Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
24. Házimozi & Hifi Show
Re: 24. Házimozi & Hifi Show
Nekem ismét nagyon tetszett a kiállítás. Annak ellenére, hogy sok termet nem találtam meg, én ilyen eltévedős típus vagyok (pedig a "hordós szoba" évek óta a kedvenc hangom) és iszonyat rossz ritmusban mentem be szinte minden szobába. Nem hallottam jó zenét, mindig csak a szomszéd szobákból átszűrődve :)
Tetszett a Vintage sarok, szerintem simán lehetne egy-két szobát vingate cuccokkal demózni, lenne összehasonlítási alap, milyen volt, milyen lett.
Amit jól sikerült elkapni, az az ADMD Syntra volt. Jó zene szólt rajta, olyan értelemben, hogy jól kevert, jól hangszínezett volt. Mondjuk nekem jobban tetszenek a kis polc sugárzók, mint a hűtőszekrény méretűek.
Volt csalódás is. Nem hiszem el, hogy csak én hallottam, hogy a Nothing Else Matters-ben csühög-sühög a lábdob és cineknek nincs teteje. Egy másik szobában kiállított ridikül méretű/formájú Bose "táskarádió" kü-lün-bül-szólt, mint az a csiribiri sok hangszórós kreáció.
Másik. Kaptonika. Beülök a sweep spot-ba, torz a közép, torzít a csúcsokban. Következő track. Egy mély hiányos, valószínű valami régi vinyl digi. Ott ülök, hallgatok, hallgattatnak egy hiper hangfalon egy pocsék felvételt, felvételeket.
Nem hallgatják meg mivel fognak demózni? Nem hallják vagy nem érdekli őket? Vagy velem van a baj, túl igényes hifis vagyok? Ezen a szinten nem ilyen kérdéseknek kellene bennem felmerülni, szerintem. Olyan, mintha azért jöttek volna el, mert a főnök azt mondta.
Kérdezem a kiállítókat. Mit lehet bemutatni egy dobszólóval? Én a magam részéről a különböző hangszerek egymásra hatását, felharmónikusait, a mély modulálja-e a közepet, modulálja-e a magasat, hangszerek elkülönülését, stb figyelem. Tam-tam cintányér, pergő-pergő cintányér, konga-konga, tam-tam-tam, pergő cintányér. Mhm.
Mindezek ellenére tetszett, jövőre is inkább jövök ide, még lemezt is vettem, a büfét most kivételesen kihagytam, mert siettem. Ahogy írták előttem, jó itt lenni.
Tetszett a Vintage sarok, szerintem simán lehetne egy-két szobát vingate cuccokkal demózni, lenne összehasonlítási alap, milyen volt, milyen lett.
Amit jól sikerült elkapni, az az ADMD Syntra volt. Jó zene szólt rajta, olyan értelemben, hogy jól kevert, jól hangszínezett volt. Mondjuk nekem jobban tetszenek a kis polc sugárzók, mint a hűtőszekrény méretűek.
Volt csalódás is. Nem hiszem el, hogy csak én hallottam, hogy a Nothing Else Matters-ben csühög-sühög a lábdob és cineknek nincs teteje. Egy másik szobában kiállított ridikül méretű/formájú Bose "táskarádió" kü-lün-bül-szólt, mint az a csiribiri sok hangszórós kreáció.
Másik. Kaptonika. Beülök a sweep spot-ba, torz a közép, torzít a csúcsokban. Következő track. Egy mély hiányos, valószínű valami régi vinyl digi. Ott ülök, hallgatok, hallgattatnak egy hiper hangfalon egy pocsék felvételt, felvételeket.
Nem hallgatják meg mivel fognak demózni? Nem hallják vagy nem érdekli őket? Vagy velem van a baj, túl igényes hifis vagyok? Ezen a szinten nem ilyen kérdéseknek kellene bennem felmerülni, szerintem. Olyan, mintha azért jöttek volna el, mert a főnök azt mondta.
Kérdezem a kiállítókat. Mit lehet bemutatni egy dobszólóval? Én a magam részéről a különböző hangszerek egymásra hatását, felharmónikusait, a mély modulálja-e a közepet, modulálja-e a magasat, hangszerek elkülönülését, stb figyelem. Tam-tam cintányér, pergő-pergő cintányér, konga-konga, tam-tam-tam, pergő cintányér. Mhm.
Mindezek ellenére tetszett, jövőre is inkább jövök ide, még lemezt is vettem, a büfét most kivételesen kihagytam, mert siettem. Ahogy írták előttem, jó itt lenni.
Nézd, én is mozgok bizonyos körökben, és te is.
Ezek erősen különböznek.
A többes azok véleményét tükrözi, akiket ismerek, és kb. ugyanezt gondolják. Hidd el, vagyunk elegen.
Ne várd, hogy retina-azonosítóval itt megjelenjenek, csak hogy a Te igényedet kielégítsék...:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Ha valaki nem hallgat fúziós jazz/prog rock zenét, nem ismeri, szereti a műfajt, nem jár ilyen koncertekre, akkor ne szarozza le általánosságban a több évtizede a műfaj élvonalába tartozó zenészeket és a produkciót, szerintem ez nem elegáns. Csak a műfaj és a műfaj sajátosságainak ismeretében lehetne valamiféle általánosságban, a műfaj keretein belül értelmezhető véleményt adni a produkcióról. Más műfajokból áthozott elvárások keresése nem igazán játszik. Szerintem.
Azért voltam bátor a 40 éves sikeres múltjukat megemlíteni, hogy tiszta legyen: ha a műfaj kedvelői elvárásainak nem felelnének meg négy évtizede, akkor nem vennék a lemezeiket és a koncertjegyeiket. De veszik.
Az Audiofil Szalon nagy kockázatot vállalt egy ilyen drága rendszer ilyen műfajú élő zenével történő bemutatására. Én biztosan nem vállaltam volna be ezt így Jancsa Attila helyében, de minden elismerésem az övé azért, hogy ők meg igen.
Őszinte kíváncsisággal érdeklődöm, hogy milyen hangosítást igénylő élő zenével lehetett volna véleményed szerint a rendszert jobban bemutatni?
Nem az ízléssel van a probléma. Hanem a műfaj nem ismeretével és az általánosítással.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 16:47Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett:
a Djabe több, mint 40 éve működő hazai zenekar, száznál több kiadvánnyal, aki éves szinten több tízezer számra ad el a világban igényesen megcsinált LP-ket, mesterszalag másolatokat, CD-ket és nagy felbontású file-okat. A nativedsd.com oldalon pont ma jelent meg egy native dsd256-os mintavételezésű megvehető, mesterszalagról digitalizált file-ként az egyik albumuk, ott ez már a harmadik az elmúlt másfél évben. Ebben a műfajban a nativdsd.com legsikeresebb előadói közé tartoznak. Vagyis legalább kiadványaik formáját tekintve több évtizede megpróbálják kiszolgálni az un audiofil igényeket is.
Természetesen nem kell őket szeretni, de tisztelni lehet mindazért őket, amit negyven év alatt nemzetközi szinten elértek és keltik a jóhírét a világban sok tízezer rajongóval a MAGYAR progresszív rock, jazz és világzenének.
Amúgy 2019-ben is volt már a Hifi Shown hasonló élő koncertjük, ugyanúgy az Audiofil Szalon szervezésében, nagy siker volt akkor is összességében, a 24 sávos magnóval készült koncertfelvétel LP-n is megjelent 2021 őszén.
Ha ez nektek az igazán jó minőségű zene, akkor, hajrá, hallgassátok...
Azt pedig, hogy egy jól / rosszul kihangosított zenénél, otthon, ezt a jól / rosszul kihangosított mesterséges 'hangteret' vagy mit, elő szeretnénk állítani audiofil berendezésekkel, hogy ezt érdemes / nem érdemes / fából-vaskarika / lehetetlen / ugyan-minek?, ötezerszer megbeszéltük, az egyetértés leghaloványabb jele nélkül.
Maradjunk annyiban, hogy én ezt elfogadom, hogy van olyan, vagy akár sokaknak is, hogy ez a hifis Grál, hogy egy Djabe kaliberű dolog rendesen megszólaljon otthon, pl. a 24 sávos magnóval készített verzióban.
De sokunknak pedig nem, nagyon nem. És mi valami annyira, de annyira mást akarunk az egész hifizéstől, hogy egyszerűen nem is értjük egymás nyelvét / hang-ízlését / igényeit...
Ha valaki nem hallgat fúziós jazz/prog rock zenét, nem ismeri, szereti a műfajt, nem jár ilyen koncertekre, akkor ne szarozza le általánosságban a több évtizede a műfaj élvonalába tartozó zenészeket és a produkciót, szerintem ez nem elegáns. Csak a műfaj és a műfaj sajátosságainak ismeretében lehetne valamiféle általánosságban, a műfaj keretein belül értelmezhető véleményt adni a produkcióról. Más műfajokból áthozott elvárások keresése nem igazán játszik. Szerintem.
Azért voltam bátor a 40 éves sikeres múltjukat megemlíteni, hogy tiszta legyen: ha a műfaj kedvelői elvárásainak nem felelnének meg négy évtizede, akkor nem vennék a lemezeiket és a koncertjegyeiket. De veszik.
Az Audiofil Szalon nagy kockázatot vállalt egy ilyen drága rendszer ilyen műfajú élő zenével történő bemutatására. Én biztosan nem vállaltam volna be ezt így Jancsa Attila helyében, de minden elismerésem az övé azért, hogy ők meg igen.
Őszinte kíváncsisággal érdeklődöm, hogy milyen hangosítást igénylő élő zenével lehetett volna véleményed szerint a rendszert jobban bemutatni?
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Én most nagy tisztelettel kérek elnézést DE mi ez a többes szám? Amiben keltek fenti soraid. Kiknek a véleményét írtad le?chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 16:47Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett:
a Djabe több, mint 40 éve működő hazai zenekar, száznál több kiadvánnyal, aki éves szinten több tízezer számra ad el a világban igényesen megcsinált LP-ket, mesterszalag másolatokat, CD-ket és nagy felbontású file-okat. A nativedsd.com oldalon pont ma jelent meg egy native dsd256-os mintavételezésű megvehető, mesterszalagról digitalizált file-ként az egyik albumuk, ott ez már a harmadik az elmúlt másfél évben. Ebben a műfajban a nativdsd.com legsikeresebb előadói közé tartoznak. Vagyis legalább kiadványaik formáját tekintve több évtizede megpróbálják kiszolgálni az un audiofil igényeket is.
Természetesen nem kell őket szeretni, de tisztelni lehet mindazért őket, amit negyven év alatt nemzetközi szinten elértek és keltik a jóhírét a világban sok tízezer rajongóval a MAGYAR progresszív rock, jazz és világzenének.
Amúgy 2019-ben is volt már a Hifi Shown hasonló élő koncertjük, ugyanúgy az Audiofil Szalon szervezésében, nagy siker volt akkor is összességében, a 24 sávos magnóval készült koncertfelvétel LP-n is megjelent 2021 őszén.
Azt pedig, hogy egy jól / rosszul kihangosított zenénél, otthon, ezt a jól / rosszul kihangosított mesterséges 'hangteret' vagy mit, elő szeretnénk állítani audiofil berendezésekkel, hogy ezt érdemes / nem érdemes / fából-vaskarika / lehetetlen / ugyan-minek?, ötezerszer megbeszéltük, az egyetértés leghaloványabb jele nélkül.
Maradjunk annyiban, hogy én ezt elfogadom, hogy van olyan, vagy akár sokaknak is, hogy ez a hifis Grál, hogy egy Djabe kaliberű dolog rendesen megszólaljon otthon, pl. a 24 sávos magnóval készített verzióban.
De sokunknak pedig nem, nagyon nem. És mi valami annyira, de annyira mást akarunk az egész hifizéstől, hogy egyszerűen nem is értjük egymás nyelvét / hang-ízlését / igényeit...
Amennyiben többek nevében írtad, akkor - ismét nagy tisztelettel - kérem írják alá, adják nevüket a véleményükhöz.
Köszönöm! D'
Hogy valami jót is mondjak, az Etalon-nál nekem majdhogynem tetszett a hang, azt úgy otthon, nyugodt helyzetben, nekem tetsző zenékkel, szívesen meghallgatnám. Főleg a hangdoboz volt nagy kérdőjel, mert valahogy olyan hang jött ki belőle, amely teljesen ellentmondott azoknak a kliséknek / eleddigi tapasztalatoknak, amelyeket a sok éven át összegyűjtöttem az ilyen felépítésű hangsugárzókról.
Infó róla kb. semmi, mármint lényeges, most kivételesen jó lenne olvasgatni a 10 oldalnyi belsőképes leírásokat, mint amilyeneket egy akármelyik $300-os kínai dac-nál lassan már megszokunk.
Infó róla kb. semmi, mármint lényeges, most kivételesen jó lenne olvasgatni a 10 oldalnyi belsőképes leírásokat, mint amilyeneket egy akármelyik $300-os kínai dac-nál lassan már megszokunk.
Nekem 2+1 szobában tetszett az amit hallottam, a Kaptonikánál (ez amúgy micsoda? Semmit nem találni róla a neten..)
a másik pedig a Bowers & Wilkins. (sajnos nem emlékszem már a pontos típusára, aki tudja az leíráhatná)
Volt aminél azt éreztem, (ADMD), hogy jó lenne ez, csak szarul van beállítva, túl nagy a tér és nincs semmi stereókép, nincs semmi térézet, hiába ültem a lehető legjobb henyen. Túl szélesre volt húzva.
A 400 milliós rendszer is tetszett, akkor nem tudtam az árát, de már akkor is úgy éreztem, hogy hiába lenne ilyenem, ehhez kell is ekkora tér, hogy értelme legyen. Na de melyik családi háznál van (tippre) 300nm-es akusztikailag ~kezelt szoba? Számomra inkább érdekesség volt, mintsem vágyni való cucc.
a másik pedig a Bowers & Wilkins. (sajnos nem emlékszem már a pontos típusára, aki tudja az leíráhatná)
Volt aminél azt éreztem, (ADMD), hogy jó lenne ez, csak szarul van beállítva, túl nagy a tér és nincs semmi stereókép, nincs semmi térézet, hiába ültem a lehető legjobb henyen. Túl szélesre volt húzva.
A 400 milliós rendszer is tetszett, akkor nem tudtam az árát, de már akkor is úgy éreztem, hogy hiába lenne ilyenem, ehhez kell is ekkora tér, hogy értelme legyen. Na de melyik családi háznál van (tippre) 300nm-es akusztikailag ~kezelt szoba? Számomra inkább érdekesség volt, mintsem vágyni való cucc.
Ízlésekről kár vitát nyitni; az, hogy hány éve működnek és hány lemezt adtak ki, az a zenei minőséggel köszönő viszonyban sincs.kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 10:21
- A miheztartás végett:
Átmentem a Westendbe (a liftek mellett van az átjáró, nem kell megkerülni az egészet), a földszinten ettem egy kiváló hambit a Simon's Burgernél, és közben beugrottam a mellette lévő Drink Station-be egy kis üveges 12%-os Imperial Stout-ra.
Ezzel az egésszel az volt a probléma, hogy amikor visszamentem, a 400 milkós szett már nekem sem tetszett annyira, mint először, viszont szembe az ADMD-Sonus egyre jobban.
Szóval a hangulat nagyon rá tudja nyomni a bélyegét az ízlésre...
Ezzel az egésszel az volt a probléma, hogy amikor visszamentem, a 400 milkós szett már nekem sem tetszett annyira, mint először, viszont szembe az ADMD-Sonus egyre jobban.
Szóval a hangulat nagyon rá tudja nyomni a bélyegét az ízlésre...
Usher - Valhalla - Emotiva
- bigpocok
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 383
Egy kis gasztro is legyen benne…
A büfében 1200ft volt a sajtos pogácsa( körülbelül akkora mint a Lidl-ben), meg is jegyeztem a kiszolgálóknak, hogy ennyiért még nem ettem az ötven évem alatt sajtos pogácsát. Egy fal választott el minket a 400 milliós hangfaltól, ezért arra gondoltam, hogy ha ennyibe kerül egy hangfal, akkor mennyi legyen a pogácsa? Ez meg is nyugtatott az árát illetően:)

A büfében 1200ft volt a sajtos pogácsa( körülbelül akkora mint a Lidl-ben), meg is jegyeztem a kiszolgálóknak, hogy ennyiért még nem ettem az ötven évem alatt sajtos pogácsát. Egy fal választott el minket a 400 milliós hangfaltól, ezért arra gondoltam, hogy ha ennyibe kerül egy hangfal, akkor mennyi legyen a pogácsa? Ez meg is nyugtatott az árát illetően:)
Sugden Masterclass ANV-50 - Cyrus Stream XA - Philips CD304 - Dynaudio Contour Legacy - Bowers & Wilkins 802 F Special - Black Rhodium
2 X Dénes Péter Tube Mono Power Amplifier PP 8W - Dénes Péter Tube Line Preamplifier - Sugden Masterclass DAC-4 - Chario Aviator Ghibli- Black Rhodium
2 X Dénes Péter Tube Mono Power Amplifier PP 8W - Dénes Péter Tube Line Preamplifier - Sugden Masterclass DAC-4 - Chario Aviator Ghibli- Black Rhodium
Zana Zoli nagyon jó szaxofonos. Először a 2024 májusi Chielli Minucci/Djabe koncerten hallottam és abban a szokásosnál smooth jazzesebb felállásban jól illeszkedett a zenekarba. Aztán az áprilisi Djabe 40/Panta Rhei 50 koncerten láttam megint, akkor már megvolt a trombita is a szaxofon mellett (na és négy gitáros), és ismét nagyon jó volt.alto írta: ↑2025.11.16., vas. 13:21Ja, a kevésbé tájékozottak kedvéért, Zana Zoltán szaxofonos nem összekeverendő a Döglégy Zolival (Ganxsta Zolee), aki eredeti nevén szintén Zana Zoltán.alto írta: ↑2025.11.16., vas. 11:45Nem vagyok kifejezett Djabe rajongó - én a jazzben a veretesebb zenéket szeretem - de szerintem a maguk műfaji korlátai között elég igényes zenekar. Barabás Tamás basszusgitáron a hangszere legjobbjai között van, a tegnapi koncerten a trombitásukat helyettesítő Zana Zoltán szaxofonon meg parádés teljesítményt nyújtott. Továbbá ahogy Feri is említette, nagyon odafigyelnek a felvételeik hangminőségére, a kiadványaik többsége véleményem szerint nagyon jól is szól.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 09:20
Nekem teljesen más véleményem alakult.
Valami olyasmi, hogy itt, konkrétan, egy módfelett gyenge hang volt, hiába a 400M. És hogy teljesen el vagytok szállva, leginkább attól, hogy azt hiszitek, hogy a magas árcédula szerint összehordtok berendezéseket, és akkor jó hang lesz, és mindenki el lesz ájulva, ha kicsit feltekeritek a hangerőt.
Hát nem.
Ez a produkció teljesen nélkülözte azt az irányt, azt a szellemiséget, az audiokultúrát, amiért otthon építünk rendszereket és kilátogatunk egy ilyen rendezvényre. Semmi, de az égvilágon semmi sem volt itt kapcsolatban az elmélyült, odafigyelős, emberléptékű zenehallgatással.
Mint hangosítás, hogy milyen volt?, nyilván, sokkal jobb volt, mint az ilyesmi koncertek szokásos hangosítása. Ez szinte bizonyos. De ma bármelyik CC moziban, amiket amúgy nagyon nem szeretek, sokkal jobb és igazibb hangélmény észlelhető.
A zene?, már bocsánat, de mi ez a Djabe?? Hogy kerülnek ide? Egy kimondottan közepes zene és előadás, - részemre konkrétan egy rossz zene, igen, leírom még egyszer, nehogy félreértsétek, egy gyenge és rossz zene - elektromos alapokkal és kihangosítva? Nem arra gyűltünk inkább össze, hogy pl. egy tisztán akusztikus, mindenféle hangosítás nélküli zenélés után tényleg, lássuk, hogy milyen a 'reprodukált' zene?
Sokat szidjuk a demó felvételeket, amelyeket unos-untalan hallunk ezeken a kiállításokon. De bármelyiket hasonlítsuk már össze ezzel a Djabe dologgal... a leggyengébb is egy másik zenei galaxis.
Nem, nem kell, hogy mindenki 1685-ös Hans Rückers csembalót vagy 1948-as Furtwangler-t, vagy egy 2005-ös Alpha-t hallgasson... de az audiokultúrához a jó zene nagyon is hozzá tartozna.
A stadion hangosítás pedig talán kevésbé.
Szerencsére Mándoki csak dedikált és hülyeségeket beszélt, de nem lépett fel. Szerintem a Mándoki Soulmates az igazi parasztvakitó gyenge és rossz zene, világsztárokkal teletűzdelt igényesnek álcázott ócska haknizene, állami milliárdokkal teletömve.![]()
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 448
Vinkler!kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 15:27Vannak pletykák arról, hogy el akarná adni a rendezvényt a főszervező.Vinkler írta: ↑2025.11.16., vas. 15:12A Crown plaza egy nívósabb helyszín és a nagyobb terek valóban jobbak is. A kisebb szobák meg kb egyformán rosszak.
A Rezső féle show jó volt éveken át, de be kell látni, hogy érdemes lenne átadni a stafétát. Utopisztikus gondolat, de lehet érdemes lenne egy nagy, közös szervezés, az átadás-átvételre.
Egy nyertes biztos lenne. Mi. Akik miatt az egész létezik.
A fórum után bevállalhatnád a show-t is!
Újratervezés
Vannak pletykák arról, hogy el akarná adni a rendezvényt a főszervező.Vinkler írta: ↑2025.11.16., vas. 15:12A Crown plaza egy nívósabb helyszín és a nagyobb terek valóban jobbak is. A kisebb szobák meg kb egyformán rosszak.
A Rezső féle show jó volt éveken át, de be kell látni, hogy érdemes lenne átadni a stafétát. Utopisztikus gondolat, de lehet érdemes lenne egy nagy, közös szervezés, az átadás-átvételre.
Valóban utópisztikus, ennek szerintem kisebb az esélye, mint egy lottóötösnek!Vinkler írta: ↑2025.11.16., vas. 15:12A Crown plaza egy nívósabb helyszín és a nagyobb terek valóban jobbak is. A kisebb szobák meg kb egyformán rosszak.
A Rezső féle show jó volt éveken át, de be kell látni, hogy érdemes lenne átadni a stafétát. Utópiszikus gondolat, de lehet érdemes lenne egy nagy, közös szervezés, az átadás-átvételre.![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9507
A Crown plaza egy nívósabb helyszín és a nagyobb terek valóban jobbak is. A kisebb szobák meg kb egyformán rosszak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ja, a kevésbé tájékozottak kedvéért, Zana Zoltán szaxofonos nem összekeverendő a Döglégy Zolival (Ganxsta Zolee), aki eredeti nevén szintén Zana Zoltán.alto írta: ↑2025.11.16., vas. 11:45Nem vagyok kifejezett Djabe rajongó - én a jazzben a veretesebb zenéket szeretem - de szerintem a maguk műfaji korlátai között elég igényes zenekar. Barabás Tamás basszusgitáron a hangszere legjobbjai között van, a tegnapi koncerten a trombitásukat helyettesítő Zana Zoltán szaxofonon meg parádés teljesítményt nyújtott. Továbbá ahogy Feri is említette, nagyon odafigyelnek a felvételeik hangminőségére, a kiadványaik többsége véleményem szerint nagyon jól is szól.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 09:20Nekem teljesen más véleményem alakult.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 20:14
A képen látható 2 db Sonus Faber Suprema hangsugárzó és a 2 szub összesen 315.999.999.- Ft bruttó. A kábelezésssel, elektronikákkal valószínűleg fölötte vagyunk a 400 milliónak, vagyis, több, mint egy millió euróról beszélünk. Kb nagyjából egy ekkora helyen már ki tudja majd futni magát, érdemes elmenni meghallgatni tehát. Lenyűgözőnek mondanám, hogy egyáltalán elmehetnek az érdeklődők meghallgatni, érdemes kihasználni a lehetőséget.
Valami olyasmi, hogy itt, konkrétan, egy módfelett gyenge hang volt, hiába a 400M. És hogy teljesen el vagytok szállva, leginkább attól, hogy azt hiszitek, hogy a magas árcédula szerint összehordtok berendezéseket, és akkor jó hang lesz, és mindenki el lesz ájulva, ha kicsit feltekeritek a hangerőt.
Hát nem.
Ez a produkció teljesen nélkülözte azt az irányt, azt a szellemiséget, az audiokultúrát, amiért otthon építünk rendszereket és kilátogatunk egy ilyen rendezvényre. Semmi, de az égvilágon semmi sem volt itt kapcsolatban az elmélyült, odafigyelős, emberléptékű zenehallgatással.
Mint hangosítás, hogy milyen volt?, nyilván, sokkal jobb volt, mint az ilyesmi koncertek szokásos hangosítása. Ez szinte bizonyos. De ma bármelyik CC moziban, amiket amúgy nagyon nem szeretek, sokkal jobb és igazibb hangélmény észlelhető.
A zene?, már bocsánat, de mi ez a Djabe?? Hogy kerülnek ide? Egy kimondottan közepes zene és előadás, - részemre konkrétan egy rossz zene, igen, leírom még egyszer, nehogy félreértsétek, egy gyenge és rossz zene - elektromos alapokkal és kihangosítva? Nem arra gyűltünk inkább össze, hogy pl. egy tisztán akusztikus, mindenféle hangosítás nélküli zenélés után tényleg, lássuk, hogy milyen a 'reprodukált' zene?
Sokat szidjuk a demó felvételeket, amelyeket unos-untalan hallunk ezeken a kiállításokon. De bármelyiket hasonlítsuk már össze ezzel a Djabe dologgal... a leggyengébb is egy másik zenei galaxis.
Nem, nem kell, hogy mindenki 1685-ös Hans Rückers csembalót vagy 1948-as Furtwangler-t, vagy egy 2005-ös Alpha-t hallgasson... de az audiokultúrához a jó zene nagyon is hozzá tartozna.
Szerencsére Mándoki csak dedikált és hülyeségeket beszélt, de nem lépett fel. Szerintem a Mándoki Soulmates az igazi parasztvakitó gyenge és rossz zene, világsztárokkal teletűzdelt igényesnek álcázott ócska haknizene, állami milliárdokkal teletömve.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Szerencsére Mándoki csak dedikált és hülyeségeket beszélt, de nem lépett fel. Szerintem a Mándoki Soulmates az igazi parasztvakitó gyenge és rossz zene, világsztárokkal teletűzdelt igényesnek álcázott ócska haknizene, állami milliárdokkal teletömve.
Nem vagyok kifejezett Djabe rajongó - én a jazzben a veretesebb zenéket szeretem - de szerintem a maguk műfaji korlátai között elég igényes zenekar. Barabás Tamás basszusgitáron a hangszere legjobbjai között van, a tegnapi koncerten a trombitásukat helyettesítő Zana Zoltán szaxofonon meg parádés teljesítményt nyújtott. Továbbá ahogy Feri is említette, nagyon odafigyelnek a felvételeik hangminőségére, a kiadványaik többsége véleményem szerint nagyon jól is szól.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 09:20Nekem teljesen más véleményem alakult.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 20:14A képen látható 2 db Sonus Faber Suprema hangsugárzó és a 2 szub összesen 315.999.999.- Ft bruttó. A kábelezésssel, elektronikákkal valószínűleg fölötte vagyunk a 400 milliónak, vagyis, több, mint egy millió euróról beszélünk. Kb nagyjából egy ekkora helyen már ki tudja majd futni magát, érdemes elmenni meghallgatni tehát. Lenyűgözőnek mondanám, hogy egyáltalán elmehetnek az érdeklődők meghallgatni, érdemes kihasználni a lehetőséget.
Hát nem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Ezt a mondatod így nekik címezd:
- A miheztartás végett:
Nem állítok ki, semmi közöm a Sonus Faber/McIntosh rendszerhez, amit az Audiofil Szalon állít ki. Csupán felhívtam a figyelmet az eseményre, hátha lesz olyan, akinek újdonság és érdekesség élő progresszív rock/jazz/világzene fúziós zenét ilyen rendszeren meghallgatni.chord_ írta: ↑2025.11.16., vas. 09:20Nekem teljesen más véleményem alakult.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 20:14A képen látható 2 db Sonus Faber Suprema hangsugárzó és a 2 szub összesen 315.999.999.- Ft bruttó. A kábelezésssel, elektronikákkal valószínűleg fölötte vagyunk a 400 milliónak, vagyis, több, mint egy millió euróról beszélünk. Kb nagyjából egy ekkora helyen már ki tudja majd futni magát, érdemes elmenni meghallgatni tehát. Lenyűgözőnek mondanám, hogy egyáltalán elmehetnek az érdeklődők meghallgatni, érdemes kihasználni a lehetőséget.
Hát nem.
Ezt a mondatod így nekik címezd:
- A Sonus nagy rendszer hangjáról egy szót sem írtam a posztomban, mivel nem voltam és ma sem leszek kint. A lenyűgöző jelző a megjelenésre, a próbálkozásra és nem a hangra vonatkozik."teljesen el vagytok szállva, leginkább attól, hogy azt hiszitek, hogy a magas árcédula szerint összehordtok berendezéseket, és akkor jó hang lesz"
- A miheztartás végett:
Nekem az alábbi 3 rendszer tetszett: Kii audio seven kisdoboz, Etalon hangsugárzók, és az Alkalmazott Akusztika Plusz 3d nyomtatott hangsugárzói.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Nekem teljesen más véleményem alakult.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 20:14A képen látható 2 db Sonus Faber Suprema hangsugárzó és a 2 szub összesen 315.999.999.- Ft bruttó. A kábelezésssel, elektronikákkal valószínűleg fölötte vagyunk a 400 milliónak, vagyis, több, mint egy millió euróról beszélünk. Kb nagyjából egy ekkora helyen már ki tudja majd futni magát, érdemes elmenni meghallgatni tehát. Lenyűgözőnek mondanám, hogy egyáltalán elmehetnek az érdeklődők meghallgatni, érdemes kihasználni a lehetőséget.
Hát nem.
Akárhogy is, nagyon más a kettő hangulata, jellege, de mindkettőre érdemes elmenni az ismerősök miatt.
Mi volt a baj az Audio Expo házirendjével? Én kiállítóként nem érzékeltem semmi problémát...ANDS írta: ↑2025.11.16., vas. 07:58Vinkler által szervezett fórumtalálkozó is egyszer volt csak, mert hifishow jellegűre sikeredett… nekem az is tetszett.lacy írta: ↑2025.11.16., vas. 07:07
A szokottnál jóval "karcsúbb" só lett. Kevés kiállító és sótlan úgy majd egészében
…
…
Összegzésképpen
rövid volt és nem túl jelentős ez a hifisó.
….
Másrészt a savanyú a szőlő akkor illene a dologra, ha teszem azt én valamiben érdekelt lennék, de nem vagyok. Voltam az utóbbi sok évben szinte minden alkalommal, és volt elég sok olyan só ahol sokkal jobb volt az arány a tetszik-nem tetszik közt.
Most kevés kiállítóval sok nem tetszik "élménnyel" jöttem el, mért kellene agyba-főbe dicsérni?
Mért nem lehet elfogadni, hogy nekem pl más a véleményem, én másképp éltem meg.
….
De ez lényegtelen.
Nem kell dícsérned semmit. Lehet nézni, hány hang nem tetszett egy kiállításon, vagy lehet nézni, hány jó hang volt…nézőpont kérdése.
Szerintem a Rezső show jó helyen van, szemben a másik kiállítással, sokkal magasabb színvonalú ennek a szállónak a színvonala. Nálam ez két óriási pluszpont a Rezsőshow- nak.
Amit Te leírtál, hogy sótlan, meg jelentéktelen, nos, ez a véleményed, de ne várd el, hogy ezt megvitassam veled. Érezd így.
Én nem mentem el a másik kiállításra, hasonló okokból: nem tetszik az a szálloda, nem tetszik a 7. kerületi környék, nem tetszik az ottani házirend…. Ezek után nem megyek el oda, hogy utána fröcsögjek, hogy vacak, színvonaltalan.
Nem kötelező Mándokit meghallgatni….sem az előadását, sem a zenéjét. Ott lehet hagyni, kimenni.
Amelyik teremben nem tetszik a hang, azt nem kell hallgatni, ki lehet menni.
Az, hogy a Rezső show drága volt (4.000 forintért lehetett megnézni sokmilliós berendezéseket), az teljesen komolytalan álláspont.
BARTIMEX AUDIO Honlap
hú ember.. neked mennyire nem ment át a mondandóm, és/vagy olvasásértelmezési problémád vanANDS írta: ↑2025.11.16., vas. 07:58
Vinkler által szervezett fórumtalálkozó is egyszer volt csak, mert hifishow jellegűre sikeredett… nekem az is tetszett.
De ez lényegtelen.
Nem kell dícsérned semmit. Lehet nézni, hány hang nem tetszett egy kiállításon, vagy lehet nézni, hány jó hang volt…nézőpont kérdése.
Szerintem a Rezső show jó helyen van, szemben a másik kiállítással, sokkal magasabb színvonalú ennek a szállónak a színvonala. Nálam ez két óriási pluszpont a Rezsőshow- nak.
Amit Te leírtál, hogy sótlan, meg jelentéktelen, nos, ez a véleményed, de ne várd el, hogy ezt megvitassam veled. Érezd így.
Én nem mentem el a másik kiállításra, hasonló okokból: nem tetszik az a szálloda, nem tetszik a 7. kerületi környék, nem tetszik az ottani házirend…. Ezek után nem megyek el oda, hogy utána fröcsögjek, hogy vacak, színvonaltalan.
Nem kötelező Mándokit meghallgatni….sem az előadását, sem a zenéjét. Ott lehet hagyni, kimenni.
Az, hogy a Rezső show drága volt (4.000 forintért lehetett megnézni sokmilliós berendezéseket), az teljesen komolytalan álláspont.
hol írtam én azt, hogy jelentéktelen? lécci ne adj a számba olyan szavakat amiket nem mondtam (írtam)
az meg hogy sótlan.. az sem zavar, hogy a show helyett használtam? na most konvertáld a só-t ennyk fényében
Nem kötelező Mándokit hallgatni .. nem tudom észlelted-e de azt mertem írni, hogy kimentem pár perc után, nem csak onnan, hanem mindenütt, ahol..
Amúgy zenélni nem zenélt, hanem ellentétben velem, aki nem fröcsögött mint ahogy te állítod (tévesen) ő igen mivel egy ilyen hifi-s rendezvényen a többség - gondolom- nem arra kiváncsi, hogy folyamatában az elmúlt lecserélt? rendszert szidja fröcsögve!! mert ő azt tette, és sokkal jobban érdekelt volna az a része az életének, ami kötődne ahhoz, amiért odament sok sok ember a helyszínre.
most azzal érvelni, hogy melyik kiállítás hol van megtartva.. gyenge próbálkozás. nem teszik a környék? nem mindegy nekem, ha érdekel? Amúgy meg ráadásul tök lazán lehetett parkolni a föld alatt, nem is volt drága sem. Ha meg valaki nem autózik kb pont olyan jó a BKV arrafelé is.
a belépőről sem értetted a lényeget (nem tudom mi ezen a nehéz) ha azt veszem, hogy eddig is ennyi volt de reg után 1000-el olcsóbb, most már csak 500 ft-al, de ráadásul egy harmad akkora sőt lehet negyedakkora show-t (csak hogy értsd) kapsz cserébe, akkor talán jogos a felvetés. másrészt pont a sokmilliós berendezés nézegetés kapcsán is írtam (olvastad egyáltalán? ) hogy igen ez érdekes volt és ritka ennyi sok drága cuccot egy helyen hallgathatni, de ez nem a célközönség heti vásárlásának a célja.
De ha amúgy ilyet akarok látni akkor bejelentkezek demóra és elmegyek és megnézem
Max több helyre ha másokra is kiváncsi vagyok. Itt egy helyen sok van nézhető hallgatható. De nem a milliós holmik miatt megyek - én legalábbis, hanem ha jó a hang és tetszik a produkció az sem érdekel ha "csak" párszázezerbe kerül, és valószinű előbb lesz a többség vásárló ezekből mint az ezoterikus általad épp istenített több milliósakból.
ja és nem kell megvitatni, csak akkor te se szólj meg mást a véleményéért amit leír. még akkor sem ha nem egyezik a tiéddel :)
Vinkler által szervezett fórumtalálkozó is egyszer volt csak, mert hifishow jellegűre sikeredett… nekem az is tetszett.lacy írta: ↑2025.11.16., vas. 07:07
A szokottnál jóval "karcsúbb" só lett. Kevés kiállító és sótlan úgy majd egészében
…
…
Összegzésképpen
rövid volt és nem túl jelentős ez a hifisó.
….
Másrészt a savanyú a szőlő akkor illene a dologra, ha teszem azt én valamiben érdekelt lennék, de nem vagyok. Voltam az utóbbi sok évben szinte minden alkalommal, és volt elég sok olyan só ahol sokkal jobb volt az arány a tetszik-nem tetszik közt.
Most kevés kiállítóval sok nem tetszik "élménnyel" jöttem el, mért kellene agyba-főbe dicsérni?
….
De ez lényegtelen.
Na szóval már második vagy aki ezzel érvel.
Akkor olvashatnám hogy pl te mit láttál hallottál pl azoknál a kiállítóknál, amiket én említettem, és nem voltam megelégedve?
De várom, hogy kifejtsd részletesen hogy mi volt neked a katarzis élményed az ADMD vagy pl a Kaptonika szobákban?