Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

24. Házimozi & Hifi Show

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4028

Re: 24. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2025.11.19., szer. 23:12
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 22:16
revox írta:
2025.11.19., szer. 19:33

Annak is örülók, hogy zenei fesztivált akarnak páran csinálni egy hifi kiállításból.
Hifi eszközök beszerzése elméletileg az igényes zenehallgatásról is kellene, hogy szóljon, nem?
Vagyis miért ne lehetne zenészeket is felléptetni a bemutatókon? Az eszközök mellett?

Az élő zenénél, legyen akusztikus vagy elektronikus, milyen tanulságosabb forrást lehetne használni?
Ezt valamikor, valaki elkezdte egy csellistával, gitárral,. Az talán ötlet volt, de rég lefutott. Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.
De kis ország, kis hifi és a déli harangszó kettőkor kongat :napsut:
Mivel nem értettem, amit írtál, megkérdeztem a tegnap megjelent Gemini 3 Pro-t, hogy magyarázza el mit kell például ezen a mondatodon érteni:
"Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.”
Ezt írta:

"Ez egy tipikus „sznob” vagy elitista nézőpont. Azt jelenti, hogy amíg csak kevesen csinálták (underground), addig különleges és hiteles volt. Ha viszont most hirtelen mindenki ezt kezdené el csinálni (mainstream), az már csak izzadságszagú utánzás lenne."

Ez a magyarázat két ok miatt is vicces.
Részben mert ma egyszer már leírtam azt hogy "eltartott kisujjú elitista", Gemini 3-tól függetlenül is, részben meg azért, mert már 2007-ben is többféle élő zenével demóztunk Pennaként és utána még számtalan alkalommal. Megaztán az egész My Reel Club kezdeményezés azért indult el, hogy az érdeklődő hifisták (igényes zenehallgatók) a stúdióba is eljöhessenek és közvetlenül a hangszerek mellett ülve a felvételkészítés közben megtapasztalhassanak olyasmit, amit még koncerten sem: a hangszerek és az előadók közvetlen közelségét.

Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor szerinted ezek mind tök feleslegesek. Ne zavarjuk meg a kiállításon a kütyüzést kis koncertekkel.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4521
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 22:16
revox írta:
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 08:19

Volt a kiállításon valószínűleg legalább kétezerpárszáz ember, kb.
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott.
Annak is örülók, hogy zenei fesztivált akarnak páran csinálni egy hifi kiállításból.
Hifi eszközök beszerzése elméletileg az igényes zenehallgatásról is kellene, hogy szóljon, nem?
Vagyis miért ne lehetne zenészeket is felléptetni a bemutatókon? Az eszközök mellett?

Az élő zenénél, legyen akusztikus vagy elektronikus, milyen tanulságosabb forrást lehetne használni?
Ezt valamikor, valaki elkezdte egy csellistával, gitárral,. Az talán ötlet volt, de rég lefutott. Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.
De kis ország, kis hifi és a déli harangszó kettőkor kongat :napsut:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

puha
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: puha »

Annyiban biztosan igazat adok kaef2-nek, hogy ha egy kiállításon hallott élő zenei hang után kifordulsz a teremből, be egy másikba, akár harmadikba, ahol konzerv zene szól, 1-2 perc alatt olyan információkra tehetsz szert, akár kaphatsz iránymutatást, rendezhetsz el magadban kétségeket, fedezhetsz fel addig nem hallott különbségeket, amit egyébként bajosan. Igen, helyre tudsz kerülni. Főleg, ha nem vagy feketeöves élő zene hallgató, netán hangszeres zenész. Én a magam részéről, ha két rendszer hallgatása között hosszabb idő eltelik, és nincs köztük nagy hangzásbeli különbség, valószínűleg a pillanatnyi hangulat el tud vinni, be tud csapni, különbséget ezek alapján teszek. Jóllehet, hibásan. (Nem mindig persze) De egy élő hang után közvetlenül, már amennyiben egy ahhoz minél inkább hasonlító reprodukált hangot keresünk a hifiben, fontos lehet a gyorsaság, közvetlenség. Tettem is már néhány ilyen próbát otthoni körülmênyek között, kísérletet, hogy élő hangszerek vs hifi, vegyesek a tapasztalatok. A hifi soha nem győzött még, nem is fog, de feltétlenül segített néhány dologban.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
kaef2 írta:
Vinkler írta:
2025.11.18., kedd 22:11
Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott.

dzseki
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: dzseki »

Mint oly' sokszor most is kint voltam segíteni az egyik kiállítónak.
A munka miatt csak az M szinten volt most alkalmam körbejárni, talán a nagy SF tetszett legkevésbé (második nap ez is jobb volt, mint az eslőn), ezzel együtt "rossz" hangot én nem hallottam egyik helyen sem, ezen egyébként magam is meglepődtem egy kicsit, de nyilván én vagyok igénytelen :) Viszont így legalább boldogan tudok zenét hallgatni ;)
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Én sajnos nem voltam ott, ezért elárulnátok valamit? Aki ott volt, azt erőszakkal beterelték Djabe-t hallgatni? Mert nekem már lassan az jön le, hogy minden részvevőnek meg kellett hallgatnia az a koncertet, akár szereti ezt a zenét, vagy akár érdekli a rendszer vagy nem. Azt olvasom, hogy egyesek 15mp után elhagyták azt a helyiséget, ahol nem tetszett nekik a hang. Innen nem lehetett kimenni? gondolkodik.gif
Én pl. nem szeretem Ákost, nem mentem volna oda hallgatózni, és nem fanyalognék, hogy a Mágazolit vagy Monteverdit kellett volna inkább hozni. Persze nem vagyunk egyformák, szerencsére. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4521
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

kaef2 írta:
Vinkler írta:
Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott. A Djabe zenekarvezetője azt mondta tegnap nekem, hogy soha annyi fizikai hordozót (CD, Blu-Ray, LP és szalag) nem adtak el hazai kiállításon, mint a hétvégén. Vagyis Ő is elégedett volt üzleti értelemben és a hangzás kapcsán a visszajelzésekkel is.

Ilyen nagy rendszert hangosítással, élő zenével megspékelve kivinni, beállítani, nagyon sok munka, sok kockázat, sok pénz.
Egyetértek @Vinklerrel abban, hogy örülnünk kellene, hogy valaki egyáltalán még ennyi energiát beletesz a megjelenésbe egy erősen lefelé tendáló, gyakorlatilag döglődő piacon, mint a hazai.
Én is tókre örülök, hogy sikerült megmutatni, hogy a 300milliós hangfallal majdnem el lehet érni egy klubkoncert hangosításának tudását, ahol a hangfalrendszer lehet kijön 3 millióból.
Annak is örülök, hogy sok lemezt eladtak. Annak föleg, hogy a Bükkben túrázgattunk hétvégén :rolleyes:

ui: annak is örülni fogok, ha ezt mindenki átugorja és nem kommenteli, csak hangosan gondolkodtam, de a lánclevelezéstöl tartózkodnék :rolleyes: :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Hozzászólás Szerző: tollact »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 17:10
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 14:17

2019-ben biztosan volt. Akkor csináltuk meg az első My Reel Club® közönség előtti élő, natív DSD256 stúdió felvételt a Super Size stúdióban. Ez Borbély László Goldberg változatok albuma volt. Bent volt Borbély László és egy Yamaha zongorán játszott a kiálításon a folyosón.
És érdekes, hogy akkor senki sem püffögött, hogy nem úgy játssza, mint GG vagy Richter vagy akárki világhíresség...
És akkor tényleg volt élőhang vs. HighEnd rendszerhang.
Nagy ötlet volt szerintem.
Szerintem pedig eléggé öncélú ez a dolog az élőben játszó zenészekkel, legyen az bármilyen stílusban. Itt végül is hang-reprodukcióról van szó, nem koncerthallgatásról. A házi feladatot mindenki végezze el maga ( menjen minél több koncertre).
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: ANDS »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 12:20

Rossz hang volt egy gyenge / közepes zenével, szerintem. De ha akarod, kezdhetjük a hasonlítósdit Monteverdivel vagy Bach-al, de szerintem jobb, ha erre nem kerül sor.
Engem érdekelne. Milyen szempontok szerint hasonlítod össze Monteverdit (zeneszerzőt) Djabe- el (zenekar), és mi az összehasonlítás eredménye?

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1083

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 14:17

2019-ben biztosan volt. Akkor csináltuk meg az első My Reel Club® közönség előtti élő, natív DSD256 stúdió felvételt a Super Size stúdióban. Ez Borbély László Goldberg változatok albuma volt. Bent volt Borbély László és egy Yamaha zongorán játszott a kiálításon a folyosón.
És érdekes, hogy akkor senki sem püffögött, hogy nem úgy játssza, mint GG vagy Richter vagy akárki világhíresség...
És akkor tényleg volt élőhang vs. HighEnd rendszerhang.
Nagy ötlet volt szerintem.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2025.11.19., szer. 13:43
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 13:10
- sokadjára írom le: hangsugárzót nem lehet bemutatni akusztikus, hangosítatlan élő zenével. Jancsa Attila pedig hangsugárzót akart bemutatni, nem zongorajátékot.
Egyébként valamelyik show-n régebben mintha lett volna zongorás bemutató is, de már nem emlékszem pontosan. Csak rémlik hogy a nagy aulában mikor sétáltunk, játszott valaki zongorán és aztán utána a zongora el tudta azt játszani "felvételről" is magától.

viewtopic.php?p=2430909#p2430909
IMG_20191026_113447.jpg
IMG_20191026_113502.jpg
Tartott egy rövd előadást is a műről meg a kiadványról, Hunka Róbert Dynaudiós szobájában:
IMG_1394.jpeg

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 12:27
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 20:47
chord_ írta:
2025.11.18., kedd 20:05

Miért nem szabad a PF-ot emlegetni?
Te nem a világ legjobbjait hallgatod?
Én pl. javarészt igen. Nálam az a zenehallgató-realitás.
Vagy vegyem az olcsó sz@r lemezeket, amikor szűkebb a büdzsé?

Azt kértem, hogy a a realitás talaján maradva ..... gondolkodik.gif

Mindenféle zenét hallgatok, anélkül, hogy érdekelne, hanyadik a "világ legjobbja" rangsorban, távol áll tőlem ez a fajta eltartott kisujjas elitizmus, amit itt előadsz.
Az elitizmus, hogy jó zenéket hallgatunk?
Hát igen, kicsit sokáig tartott rávezetni téged, hogyha nincs PF kaliber a tarsolyban, mondjuk ebben a műfajban, akkor célszerű valami mást kitalálni, mert a PF hallgató bizony PF-al fogja hasonlítani a produkciót... nem tehet róla szegény, mert otthon elitista módon nem Djabe-t hallgat, hanem az Ummagummát...

Tényleg jobb lett volna egy zongorát begurítani, és egy konzis srác / lány játszana akármit, és aztán OK, jöjjön a 400M rendszer, mutassa meg mit tud, és akkor van miről beszélni egy HighEnd són.
facepalm.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1205
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

kaef2 írta:
- sokadjára írom le: hangsugárzót nem lehet bemutatni akusztikus, hangosítatlan élő zenével. Jancsa Attila pedig hangsugárzót akart bemutatni, nem zongorajátékot.
Egyébként valamelyik show-n régebben mintha lett volna zongorás bemutató is, de már nem emlékszem pontosan. Csak rémlik hogy a nagy aulában mikor sétáltunk, játszott valaki zongorán és aztán utána a zongora el tudta azt játszani "felvételről" is magától.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: Snipi »

kaef2 írta:
- a PF-et idekeverni teljes aránytévesztés. Hogyan lehet számon kérni egy magyar kereskedőtől, hogy miért nem hozza ide élőben a Pink Floydot hangsugárzót bemutatni?? Most tényleg? Ez lenne az elvárás egy kiállítótól? Amikor a realitás talaját emlegetem erre gondolok. A Djabe, akár szereti valaki, akár nem, valószínűleg a nemzetközileg legismertebb hazai jazz-rock-fúziós zenekar és a neve minden bizonnyal behozott pár olyan rajongót is a kiállításra, akik amúgy nem jöttek volna el.
Ha valaki Pink Floyd-ot akar hallgatni, rendelje meg a lemezüket vegye meg. Én is ezt tettem. Holnap hozza a futár ...
71WxYNPT7uL._UF350,350_QL50_.jpg
71WxYNPT7uL._UF350,350_QL50_.jpg (28.06 KiB) Megtekintve 1401 alkalommal
Azt akkó legalább nemkő a fingot reszelni ... :D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 12:27
kaef2 írta:
chord_ írta:

Mindenféle zenét hallgatok, anélkül, hogy érdekelne, hanyadik a "világ legjobbja" rangsorban, távol áll tőlem ez a fajta eltartott kisujjas elitizmus, amit itt előadsz.
Hát igen, kicsit sokáig tartott rávezetni téged, hogyha nincs PF kaliber a tarsolyban, mondjuk ebben a műfajban, akkor célszerű valami mást kitalálni, mert a PF hallgató bizony PF-al fogja hasonlítani a produkciót... nem tehet róla szegény, mert otthon elitista módon nem Djabe-t hallgat, hanem az Ummagummát...

Tényleg jobb lett volna egy zongorát begurítani, és egy konzis srác / lány játszana akármit, és aztán OK, jöjjön a 400M rendszer, mutassa meg mit tud, és akkor van miről beszélni egy HighEnd són.
Na még egyszer, lassan írom, hátha átmegy:

- az eltartott kisujjas elitizmus az, amikor minden szar, az is, amit nem ismerünk, amit viszont hallgatunk, azt meg a legjobbnak mondjuk, mert hát ugye a saját ízlésünk az mindenkiénél jobb és mindenkinek ahhoz kellene idomulni.

- a PF-et idekeverni teljes aránytévesztés. Hogyan lehet számon kérni egy magyar kereskedőtől, hogy miért nem hozza ide élőben a Pink Floydot hangsugárzót bemutatni?? Most tényleg? Ez lenne az elvárás egy kiállítótól? Amikor a realitás talaját emlegetem erre gondolok. A Djabe, akár szereti valaki, akár nem, valószínűleg a nemzetközileg legismertebb hazai jazz-rock-fúziós zenekar és a neve minden bizonnyal behozott pár olyan rajongót is a kiállításra, akik amúgy nem jöttek volna el.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vinkler írta:
2025.11.19., szer. 10:16
Kicsit félrement ez a dolog, úgy érzem.
Miért ne lehetne beszélni róla? Hiszen ezt tesszük és engedem is, nincs leállítva, nincs átvive mondjuk az OFFtopicba.
Én csak azt mondom, hogy miért nem lehet örülni egy ilyen kezdeményezésnek, miért kell kikanyarintani belőle, hogy a zenekea alkalmatlan, a rendszer meg egy x@ar?
Miért nem látni benne ajót és az esetleges észrevételekkel még jobbá tenni, de nem beledöngölni a földbe? gondolkodik.gif
Pusztán ennyi lett volna az én észrevételem.
Szerintem Te is látod, hogy legtöbben egyáltalán nem vagyunk a rendezvény ellen. Én mindenféle közösségi megmozdulást támogatok, ami közelebb és előrébb viszi az hobbitársakat, még ingyenes előadásokat is vállalok, de mindenre én sem bólogatok. Hogy nem mindenki támogatja, esetleg néhányan erősen kritizálják is a rendezvényt, abból akár tanulni is lehet, ha van mögötte logika és reális érv. Hogy "minden szar", azzal nincs mit kezdeni.

Ha félre is ment valami, az részben a "fingreszelés" miatt lehetett, ami szerintem nagyon nem szerencsés szóhasználat, pláne a fórum egyik stábtagjától.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2025.11.19., szer. 12:29
..
Ha neked nem tetszik ez a vélemény, töröld ki, megteheted.
Nem törlöm, ez a Te véleményed. Ettől függetlenül érdemes lenne visszaolvasnod, az elmúlt 6 hónap általad létrehozott kommentjét. Lehet tanulságos lenne. :rolleyes:
[/quote]

Vissza szoktam olvasni, hidd el.
Tiltsál ki nyugodtan, megint csak ezt tudom mondani, ha ennyire káros szerinted.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 12:20
Vinkler írta:
Luxor Audio írta:
2025.11.19., szer. 09:08

Nem hiszem, hogy létezne olyan téma ezen a fórumon, amit legalább néhány ember ne tekintene fingreszelésnek. Valójában miről kellene beszélgetni ebben a topikban? Az igazán nagy baj az lenne, ha kuss lenne, ami az érdektelenséget jelezné.
Miért ne lehetne beszélni róla? Hiszen ezt tesszük és engedem is, nincs leállítva, nincs átvive mondjuk az OFFtopicba.
Én csak azt mondom, hogy miért nem lehet örülni egy ilyen kezdeményezésnek, miért kell kikanyarintani belőle, hogy a zenekea alkalmatlan, a rendszer meg egy x@ar?
Miért nem látni benne ajót és az esetleges észrevételekkel még jobbá tenni, de nem beledöngölni a földbe? gondolkodik.gif
Már bocsánat.
Nekem egyáltalán nem volt jó élmény.
Rossz hang volt egy gyenge / közepes zenével, szerintem. De ha akarod, kezdhetjük a hasonlítósdit Monteverdivel vagy Bach-al, de szerintem jobb, ha erre nem kerül sor.
Akkor én most örüljek ennek a kezdeményezésnek? Vagy húzzam be fülem-farkam, merthogy ez fingreszelés szerinted? Vagy hogy 400M volt az ára a láncnak, és ezt tiszteljem?

Nem törlöm, ez a Te véleményed. Ettől függetlenül érdemes lenne visszaolvasnod, az elmúlt 6 hónap általad létrehozott kommentjét. Lehet tanulságos lenne. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:
chord_ írta:
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 15:41

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető? Egyáltalán létezik-e ilyen HAZAI előadó vagy zenekar?
Vagy az a vélemény, hogy ilyesmivel ne is kísérletezzen a kiállító?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chord_ 2025.11.19., szer. 12:29-kor.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
Luxor Audio írta:
Vinkler írta:
Megy a szokásos fingreszelés sajnos...
Nem hiszem, hogy létezne olyan téma ezen a fórumon, amit legalább néhány ember ne tekintene fingreszelésnek. Valójában miről kellene beszélgetni ebben a topikban? Az igazán nagy baj az lenne, ha kuss lenne, ami az érdektelenséget jelezné.
Már bocsánat.
Nekem egyáltalán nem volt jó élmény.
Akkor én most örüljek ennek a kezdeményezésnek? Vagy húzzam be fülem-farkam, merthogy ez fingreszelés szerinted? Vagy hogy 400M volt az ára a láncnak, és ezt tiszteljem?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:

ANDS írta:
2025.11.18., kedd 22:47
Olyan zenekart, együttest nehéz találni, ami széles rétegeknek megfelel, mint pl. az Omega. Lehet, nem egyetlen együttes lenne a megoldás, hanem több fellépő: Női énekes, férfi énekes, gitáros, trombitás, stb., sorban, egymás után, aztán a koncert végén egy finálé.
Mi lenne a cél ezzel? …
Emlékeim szerint egy korábbi show- n elmondták, hogy meg lehet hallgatni az együttest (Djabe), hogy szól a hangfalakon kihangosítva élőben, utána meg visszahallgatni a felvételt, és akkor össze lehet hasonlítani.

Ha néhány ember kényes ízlésének nem felel meg a Djabe, arra reagáltam. De lehet, a Gemininek nagyobb elfogadottsága lenne- talán (rajtuk is lehetne persze fanyalogni, hogy pl. megöregedtek).

Mellesleg, ez a hétvégi kiállítás nálam 10/10 volt, nem volt hiányérzetem, de nem vagyunk egyformák.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.11.19., szer. 06:53

Nagy termekben, egyszerre sok embernek ezt az élményt nem lehet megadni. SZVSZ
Szerintem meg igen.
Pl.: MÁV Szimfonikusok, Fesztivál Zenekar, Operaház zenekara, szokott nekik sikerülni.
De ott van a 100 tagú cigányzenekar, náluk nem volt kihangosítva, pl. Ökrös Oszkár cimbalomszólóját nem nagyon lehet elfelejteni.

Azzal egyetértek, hogy nem mindegy, hol ülsz. De amíg egy jó helyre szóló jegy 5000-7000 forint, addig egy művész meghívása saját lakásba kb. 100.000.- Ft.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2025.11.19., szer. 09:39
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 08:40
De megértem Jancsa Attilát is, aki marketing szempontból jónak tartotta a hangsugárzókat élő hangosított zenével bemutatni. Lehet hosszabb távon Őt fogja igazolni az idő.
Tipikus példa erre az általam már említett és Általad "lebólogatott" Sara K. Nautilus koncert(sorozat?).
Bár ott nem egy zenekar játszott, csak a "lány visong egy szál gitárral" felállás volt.
Sara K felvételei közül csak azokkal volt bajom, amiket David Chesky-vel készített. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Luxor Audio írta:
Vinkler írta:
Ezer százalékosan egyetértünk.
Csak el kellene fogadni, hogy sokféle ember, környezet és igény létezik, sokféle izléssel...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
Vinkler írta:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”