Amiket leírtál, mind igaz.Block írta: ↑2025.12.20., szomb. 15:50Attól azért még leírhatom,hogy nekem nincs egyetlen egy tiszta ezüst drótom sem,mivel amit eddig hallgattam egyik sem tetszett. Eddig azt hittem,hogy az ezüst vezetéknek van olyan sajátos "ezüst" hangja,ami nekem nem tetszik,...de most kiderült,hogy nem ez van,hanem az,hogy még nem próbáltam jó ezüst madzagot.
Hát kínomban már a legutóbbi hirdetésembe be is írtam,hogy drágább Vz kábelre ráfizetek,...hátha hallom,hogy milyen a jó ezüst. No de a Vz-nél is van jobb,ahogy olvastam revoxtól,ha jól tudom az Lp. Akkor lehet hogy azt kellene vennem,mert nem tudom,hogy a Vz elég jó-e,...vagy csak simán jó.Mert ugye a jó ezüst sokkal jobb,mint a réz.Eddig nekem csak az volt meg,hogy a jó réz sokkal jobb,mint a "nem olyanjó" ezüst. (Nordostot,Siltechet,és WW-t próbáltam) Ezüstöt mérünk rézhez de mérőszám nélkül. Ez olyan ,minthogy melyik a nehezebb 1kp toll vagy 1kp ólom? Szerintem ezt úgy lehetne összemérni,hogy mondjuk egy 400 ezres rezet hasonlítunk egy 400ezres ezüsthöz. Csak ilyenkor gyorsan kiderül,hogy ami jobb a 400 ezres réztől,az ezüstből 800 ezerbe kerül.
Én csak saccolok,de majd tőlem jártasabbak biztos kjavítják a tévedésem.
Valószínűleg azért nem tetszettek az ezüst drótok, mert amiket hallottál azok nem voltak elég jók. Ugyan hozzák a "kötelezőt", de közben bántóak vagy fárasztóak.
A VZ már nagyon jó, az LP még jobb és annál is van feljebb - Sootto - de az utóbbiak már nagyon a felső száz játékszerei.
Nem véletlenül szajkózza SM a VZ - t, pedig feljebb lépett már.
Nagyon jól illeszkedik bármilyen láncba, ami nem minden AN kábelről mondható el.
Vannak olyan ütőkártyái, ami miatt a legrosszabb esetben még a rendszert is érdemes hozzá hangolni, ha valami nem lenne kerek.
Ugyan a hifiben nem lehet általánosítani, de ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy X összegért ezüst, vagy réz kábelt érdemes - e választani, akkor az - szerintem - az X mértékétől függ. Egy bizonyos szint alatt nem érdemes az ezüsttel foglalkozni, mert annyiért sokkal hallgathatóbb egy jobb réz.
Nem tudom, sok pénzért milyen rézkábelre érdemes költeni, de ismeretségi körömben, aki 3 - 4 százezret IC kábelre tud áldozni, egyikük sem rézbe tolja a pénzt.
Ha valaki igen, majd elmondja, engem is érdekelne...