Mivel nem értettem, amit írtál, megkérdeztem a tegnap megjelent Gemini 3 Pro-t, hogy magyarázza el mit kell például ezen a mondatodon érteni:revox írta: ↑2025.11.19., szer. 23:12Ezt valamikor, valaki elkezdte egy csellistával, gitárral,. Az talán ötlet volt, de rég lefutott. Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.kaef2 írta: ↑2025.11.19., szer. 22:16Hifi eszközök beszerzése elméletileg az igényes zenehallgatásról is kellene, hogy szóljon, nem?
Vagyis miért ne lehetne zenészeket is felléptetni a bemutatókon? Az eszközök mellett?
Az élő zenénél, legyen akusztikus vagy elektronikus, milyen tanulságosabb forrást lehetne használni?
De kis ország, kis hifi és a déli harangszó kettőkor kongat![]()
Ezt írta:"Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.”
"Ez egy tipikus „sznob” vagy elitista nézőpont. Azt jelenti, hogy amíg csak kevesen csinálták (underground), addig különleges és hiteles volt. Ha viszont most hirtelen mindenki ezt kezdené el csinálni (mainstream), az már csak izzadságszagú utánzás lenne."
Ez a magyarázat két ok miatt is vicces.
Részben mert ma egyszer már leírtam azt hogy "eltartott kisujjú elitista", Gemini 3-tól függetlenül is, részben meg azért, mert már 2007-ben is többféle élő zenével demóztunk Pennaként és utána még számtalan alkalommal. Megaztán az egész My Reel Club kezdeményezés azért indult el, hogy az érdeklődő hifisták (igényes zenehallgatók) a stúdióba is eljöhessenek és közvetlenül a hangszerek mellett ülve a felvételkészítés közben megtapasztalhassanak olyasmit, amit még koncerten sem: a hangszerek és az előadók közvetlen közelségét.
Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor szerinted ezek mind tök feleslegesek. Ne zavarjuk meg a kiállításon a kütyüzést kis koncertekkel.