Ebben én semmi meglepőt nem látok. Tapasztalatom szerint exponenciálisan nő a ráforditott összeg, a hangminőségbeli nyereséghez képest. Szerintem az hiú ábránd, hogy ha a meglévőhöz képest 5x-ös pénzt költünk egy kábelre, akkor az majd 5x jobban fog szólni. Ennyire nem kiszámolható ez a kérdés.GTomi írta: ↑2025.12.28., vas. 10:53Fórumtárstól nemrég vettem egy tápkábelt, mert vett helyette, ha jól emlékszem 5x annyival többe kerülőt (használtan), kicsit beszélgettünk erről, és azt mondta igazából csalódás volt neki, mert azt gondolta, markánsabb lesz a hallható különbség a rendszerében. (márkát ne kérdezzétek, rövid az agyam :) ) .
Amúgy az nyilván anyagiakban kifejezhető, hogy egy kábel 5x drágább, mint egy másik, de az mit jelent, hogy 5x jobb? Ezt hogy kell elképzelni, értelmezni? Ennek mi a mértékegysége? Szerintem ez meghatározhatatlan, csak nézzük meg Rock60 történetét a dacmeghallgatásról. Az eladó nem értette, hogy Rock60 hogyhogy nem hallja mennyivel jobb a 3x drágább dac, ellenben Rock60-nak ez egyáltalán nem volt egyértelmű. Akkor mi van, Ők ketten más mértékegységet használnak a jobb hang megítélésére? Dehogy, pusztán mások a preferenciáik, más a hallásuk, az ízlésük, az egyikük számára egy megszokott hang, rendszer, akusztika volt, a másiknak meg minden idegen. Így esély sem lehet az álláspontok átfedésére.
Mindezt figyelembe véve, szerintem értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy az egyik kábel 5x jobb, mint a másik. Abszolut értelemben ez nem tudom hogy lehetséges.