoder.

Majdnem..
A DTS hang csak az 5.1 kimeneten jön ki ha jól emlékszem de nem emlékszem, mert igazán soha nem használtam így mármint csak így használtam, sztereoban nem próbáltam a DTS hangot, hogy van-e...
A többi stimmel.

Vendég

Csatlakoztatás

Köszi!
Tehát csak olyan lejátszón jön ki DTS hang scarton amiben van dts dekoder.

Vendég

Csatlakoztatás

Help!!Sziasztok!
Leírtam a kill bill 1.2-t(kollégámnak) Csak DTs magyar hangsávot hagytam rajta ugyebár kissebb tömörítés akkor.
Scarton meg kelll hogy jenejen a dts dd hang is vagy csak stereo hang?
SZoval neki scarton van összedugva a tv(egy samsung dvd).Azt mondja nincs hang.Nekem meg van aerősítő nélkül.
Mi lehet a problem?
Még ma irjatok lecci!Együtt vagyunk szolgálatba.
ELöre is köszi..

Jujj

A Te játszódban valószinű avn dts dekóder beépítve, az övében meg nincs, legfeljebb csak a digit kimeneteken jön ki a jel, amit egy dekóderes erősítővel lehet hallhatóvá tenni...
Az bizonyára Neked is feltűnt, hogy DD minden lemezen előfordul önmagában, míg DTS csak és kizárólag DD kisérettel...

nekem van egy pár koncert dvd-m, amin "csak"dts és lpcm van

Rendben, nem akartam regényt írni arról, hogy minden DVD lejátszóban van DD dekóder, csak éppen amelyiknek nincs 5.1 analóg kimenete csak sztereo, ott lemixelik az 5.1-et 2 csatornásra. Ezért van hangja a DVD lejátszónak akár scarton, akár RCA sztereón. Természetesen ide tartozik annyiban az LPCM, hogy az a normál (akár mint a CD) lejátszáshoz tartozik, azaz ha egy lemezen van LPCM, vagy DD xxx hang, akkor ezeket a normál scart vagy sztereo RCA kimeneteken meg fogja jeleníteni, azaz lesz hangja.
Viszont !!! a DTS-t csak abban az esetben fogja kiadni RCA-n, ha van beépítette DTS dekóder a cuccban, valamint 5.1 kimenet, minden egyéb esetben csak a digit kimeneteken lesz erősítőn keresztül hang...
Most pontosabb?!

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Balha »

Help!!Sziasztok!
Leírtam a kill bill 1.2-t(kollégámnak) Csak DTs magyar hangsávot hagytam rajta ugyebár kissebb tömörítés akkor.
Scarton meg kelll hogy jenejen a dts dd hang is vagy csak stereo hang?
SZoval neki scarton van összedugva a tv(egy samsung dvd).Azt mondja nincs hang.Nekem meg van aerősítő nélkül.
Mi lehet a problem?
Még ma irjatok lecci!Együtt vagyunk szolgálatba.
ELöre is köszi..

Jujj

A Te játszódban valószinű avn dts dekóder beépítve, az övében meg nincs, legfeljebb csak a digit kimeneteken jön ki a jel, amit egy dekóderes erősítővel lehet hallhatóvá tenni...
Az bizonyára Neked is feltűnt, hogy DD minden lemezen előfordul önmagában, míg DTS csak és kizárólag DD kisérettel...

nekem van egy pár koncert dvd-m, amin "csak"dts és lpcm van
...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”