istvan01 írta: ↑2025.12.28., vas. 10:04
...
Amit én látok 3000 vs 5000 (nem hallgattam ezeket) 5000 csupán kimeneti kapacitásban nagyobb 3000-nél. Ha mégis van valami eltérés, az már vakteszten sem biztos hogy kijönne. Miközben tudjuk azt is, tápjavítókat nehéz korrektül hasonlítani. Részben a rendszer üzemmeleg fel-le állása miatti hosszabb várakozásokkal. Másik, amit a hifisek 90%-a nem vesz figyelembe, hogy az áramhálózat és készülékek közé beiktatott két lényegében ismeretlen input és output impedancia felé kellene jól illeszkedni, miközben azok zajterhelését kell csillapítaniuk. Erre utóbbira az aktív AC áramjavító-szűrők kevésbé érzékenyek. A Niagara család viszont passzív. Sőt, ha kettő áramszűrő is fel van dugva a hifi ösvényre pl hasonlítás okán, akkor azok még egymásra is hatnak úgy is, hogy egyiken nincs fogyasztó, másikról megy a muzsika.
Arra figyeltem, hogy amikor összehasonlítottam az 1200-ast a 3000-sel, akkor amíg az egyik zenélt, a másik nem volt bekötve a hálózatba.
Az 1200-as vs. 5000-es között az üzletben elég nagy különbséget hallottam, az 5000 vs. 7000 között is. Itthon az 1200 vs. 3000 között nem éreztem olyan óriásiknak a különbséget, amit az árcédulájuk mutat.
Tény, tápgenerátort még nem hallottam, de a világ összes készülékét nem lehet kipróbálni, és azok ráadásul a tápgenerátorok minimum kétszer annyiba kerülnek, mint a Niagara 5000...
Akik hallgatták a 3000 vs. 5000 szűrőket, állítják, hogy az 5000-es sokkal jobb.
(Azt, hogy 55 A helyett 90 A a maximum áram, azt nem tudom, hogy használnám ki, mert a villanyóra csak 32A-t enged át, a biztosíték meg 16A- t.)
Az 5000-esnek 4 nagy áramú kimenete van, és ez szerintem sokat számít, mert akkor minden eszközt nagyáramú kimenetre lehet csatlakoztatni. A dac-nál óriási a különbség az 1200-nél is, ha a nagyáramú kimenetre csatlakoztatom, vagy a kisebbre.