Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

misibringa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: misibringa »

Jó reggelt! Adott egy kicsi , de jó hangú DAC-ROD RAIN AUDIO.Ajándéknak szánom egy kedves barátomnak. Type- C a táp bemenet. Telefontöltővel , vagy külső táppal jól működik, de a ROTEL RA-11 előlapi USB-ről nem.Viszont a ROTEL-ről a telefont tölti. Mi lehet az oka? Köszönöm.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Vásároltam a minap egy Denafrips Iris 15th DDC-t az Enyo 15th DAC elé. A forrás Mac mini M4 + Roon, Tidal-ról streamelve. Az Iris beállításai Roon oldalról default, kivéve az exlusive mode természetesen be van kapcsolva. Elsőre meghallgattam egy 75 perces operát, és ez idő alatt kétszer is akadásra (glitch-re) lettem figyelmes a zenében (nagyon nehéz leírni, hogy pontosan mi történt, mit hallottam, talán olyan mintha megakadna a zene, de gyorsan "utánaszalad"). Amikor a Mac direktben az Enyo-ba volt kötve (USB), ilyet sosem tapasztaltam. Az USB kábel egy 2 méteres Supra USB 2.0 C-B (DAC és DDC használat közben ugyanarról a kábelről van szó). Az I2S kábel pedig egy 0.5 méteres Supra HDMI-HDMI UHD8K. Az Iris-en nem lehet pinout-ot állítani, az eszköz megy default-on, az Enyo-t kell hozzá igazítani. Viszont az default-on van (000), tehát Denafrips/Denafrips eszközhöz van konfigurálva. A Vinshine Audio oldalán közzétett teszteket lefuttattam PCM és DSD-re is. A csatornák mindkét esetben helyén vannak, és a fázisok is. Ami fontos, hogy az az opera egy 44.1 kHz / 16-bit anyag volt, tehát még arra sem tudnám fogni, hogy nagyfelbontás miatt, és túl nagy adatfolyam miatt volt glitch. A Mac pedig LAN-ról kapja az internetet, nem WLAN-on, de mondom, Enyo esetében ilyet 1 év alatt nem tapasztaltam, Iris-el I2S-n pedig 75 perc alatt kétszer. Az Supra HDMI (I2S) kábel egy új kábel. Nem szeretnék kifutni a 14 napból. Szerintetek kérjek egy másik Iris-t? Baromi nehéz debuggolni egy ilyen problémát, de a 14 napból nem szeretnék kifutni, és mondjuk másfél hónap múlva küldeni javításra, mert nem akarok új, de javított terméket. Reprodukálni pedig nem tudom, mert amikor hallottam a hibát, visszatekerve már nem hallottam ugyanott. A Roon log-ban sem találtam semmit. De hát ami a DDC és a DAC között van, az nem is lesz a logban. Szóval feltételezem, de nem vagyok 100% biztos benne, hogy az Iris-ig, USB-n rendben eljut az adat, ahogy eddig USB-n az Enyo-ba is eljutott rendben.

gondolkodik.gif
ATV 4K 3rd, LG 65C4 | Mac mini M4 (Roon):
Main: Denafrips Hermes 12th, Denafrips Enyo 15th, Exposure 2510, Triangle Comète 40th
Headphone: iFi Zen DAC 3, iFi Zen CAN 3, Sennheiser HD600

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1114

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Sok dac-ot próbáltam mostanában, rájöttem, hogy én egy 'AKM guy' vagyok, nem tudok leszakadni erről a fajta hangról, szóval, különösen érdekel engem is, írtam nekik.
De jó lenne egy magyar konverter.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4254

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Redguy írta:
2026.02.04., szer. 12:24

Igazán köszönöm, hogy ilyen cikket (cikkeket), tudok magyarul is olvasni, mert - bár bőven középfokú szint felett értek angolul -, ilyen mélységben a szakmai nyelvet nem értem, ezért angolul bele sem kezdenék.

A TT Dac áráról (vagy leendő áráról) lehet tudni valamit?
Szivesen.

Ár ügyben nem vagyok illetékes, érdemes a fejlesztőt (gyártót) megkeresni. Benne van a cikkben a cég linkje, de legyen itt még egyszer:

https://tothtechnika.hu/

Van telefonszám, email és kapcsolatfelvételi rész is a honlapon.

Redguy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: Redguy »

kaef2 írta:
2026.02.03., kedd 21:43
wasiliy888 írta:
2026.02.03., kedd 20:52
kaef2 írta:
2026.02.03., kedd 19:25
Megjelent egy 3 részes írásom első két része a Toth Technika D/A konverterről.

1. rész:
https://mediaengineering.medium.com/tot ... 34dec905e3

2. rész:
https://mediaengineering.medium.com/a-t ... 1057174166

A harmadik rész este 9 után lesz olvasható.
Ha majd lesz időd válaszolni, pár kérdés:

Az Xmos és Amanero a két piacvezető, de van még rajtuk kívül, pl SingXer F1. Ez, vagy más kipróbálásra került a fejlesztés során, vagy ez csak a két fő vonulat közül valamelyiknek egy variánsa?

A NOS, R2R, Delta-Sigma dacokon kívül van, ami FPGA programozható chipet használ nem csak az usb jel átalakításra, hanem a teljes DA konverzióra. Ezek nem ütik meg a mércét?

Illetve ha jól értettem Wittao egy korábbi írását az ő (Core Audio) új DACjuk az összes fent felsorolt megoldástól eltérő jelátalakítást használ - bár az usb bemenetet nem tudom mivel kezeli -, de mintha a mért adataik jobbak lettek volna, mint a TTdac általad közölt adatai. (Bocs, itt nem volt kérdés, csak tudatlanágból fakadó esetlegesen téves megállapítás.)

A TTdac, hol, mikortól és mennyiért lesz kapható?
:D

És nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részre.
Kösz!
A Singxer F1 XMOS XU208 USB interfészt használ.
A NOS, R2R, Delta-Sigma dacokon kívül van, ami FPGA programozható chipet használ nem csak az usb jel átalakításra, hanem a teljes DA konverzióra. Ezek nem ütik meg a mércét?
Az USB interfész, ahogy a neve is mondja, az USB csatlakozáson érkező jel feldolgozásával foglalkozik A NOS, R2R és a többi D/A konverziós eljárás ez után következik és teljesen független az USB interfész gártójától. Ne keverjük ide.

Önmagában nem nagyon működik az FPGA átalakítás USB 2.0 interfész esetében. Amik léteznek FPGA megoldások a periférián tudomásom szerint csak USB 1.1 szabvánnyal mennek. Az USB protokol szoftveres/logikai megvalósítása az FPGA-ban jelentős tervezési kihívást jelent, ellentétben az egyszerűbb USB-UART vagy USB-FIFO bridge-el és nem oldaná meg az órajel kezelés problematikáját sem.

A Core Audio honlapján azu USB interface-ről ez olvasható:

"Proprietary firmware running on XMOS architecture for maximum performance"

Nekem ez azt jelenti, hogy XMOS-alapú, még ha egyedi megoldású is a DDC USB fogadó része.

A Core Audio DDC és Denpo DAC, kb a 4-5-szörösébe kerül a TT Dac-nak, annyiért elvárható, hogy ne csak a hangja, de a mérési eredményei is jók legyenek. :smile53: Kezeljük a helyükön a dolgokat. A TT DAC nem a Core Audio piacára tör valószínűleg.
Igazán köszönöm, hogy ilyen cikket (cikkeket), tudok magyarul is olvasni, mert - bár bőven középfokú szint felett értek angolul -, ilyen mélységben a szakmai nyelvet nem értem, ezért angolul bele sem kezdenék.

A TT Dac áráról (vagy leendő áráról) lehet tudni valamit?
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 454

Hozzászólás Szerző: hodyka »

wasiliy888 írta:
2026.02.04., szer. 10:59

Ez végülis nem probléma szerintem. Még az sem, ha ennek a prototípusnak a kimenete sem szabályozható.
Szabályozható a kimenet és nagyon is jól :rolleyes:

Lehet kapcsolni a szűrőket 6 variáció van, ki lehet kapcsolni a kijelzőt is

Szerintem a Kínai DAC-oknak kapszkodni kell ehhez :D

Én a Topping E70 Velvet-et adtam el gyorsan mikor ezt meghallgattam :D
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

hodyka írta:
2026.02.04., szer. 10:02
kaef2 írta:
2026.02.04., szer. 08:40

Mivel a Facebookon felmerült az igény, jelzem itt is, hogy a budapestiek, vagy környékiek megkereshetnek és a nálam lévő Amanero Combo386-os prototípust oda tudom adni egy pár napos próbára. Ez a Combo786-ot kettővel megelőző generációs változat, ideiglenes házban.

Ha valakit ez nem zavar keressen meg nyugodtan és összehozzuk a kipróbálást. Olyanoknak érdemes elsősorban jelentkezni, akiknek van XLR szimmetrikus bemenete az erősítőn vagy az aktív hangfalon.
Azt aztért említsük meg, hogy CSAK USB bemenet és CSAK XLR analóg kimenet van rajta :rolleyes:

DSD 256 és PCM384-et tud ez a változat gondolkodik.gif
Ez végülis nem probléma szerintem. Még az sem, ha ennek a prototípusnak a kimenete sem szabályozható.
A Toth Technika honlapján próbáltam megtalálni a terméket, mert akkor ugye ez már mondható annak, de még egy halovány utalás sincs rá. Mondjuk, legalább annyi, hogy előkészületben, vagy rendelhető, egyáltalán semmi. Persze, lehet írni emailt és megkérdezni, gondolom, rendelni is. Viszont abból amit Feri elejtett Viktorék dac-jához viszonyított árfekvés kapcsán, nekem ez még mindig a túl drága kategória, úgy hiszem. Értem, hogy ez egy nagyon komoly mérnöki és fejlesztői teljesítmény, ami még újdonságokat is felvonultat. De, ha nem tud konkurálni a kínai dömpinggel szemben, ami kb a 300-600e forintos árfekvésben van, akkor egy viszonylag szűk réteg lesz a vevője. Én személy szerint nagyon szeretném - ha nem is most - idővel lecserélni a dac-om egy hazai gyártásúra. A TMP hasonló készüléke lehet, hogy idén már megjelenik. A számomra megfizethető kategória még a Heed Abacus, meglátjuk...
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2026.02.04., szer. 08:40

Mivel a Facebookon felmerült az igény, jelzem itt is, hogy a budapestiek, vagy környékiek megkereshetnek és a nálam lévő Amanero Combo386-os prototípust oda tudom adni egy pár napos próbára. Ez a Combo786-ot kettővel megelőző generációs változat, ideiglenes házban.

Ha valakit ez nem zavar keressen meg nyugodtan és összehozzuk a kipróbálást. Olyanoknak érdemes elsősorban jelentkezni, akiknek van XLR szimmetrikus bemenete az erősítőn vagy az aktív hangfalon.
Azt aztért említsük meg, hogy CSAK USB bemenet és CSAK XLR analóg kimenet van rajta :rolleyes:

DSD 256 és PCM384-et tud ez a változat gondolkodik.gif

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2026.02.03., kedd 21:06
kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

3. rész:
https://medium.com/@mediaengineering/mi ... 8591c15bd3

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

Az Xmos és Amanero a két piacvezető, de van még rajtuk kívül, pl SingXer F1. Ez, vagy más kipróbálásra került a fejlesztés során, vagy ez csak a két fő vonulat közül valamelyiknek egy variánsa?
A SingXerF1 is xmos chippet használ,

Amanero, Xmos és van még "egy" ha jól tudom, "PCM1536, ARM procceszor "A mintavételi sebességek széles tartománya: Támogatja a PCM-et 1536 KHz-ig és a DSD-t 1024-ig, így a hangfelbontások széles skáláját kínálja"

"A PCM1536 egy rendkívül nagy felbontású digitális audiojel-feldolgozási szabvány, amely 1536 kHz-es PCM (Pulse Code Modulation) mintavételezést támogat. Ezt a technológiát jellemzően csúcskategóriás DAC-ok (digitális-analóg átalakítók), mint például a Denafrips Terminator, új DSP-kártyái alkalmazzák a kivételes hanghűség érdekében. Gyakran párosítják DSD1024 támogatással. "

Mind a 3 megoldás kilett próbálva, az Amanaro maradt gondolkodik.gif

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

Illetve ha jól értettem Wittao egy korábbi írását az ő (Core Audio) új DACjuk az összes fent felsorolt megoldástól eltérő jelátalakítást használ - bár az usb bemenetet nem tudom mivel kezeli -, de mintha a mért adataik jobbak lettek volna, mint a TTdac általad közölt adatai. (Bocs, itt nem volt kérdés, csak tudatlanágból fakadó esetlegesen téves megállapítás.)

Kösz!
A Singxer F1 XMOS XU208 USB interfészt használ.
Az USB interfész, ahogy a neve is mondja, az USB csatlakozáson érkező jel feldolgozásával foglalkozik A NOS, R2R és a többi D/A konverziós eljárás ez után következik és teljesen független az USB interfész gártójától. Ne keverjük ide.

Önmagában nem nagyon működik az FPGA átalakítás USB 2.0 interfész esetében. Amik léteznek FPGA megoldások a periférián tudomásom szerint csak USB 1.1 szabvánnyal mennek. Az USB protokol szoftveres/logikai megvalósítása az FPGA-ban jelentős tervezési kihívást jelent, ellentétben az egyszerűbb USB-UART vagy USB-FIFO bridge-el és nem oldaná meg az órajel kezelés problematikáját sem.

A Core Audio honlapján azu USB interface-ről ez olvasható:

"Proprietary firmware running on XMOS architecture for maximum performance"

Nekem ez azt jelenti, hogy XMOS-alapú, még ha egyedi megoldású is a DDC USB fogadó része.

A Core Audio DDC és Denpo DAC, kb a 4-5-szörösébe kerül a TT Dac-nak, annyiért elvárható, hogy ne csak a hangja, de a mérési eredményei is jók legyenek. :smile53: Kezeljük a helyükön a dolgokat. A TT DAC nem a Core Audio piacára tör valószínűleg.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2151

Hozzászólás Szerző: wittao »

wasiliy888 írta:
kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

Kösz!
Szia,

a minket erinto reszre valaszolnek par mondatban :)
A mi dac megoldasunk jelenleg XMOS alapu (mi 208-ast hasznalunk, mert DSD512 nativ felbontasnal magasabbra nem volt celunk menni… talan most sem az). Igy az XMOS az, ami elokesziti az USB-n beerkezo adatcsomagokat a DAC chip fele.
A megoldasaink talan az orajel es taptechnologiak tekinteteben mutatnak jelentosebb elterest. Az oszcillatorok sajat fejlesztesuek es a piacon altalanossagban kaphato oszcillatoroknal kedvezobb muszaki parameterek erhetoek el veluk, amit a kapott hangban udvozolhetnek a felhasznalok. Ugyanilyen - ha nem fontosabb - megoldas a hardveres (oszcillator altal vezerelt) PLL, ugyanis mig az oszcillatoraink a kituno tavoli zajert es zajoadlokert felelnek, addig a PLL a kozeli zajok teruleten (100kHz alatti) mutat elorelepest.
A most keszuloben levo dual mono, dual dac chipes valtozatunknal (cserelheto analog oldalak full diszkret vagy DIP8 6x single OPA valtozatok) mi is kacerkodtunk az Amaneroval, de egyelore meg nincs vegleges dontes ezzel kapcsolatosan.
Gabor reszerol egy szep teljesitmeny egy ilyen keszulek osszerakasa, gratulalunk neki es egy nagy kalappal a piacon, bizunk benne sikeres termek valik belole hazai es nemzetkozi szinten egyarant!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

3. rész:
https://medium.com/@mediaengineering/mi ... 8591c15bd3

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

kaef2 írta:

1. rész:

2. rész:

Kösz!
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

1. rész:

2. rész:

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 238

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Köszönöm szépen!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2637

Hozzászólás Szerző: mishow »

new_dualcs5000 írta:
2025.12.18., csüt. 23:55
Valóban elfogadott verdict, hogy az 1 bites DAC-ok a multibites DAC-ok mögé szorulnak, vagy azért ez így nem igaz a teljes rendszer esetében, ahol az analóg fokozat minősége is meghatározó?
Ez a "verdict" akkoriban alakult ki, amikor a Philis-Marantz csoport elkezdte fogalomba hozni ugynazokat a cd lejátszókat BitStream SAA és MultiBit TDA dac chipekkel is. Mivel többnyire egy adott típuson belül az egyéb körülmények (futómű, táp, doboz, analóg erősítés) megegyeztek vagy nagyon hasonlóak voltak, így adódott az összehasonlítás lehetősége.
Ekkoriban terjedt el az a vélemény, hogy az 1Bites készülékek hangja nyugodtabb, lágyabb, kerekebb, míg a TDA chipes változatok hangja élénkebb, nyitottabb, ritmikusabb.
Mindkét irányzatnak voltak hívei, és mindkét vonalon voltak jobban és kevésbé jól sikerült készülékek - a többit az előttem írók alaposan és pontosan körüljárták :smile53:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3405
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

new_dualcs5000 írta:
Kedves Emberek!
Valóban elfogadott verdict, hogy az 1 bites DAC-ok a multibites DAC-ok mögé szorulnak, vagy azért ez így nem igaz a teljes rendszer esetében, ahol az analóg fokozat minősége is meghatározó?
Nyilván ez így "egybites" általánosítás, és nem igaz.

Általánosságban is (nem csak DAC-okra vonatkozóan) elmondható, hogy egy adott technológia alkalmazása nem jelent semmiféle garanciát a minőségre. Ami garanciát adhat, az a hozzáértő mérnöki implementáció, amely kiaknázza az adott technológia előnyeit, és kompenzálja a hátrányait. Másszóval léteznek kiváló DAC-ok egybitesben és multibitesben is, és léteznek gyenge tákolmányok is mindkét fajtából.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

new_dualcs5000 írta:
Kedves Emberek!
Szerintem érdekes lenne, az analóg fokozat minősége is meghatározó ( nem is kicsit )

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

new_dualcs5000 írta:
Kedves Emberek!
Mint általában az ilyen egyszerű állítások többsége a hifiben, ez is túlzó némileg.
- Nagyon kevés valódi 1 bites DAC van
- Még ettől is kevesebb azon DAC-ok száma, akik ugyanolyan architektúra mellett lehetnek 1 bitesek és PCM-ek is
- Még ettől is kevesebb a natív DSD (1 bites) felvétel
- Nagyon kevés olyan felvétel van, ami egyidejűleg, ugyanazon a láncon natív DSD-ben és DXD felbontású PCM-ben is elkészült

Vagyis már az igényes összehasonlításnál megbukik az állítás szerintem, nagyon kicsi az esélye annak, hogy az állítás megvizsgálására korrekt körülmények között lehet sort keríteni. A korrekt körülmény azt jelent, hogy az 1 bites útvonalat natív DSD, még a PCM útvonalat ennek megfelelő, ugyanabban az időben készült nagy felbontású PCM felvétellel tudjuk egyidejűleg meghallgatni. Minderre azért lenne szükség, hogy DSD-PCM-DSD konevrziók nélkül, mindent a maga optimális környezetében tudjunk lejátszani.

A My Reel Club® felvételek készítéséhez használt eszközrendszerben megvannak egy ilyen összehasonlításhoz és felvételkészítéshez szükséges eszközök mind az 1 bites mind a nagy felbontású (akár 384 kHz/32 bit) PCM útvonalhoz egyaránt. Ha lenne rá fizetőképes érdeklődés, meg tudnánk csinálni. De nincs.

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 238

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Kedves Emberek!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ötlet: úgy emlékszem, ha egyszerre két forrásól megy bele e jel, (elég ha csak be van kapcsolva a forrás), akkor nem szól a dac.

Hogyha meg van a leírás hozzá böngészd át, valahogy resetelni is lehet a Dacmagic-et.

A furcsaság az, hogy a D1-ben van az Optikai bemenete is a medaplayeremnek (eredetileg a CD bemenete is ott volt, koax). Az sem szólt, de valahogy helyre jött

Talán ilyet nekem is csinált, amit írsz,de nem 100%

Solarfall írta:
2025.12.12., pén. 23:59
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy Cambridge Dacmagic 200M-es DAC-om. Sajnos nem szól a DAC-on a D1-es kimenet Koax (CD) forrás. Áttettem a D2- kimenetbe, ott meg szól. A furcsaság az, hogy a D1-ben van az Optikai bemenete is a medaplayeremnek (eredetileg a CD bemenete is ott volt, koax). Az sem szólt, de valahogy helyre jött (??), ahogy kapcsolgattam. Lehet, hogy elnyomtam rajta valamit takarítás alatt, de nem jöttem rá, hogy mit. Nem látok benne logikát. Elég furcsa lenne, de sosem lehet tudni. (A DAC viszi a jelenséget, átkötöttem direktbe az erősítőbe, úgy működött)

A kérdésem az lenne:
- Tudtok Cambridge Szervizt- vagy aki vállalhatja a javítását (a garancia pár hónapja járt le - tipikus...)?
- Esetleg volt e más valakinek ilyen tapasztalata - hátha elállítódott rajta valami. (Pl hangerő szabályozó, equalizer)

Köszönöm!
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Solarfall
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Solarfall »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy Cambridge Dacmagic 200M-es DAC-om. Sajnos nem szól a DAC-on a D1-es kimenet Koax (CD) forrás. Áttettem a D2- kimenetbe, ott meg szól. A furcsaság az, hogy a D1-ben van az Optikai bemenete is a medaplayeremnek (eredetileg a CD bemenete is ott volt, koax). Az sem szólt, de valahogy helyre jött (??), ahogy kapcsolgattam. Lehet, hogy elnyomtam rajta valamit takarítás alatt, de nem jöttem rá, hogy mit. Nem látok benne logikát. Elég furcsa lenne, de sosem lehet tudni. (A DAC viszi a jelenséget, átkötöttem direktbe az erősítőbe, úgy működött)

A kérdésem az lenne:
- Tudtok Cambridge Szervizt- vagy aki vállalhatja a javítását (a garancia pár hónapja járt le - tipikus...)?
- Esetleg volt e más valakinek ilyen tapasztalata - hátha elállítódott rajta valami. (Pl hangerő szabályozó, equalizer)

Köszönöm!

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Veszprémbe el tudod juttatni?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

csabi400 írta:
2025.12.12., pén. 13:24
Sziasztok!
Van esetleg olyan a fórumon aki külső tápegység javításával foglalkozik? A sztori röviden: Van egy Musical Fidelity Mx Dac-om, amit már évek óta használok, amikor megvettem akkor vásároltam hozzá egy tuning tápot is. Valamelyik hazai gyártó elvileg, de semmilyen márkajelzés/felirat nincs rajta, így nem tudom pontosan ki gyártotta. (használtan vettem) Masszív, nehéz, fémházas, igényesen van elkészítve. Kb. 2-3 hónapja a dac elkezdett egy olyan hibát produkálni, hogy kb. 20-25 perc zenehallgatás után lefagy, elmegy a hang, nem reagál semmire. Egy-két óra elteltével újra tökéletesen szól, viszont ugyanúgy megáll kb. 20 perc után. Többször is teszteltem, mindig ugyanez a hiba. Először elkönyveltem, hogy a dac tönkrement, viszont kíváncsiságból előkerestem a gyári gagyi tápját, és láss csodát azzal tökéletesen működik. Direkt kipróbáltam intenzív használat mellett, napokon keresztül reggeltől estig ment, kb. napi 8-10 órát folyamatosan, az összes be és kimenetet végigpróbálva, és semmilyen hiba nem jelentkezett, szóval egyértelműen a külső táp a hibás. Elég drága tápról van szó, nem szeretném csak úgy kidobni, esetleg van valaki aki vállal ilyeneket?

Üdv: Csabi
Érdemes lenne egy fotót feltenni a tápról, szerintem van esély rá, hogy kiderüljön, ki csinálta.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”