Ez egyébként igaz, ezért kell mindent a helyén - hifiben szigorúan árkategóriájában - kezelni, aztán ha a fölött is jó, az már tiszta bónusz.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Tehát nem...MrCollector írta: ↑2025.12.15., hétf. 10:25
Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Csak tudod amikor valaki olyan megjegyzéseket tesz, hogy attól jó egy kábel hangja (csak a vékony, köpeny nélkül, csak ilyen csatlakozóval, stb.) ami az ő termékeire igaz, másokéra meg nem, azt néhányan pont ennek tartják.
Engem még ez sem zavarna, ha általánosságban lenne bármiféle gyakorlati igazsága ezeknek. De nincs, tehát így félrevezető.
Persze értem én a " problémát ", de áruld / áruljátok már el nekem, kit vezet félre ebből a körből ?
Vannak páran, akik hasonló árkategóriában ezt a filozófiát tartják üdvözítőnek, függetlenül Cables " tanaitól " - talán volt némelyiküknek anno Farkas Péter-féle csupasz légvezetékes erősítőjük - nekik mondhat bárki, amit akar.
Aztán vannak néhányan, akik mindezt full hülyeségnek tartják, Őket úgysem fogja meggyőzni, " félrevezetni " Rudi bá', soha nem lesz átjárás a két oldal között.
Vihar megint a kanál vízben...
-
Prifer
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 7
Helló! Valahinnan rendeltem. Talán aliról. Kinai kamu. Accuphase nem gyártott kábelt. De alig szólt gyengébben, mint a viablue.istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
Ha Ali-ról rendelsz dolgokat, csodákat fogsz hallani, vagy inkább csalódni.
Ha egy éve indultál meg ezen a lejtőn, akkor figyeld magad, 5év múlva is ezeket fogod-e mondani? Lesz-e még akkor is cables kábeled.
Pl ezt: --- 3 csupasz szálacska rca. 1 koaxként megy a cd-ből a streamerbe.
Egyébként meg lehet nyugidni, az ösdzes addigi madzagot eladtam, percek alatt és maradtak a cérnák. Kandalló van a nappaliban, hamu adott!!!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 192
Én is csatlakoznék (nem, nem csalatkoznék), Alexhez, ha beférek a kocsijába. Amúgy én sem találkoztam ezzel a felajánlással, igaz a "kolléga" hat darab hozzászólásából - amit egy év alatt tett - öt Rudi bá' topikjában van.Alex_Aston írta: ↑2025.12.15., hétf. 15:56Szia!
Nem láttam korábban ilyen felajánlást, de szivesen elmegyek, ha tényleg nem zavarok.
Merre felé leledzel?
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
-
Prifer

8135 Dég, dél-fejér.
Nem láttam korábban ilyen felajánlást, de szivesen elmegyek, ha tényleg nem zavarok.
Merre felé leledzel?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3757
Szia!
Merre felé leledzel?
Csak a Marantz! :-D
Tehát maradjon ilyen lelkes akkor is azzal,amit most is hallgat.
De ha a szatyor akkor arra kell,hogy beletuszkolja azokat a drótokat amikről most oly lelkesen ír,akkor sem fogunk hamut szórni a fejére.
Hát igen,vannak itt furcsaságok,de kívánjuk azt a fórumtársnak,hogy 5 év után is vitessen szatyrot azokkal,akik ellátogatnak hozzá.istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
Ha egy éve indultál meg ezen a lejtőn, akkor figyeld magad, 5év múlva is ezeket fogod-e mondani? Lesz-e még akkor is cables kábeled.
De ha a szatyor akkor arra kell,hogy beletuszkolja azokat a drótokat amikről most oly lelkesen ír,akkor sem fogunk hamut szórni a fejére.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
Szerencsés ember az, aki listaáron 1.5M-ért elér(t) az akusztikai nirvánába:)istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
S.M.S.L. PL200T+LHY Audio LPS ǀ (iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS) ǀ Gustard R26 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40 Soner tuning+2xREL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra, 72audio, Huber+Suhner, Furutech kábelek
Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
-
Prifer

Kábeleztem. Előre bocsájtom, jogász vagyok, az elektronokhoz, mérésekhez semmit nem konyítok, de nem is érdekel, egyedül a füleimnek hiszek. A cucc: Cambridge Audio Cxa81-cxn100-Cxc-V2 és Kef Q950 falak. Minden zsir új volt alig több mint egy éve. Sokféle kábelt próbáltam. Tápok főként AQ X, Y és Z széria, hangfalhoz a kinai accuphase-tól, oelbach, van den hul-on át a kigyóbőrős viablue sc4t6-ig. Aztán hallottam egy Power-R tápkábelt, rendeltem mindjárt hármat. A hangzás robbanasszerűen javult, nem kellet a-b teszt sem. Ezután jött a hangfalkábel. Jelentős előrelépés megint. Ezernyi dimenzió, tér és dinamika. Eddig a pontig Chord clearway xlr-t használtam Londonból a gyártótól rendelve és qed rca-kat hasznaltam ic-nek. Cablestől jött 3 csupasz szálacska rca. 1 koaxként megy a cd-ből a streamerbe, az egy pár pedig a streamerből az erősítőbe. Azota is. Ekkor kapott a rendszer a tàpelosztó elé egy noise killert is. Minden téren jól hallható pozitív változás. A zene élmény lett. Talán Tep szlogenje, hogy hallgasd úgy, ahogy megálmodták. Nagyon közel járok hozzá! Eddig elképzelhetetlen teresség, hatalmas dinamika. 10 fokozatból kb a másfélig tekerem a potit, 2-nél már igaz, hogy ritkán hallgatok ac/dc-t, de ha igen, akkor a szomszédok is. És nem panel, családiház.
Hatalmas a szinergia, minden is - italo, rock, jazz, classic, gregorián, kórus - hihetetlen konzisztenciával szólal meg. Először a jazznél neztem magamra furcsán, de a hangzás beszippantott, akár a klasszikusok dinamikája, a gregoriánok, kórusok eszméletlen lecsengései, felharmonikusai. Én ezt, hogy ilyeneket hallgatok és élvezem is, magamról egy éve kb el nem tudtam volna képzelni. Addig a jó zene az Italo, Dire, Rea és Yello volt. Ma, tizenezer feletti a listám mindenféle műfajból. Fel szoktam kinálni, hogy bárki beülhet a hallgatási pontomra. Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
Hatalmas a szinergia, minden is - italo, rock, jazz, classic, gregorián, kórus - hihetetlen konzisztenciával szólal meg. Először a jazznél neztem magamra furcsán, de a hangzás beszippantott, akár a klasszikusok dinamikája, a gregoriánok, kórusok eszméletlen lecsengései, felharmonikusai. Én ezt, hogy ilyeneket hallgatok és élvezem is, magamról egy éve kb el nem tudtam volna képzelni. Addig a jó zene az Italo, Dire, Rea és Yello volt. Ma, tizenezer feletti a listám mindenféle műfajból. Fel szoktam kinálni, hogy bárki beülhet a hallgatási pontomra. Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
"valami szerinte kőbe vésetett"
És ha ez a kő, amire vésnek, időről időre változik, attól függően, mi található a pincében, padláson, akkor még iskola teremtőnek sem nevezhető a készítő.
És ha ez a kő, amire vésnek, időről időre változik, attól függően, mi található a pincében, padláson, akkor még iskola teremtőnek sem nevezhető a készítő.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Diy kábeleknél a minél kevesebb annál kevesebbet ront elv igaz lehet,de akik komolyan ezzel foglalkoznak,azoknál a "létrán" felfelé haladva az egyre több és tisztább anyag jobb hangot is eredményez,persze ehhez tudni kell a miértekre a választ is.Tehát ha egy szűk látókörű,a saját elképzelésein túl nem látó,és az összefüggéseket nem értő diy kábelfaragó állít valami szerinte kőbe vésettet,lehet az akármi is,az csak az ő termékeire lehet igaz,vagy még arra sem,szerintem.MrCollector írta: ↑2025.12.15., hétf. 10:25Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Csak tudod amikor valaki olyan megjegyzéseket tesz, hogy attól jó egy kábel hangja (csak a vékony, köpeny nélkül, csak ilyen csatlakozóval, stb.) ami az ő termékeire igaz, másokéra meg nem, azt néhányan pont ennek tartják.
Engem még ez sem zavarna, ha általánosságban lenne bármiféle gyakorlati igazsága ezeknek. De nincs, tehát így félrevezető.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 533
Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Ha kérdésed van: 20/3383456
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2144
És mennyire nagyszerű, hogy (szinte soha) nem teszed!cables írta: ↑2025.12.10., szer. 11:35Húú mi lenne ha itt én dícsérném a saját kábelemet...MrCollector írta: ↑2025.12.10., szer. 10:30
Viszont én egyszer teszteltem egy Focal Elegia fejhallgatót, amire az általános "panasz" sok esetben az volt, hogy kevés a mélye. Tény és való a gyári kábellel elég száraz, de közel sem vállalhatatlan. Mivel minden fejhallgatót a saját kábeleimmel használok, természetesen itt is rövid időn belül átcseréltem. Egy ügyfél szavaival élve "mintha kaptam volna egy másik fejhallgatót".
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 100
Biztos. Meg "sok" olyan is, akinek releváns.
Biztos van, aki érti.
- white-tiger
- Fórumlakó

Western Electric crossbar telefonközpont kábelezése az ötvenes évek elejéről.
- white-tiger
- Fórumlakó

Imádom amikor az ('okos" szakmabeliek) mindent megmagyaráznak... Csak éppen a saját fülének sem hisz. Már ha hall valamit egyáltalán. Viszont az is igaz, hogy ebben a szövegben is nem egy marketing duma tényleg eléggé megkérdőjelezhető...twinastir írta: ↑2025.12.09., kedd 18:17Szernék némi kígyó olajat locsolni kellő "bűntudattal" az amúgy is nagy lángon égő vítához
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_oil
https://www.headphonesty.com/2025/10/wo ... s-physics/
De ne “vessenek a mókusok elé” Annie Hall/
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
MrCollector írta: ↑2025.12.10., szer. 22:28Hol írtam én ilyet?
Itt vagy igaza van, vagy ha nem, akkor embereket vezet félre.Mért, hallgatott, majd kijelentette nem csekély számú olvasójának, hogy semmi lényeges különbséget nem tapasztalt. Lefogadom, hogy az ő ámokfutását többen olvasták, mint ezt az enyémet. Magyarul sokkal több egyébként is bizonytalan embert győzött meg abban, hogy kizárólag a jobb hangminőség érdekében ne vegyenek másik kábelt a fejhallgatójukhoz.
Nem szotkam hibázni.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 533
Hol írtam én ilyet?
Ha kérdésed van: 20/3383456
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Ugyan ez, kontrollált körülmények között, reprodukálható módon, SOTA eszközökkel, csak a bizonytalan emberek megtévesztése.
Nem szotkam hibázni.