Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Re: Magyar hifi termékekről készült képek

Hozzászólás Szerző: ANDS »

istvan01 írta:
Tegnap, 08:27
Legyen már egyértelmű, mit lehet terméknek nevezni. …
Ha szabad az értelmező szótárra hivatkozni:
IMG_1214.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tonee73 írta:
Tegnap, 08:37
Luxor Audio írta:
Tegnap, 08:26
tonee73 írta:
Tegnap, 00:27
Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet. gondolkodik.gif
Igazán nagy különbséget az okozna, ha a jelenlegi bizonytalanság helyett tisztáznátok, a fórumon jelenlévő és/vagy a fórumot támogató cégeknek milyen jogaik és kötelességeik vannak. Vagy azoknak, akik magánemberként vannak itt, de hozzászólásaikban egy vállalkozást képviselnek? Pl. ebbe a topikba pakolhatnak-e fotókat, információkat saját termékeikről? Általános topikokban hivatkozhatnak-e saját fejlesztéseikre? Én egyszer megtettem, kaptam rá két tucatnyi kedvelést, meg néhány morgást, hogy miért nem a saját "fizetett" fórumrészemen nyomulok (ahol ugye az eltévedt madár sem jár). A három T közül itt melyik érvényes? Tiltott? Tűrt? Támogatott? ELEX mostani felvetése is ezt a bizonytalanságot jelzi.

A konyhaasztalt olyan nagyon nem mondogatnám, mert a vállalkozások, példaképek, sikertörténetek nagy része is onnan indul(t), a termékek többsége is kísérleti projektekből nő(tt) ki. És bár hordoz némi tanulságot, ha valaki nem tudja kinőni a konyháját, meg a külcsín is jelzi az alkotó igényességét, világuralomra törni nem kötelező, nem csak a világsztárok előadását hallgatjuk.
Megtetted, én sehol sem látom a morgást vagy a felszólalást ellene és ha jól látom akkor még Vinkler is tolt rá egy like-ot.
gondolkodik.gif
Ami a konyhaasztalról indulást illeti: azzal nincs bajom, hacsak nem marad ott valaki és (szerinte) onnan váltja meg a hifi-világot. gondolkodik.gif
:noproblemo:
Így sokkal hangulatkeltőbb lett az írás. Kellett bele valami, na. :kapdelm:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7821

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tonee73 írta:
Tegnap, 12:40
cables írta:
Tegnap, 09:10
tonee73 írta:

Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet.
Szerintem ez egy nagyon rossz hozzászólás. Az AVX nem az audió forgalmazókért van (legalább is remélem). Az lehetne a cél itt, hogy a magyar audió rajongók minél kedvezőbb áron jussanak nekik megfelelő termékekhez.
Nem is írta senki, hogy értük van. Azt azért ne feledjük, hogy a többség "boltban polcra tehető" dolgokat tesz fel ide, amelyek megfelelneknek minden hivatalos követelménynek és sikerül is szériában több egyforma darabot gyártani belőle.Plusz fizetik az adót és számlát is adnak róla.
A te szempontod alapján ha bárki ráfarag egy IEC meg egy schuko dugvillát egy random kábel két végére az már magyar hifi terméknek minősül. gondolkodik.gif
Még annyi se kell. Egyetlen 300Ft-os dugót megtöltesz kavicsokkal, lezsugorcsövezel és kész a csoda. Úgyse az az ún "termék", hanem a mellé körített ideológia, hitviĺág és illúzió, a fizikai megvalósítása lényegtelen, ezért van 50 verziója évente. Ezt falun úgy nevezik, hogy át...s.
És nem, attól hogy valaki otthon "kipróbálja" és marad, attól ez még az. Sőt! Jah és sokminden lehet, de biztosan nem termék.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6490

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
Tegnap, 09:10
tonee73 írta:

Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet.
Szerintem ez egy nagyon rossz hozzászólás. Az AVX nem az audió forgalmazókért van (legalább is remélem). Az lehetne a cél itt, hogy a magyar audió rajongók minél kedvezőbb áron jussanak nekik megfelelő termékekhez.
Nem is írta senki, hogy értük van. Azt azért ne feledjük, hogy a többség "boltban polcra tehető" dolgokat tesz fel ide, amelyek megfelelnek minden hivatalos követelménynek és sikerül is szériában több egyforma darabot gyártani belőle.Plusz fizetik az adót és számlát is adnak róla.
A te szempontod alapján ha bárki ráfarag egy IEC meg egy schuko dugvillát egy random kábel két végére az már magyar hifi terméknek minősül. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1425

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

cables írta:
Tegnap, 11:12
robi20064 írta:
Tegnap, 09:33
Bocs, de azzal nem lesznek elorebb, hogy olcson adunk nekik szart...
Ne becsüld le az AVX látogatóit! Sz@r senki sem vesz, de nagyon jó és olcsó terméket sokan.
A magyar - es az AVX latogato - is csak ember, ugyan ugy megvezetheto mint a vilagon barki mas, ha azt hiszi olcsoert kap extra minoseget elohuzva a magikus cilinderbol, akarom mondani sparos szatyorbol.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

robi20064 írta:
Tegnap, 09:33
Bocs, de azzal nem lesznek elorebb, hogy olcson adunk nekik szart...
Ne becsüld le az AVX látogatóit! Sz@r senki sem vesz, de nagyon jó és olcsó terméket sokan.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Szerintem kár lenne bármilyen módon korlátozni a magyar készítésű hifi termékeket ebben a topikban. Jó lenne, ha mindig kerülne be fotó is, és azt sem tartom katasztrófának, ha a képhez némi szöveg is társul, nem biztos, hogy érthető anélkül. És ha bő lére ereszti a szerző, akkor csak jobban érthető a dolog. Persze, hogy mi minősül terméknek az már más kérdés. Ha például én fabrikálok magamnak otthon egy tápkábelt saját használatra, az nyilván nem idevaló. De a hazai hifi készülékek nagyrészt alulértékeltek, és kevésbé ismertek. Nehéz megtalálni egyáltalán mi a kínálat, amiből választani lehet. Feri által (többször) beidézett indító hozzászólás szerint, én úgy értelmezem, hogy nem csak gyártók tehetnek ide képeket (szöveggel), hanem akár büszke tulajdonosok, vagy a hazai gyártót segítő szándékkal támogatók is, mint pl Ő (a Hóbagoly nem az ő terméke).
Csatolmányok
Gauss Neuron végfok (2x400W) belső - gyártó Nagy Gábor, fotó Audio Expo 2025
Gauss Neuron végfok (2x400W) belső - gyártó Nagy Gábor, fotó Audio Expo 2025
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3021

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1425

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Bocs, de azzal nem lesznek elorebb, hogy olcson adunk nekik szart, ugy hogy probalunk mitoszokat meg nepi hiedelmet koriteni melle mindennemu tudomanyos alatamasztas es alapveto minosegbiztositasi garanciak nelkul.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Luxor Audio írta:
Tegnap, 08:26
tonee73 írta:
Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet. gondolkodik.gif
Igazán nagy különbséget az okozna, ha a jelenlegi bizonytalanság helyett tisztáznátok, a fórumon jelenlévő és/vagy a fórumot támogató cégeknek milyen jogaik és kötelességeik vannak. Vagy azoknak, akik magánemberként vannak itt, de hozzászólásaikban egy vállalkozást képviselnek? Pl. ebbe a topikba pakolhatnak-e fotókat, információkat saját termékeikről? Általános topikokban hivatkozhatnak-e saját fejlesztéseikre? Én egyszer megtettem, kaptam rá két tucatnyi kedvelést, meg néhány morgást, hogy miért nem a saját "fizetett" fórumrészemen nyomulok (ahol ugye az eltévedt madár sem jár). A három T közül itt melyik érvényes? Tiltott? Tűrt? Támogatott? ELEX mostani felvetése is ezt a bizonytalanságot jelzi.

A konyhaasztalt olyan nagyon nem mondogatnám, mert a vállalkozások, példaképek, sikertörténetek nagy része is onnan indul(t), a termékek többsége is kísérleti projektekből nő(tt) ki. És bár hordoz némi tanulságot, ha valaki nem tudja kinőni a konyháját, meg a külcsín is jelzi az alkotó igényességét, világuralomra törni nem kötelező, nem csak a világsztárok előadását hallgatjuk.
Megtetted, én sehol sem látom a morgást vagy a felszólalást ellene és ha jól látom akkor még Vinkler is tolt rá egy like-ot.
gondolkodik.gif
Ami a konyhaasztalról indulást illeti: azzal nincs bajom, hacsak nem marad ott valaki és (szerinte) onnan váltja meg a hifi-világot. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3603

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Legyen már egyértelmű, mit lehet terméknek nevezni. DIY produkciók egyértelműen nem termékek. Valami gyári-márka eszközöz sufnitungjait sem lehet terméknek nevezni. Adót és egyéb vállalkozási kötelezettséget nem teljesítők dolgait ki kéne zárni. Lehet egy speciális eset, amikor valami kísérleti fázisban van, és majd lehet később termék valamilyen vállalkozás kereteiből kibocsátva.

Én nem tartom saját márkás terméknek azokat a kábeleket sem, amiket dobról szerelnek csatlakozókkal, kígyóbőrrel, és erős zsugorcsövel, utóbbit azért is, nehéz legyen kideríteni honnan származik a kábel. Persze a dugókat már nem lehet így titkolni. Ez a termékként megjelenő kábel szabászat utóbbi 15-20évben erős felfutását láthatjuk itt a fórumon is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tonee73 írta:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2025.12.20., szomb. 08:30-kor.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ELEX írta:
2025.12.19., pén. 19:23

Számomra meg az a furcsa, hogy vannak, akik általános topikokban promózhatják gátlástalanul oldalakon keresztül a saját vagy érdekeltségi körükhöz köthető cuccokat technikai jellegűnek álcázva az információk rázúdítását a fórum látogatóira.
Lehetnek ezek akár érdekes témák is, csak akkor azt a saját kereskedelmi topikjában tegye.
Nyilvánvalóan annak nézettsége töredéke egy általános topikénak, ezért a "termék" köztudatba égetésének ez a sokkal hatásosabb módja. És ahogy látom, ez szépen működik is.

Messze nem csupán arról van szó, hogy egy egyszerű user berak egy képet valamelyik magyar gyártó termékéről, amit történetesen megelégedettséggel használ. Mondjuk ez a topik erre lett létrehozva, sak mostanában 99%-ban nem erről szól. (DAC, kábel, hangfal, erősítők.....mind, mind terjesztésre váró termékek)

Másokra meg sokkal kevesebbért a komplett fórum kígyót békát kiált.

Mi ez a kettős mérce?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4122

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.12.19., pén. 19:53
Itt képeknek kéne lenni szöveg nélkül. Egyszer már leírtam ezt, de kaptam hideget-meleget.
Amikor ezt először leírtad, már akkor sem állta meg a helyét.
Október 25-én már egyszer betettem a topikindító hozzászólást, amit azóta sem cáfolt senki.
Szó nincs benne arról, hogy csak képeket lehetne betenni.

Lásd ismét.
Screenshot 41.jpg

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: Mythos »

Dumi te tényleg zakkant vagy :-) Azzal cáfolom magam, hogy 4x 5x leírom hogy baj van a fejedben??
Na mind1, ez lassan olyan mintha egy molylepkével vitatkoznék, úgy hogy naftalint neked :-)
Boldog Karácsonyt :-)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4122

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ELEX írta:
2025.12.19., pén. 19:23
wasiliy888 írta:
2025.12.19., pén. 18:47
kaef2 írta:
2025.12.19., pén. 12:06
Helyén az új waveguide (tölcsér).

Furcsa.
Abban nincs semmi furcsa, ..

Nem kötekszem Feri, csak érdekel.
Számomra meg az a furcsa, hogy vannak, akik általános topikokban promózhatják gátlástalanul oldalakon keresztül a saját vagy érdekeltségi körükhöz köthető cuccokat technikai jellegűnek álcázva az információk rázúdítását a fórum látogatóira.
Lehetnek ezek akár érdekes témák is, csak akkor azt a saját kereskedelmi topikjában tegye.
Nyilvánvalóan annak nézettsége töredéke egy általános topikénak, ezért a "termék" köztudatba égetésének ez a sokkal hatásosabb módja. És ahogy látom, ez szépen működik is.

Messze nem csupán arról van szó, hogy egy egyszerű user berak egy képet valamelyik magyar gyártó termékéről, amit történetesen megelégedettséggel használ. Mondjuk ez a topik erre lett létrehozva, sak mostanában 99%-ban nem erről szól. (DAC, kábel, hangfal, erősítők.....mind, mind terjesztésre váró termékek)

Mi ez a kettős mérce?
:smile29: :smile29: :smile29:

Őőőő .... Próbáld meg megvenni.....

Ez egy prototípus, nem lehet megvenni sehol. Kb a DIY szintjén, csak iit most évtizedes pro audiós gyakorlatú emberek kisérleteznek. Számtalanszor leírtam, hogy semmi garancia nincs arra, hogy valaha is termék lesz. A céghez aki csinálja, üzleti értelemben semmi közöm. Csupán tisztelem a tehetségüket, kíváncsiságukat, kisérletezőkedvüket és úgy gondolom, hogy érdemes róluk tudni, ha már német nyelvterületen és a pro audióban jól ismerik őket. Az elmúlt egy-két évben legalább egy tucat hazai termékről írtam itt és a Facebookon is, anélkül, hogy bármiféle kereskedelmi kapcsolatban lettem volna bármelyikükkel.

Szerintem sokaknak újdonság, hogy 3D nyomtatással csinál valaki tölcsért. Idehaza.
Ez az írás nekik szól.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ne felejts el feljelenteni az adminoknál, a biztonság kedvéért. Hátha egyszer összejön a kitiltatásom.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Itt képeknek kéne lenni szöveg nélkül. Egyszer már leírtam ezt, de kaptam hideget-meleget.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2117

Hozzászólás Szerző: wittao »

Most adtunk át egy kedves hazai tulajdonosnak egy ezüst zene szerverünket és gondoltam megosztok róla egy képet. De ezek után már nem merek belevágni :) Legfeljebb a PC-s topikba beteszem, hogy lehessen mit savazni.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 869

Hozzászólás Szerző: ELEX »

wasiliy888 írta:
2025.12.19., pén. 18:47
kaef2 írta:

Furcsa.
Abban nincs semmi furcsa, ..

Nem kötekszem Feri, csak érdekel.

Mi ez a kettős mérce?

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: merida »

kaef2 írta:

AB7EB1DF-856E-4171-97B7-A929B72E8C3E.JPEG

Levegősségben, a hang hangsugárzóról történő leválásban olyan 1-1,5 orto különbséget javult, legalább.
950 Hz-en van elváltva az AMT magassugárzó ls megy 22 kHz-ig, de érzek némi javulást a felső basszus, alsó középtartományban is, pedig sem a DSP beállításban, sem a hangsugárzó pozíciójában nem volt semmi változás.

Furcsa.
Hibecsúf.
Bocsánat. :)
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

kaef2 írta:

AB7EB1DF-856E-4171-97B7-A929B72E8C3E.JPEG

Levegősségben, a hang hangsugárzóról történő leválásban olyan 1-1,5 orto különbséget javult, legalább.
950 Hz-en van elváltva az AMT magassugárzó ls megy 22 kHz-ig, de érzek némi javulást a felső basszus, alsó középtartományban is, pedig sem a DSP beállításban, sem a hangsugárzó pozíciójában nem volt semmi változás.

Furcsa.
Abban nincs semmi furcsa, hogy a basszusban is van javulás, mert lehetnek a hangszerek mély hangjaiban magastartományú összetevők, gyors felfutó élek.
De az nekem furcsa, hogy 950Hz-en már dolgozik az AMT. Biztos ez? Sőt, ha ott van elváltva, akkor még lentebb is dolgozik. Ennyire szélessávú AMTről még nem hallottam.
Meg a 6,5 collos adat is, azt hogyan kell értelmezni, átmérő?

Nem kötekszem Feri, csak érdekel. (Nem vagyok járatos az ilyen típusú magashangszórók terén.)
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Mythos írta:
2025.12.19., pén. 17:29
Most kivételesen belőled indultam ki mert azt gondolom,hogy józanon nem lehetne csinálni ezt az ámokfutást amit művelsz :-)
Még magadat is megcáfolod.... bravo.gif
"Sőt ha kell negyedjére is és tudod miért? Mert egy nettó faszság miatt írt ide amit nem bírt elviselni a nárcisztikus kis lelke :-)"
viewtopic.php?p=2973041#p2973041
Már a B oldal forog így 60 felett...

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Mythos »

Most kivételesen belőled indultam ki mert azt gondolom,hogy józanon nem lehetne csinálni ezt az ámokfutást amit művelsz :-)

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Mythos írta:
2025.12.19., pén. 16:41

Na menj guríts le még egy sört és püföld tovább a klaviaturát :-)
Már megint magadból indulsz ki... 31_1_21.gif
Már a B oldal forog így 60 felett...

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”