A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ha mashogy szol a rendszere akkor mas zeneket is meghallgat es amit meg magarol sem tudott lehet fog neki tetszeni.
Na így már értem, és valamilyen szinten egyet is értek vele..... bár én nem tenném olyan magasra a mércét.
Nem gondolom, hogy egy nem csiliárdos rendszeren ne lehetne klasszikust vagy jazz-t hallgatni sőt, akár még élvezni is.
Egyébként az én esetemben is pont úgy történt, ahogyan írtad... amíg nem lett meg anno az első valamire való erősítőm, akkor még abszolúte belépő szintű hangsugárzókkal, nem tudtam például klasszikus zenét hallgatni.
Persze nyilvánt tudtam, de értékelhetetlen volt számomra....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Szerintem nekem ez a rendszer eleg lenne, talan nem is keresnek tovabb hifi eszkozoket.
IMG_0117.jpeg
Ne hidd. Ha Nem is a jobbságáért, de a másságáért! ...Most is a kis DIY cuccok szólnak
Szerintem sokat fugg adtol, hogy milyen zenet hallgat valaki foleg kozeposztalyos hangfalaknal. Elnezest ha megsertettelek volna ezzel a kozeposztalyos kijelentessel de szerintem itt meg sokat szamit, hogy milyen fajta zenet hallgat valaki. Mert en a fenykeprol itelve a zenei izlesemnek biztos jobban tetszene a Focal.
Ez percig sem gondolkodnék rajta, hogy cseréljem rá a mostanit. Pedig az ára szerintem csak a doboznak 5x10x több mint a mostani egész cuccom.
Szerintem sokat fugg adtol, hogy milyen zenet hallgat valaki foleg kozeposztalyos hangfalaknal. Elnezest ha megsertettelek volna ezzel a kozeposztalyos kijelentessel de szerintem itt meg sokat szamit, hogy milyen fajta zenet hallgat valaki. Mert en a fenykeprol itelve a zenei izlesemnek biztos jobban tetszene a Focal.
Bocsánat, de ezt most csak én nem értem teljesen....?
Ha valakinek valamilyen okból nincs csúcskategóriás berendezése...akkor nem hallgathat bármilyen zenét....?
Persze simán lehet, hogy én értem félre...
Igen, felre eted. Legalabb is amit en tapasztaltam. Nem, nem hallgathat hanem ha mashogy szol a rendszere akkor mas zeneket is meghallgat es amit meg magarol sem tudott lehet fog neki tetszeni. Amugy ez erdekes tema mert a haverom aki mulatos zeneket halgatott es azt mondta szerezzek neki hangfalat azota mas zeneket hallgat. Es ez egy masik haveromnal is igaz, ő meg dzsesz-re ment at az elektronikus zenerol de most kapott egy szubot es most megint valtozas allt be. :) Erdekes informaciok elso kezbol. A szub beallitasarol is majd fogok irni. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Bocsánat, de ezt most csak én nem értem teljesen....?
Ha valakinek valamilyen okból nincs csúcskategóriás berendezése...akkor nem hallgathat bármilyen zenét....?
Persze simán lehet, hogy én értem félre...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Szerintem nekem ez a rendszer eleg lenne, talan nem is keresnek tovabb hifi eszkozoket.
IMG_0117.jpeg
Ne hidd. Ha Nem is a jobbságáért, de a másságáért! ...Most is a kis DIY cuccok szólnak
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
biztos. nem értek hozzá csak van ilyen erősítőm, így adta magát, hogy amin nevetünk, lehet nem is hülyeség
Alighanem a jelút lerövidítése volt itt a cél, kombinálva a motor által okozott elektromos zaj kiküszöbölésével (az árnyékolásra általános esetben a motortestet kétszeresen fedő rugólemez szokott szolgálni) ami egy nagyon dicsérendő építési filozófia. A motort vezérlő és a távirányítást kezelő elektronika viszont egy elég nagy panelen kapott helyet. Ha az enyém lenne, megmondom őszintén, ezt kidobnám belőle, és maradna a kézi hangerőállítás: úgyis a lejátszón/DAC-on állítjuk ma már a hangerőt. (Akár készülhetett ebből a típusból eleve ilyen változat is.)
A Thule Spirit IA-100 erősítőmben (ahogyan a szintén Anders Thule által tervezett Primare A20-asban is) TI LM1972M, a Music Hall A35.2-esemben pedig TI PGA2311 elektronikus hangerőszabályzó IC dolgozik. Mindkét géppel nagyon elégedett vagyok, de a normálisabb erősítőkben leggyakrabban alkalmazott "kék Alps" potival is. Utóbbinak a motoros változata van azokban az olcsó, 1995-ben megjelent Sony STR-D365 receiverekben is, amiket végfoknak átalakítva használok.
Ááá, ehhez nem piszkálunk hozzá. Nagyon ritka erősítő, amit direkt az avantgarde acoustic tölcsérekhez illesztettek még a hőskorban. Az enyém kivételesen ritka darab, mert a model5+ verzió, ami annyit tesz, telerakták a kritikus helyeket black gate-ekkel. Matthis Ruff egy komoly szakember volt. ismertem, de rég találkoztunk, de már nincs is a cégnél, így az általa készített erősítőket meg kell becsülni és nem piszkálni
biztos. nem értek hozzá csak van ilyen erősítőm, így adta magát, hogy amin nevetünk, lehet nem is hülyeség
Alighanem a jelút lerövidítése volt itt a cél, kombinálva a motor által okozott elektromos zaj kiküszöbölésével (az árnyékolásra általános esetben a motortestet kétszeresen fedő rugólemez szokott szolgálni) ami egy nagyon dicsérendő építési filozófia. A motort vezérlő és a távirányítást kezelő elektronika viszont egy elég nagy panelen kapott helyet. Ha az enyém lenne, megmondom őszintén, ezt kidobnám belőle, és maradna a kézi hangerőállítás: úgyis a lejátszón/DAC-on állítjuk ma már a hangerőt. (Akár készülhetett ebből a típusból eleve ilyen változat is.)
A Thule Spirit IA-100 erősítőmben (ahogyan a szintén Anders Thule által tervezett Primare A20-asban is) TI LM1972M, a Music Hall A35.2-esemben pedig TI PGA2311 elektronikus hangerőszabályzó IC dolgozik. Mindkét géppel nagyon elégedett vagyok, de a normálisabb erősítőkben leggyakrabban alkalmazott "kék Alps" potival is. Utóbbinak a motoros változata van azokban az olcsó, 1995-ben megjelent Sony STR-D365 receiverekben is, amiket végfoknak átalakítva használok.