Például vágott C magon bifiláris tekercselést, jobb minőségű ezüstözött rézdróttal, hogy, a Tango szintjét talán elérhessük...meghaladjuk?
Az idézetet nem véletlenül raktam be, mivel elérkezett az az idő, hogy belássam - nincs realitása ilyen Tango CH120m-2WD típusú kéttekercses fojtó beszerzésének.
Sajnos a Tango kéttekercses fojtóinak az anyagai és technológiája ismeretlen, reálisan nézve ugyanolyat valószínűleg DIY körülmények között létrehozni lehetetlen...
Persze ilyenkor lehet és kell egy DIY projektet megújítani és megváltoztatni
Átgondolva a továbblépést, arra jutottam, hogy magam veszem kézbe a kimeneti eszköz létrehozásának a problémáját. Nem maradok a kéttekercses fojtó + drága kicsatoló elektrolit kondenzàtorok megoldásánál, hanem kipróbálok egy újdonságot - a trifiláris tekercselésű fojtót
A source és drain körben elhelyezkedő, betervezett két bifilárisan tekercselt vezeték közé betennék egy harmadikat, ezzel trifiláris tekercselésű fojtót hoznék létre. A két bifiláris vezeték által közrefogott harmadik tekercs lenne a kimenet, a nagyon szoros és közvetlen kapacitív és induktìv csatolàs miatt valószínüleg jó átviteli paraméterekkel.
A kalkulációk oda vezettek, hogy erre a próbálkozásra beszereztem 2 db Vacuumschmelze SM85B transzformátort - a tekercsekhez szükséges ezüstözött ŕezhuzal jelenleg rendelés alatt áll.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009