Én ezt nem mondanám. Saját tapasztalat alapján (is) mondom, hogy én sem mindig tapasztaltam lényegi különbséget gyári illetve egyéb, különféle árú, más gyártótól származó fejhallgató kábelek között.Aszpirin írta: ↑2025.12.10., szer. 11:48Szerintem meg teljesen fölösleges álatlánosítani a kábelekre. Nem hiszem, hogy akadna itt olyan, aki ne tapasztalta volna, hogy mekkorát tud dobni a hangon egy fejhallgató-kábel, legfeljebb ha soha nem próbált más kábelt, mint a sajátját. A fejhallgató kábelekkel kapcsolatos szkepticizmus azonnal megszűnik, amint mutatok egy másik kábelt, és megtapasztalja a delikvens a különbséget. Már legalább háromszor láttam, itt nálam, hogy hogyan válik egy kábelszkeptikus kábelhívővé. Az arcikifejezések a felismerés pillanatában aranyat érnek
A hangsugárzó-kábeleknél értelemszerűen hasonlóan jelentős különbségek érhetők el, és ha nem is ugyanakkora mértékben, de általában az analóg összekötőknél is könnyű utolérni a különbséget.
A kábelek szerepéről szló vitát inkább a tápkábelek és digitális jeltovábbító szerepben lévő kábelek szokták generálni, mert itt egyrészt szerintem jóval kisebb az elérhető és hallható különbség, másrészt vannak komoly érvek a fotelokoskodók tarsolyában (lb. a bit az bit, a digitális jelkódolás igen nagy hibatűréssel rendelkezik, az ethernet-kábeleken folyó tipikusan TCP-kommunikáció hibaellenőrzést és hiba esetén ismétlést végez, stb).
Tehát szerintem a kábeleket nem lehet egy ilyen vitában egy kalap aláb venni, és pont a legnyilvánvalóbb példa felhozása (fejhallgató-kábel) nem oszlatja el pl. a tápkáébel-szkeptikusok szkepticizmusát.
SZERINTEM.
Igaz ugyan ezt elmondhatom néhány olcsóbb táp és interconnect kábelre is. Sőt volt, hogy az olcsóbb stúdiókábel jobban szólt, mint a neves gyártó belépőszintű kábele többszörös áron. De ezt már kitárgyaltuk sokszor. Lényeg, hogy van különbség.
Nem biztos, hogy értetted a lényeget. Van ugye egy kedves, mindent is megmér, sokak által istenített Amír nevű egyén. Egyszer letesztelt jó pár olcsóbb - nagyon drága fejhallgatókábelt. Mért, hallgatott, majd kijelentette nem csekély számú olvasójának, hogy semmi lényeges különbséget nem tapasztalt. Lefogadom, hogy az ő ámokfutását többen olvasták, mint ezt az enyémet. Magyarul sokkal több egyébként is bizonytalan embert győzött meg abban, hogy kizárólag a jobb hangminőség érdekében ne vegyenek másik kábelt a fejhallgatójukhoz. Tehát ez pont nem a legnyilvánvalóbb példa ezek szerint.
A múltkor játszadoztunk 1-2 barátomnál kábelekkel. Az USB és LAN kábelek egyértelműen nagy változást hoztak minden esetben.