A tapasztalat messze nem az? Kié?Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 17:55Ilyet aligha állított SM, mert a tapasztalat messze nem az.Block írta: ↑2025.12.21., vas. 14:24Én eddig úgy tudtam SoundMániától,hogy egy jó kábel mnden olyan rendszerben jót fog mutatni,ahol a rendszer alkotói egy szint felett vannak. Tehát ahol Arc és társai a komponensek,ott már villantani fog.
Ha meg a rendszer komponensei gagyik,oda ne rakd be,vagy ne csodálkozzál,hogy nem javít semmit,netán még rosszabb lesz. Oda belépő szintű kábelek kellenek,....ott Rudibá madzagjai segíthetnek.
A Vz - ben pont az a zseniális, hogy nagyon magas szintű rendszereket is képes kiszolgálni, ezzel együtt van olyan megbocsájtó, hogy szerényebb cuccoknak sem a hibáit emeli ki, hanem belecsempészi a maga muzikalítását.
Ez a kettős tulajdonság sem az alatta, sem a felette lévő szintű AN kábeleknek nem sajátja.
Azokra inkább jellemző az, amit Te írtál.
SM évek óta mondja, hogy a Vz - t gyengébb cuccok között is érdemes használni, mert bőven "megdolgozik" az áráért.
Én is ezt tapasztaltam és kb. mindenki, akinek van.
Csúcs rendszerekbe - ha valaki megengedheti magának - az LP jobb.
Egy jó kábel egy jó rendszert jobbá fog tenni. Egy olyanban pedig amikben vannak hibák, talán ezeket még jobban elő fogja hozni és megmutatni. Csakhogy az emberek ezt nem szeretik és nyilván a kábelt okolják a sok magasért vagy a kevés mélyért, nem pedig a szeretett hangfalukat vagy erősítőjüket, ne adj isten egy másik már meglévő kábelt.
A leírásod alapján kezdem azt gondolni, hogy ez a VZ kábel, ami ha jól tudom már nincs gyártásban, valamiféle intelligenciával el tudja dönteni milyen hangot kell produkálnia.