Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Tanulságos ez abban, amikor az alázni való kábeleket az ALI csúcskategóriás(?) klón-fake polcairól választjuk.
S lőn, megjött a szinergia.
S lőn, megjött a szinergia.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 87
" Őket úgysem fogja meggyőzni, " félrevezetni " Rudi bá"Rock60 írta: ↑2025.12.15., hétf. 17:27
Tehát nem...
Persze értem én a " problémát ", de áruld / áruljátok már el nekem, kit vezet félre ebből a körből ?
Vannak páran, akik hasonló árkategóriában ezt a filozófiát tartják üdvözítőnek, függetlenül Cables " tanaitól " - talán volt némelyiküknek anno Farkas Péter-féle csupasz légvezetékes erősítőjük - nekik mondhat bárki, amit akar.
Aztán vannak néhányan, akik mindezt full hülyeségnek tartják, Őket úgysem fogja meggyőzni, " félrevezetni " Rudi bá', soha nem lesz átjárás a két oldal között.
Vihar megint a kanál vízben...
Dehogynem vezeti félre. Aki vesz tőle mindenkit.
Azért nézz már utána, hogy milyen feltételekkel forgalmazhatna.
Persze egy elborozgatott "tesztelés" után a "mesterrel" .........
Már a B oldal forog így 60 felett...
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Rosszul tudod mert gyártott. A jp oldalakon találsz nem az alin.Prifer írta: ↑2025.12.15., hétf. 16:15Helló! Valahinnan rendeltem. Talán aliról. Kinai kamu. Accuphase nem gyártott kábelt. De alig szólt gyengébben, mint a viablue.istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
Ha Ali-ról rendelsz dolgokat, csodákat fogsz hallani, vagy inkább csalódni.
Ha egy éve indultál meg ezen a lejtőn, akkor figyeld magad, 5év múlva is ezeket fogod-e mondani? Lesz-e még akkor is cables kábeled.
Pl ezt: --- 3 csupasz szálacska rca. 1 koaxként megy a cd-ből a streamerbe.
Egyébként meg lehet nyugidni, az ösdzes addigi madzagot eladtam, percek alatt és maradtak a cérnák. Kandalló van a nappaliban, hamu adott!!!
Mondjuk ha valaki az aliról vásárol kábeleket nem hiszem, hogy a minőség érdekli.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Amikor kell felébrednek az alvó regek...wasiliy888 írta: ↑2025.12.15., hétf. 16:10
Én is csatlakoznék (nem, nem csalatkoznék), Alexhez, ha beférek a kocsijába. Amúgy én sem találkoztam ezzel a felajánlással, igaz a "kolléga" hat darab hozzászólásából - amit egy év alatt tett - öt Rudi bá' topikjában van.Alex_Aston írta: ↑2025.12.15., hétf. 15:56Szia!
Nem láttam korábban ilyen felajánlást, de szivesen elmegyek, ha tényleg nem zavarok.
Merre felé leledzel?
Ez egyébként igaz, ezért kell mindent a helyén - hifiben szigorúan árkategóriájában - kezelni, aztán ha a fölött is jó, az már tiszta bónusz.
Tehát nem...MrCollector írta: ↑2025.12.15., hétf. 10:25
Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Csak tudod amikor valaki olyan megjegyzéseket tesz, hogy attól jó egy kábel hangja (csak a vékony, köpeny nélkül, csak ilyen csatlakozóval, stb.) ami az ő termékeire igaz, másokéra meg nem, azt néhányan pont ennek tartják.
Engem még ez sem zavarna, ha általánosságban lenne bármiféle gyakorlati igazsága ezeknek. De nincs, tehát így félrevezető.
Persze értem én a " problémát ", de áruld / áruljátok már el nekem, kit vezet félre ebből a körből ?
Vannak páran, akik hasonló árkategóriában ezt a filozófiát tartják üdvözítőnek, függetlenül Cables " tanaitól " - talán volt némelyiküknek anno Farkas Péter-féle csupasz légvezetékes erősítőjük - nekik mondhat bárki, amit akar.
Aztán vannak néhányan, akik mindezt full hülyeségnek tartják, Őket úgysem fogja meggyőzni, " félrevezetni " Rudi bá', soha nem lesz átjárás a két oldal között.
Vihar megint a kanál vízben...
-
Prifer
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 7
Helló! Valahinnan rendeltem. Talán aliról. Kinai kamu. Accuphase nem gyártott kábelt. De alig szólt gyengébben, mint a viablue.istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
Ha egy éve indultál meg ezen a lejtőn, akkor figyeld magad, 5év múlva is ezeket fogod-e mondani? Lesz-e még akkor is cables kábeled.
Egyébként meg lehet nyugidni, az ösdzes addigi madzagot eladtam, percek alatt és maradtak a cérnák. Kandalló van a nappaliban, hamu adott!!!
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 255
Én is csatlakoznék (nem, nem csalatkoznék), Alexhez, ha beférek a kocsijába. Amúgy én sem találkoztam ezzel a felajánlással, igaz a "kolléga" hat darab hozzászólásából - amit egy év alatt tett - öt Rudi bá' topikjában van.Alex_Aston írta: ↑2025.12.15., hétf. 15:56Szia!
Nem láttam korábban ilyen felajánlást, de szivesen elmegyek, ha tényleg nem zavarok.
Merre felé leledzel?
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
-
Prifer

8135 Dég, dél-fejér.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3972
Szia!
Merre felé leledzel?
Csak a Marantz! :-D
Hát igen,vannak itt furcsaságok,de kívánjuk azt a fórumtársnak,hogy 5 év után is vitessen szatyrot azokkal,akik ellátogatnak hozzá.istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
De ha a szatyor akkor arra kell,hogy beletuszkolja azokat a drótokat amikről most oly lelkesen ír,akkor sem fogunk hamut szórni a fejére.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
Szerencsés ember az, aki listaáron 1.5M-ért elér(t) az akusztikai nirvánába:)istvan01 írta: ↑2025.12.15., hétf. 14:16Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/
Ez mi ez? Ezen megakadt a szemem, kínai accuphase?? Van ilyen?
-
Prifer

Kábeleztem. Előre bocsájtom, jogász vagyok, az elektronokhoz, mérésekhez semmit nem konyítok, de nem is érdekel, egyedül a füleimnek hiszek. A cucc: Cambridge Audio Cxa81-cxn100-Cxc-V2 és Kef Q950 falak. Minden zsir új volt alig több mint egy éve. Sokféle kábelt próbáltam. Tápok főként AQ X, Y és Z széria, hangfalhoz a kinai accuphase-tól, oelbach, van den hul-on át a kigyóbőrős viablue sc4t6-ig. Aztán hallottam egy Power-R tápkábelt, rendeltem mindjárt hármat. A hangzás robbanasszerűen javult, nem kellet a-b teszt sem. Ezután jött a hangfalkábel. Jelentős előrelépés megint. Ezernyi dimenzió, tér és dinamika. Eddig a pontig Chord clearway xlr-t használtam Londonból a gyártótól rendelve és qed rca-kat hasznaltam ic-nek. Cablestől jött 3 csupasz szálacska rca. 1 koaxként megy a cd-ből a streamerbe, az egy pár pedig a streamerből az erősítőbe. Azota is. Ekkor kapott a rendszer a tàpelosztó elé egy noise killert is. Minden téren jól hallható pozitív változás. A zene élmény lett. Talán Tep szlogenje, hogy hallgasd úgy, ahogy megálmodták. Nagyon közel járok hozzá! Eddig elképzelhetetlen teresség, hatalmas dinamika. 10 fokozatból kb a másfélig tekerem a potit, 2-nél már igaz, hogy ritkán hallgatok ac/dc-t, de ha igen, akkor a szomszédok is. És nem panel, családiház.
Hatalmas a szinergia, minden is - italo, rock, jazz, classic, gregorián, kórus - hihetetlen konzisztenciával szólal meg. Először a jazznél neztem magamra furcsán, de a hangzás beszippantott, akár a klasszikusok dinamikája, a gregoriánok, kórusok eszméletlen lecsengései, felharmonikusai. Én ezt, hogy ilyeneket hallgatok és élvezem is, magamról egy éve kb el nem tudtam volna képzelni. Addig a jó zene az Italo, Dire, Rea és Yello volt. Ma, tizenezer feletti a listám mindenféle műfajból. Fel szoktam kinálni, hogy bárki beülhet a hallgatási pontomra. Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
Hatalmas a szinergia, minden is - italo, rock, jazz, classic, gregorián, kórus - hihetetlen konzisztenciával szólal meg. Először a jazznél neztem magamra furcsán, de a hangzás beszippantott, akár a klasszikusok dinamikája, a gregoriánok, kórusok eszméletlen lecsengései, felharmonikusai. Én ezt, hogy ilyeneket hallgatok és élvezem is, magamról egy éve kb el nem tudtam volna képzelni. Addig a jó zene az Italo, Dire, Rea és Yello volt. Ma, tizenezer feletti a listám mindenféle műfajból. Fel szoktam kinálni, hogy bárki beülhet a hallgatási pontomra. Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
"valami szerinte kőbe vésetett"
És ha ez a kő, amire vésnek, időről időre változik, attól függően, mi található a pincében, padláson, akkor még iskola teremtőnek sem nevezhető a készítő.
És ha ez a kő, amire vésnek, időről időre változik, attól függően, mi található a pincében, padláson, akkor még iskola teremtőnek sem nevezhető a készítő.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Diy kábeleknél a minél kevesebb annál kevesebbet ront elv igaz lehet,de akik komolyan ezzel foglalkoznak,azoknál a "létrán" felfelé haladva az egyre több és tisztább anyag jobb hangot is eredményez,persze ehhez tudni kell a miértekre a választ is.Tehát ha egy szűk látókörű,a saját elképzelésein túl nem látó,és az összefüggéseket nem értő diy kábelfaragó állít valami szerinte kőbe vésettet,lehet az akármi is,az csak az ő termékeire lehet igaz,vagy még arra sem,szerintem.MrCollector írta: ↑2025.12.15., hétf. 10:25Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Csak tudod amikor valaki olyan megjegyzéseket tesz, hogy attól jó egy kábel hangja (csak a vékony, köpeny nélkül, csak ilyen csatlakozóval, stb.) ami az ő termékeire igaz, másokéra meg nem, azt néhányan pont ennek tartják.
Engem még ez sem zavarna, ha általánosságban lenne bármiféle gyakorlati igazsága ezeknek. De nincs, tehát így félrevezető.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
Én nem emlékszem konkrétan ilyenre.
Ha kérdésed van: 20/3383456
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
És mennyire nagyszerű, hogy (szinte soha) nem teszed!cables írta: ↑2025.12.10., szer. 11:35Húú mi lenne ha itt én dícsérném a saját kábelemet...MrCollector írta: ↑2025.12.10., szer. 10:30
Viszont én egyszer teszteltem egy Focal Elegia fejhallgatót, amire az általános "panasz" sok esetben az volt, hogy kevés a mélye. Tény és való a gyári kábellel elég száraz, de közel sem vállalhatatlan. Mivel minden fejhallgatót a saját kábeleimmel használok, természetesen itt is rövid időn belül átcseréltem. Egy ügyfél szavaival élve "mintha kaptam volna egy másik fejhallgatót".
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Biztos. Meg "sok" olyan is, akinek releváns.
Biztos van, aki érti.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Western Electric crossbar telefonközpont kábelezése az ötvenes évek elejéről.