Azért döntöttem az M6Si mellett, mert M6Scd-t hallgatok, amiben a DAC-tól kiindulva szimmetrikus a jelfeldolgozás, továbbítás, továbbá egy kivétellel MF erősítőim voltak az elmúlt 40 évben, és tetszik a hangkaraktere.Rock60 írta: ↑2025.12.23., kedd 18:51Némi ellentmondást vélek felfedezni a két vélemény között.Voyager írta: ↑2025.12.23., kedd 17:14Szerintem, ha az XLR bemenet valódi differenciális fogadófokozatra megy, akkor már a bemeneten jobb a zajelnyomás, kisebb a földhurkok és a külső zavarok hatása, így tisztább jel jut be, mint RCA-n. Ez önmagában is okozhat hallható különbséget, függetlenül attól, hogy belül később aszimmetrikussá válik a jelút.Redguy írta: ↑2025.12.23., kedd 16:17
Akkoriban ( kb 6-8 éve), még nem "józan mérnöki kompromisszum"-ról kellett beszélni, hanem egy "gyenge - mérnöki - trükk"-ről mert egyértelműen gyengébb volt az xlr- csatiján keresztül "táplálva" a kapott végeredmény.
Lehet, hogy mára az MF mérnökei megtalálták az utat, de akkor még csak keresgélés, és próbálkozás volt -sikertelenül - az M6- nál egy-két szinttel feljebb is.
Ez abban az esetben lehet érdekes kérdés, hogy ha most tervez valaki - mondjuk én - egy 6 - 10 éves erősítőt vásárolni, az számításba vegye-e az éppen kiszemelt vas XLR lehetőségét, vagy nyugodtan legyintsen rá, mint elhanyagolható szempontra. ( ? )
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Re: Kábelezzünk
Némi ellentmondást vélek felfedezni a két vélemény között.Voyager írta: ↑2025.12.23., kedd 17:14Szerintem, ha az XLR bemenet valódi differenciális fogadófokozatra megy, akkor már a bemeneten jobb a zajelnyomás, kisebb a földhurkok és a külső zavarok hatása, így tisztább jel jut be, mint RCA-n. Ez önmagában is okozhat hallható különbséget, függetlenül attól, hogy belül később aszimmetrikussá válik a jelút.Redguy írta: ↑2025.12.23., kedd 16:17
Akkoriban ( kb 6-8 éve), még nem "józan mérnöki kompromisszum"-ról kellett beszélni, hanem egy "gyenge - mérnöki - trükk"-ről mert egyértelműen gyengébb volt az xlr- csatiján keresztül "táplálva" a kapott végeredmény.
Lehet, hogy mára az MF mérnökei megtalálták az utat, de akkor még csak keresgélés, és próbálkozás volt -sikertelenül - az M6- nál egy-két szinttel feljebb is.
Ez abban az esetben lehet érdekes kérdés, hogy ha most tervez valaki - mondjuk én - egy 6 - 10 éves erősítőt vásárolni, az számításba vegye-e az éppen kiszemelt vas XLR lehetőségét, vagy nyugodtan legyintsen rá, mint elhanyagolható szempontra. ( ? )
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Fontos lenne szétválasztani két dolgot.Redguy írta: ↑2025.12.23., kedd 16:17Nos a fentiek alapján én sem tévedtem.
A konkrét vas, amiről beszéltem a Nu-vista 800 előző szériás készüléke volt. Akkoriban ( kb 6-8 éve), még nem "józan mérnöki kompromisszum"-ról kellett beszélni, hanem egy "gyenge - mérnöki - trükk"-ről mert egyértelműen gyengébb volt az xlr- csatiján keresztül "táplálva" a kapott végeredmény.
Alapvetően most nem az MF erősítők belső topológiájáról beszélünk, hanem kizárólag arról, hogy miért hallanak sokan jobb hangot XLR-en akkor is, ha az adott erősítő nem végig szimmetrikus felépítésű.
Szerintem, ha az XLR bemenet valódi differenciális fogadófokozatra megy, akkor már a bemeneten jobb a zajelnyomás, kisebb a földhurkok és a külső zavarok hatása, így tisztább jel jut be, mint RCA-n. Ez önmagában is okozhat hallható különbséget, függetlenül attól, hogy belül később aszimmetrikussá válik a jelút. Ez egy teljesen korrekt, józan mérnöki megoldás.
Egyébként Lajos majd el tudja dönteni, hogy számára jobb-e az XLR az RCA-nál. Ha nem, akkor jeleztem neki, hogy szívesen átveszem a kábelt.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
A konkrét vas, amiről beszéltem a Nu-vista 800 előző szériás készüléke volt. Akkoriban ( kb 6-8 éve), még nem "józan mérnöki kompromisszum"-ról kellett beszélni, hanem egy "gyenge - mérnöki - trükk"-ről mert egyértelműen gyengébb volt az xlr- csatiján keresztül "táplálva" a kapott végeredmény.
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 120
Nos a fentiek alapján én sem tévedtem.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 22:12Sanya! Az M6Si nem végig balanced felépítésű, de az XLR bemenete valódi differenciális fogadófokozatra megy. Emiatt XLR-en tisztább jel érkezik be, és ez hangban is hallható lehet az RCA-hoz képest.
Ez egy józan mérnöki kompromisszum, nem trükk.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2790
a DAC-ban van még most is...még nem volt kedvem tovább kisérleteznisupravox írta: ↑2025.12.23., kedd 11:04Tényleg Te aztán mibe dugtad a WW tápot?dixie-chicken írta: ↑2025.12.23., kedd 09:22járasd egy pár napig...a CD-ét nem ismerem,de az M6Si-nek kell egy 50-60 óra hogy észhez térjén...a gyári tápkábelt cseréld le vlmire (izlésed/preferenciáid szerint),az eredeti vasalóba valóJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18
Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 16:22Ebben nehéz most eligazodni (kissé kizökkentem a témát a Vz-ből :) ) , mert nem publikálta a Hidiamond a "megfelelőséget" , de kb. így lehet valahogy (az egyik mesterséges szerint, még korábban keresgéltem rá, mikor a D3-t vettem) :
Régi D-széria: D1–D2 - Mai szint: Bronze
D3–D4 : Gold
D5–D6 : Top Gold
D7 : Diamond 7–8
D10 : Diamond 8 / Exclusive
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Tényleg Te aztán mibe dugtad a WW tápot?dixie-chicken írta: ↑2025.12.23., kedd 09:22járasd egy pár napig...a CD-ét nem ismerem,de az M6Si-nek kell egy 50-60 óra hogy észhez térjén...a gyári tápkábelt cseréld le vlmire (izlésed/preferenciáid szerint),az eredeti vasalóba valóJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2790
járasd egy pár napig...a CD-ét nem ismerem,de az M6Si-nek kell egy 50-60 óra hogy észhez térjén...a gyári tápkábelt cseréld le vlmire (izlésed/preferenciáid szerint),az eredeti vasalóba valóJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Voyager
- V.I.P.

Te sohasem írsz vagy beszélsz hülyeséget. És ha valaki téved, az is belefér, mindenki hibázik néha.”
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Cak a bementi fokozatig szimmetrikus és onnan a kimenet az erősítő bemenetére már nem
Akkor olyan nagy hülyeséget nem írtam ugye ?
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- Voyager
- V.I.P.

Sanya! Az M6Si nem végig balanced felépítésű, de az XLR bemenete valódi differenciális fogadófokozatra megy. Emiatt XLR-en tisztább jel érkezik be, és ez hangban is hallható lehet az RCA-hoz képest.
Ez egy józan mérnöki kompromisszum, nem trükk.
Sajnos most sem Valós szimmetrikus, csak a bemenet és belül már asszimetrikus
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- Voyager
- V.I.P.

M6Si valódi balanced (XLR) bemenettel és fokozattal rendelkezik. A szimmetrikus bemenetek tényleges differenciális fokozattal dolgoznak, nem csak „pseudo-balanced” megoldásról van szó.Redguy írta: ↑2025.12.22., hétf. 19:07Én vásárlás előtt próbáltam volna egyet, de persze lehet fordítva is, csak úgy lehet, hogy drágább...József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.![]()
Egyáltalán nem 100%, hogy az xlr a jobb (neked, a te ízlésednek, a te készülékeiddel, stb-stb.)
PL. Én úgy tudom, hogy a régebbi MF eszközök nem voltak valósan "balanced" kialakításúak, még akkor sem, ha volt rajtuk xlr csati. Ebből kifolyólag nem is volt jobb xlr-el használni azokat. De mint mondom ez régebben volt, lehet, hogy ez már változott.![]()
-
József1960
- Törzsvendég

Az xlr nordostra gondoltamJózsef1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18
Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Egyáltalán nem 100%, hogy az xlr a jobb (neked, a te ízlésednek, a te készülékeiddel, stb-stb.)
PL. Én úgy tudom, hogy a régebbi MF eszközök nem voltak valósan "balanced" kialakításúak, még akkor sem, ha volt rajtuk xlr csati. Ebből kifolyólag nem is volt jobb xlr-el használni azokat. De mint mondom ez régebben volt, lehet, hogy ez már változott.
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 120
Én vásárlás előtt próbáltam volna egyet, de persze lehet fordítva is, csak úgy lehet, hogy drágább...József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:51Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18
Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
PL. Én úgy tudom, hogy a régebbi MF eszközök nem voltak valósan "balanced" kialakításúak, még akkor sem, ha volt rajtuk xlr csati. Ebből kifolyólag nem is volt jobb xlr-el használni azokat. De mint mondom ez régebben volt, lehet, hogy ez már változott.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
-
József1960
- Törzsvendég

Igen, tegnap, kb. éjfélig szólt, de Pangea RCA -kábellel.supravox írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:48Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
Akkor már ki is próbáltad?József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:18Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )
-
József1960
- Törzsvendég

Eddig is nagyon tetszett az M6 páros hangja. (az erősítőt tegnap vettem :) )Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 18:07Szuper! Kivételesen jó ár (70k) ezért a kábelért, gyakorlatilag verhetetlen a kategóriájában.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:52Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17
Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
https://audiocentrum.hu/Nordost-Purple- ... o-kabel-1m
- Voyager
- V.I.P.

Szuper! Kivételesen jó ár (70k) ezért a kábelért, gyakorlatilag verhetetlen a kategóriájában.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:52Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6573
Először is légy szíves a f@szozást abbahagyni, aztán meg normálisan idézni valakit, ha neki szándékozol válaszolni.Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 13:21
Megint mi a f@sznak idézted be a hozzászólásomat ,ha nem is arra válaszoltál,csak nyomod tovább a magd okosságát.
Milyen kategória különbségekről beszélsz? Honnan veszed,hogy elégedetlen vagyok a rendszeremmel?....vagy ezt nem nekem írtad? Akkor miért az én idézetem alatt írtad? Most akkor a te rendszered más kategória?....vagy a Vz más kategória?
vagy az a rendszer autómatikusan más kategória lesz,amiben Vz van? Nem lehet,hogy nálad voltak problémák tápdrótok terén?....mert ahol egy DPS csodát tud tenni,....hát nem tudom ,neked kell tudni..
A többit pedig intézzétek privátban ha csak ilyen stílusban megy.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem mintha Te arra válaszolnál, amit SM ír...Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 13:21Megint mi a f@sznak idézted be a hozzászólásomat ,ha nem is arra válaszoltál,csak nyomod tovább a magd okosságát.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20
Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?
Folyamatosan elbeszéltek egymás mellett.
-
József1960
- Törzsvendég

Köszönöm a tippet, meg is vettem az utolsó párat.Voyager írta: ↑2025.12.22., hétf. 16:17Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)
- Voyager
- V.I.P.

Szerintem ez most nagyon jó áron van. Persze ízlések és pofonok, de az MF semleges hangjához jól megy és amúgy is vissza lehet küldeni. - vagy nekem - :)József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:49Köszönöm, már csak találnom kellene egyet.zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:42Igen! Nálam egyértelműen így volt.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:31Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)
-
József1960
- Törzsvendég

Köszönöm, már csak találnom kellene egyet.zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:42Igen! Nálam egyértelműen így volt.József1960 írta: ↑2025.12.22., hétf. 14:31Hoz-e hallható javulást, ha a cd-játszót RCA- kábel helyett XLR-kábellel kötöm össze? (MF M6Scd - M6Si)