Volt origin Viborg dugószettem, aztán mielőtt kipróbáltam volna, túladtam rajtuk...wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 18:28
És olyat nem próbált valaki, hogy az 5-6 ezres/db olcsó dugók helyett, milyen egy távol-keleti klón, aminek a szett ára ennyi postával együtt? Vagy az mind gagyi, csak jobbnak néz ki?
( Mikor szívességből elvittem a vevőnek, beletolattam egy bazi nagy tuskóba. Nagy üzlet volt...
Van viszont annak a klónja, pontosabban tök ugyanaz, csak a felirat hiányzik róla.
Akik jobban belevájták magukat a témába, azok szerint semmi különbség nincsen a két kivitel között, a feliratosnak van doboza, és többe kerül...
Ilyen felirat nélküli Viborggal volt szerelve a VdH tápkábelem és ugyanilyen kábelt szereltem Legranddal is.
Szerelni jobb a Viborgot, a hangja viszont semmivel nem volt jobb, mint a filléres Legrand...
Márkás dugók klónjaival csak egy tapasztalatom van, az viszont kb. egybevág a másoktól hallottakkal.
Van két AN Isis tápkábelem, nagyon szép Oyaide klón dugókkal vásároltam, nyilván nem gyári szerelés.
Két hete felszabadult két garnitúra Oyaide 046 dugószettem, gondoltam, véget vetek a klón-korszaknak, átszereltem a dugókat. Ha már a lehetőség adott volt, az egyik elkészülte után bármiféle járatás nélkül össze is eresztettem őket.
Egyik Isis a klónokkal, a másik az Oyaidevel.
Nem kellett sokat fülelni hozzá, hogy kétséget kizáróan bebizonyosodjon, hogy köze nincsen a kettőnek egymáshoz.
A klón úgy fakó és bágyadt hangú az eredetihez képest, hogy közben még karcos és színez is. A különbség először nem egetverő, de mindig hallható és minél tovább hallod, annál idegesítőbb.
Akkor már inkább egy Legrand, bár azt tényleg rossz szerelni...