Ha az összeköttetés úgy szimmetrikus, hogy egyik oldalon sincs direkt átalakító áramkör(szimm.-aszimm. és fordítva), akkor a szimmetrikus összeköttetés mindig jobb szokott lenni, de pont a dac-ok esetében azért van egy bibi, amiről a laikusok többsége, de még a szakmabeliek egy része sem tud: A dac csip utáni analóg szűrés sosem egyforma a szimmetrikus és aszimmetrikus kimeneteken, emiatt nem is várható el, hogy azonos legyen a hangzásuk.MrCollector írta: ↑2025.12.25., csüt. 21:07Azért egy ilyen összehasonlításnál akár a személyes szubjektivitás is dönthet. Ha valaki a melegebb, bensőségesebb hangzás híve illetve ahhoz van szokva, az a sok extra részlet, a feszesebb hangzás akár zavarhatja is. Nekem is van olyan barátom aki az RCA-t választotta az XLR helyett, természetesen azonos kábelnél, mert az ízléséhez közelebb állt a hangja. Én mondjuk gondolkodás nélkül az XLR-t választottam volna ugyanott.
Nyilván abban teljesen igazad van, hogy akkor lett volna korrekt az összehasonlítás, ha azonos kábelezéssel próbáljátok ki ezeket.
Sajnos még "szakmabeliek" is hitetlenkednek (magyarul hülyének néznek) mikor szóba kerül, hogy egy-egy kábel cseréjével akár kategóriaugrás is bekövetkezhet. Viszont aki egyszer ezt megtapasztalja, az utána sokkal több figyelmet (és pénzt) fog a kábeleire fordítani.
A másik az ominózus ízlés kérdés, amiről nem is illik vitatkozni személyeskedés veszélye miatt, de általánosságban mégiscsak megérné pár mondatot említeni -majd máskor, más topikban.