4 ólmos a Sonus, és 91dB 1m/2,83V érzékeny. 60W már 5m távolságból is papíron ~95-98dB hangnyomás.
https://mehlau.net/audio/spl/

4 ólmos a Sonus, és 91dB 1m/2,83V érzékeny. 60W már 5m távolságból is papíron ~95-98dB hangnyomás.

600 van felül és 1.2k alul kis betüvel, ami nem tudom mit jelent. Az is lehet, hogy bridzsbe voltak kötve, nem hinném, hogy 30W ezeken valahogy megszólalna ekkora térben
Valószínűleg a fölső skála a 8 Ohm, az alsó pedig a 4 Ohmra leadott teljesítmény. Kérdés, hogy hány Ohmos volt az éppen meghajtott hangsugárzó.
A tavalyi Audio Expo után pár közvélemény kutatásban is járatos szakemberrel készítettünk egy hosszú, több, mint száz kérdésből álló kérdőívet, nemcsak a kiállításokkal kapcsolatos vélemények felmérése tárgyában, de általában is a hifis világ mozgató rúgóinak, vásárlási szokások változásainak a feelmérése tárgyában. A kitöltők cserébe letölthették volna ingyen egy CD anyagát a 2023-as Hifi Kiállításon felvett élő koncertekből válogatva. Tavaly decemberben az Audio Expo szervezőit kértem meg, hogy publikálják, élve a regisztrációk adta többezres címlista meglétével, ami aztán furcsa okok miatt nem történt meg.
Szerintem a jelenlegi helyzetben vagyunk Mi a nyertesek, hogy van két cég, és azok versenyeznek egymással.Vinkler írta: ↑2025.11.16., vas. 15:12A Crown plaza egy nívósabb helyszín és a nagyobb terek valóban jobbak is. A kisebb szobák meg kb egyformán rosszak.
A Rezső féle show jó volt éveken át, de be kell látni, hogy érdemes lenne átadni a stafétát. Utopisztikus gondolat, de lehet érdemes lenne egy nagy, közös szervezés, az átadás-átvételre.
Egy nyertes biztos lenne. Mi. Akik miatt az egész létezik.

Ha többen nem értjük, akkor talán a leírt szövegben keresendő a hiba.
Vasárnap délután már jó volt a hangja. Kértem Tidal- ről egy Gloryhammer számot, “The Land of Unicorns”.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 09:20…
Nekem teljesen más véleményem alakult.
Valami olyasmi, hogy itt, konkrétan, egy módfelett gyenge hang volt, hiába a 400M….
Ez a produkció teljesen nélkülözte azt az irányt, azt a szellemiséget, az audiokultúrát, amiért otthon építünk rendszereket és kilátogatunk egy ilyen rendezvényre. Semmi, de az égvilágon semmi sem volt itt kapcsolatban az elmélyült, odafigyelős, emberléptékű zenehallgatással….
látom te sem értetted a mondandóm lényegét :)Luxor Audio írta: ↑2025.11.16., vas. 22:09u.i.:
Mikor némelyik évben sok kiállító és sok látogató volt, akkor az volt a vezérpanasz, hogy vállalhatatlan a tömeg. Most meg a karcsúság a kifogás. Attól tarok, nektek/nekünk nem lehet megfelelni.

... számodra. Számomra pedig örömteli, hogy a látogatók és a kiállítók is jóval nyugodtabbak, kevésbé stresszesek voltak, meglepő létszámban látogattak ki fiatalok és nők, az - amúgy teltházas - előadásaimon sok érdekes kérdés hangzott el és lelkesen érdeklődő pillantásokat láttam, bárhova néztem. Egy 25 méteres folyosón háromnegyed óra alatt értem végig, mert annyian állítottak meg, kérdeztek, üdvözöltek és egy ilyen kiállításnak szerintem erről kell szólnia. Meg hogy esetleg az online térbe összehordott félreértéseket élőben elsimítsuk.

Pfffffff. Hűha :)chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 18:19Nézd, én is mozgok bizonyos körökben, és te is.
Ezek erősen különböznek.
A többes azok véleményét tükrözi, akiket ismerek, és kb. ugyanezt gondolják. Hidd el, vagyunk elegen.
Ne várd, hogy retina-azonosítóval itt megjelenjenek, csak hogy a Te igényedet kielégítsék...:)
Helyén kellene kezelni a dolgokat.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 15:44Zana Zoli nagyon jó szaxofonos. Először a 2024 májusi Chielli Minucci/Djabe koncerten hallottam és abban a szokásosnál smooth jazzesebb felállásban jól illeszkedett a zenekarba. Aztán az áprilisi Djabe 40/Panta Rhei 50 koncerten láttam megint, akkor már megvolt a trombita is a szaxofon mellett (na és négy gitáros), és ismét nagyon jó volt.
2019-ben és most volt a Hifi Shown Djabe koncert. Ez azért nem olyan sok.
Hogyan lehetne egy hangsugárzót nem hangosított élő zenével bemutatni? Ez rejtély számomra.

Nem hallgatok 'hangosítást igénylő' zenét.
Nézd, én is mozgok bizonyos körökben, és te is.
Nem az ízléssel van a probléma. Hanem a műfaj nem ismeretével és az általánosítással.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 16:47Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett:
a Djabe több, mint 40 éve működő hazai zenekar, száznál több kiadvánnyal, aki éves szinten több tízezer számra ad el a világban igényesen megcsinált LP-ket, mesterszalag másolatokat, CD-ket és nagy felbontású file-okat. A nativedsd.com oldalon pont ma jelent meg egy native dsd256-os mintavételezésű megvehető, mesterszalagról digitalizált file-ként az egyik albumuk, ott ez már a harmadik az elmúlt másfél évben. Ebben a műfajban a nativdsd.com legsikeresebb előadói közé tartoznak. Vagyis legalább kiadványaik formáját tekintve több évtizede megpróbálják kiszolgálni az un audiofil igényeket is.
Természetesen nem kell őket szeretni, de tisztelni lehet mindazért őket, amit negyven év alatt nemzetközi szinten elértek és keltik a jóhírét a világban sok tízezer rajongóval a MAGYAR progresszív rock, jazz és világzenének.
Amúgy 2019-ben is volt már a Hifi Shown hasonló élő koncertjük, ugyanúgy az Audiofil Szalon szervezésében, nagy siker volt akkor is összességében, a 24 sávos magnóval készült koncertfelvétel LP-n is megjelent 2021 őszén.
Ha ez nektek az igazán jó minőségű zene, akkor, hajrá, hallgassátok...
Azt pedig, hogy egy jól / rosszul kihangosított zenénél, otthon, ezt a jól / rosszul kihangosított mesterséges 'hangteret' vagy mit, elő szeretnénk állítani audiofil berendezésekkel, hogy ezt érdemes / nem érdemes / fából-vaskarika / lehetetlen / ugyan-minek?, ötezerszer megbeszéltük, az egyetértés leghaloványabb jele nélkül.
Maradjunk annyiban, hogy én ezt elfogadom, hogy van olyan, vagy akár sokaknak is, hogy ez a hifis Grál, hogy egy Djabe kaliberű dolog rendesen megszólaljon otthon, pl. a 24 sávos magnóval készített verzióban.
De sokunknak pedig nem, nagyon nem. És mi valami annyira, de annyira mást akarunk az egész hifizéstől, hogy egyszerűen nem is értjük egymás nyelvét / hang-ízlését / igényeit...

Én most nagy tisztelettel kérek elnézést DE mi ez a többes szám? Amiben keltek fenti soraid. Kiknek a véleményét írtad le?chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 16:47Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett:
a Djabe több, mint 40 éve működő hazai zenekar, száznál több kiadvánnyal, aki éves szinten több tízezer számra ad el a világban igényesen megcsinált LP-ket, mesterszalag másolatokat, CD-ket és nagy felbontású file-okat. A nativedsd.com oldalon pont ma jelent meg egy native dsd256-os mintavételezésű megvehető, mesterszalagról digitalizált file-ként az egyik albumuk, ott ez már a harmadik az elmúlt másfél évben. Ebben a műfajban a nativdsd.com legsikeresebb előadói közé tartoznak. Vagyis legalább kiadványaik formáját tekintve több évtizede megpróbálják kiszolgálni az un audiofil igényeket is.
Természetesen nem kell őket szeretni, de tisztelni lehet mindazért őket, amit negyven év alatt nemzetközi szinten elértek és keltik a jóhírét a világban sok tízezer rajongóval a MAGYAR progresszív rock, jazz és világzenének.
Amúgy 2019-ben is volt már a Hifi Shown hasonló élő koncertjük, ugyanúgy az Audiofil Szalon szervezésében, nagy siker volt akkor is összességében, a 24 sávos magnóval készült koncertfelvétel LP-n is megjelent 2021 őszén.
Ha ez nektek az igazán jó minőségű zene, akkor, hajrá, hallgassátok...
Azt pedig, hogy egy jól / rosszul kihangosított zenénél, otthon, ezt a jól / rosszul kihangosított mesterséges 'hangteret' vagy mit, elő szeretnénk állítani audiofil berendezésekkel, hogy ezt érdemes / nem érdemes / fából-vaskarika / lehetetlen / ugyan-minek?, ötezerszer megbeszéltük, az egyetértés leghaloványabb jele nélkül.
Maradjunk annyiban, hogy én ezt elfogadom, hogy van olyan, vagy akár sokaknak is, hogy ez a hifis Grál, hogy egy Djabe kaliberű dolog rendesen megszólaljon otthon, pl. a 24 sávos magnóval készített verzióban.
De sokunknak pedig nem, nagyon nem. És mi valami annyira, de annyira mást akarunk az egész hifizéstől, hogy egyszerűen nem is értjük egymás nyelvét / hang-ízlését / igényeit...
Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett: