Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

24. Házimozi & Hifi Show

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Re: 24. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2025.11.19., szer. 09:08
Vinkler írta:
2025.11.18., kedd 22:11
Megy a szokásos fingreszelés sajnos...
Nem hiszem, hogy létezne olyan téma ezen a fórumon, amit legalább néhány ember ne tekintene fingreszelésnek. Valójában miről kellene beszélgetni ebben a topikban? Az igazán nagy baj az lenne, ha kuss lenne, ami az érdektelenséget jelezné.
Kicsit félrement ez a dolog, úgy érzem.
Miért ne lehetne beszélni róla? Hiszen ezt tesszük és engedem is, nincs leállítva, nincs átvive mondjuk az OFFtopicba.
Én csak azt mondom, hogy miért nem lehet örülni egy ilyen kezdeményezésnek, miért kell kikanyarintani belőle, hogy a zenekea alkalmatlan, a rendszer meg egy x@ar?
Miért nem látni benne ajót és az esetleges észrevételekkel még jobbá tenni, de nem beledöngölni a földbe? gondolkodik.gif
Pusztán ennyi lett volna az én észrevételem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 08:40
De megértem Jancsa Attilát is, aki marketing szempontból jónak tartotta a hangsugárzókat élő hangosított zenével bemutatni. Lehet hosszabb távon Őt fogja igazolni az idő.
Tipikus példa erre az általam már említett és Általad "lebólogatott" Sara K. Nautilus koncert(sorozat?).
Bár ott nem egy zenekar játszott, csak a "lány visong egy szál gitárral" felállás volt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vinkler írta:
Megy a szokásos fingreszelés sajnos...
Nem hiszem, hogy létezne olyan téma ezen a fórumon, amit legalább néhány ember ne tekintene fingreszelésnek. Valójában miről kellene beszélgetni ebben a topikban? Az igazán nagy baj az lenne, ha kuss lenne, ami az érdektelenséget jelezné.
ANDS írta:
2025.11.18., kedd 22:47
Olyan zenekart, együttest nehéz találni, ami széles rétegeknek megfelel, mint pl. az Omega. Lehet, nem egyetlen együttes lenne a megoldás, hanem több fellépő: Női énekes, férfi énekes, gitáros, trombitás, stb., sorban, egymás után, aztán a koncert végén egy finálé.
Mi lenne a cél ezzel? Egy HiFi rendezvényből zenei fesztivált kell csinálni? Attól tartok, a kiállítók nagy része sérelmezné, hogy maga a szervező szipkázná el tőlük a látogatókat. Nagyon klassz lenne a hazai zenei/audio kultúrát fejleszteni, de nem itt és nem így.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Én még sohasem hallottam jól szólni egyetlen ilyen erősítőt sem. A régi tisztán csöves végfokaik csöveshez mérten jók voltak. De ez a hibrid tranyós-trafós verzió a két konstrukciós elv rossz tulajdonságait egyesíti mellőzve az erényeiket.

Nem tisztem a McIntosh autoformer kimeneti megoldását védeni, de nyilvánvaló tervezési és kivitelezési előnyei is vannak ennek a megoldásnak.
TJ.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Az autoformer előnye a teljesítmény átvitele 2, 4, 8 ohmos terhelésre, amihez itt csak egy optimalizált tekercsrészt kell meghajtani...így egyszerűbb lesz az erősítő kivitele.
Tudvalévő, hogy nagyobb teljesítmény esetén a 2 ohmos kimenethez az alacsonyabb tápfeszültség + nagyáramú végtranzisztorok kellenek, akár 12-24 db is. Viszont a 8 ohmos terheléshez magasabb tápfeszültség szükséges, ott kevesebb teljesítmény tranzisztor kell - 4-8 db.

A hagyományos direkt kimenetű félvezetős erősítőknél mindenféle átkapcsoló megoldást találnak ki ennek a terhelési impedancia problémának a kezelésére, vagy az igen drága tipusoknál egyszerűen alaposan túlméretezik - ezek a gigantikus végfokok, számtalan végtranzisztorral és óriási súllyal.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4028

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

huszti-zsolt írta:
2025.11.19., szer. 07:47
ELEX írta:
2025.11.19., szer. 00:29
akvapark írta:
2025.11.18., kedd 18:51
.....De. Amit soha nem értettem: Miért kell egy audiotechnikai kiállításon hifi - audiofil - high-end rendszerrel koncertet hangosítani?
-Miért nem lehet unplugged koncertet adni, arra való zenészekkel?
.
.
-Mit akar ez a koncert megmutatni, bizonyítani?
Egyetlen HiFi hangfal, egyetlen HiFi erősítő sem képes egy trombita, dob dinamikáját, sebességét, spektrumát lekövetni.
Nem arra valók. Ahogy tanult kollégám alább ezt már szóvá tette.
Ezt már anno egyszer úgyszintén kibeszéltük. Egy dómsugárzó és egy lágy felfüggesztésű mélysugárzó erre teljesen alkalmatlan. Akkor is az, ha egy luxusvilla árába kerül. De te tudod a legjobban Gábor, hogy mára a szakmaiság sokadlagos szempont lett. Sőt, van az a pénz, ami a szakmaiságot pótolja. Szomorú, de ez van.
És egyébként igen, abban a teremben csodás előadást lehetett volna varázsolni egy csembaló trióval, netán meghívni az Eszterházy Triót.... csak hát azt a kiállító cég nem tudja eladni.
Az emlékezet furcsa dolog.

A 2023-as Hifi Shown 6 mini koncertet is szerveztem (fizettem), kiállítóként, akusztikus vagy részben hangosított zenével. Mivel eszközöket nem mutattunk be, csak előadások voltak és koncertek, úgy tűnik ez már teljesen el is sikkadt az emlékezetben. Ha lett volna egy száz milliós hangsugárzó lehet többen emlékeznének rá.
Vagyis önmagában csak akusztikus koncerttel emlékezeteset alkotni legalább olyan nehéz, mint eszközbemutatóval.

youtu.be/Q61NPOVPe-U

Azt már a 2019-es Djabe koncert kapcsán átbeszéltük az akkori Hifi Shows topikban, hogy hifi hangsugárzóval nem lehet hangosítani:

viewtopic.php?p=2436772#p2436772

Van olyan hazai tervezésű, osztrák/magyar gyártású (high-end) aktív hangosító (PA) hangsugárzó és szub, amivel hangosítási szempontból lehet, hogy emlékezetesebb élményt lehetett volna adni a Djabe koncerttel, mert fókuszáltabb az energia közvetítése, korlátozottabb a diszperziója, jobban integrált a szubja és hangosan is lineáris, torzítatlan marad a hangképzése.

De megértem Jancsa Attilát is, aki marketing szempontból jónak tartotta a hangsugárzókat élő hangosított zenével bemutatni. Lehet hosszabb távon Őt fogja igazolni az idő.

Az említett Esterházy trió általam kiadott albumát itt lehet a Tidalon meghallgatni:
https://tidal.com/album/351168429/u

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Volt a kiállításon valószínűleg legalább kétezerpárszáz ember, kb.
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott. A Djabe zenekarvezetője azt mondta tegnap nekem, hogy soha annyi fizikai hordozót (CD, Blu-Ray, LP és szalag) nem adtak el hazai kiállításon, mint a hétvégén. Vagyis Ő is elégedett volt üzleti értelemben és a hangzás kapcsán a visszajelzésekkel is.

Ilyen nagy rendszert hangosítással, élő zenével megspékelve kivinni, beállítani, nagyon sok munka, sok kockázat, sok pénz.
Egyetértek @Vinklerrel abban, hogy örülnünk kellene, hogy valaki egyáltalán még ennyi energiát beletesz a megjelenésbe egy erősen lefelé tendáló, gyakorlatilag döglődő piacon, mint a hazai.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2788

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

ELEX írta:
2025.11.19., szer. 00:29
akvapark írta:
.....De. Amit soha nem értettem: Miért kell egy audiotechnikai kiállításon hifi - audiofil - high-end rendszerrel koncertet hangosítani?
.
.
Egyetlen HiFi hangfal, egyetlen HiFi erősítő sem képes egy trombita, dob dinamikáját, sebességét, spektrumát lekövetni.
Ezt már anno egyszer úgyszintén kibeszéltük. Egy dómsugárzó és egy lágy felfüggesztésű mélysugárzó erre teljesen alkalmatlan. Akkor is az, ha egy luxusvilla árába kerül. De te tudod a legjobban Gábor, hogy mára a szakmaiság sokadlagos szempont lett. Sőt, van az a pénz, ami a szakmaiságot pótolja. Szomorú, de ez van.
És egyébként igen, abban a teremben csodás előadást lehetett volna varázsolni egy csembaló trióval, netán meghívni az Eszterházy Triót.... csak hát azt a kiállító cég nem tudja eladni.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Off:
Más is kapott SPAM email-t és sms-t egyszerre, higy feltörték a microsoft fiókját is ide meg ide kattintva adja meg a jelszót?

Az utóbbi időben csak a Hifi Show-ra regisztráltam…
Usher - Valhalla - Emotiva

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2370

Hozzászólás Szerző: cables »

Arra mindenesetre nagyon jó az élő zene, hogy minket audió rajongókat szembesítsen azzal, hogy sajnos mást hallunk otthon, érdemes előre fejlődni a hangzással.
Csak ezzel az élő zene hallgatással is van egy apró probléma. Nagyon, de nagyon nem mindegy hol ülünk, és mekkora a terem ahol szól az élő zene. Nekem egyszer volt alkalmam hallani egy akusztikus koncert gitárt a saját szobánkban, tehát jó hangerővel és jó pozícióban. Ráadásul egy neves művész pengette a húrokat. Egy életre szóló, inspiráló élmény volt. Nagy termekben, egyszerre sok embernek ezt az élményt nem lehet megadni. SZVSZ

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 849

Hozzászólás Szerző: ELEX »

akvapark írta:
.
.
A kérdések teljesen jogosak. Én sem értem a koncepciót.
Szerintem tökéletes tévút akusztikus hangszereken is játszó zenekart kihangosítani arra alkalmatlan hangrendszeren és egy térben hallgatni őket.
Az akusztikus hangszerek saját hangja keveredik a "hangosítottal". Ebből egy totális katyvasz jön ki végeredményben.

Az más kérdés, hogy számomra főleg a bemutatott elektronika egy totális műszaki zsákutca. Félvezetős erősítő mögé betenni egy transzformátort? Minek? Egy csöves erősítő leggyengébb láncszeme is a kimenőtrafó a maga bajaival. Mágneses hiszterézise miatti torzításaival, nagyon erős komplex impedanciás viselkedésével, korlátos frekvencia tartományával, a reaktív terhelés okozta rezonanciákkal, amik be tudnak csúszni a hallható tartományba, de a fázistolásai biztosan.
Nyilvánvalóan ezzel próbálják elérni a rossz értelembe vett "csöves" hangzást. Hát ez sikerült is.
Én még sohasem hallottam jól szólni egyetlen ilyen erősítőt sem. A régi tisztán csöves végfokaik csöveshez mérten jók voltak. De ez a hibrid tranyós-trafós verzió a két konstrukciós elv rossz tulajdonságait egyesíti mellőzve az erényeiket.
Számomra nem jelentenek mást, mint látványgépek. Az egyedi dizájn eladja a gyengébb hangminőséget is.

Sajnos hasonlóan nem vagyok elragadtatva a mai SF hangfalak hangi világától sem. Túlságosan HiFi-re sikeredtek. Mesterséges felbontás érzetet produkálnak, amik rövid távon esetleg megnyerőek, hosszú távon hallgathatatlanok.
Viszont gyönyörű a famunka. Őket is a látványuk adja el. De ha már ez van, akkor valami igazán lágy és meleg elektronikával lehet hallgathatóbbá tenni őket. Bár ez is tüneti kezelés, egyik hiba elfedése egy másik hibával.

A régi idők SF-jei azért sokkal korrektebbek voltak hangilag, a kivitelük is pazar volt.

Az "unplugged" zene egy HiFi kiállításon nem elrugaszkodott ötlet. Számtalan HES-en Münchenben a folyosókon vonultak, a hallokban zenéltek különböző zenekarok, akik csakis akusztikus hangszereken játszottak. Persze velük hifit eladni nem lehet, ez világos. Viszont érdekes kontrasztot kínál a szobákban hallott hanghoz képest azok számára, akik élőben akusztikus zenekart testközelből sohasem hallottak még.
Hogy ez most jó-e a kiállítóknak vagy nem, ezt döntse el mindenki saját meggyőződése szerint.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: ANDS »

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 21:54

Jó ötlet, de.
A HJB-t nem feltétlenül kell hangosítani (talán csak a bőgőt), itt meg ugye egy hangsugárzó bemutatójáról volt szó, amit csak hangosítással lehet bemutatni.
Alapvetően, nekem tetszett a kiállítás, így, ahogy volt, ha visszaolvasod amit írtam, remélem látszik belőle.

Olyan zenekart, együttest nehéz találni, ami széles rétegeknek megfelel, mint pl. az Omega.
Lehet, nem egyetlen együttes lenne a megoldás, hanem több fellépő:
Női énekes, férfi énekes, gitáros, trombitás, stb., sorban, egymás után, aztán a koncert végén egy finálé.
Voltam nemrég több ilyen koncerten is.

De.. olyan műsort nem lehet összeállítani, ami mindenkinek tetszik. Maximum olyat, ami - talán- kevésbé megosztó. Nem gondolom, hogy akkora probléma lenne a Djabe- et hallgatni.
A hangfal megmutatja a tudását, a lényeg, hogy többféle zene is menjen, ne csak klasszikus, mert az van a hifista fogyasztók táplálékláncának a csúcsán.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.11.18., kedd 21:16
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 20:47
..

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető?
Hot Jazz Band

Jó ötlet, de.
A HJB-t nem feltétlenül kell hangosítani (talán csak a bőgőt), itt meg ugye egy hangsugárzó bemutatójáról volt szó, amit csak hangosítással lehet bemutatni.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: ANDS »

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 20:47
..

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető?
Hot Jazz Band

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 625
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Olvasom a SF Suprema és a 901-es brossuráját. Szakember legyen a talpán, aki ezeket a kvalitáshoz méltóan le tudja demózni.
4 Ohm-os mindegyik egysége az SF-nek, ha jó helyre volt dugva, akkor jól is mutatta a teljesítményt. 30W a csöves résznél és 60W a tranyósnál. Ennyi kellett neki abban a helyiségben. A végén a kis vonalaknál 600W és 1.2kW-nál koppannak a mutatók. Alig lehet olyan doboz, ami ezt alacsony torzítással kibírja.
Csodás szerkezet mindkettő, sajnálom, hogy nem előtte olvastam róluk. Jóval túlmutat a bézgitár és a dobszóló spektrumtartományán. Kb olyan, mintha a vidéki földmunkás kapna egy hi-tech traktort, mit csinálna vele - bocs
Csak hogy szarozzak én is valamit. Jó ötlet volt emelvényre rakni? Mert hallottam egy 80-100Hz körüli büfögést többször. Nagyon herótom van attól a rezgéstől. Remélem máskor lesz lehetőség még egyszer hallgatózni ilyet.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: pali923 »

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 20:05
Miért nem szabad a PF-ot emlegetni?
Én eddig úgy tudtam, hogy a PF már nem tud összeállni egy közös zenélésre, de amíg mindenki élt, addig sem nagyon akartak jó ideig. :rolleyes:
Gondolom, az volt a cél, hogy legyen valami élő zene, lehetőleg minőségi előadókkal. Azt meg döntse el mindenki, hogy a Djabe ennek mennyire felel meg. Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez nem rossz zene manapság Magyarországon.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 20:05
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 15:41

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető? Egyáltalán létezik-e ilyen HAZAI előadó vagy zenekar?
Vagy az a vélemény, hogy ilyesmivel ne is kísérletezzen a kiállító?
Te nem a világ legjobbjait hallgatod?
Én pl. javarészt igen. Nálam az a zenehallgató-realitás.
Vagy vegyem az olcsó sz@r lemezeket, amikor szűkebb a büdzsé?
Azt kértem, hogy a a realitás talaján maradva ..... gondolkodik.gif

Mindenféle zenét hallgatok, anélkül, hogy érdekelne, hanyadik a "világ legjobbja" rangsorban, távol áll tőlem ez a fajta eltartott kisujjas elitizmus, amit itt előadsz.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1083

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető? Egyáltalán létezik-e ilyen HAZAI előadó vagy zenekar?
Te nem a világ legjobbjait hallgatod?
Én pl. javarészt igen. Nálam az a zenehallgató-realitás.
Vagy vegyem az olcsó sz@r lemezeket, amikor szűkebb a büdzsé?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 18:26
KisMarci írta:
2025.11.18., kedd 16:04
kaef2 írta:

A VHK megvan még? 31_1_21.gif
Jó kérdés, esetleg az AE Bizottság is jó lehet?
Azért megnézném a fiatalok arcát, amikor felhangzik demó zeneként a "Mit látsz Laca?" kérdés és a rá adott válasz... :kapdelm:

https://www.youtube.com/watch?v=LUPDVb4Zobc

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Én már évek óta nem járok erre a sóra, tavaly még voltam a konkurencia kiállításán; elriasztott a kesze-kuszaság. Talan a bérleti díj magyarázhatta azt a szörnyű helyet. Idén az ingyen meghívót sem fogadtam el.
De. Amit soha nem értettem: Miért kell egy audiotechnikai kiállításon hifi - audiofil - high-end rendszerrel koncertet hangosítani?
Jó értem én hogy a banda az egyik kiállító szponzora (vagy fordítva?) de ezzel semmi nem bizonyult be, lásd az alanti hozzászólásokat.
Aki a zenét szereti, annak a hang csalódás volt, aki a high-endért rajong annak a zene.
Lehet érdemes lenne a jövőre újra gondolni. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

A nyeremény sorsolásról lehet tudni valamit?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

KisMarci írta:
2025.11.18., kedd 16:04
kaef2 írta:

Jó kérdés, esetleg az AE Bizottság is jó lehet?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Luxor Audio írta:
2025.11.18., kedd 15:11
Egy zenei produkciót szabadon lehet véleményezni, ehhez nem is kívánok hozzászólni. De Barabás Tamás muzsikusi kvalitásairól annyit azért leírok, hogy játszhat ő Mozarttól a Metallicáig bármit a mesés hangszerein, az mind mestermunka, ami nagy örömöt okoz nekem és ebben a teljesítményben szerintem bőségesen van objektíven mérhető rész is.

Egy ilyen előadást bevinni abba terembe a felhalmozott technikai körítéssel, arról nekem sincs felemelő privát véleményem (földművesek szemébe a reflektor), de mivel sok helyen ezzel reklámozták a HiFi Showt, teljesen elvetélt ötletnek sem mondanám. Ha ez kell, hát ez kell. Legalább látnak a népek testközelről felsőpolcos zenészeket és hangszereket, pláne ezek összjátékát.
Egyébként a Tamás apukája is basszusgitáros volt, a győri Wagner zenekarban játszott ... én még tinédzser koromban a győri ifiházban voltam többször is a koncertjükön.
Szóval mondhatni a vérében van a csávónak a basszusgityó :D

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 13:51
tollact írta:
2025.11.18., kedd 12:48

Divat lett szidni a Djabe együttest és Égerházi Attila tevékenységét úgy általában. Pedig kevés olyan magyar produkció van napjainkban, ami ilyen szinten viszi jó hírünket. A kiadványaik nemzetközi szinten terjesztésre kerülnek, és népszerűek külhonban is. Nem beszélve arról, hogy olyan nevekkel tartanak évtizedes zenei barátságot, mint pl Steve Hackett, ex-Genesis gitáros. Aki az ő tevékenységét bármi módon megkérdőjelezi, az nagyon nincs képben a kortárs rockzenében....
Öreg zenész-zenekedvelő hifisként igenis szinvonalasnak tartom a produkcióikat, természetesen a műfaj korlátain belül. És a stílus hangfelvételei között is az élvonalba tartoznak. Ezzel a koncertszerű megjelenéssel amúgy szkeptikus vagyok, viszont a reklám-értéke valószínüleg elég magas.
Hidd el, nem divatból szidtam. Hanem a saját véleményemet írtam le.
De ne erőltesd már, hogy mekkora ez a zenei színvonal. Mert akkor ilyesmiket írnék,
hogy KF kérdezte, hogy akkor miféle kierősített zene kellett volna ide?, hát, lett volna mondjuk egy Pink Floyd, valamelyik jó elvontabb progresszívebb dolguk - szerettem őket nagyon - nyilván, ez irreális, de akkor egy PF kaliberű dolog legalább. Hogy ez a Djabe egy klubban lenne ezekkel a világklasszisokkal, akiknek ezeréves lemezei olykor a sókon felbukkannak?, hát ez nagyon elrugaszkodott állítás lenne. Genesis és a Djabe? Ne vicceljetek már.

Ment a múltkori són a 'Nummern', 1981-ből. Nem eszem ezt a fajta zenét sem, de az ütő megállt bennem, akkora ereje volt, nem az erősítőnek, nem az x árú cuccnak, hanem magának a zenének. A Djabe esetén ezt nem éreztem, hiába a 400M szett, meg hogy ott voltak élőben.

És folytassuk akkor a sort. Monteverdi / Bach / Vivaldi, mondanak ezek a nevek valamit? Esetleg közéjük betenni a Djabe-t, mint zenei színvonalat, az meg egyszerűen nevetséges. Hogy nem szerepelt a két nap alatt a három szerzőtől mű max 10 perc, akkor vonjuk le azt a következtetést, hogy a hifisek azt hallgatják, mint ami a kiállításokon? A Djabe-t? Meg kortárs rockzenét? Hogy erre van igény? Hogy arra való lenne a HighEnd hogy ezeket a kierősített elektromos zajokat hallgassa mindenki? Hogy egy zongoraszót a kierősített koncert-élményben keressük azután valamelyik 24 sávos remasterelt szörnyűségben lemezen?

Véleményem szerint nem, a hifiben sokkal-sokkal finomabb / érdekesebb területekre vezet el a tisztán akusztikus zene, amit az életben soha kierősíteni nem kellett.

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”