Semmit.
Philips 614 olcsó, jó hangú.

Én annyit nem adnék érte (még ha nagyon szép is) - pláne, hogy 2021-ben új lézert kapott - az is már csak utángyártott kínai okosság.Nyilván,a 723-nál azért jobb. 100e környékén már a 17-esek is mennek (az első széria - bár az is ugyanaz a mechanika mint a 63-ban van.Alex_Aston írta: ↑2025.12.02., kedd 18:47Ha belefér a keretbe, ilyesmit is megnéznék a helyedben (akár alku mellett).
viewtopic.php?f=31&t=196940
Nekem Marantz CD-67MKII volt korábban, Philips CD723-ast váltott anno, hallhatóan jobb hanggal.
Persze ezekben nem az örökélet mechanika van.
Ez már drága nekem 95 ezer. Én nem szánok lejátszóra, csak 30-40 ezret.Alex_Aston írta: ↑2025.12.02., kedd 18:47Ha belefér a keretbe, ilyesmit is megnéznék a helyedben (akár alku mellett).
viewtopic.php?f=31&t=196940
Nekem Marantz CD-67MKII volt korábban, Philips CD723-ast váltott anno, hallhatóan jobb hanggal.
Persze ezekben nem az örökélet mechanika van.

Ha belefér a keretbe, ilyesmit is megnéznék a helyedben (akár alku mellett).

Értem, én már leírtam mire mennék rá, de a döntés úgyis a tiéd.Sok sikert!

Az újak

Én a 614-re mennék, vagy 610-re, vagy hasonló belvilágú Marantz-ra (CDM 4-el) - ha van elérhető a piacon.

Sajnos nincs több ötletemLeo66 írta: ↑2025.11.30., vas. 17:04Hát nem tudom, de már cseréltem erősítőket, hangfalakat, csak a lejátszó maradt ugyanaz. Régen házimoziztam is, akkor is ezt tapasztaltam, de akkor a hangfalra gyanakodtam Monitor Audio Silver 6 volt.
Hát nem tudom, de már cseréltem erősítőket, hangfalakat, csak a lejátszó maradt ugyanaz. Régen házimoziztam is, akkor is ezt tapasztaltam, de akkor a hangfalra gyanakodtam Monitor Audio Silver 6 volt.

Abban az Onkyoban egy Wolfson dac chip dolgozik, a konkrét lejátszót nem ismerem, de a Wolfsonok nem szoktak magasba húzni. Egyetértek @Robicival, talán máshol lehet a baj, vásárlás előtt kölcsön lejátszót, gyári lemezt érdemes lenne kipróbálni.

philips talán legmegbízhatóbbak szvsz az olcsóbb árkategóriában, amiben keresel, de az ehhez jobban értők majd kijavítanak.

Ezek sem rosszak, TDA1545A DAC van bennük, az Ethosz Cd lejátszómban alapból az van, elég zenei a hangja, hol ezt hol a külső TDA 1541 DAC-osat hallgatom.

Ha jól emlékszem akkor a 618 talán fejlettebb technikailag, a 614 viszont TDA asszem 1543, de neten gyorsan utánanézhető.

Igen, és tartósabbak (még a koruk ellenére is).

Szia,
Írott lemezeket gond nélkül olvassa? A lemez tálca működik rendesen?
Néztem a D300-at, de az írott lemezeket nem szereti. Nekem meg csak az van.mishow írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:37A 600-as sorozat még beleférhet a keretedbe. Ezeknél arra kell figyelni, hogy a tálcanyitó fogaskerék elkopik. Ha találsz olyat, amiben már kicserélték, az jó.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:23Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36
Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
Én személy szerint régi Philipseket vennék TDA1540/1541/1543 DAC-kal építettet.
Én ezeknek szerettem a hangját, DAc is "ilyesmi" van most is.
De míg pár éve ezeket a remek Philipseket fillérekért meg lehetett venni, mára, az igazán jóknak rendesen felment az ára.
Hangban -hogy milyen- , na abban meg nehéz tanácsot adni, ugye nem egyformák az elvárásaink a hang milyenségét illetően.
Van most a hirdetőben egy régi Cambridge, egy d300-as. Nagyon olcsó, egy próbát megérhet, az elvileg még a klasszikus brit hifi hang, nem lenne szabad magasba húznia.