Régebben nekem is volt hasonló problémám, de már nem emlékszem mit volt a megoldás, mert közben op rendszert frissíttettem meg gépet is váltottam. Biztosan mások is belefutottak ebbe, kell, hogy legyen "egyszerű" megoldás.SSS írta: ↑2026.01.01., csüt. 11:54igen mindenből a legújabb van. Gemini Pro ad pár tippet, de leginkább frissítés, cache kipucolás dimenzióban mozog. Egyetlen hasznosnak tűnő tipp az, hogy állítsam a midi setupban fixre a felbontást. De ezzel meg ugye megintcsak a nagyobb felbontású zenéket átkényszerítem egy tömörítésen, nem akarnék ebbe az irányba menni de ha más nincs...BLX írta: ↑2026.01.01., csüt. 11:39Nem vagyok a legjobb az ilyen fajta összehasonlításokban, de mintha Audirvanával "jobban" szólna a Tidal stream. Egyébként a Tidal desktop app nálam jól működik (MBP M1 Pro, macOS 26.1) szerintem azzal is nyugotan el lehet zenélni. A hiba, amit leírtál a felbontás váltásnál, bosszantó lehet, de biztosan van rá valami software-es megoldás. Legfrissebb Mac OS és Tidal desktop app van a gépeden? Lehet másoknak még van tippje, hogyan lehetne ezt megoldani.SSS írta: ↑2025.12.31., szer. 11:41Tanácsot szeretnék kérni. Alapvetően RPI a fő streamerem, de az új fejhallgató rendszerhez (chord mojo hifiman ananda) a laptopomat M1 Air gondolnám használni.
Tidal app vagy Audirvana? Régebben használtam Audirvanat akkor nagyon szerettem és jobbnak hallottam mint a Tidal appot. Azóta Tidal is változott most elég jónak hallom, de ha felbontása változik akkor lefagy néha. Audirvanaval legnagyobb bajom az ár, nem szeretem az előfizetéses cuccokat, mert arra folyamatosan csak fizetek.
Ha nem audirvana akkor lehetne egy sima wiim minit is használni és arról menne a mojo. Ezt meg picit feleslegesnek érzem mert fejhallgatót szinte csak munka közben használok akkor meg a laptop úgy is ott van.
Más ötlet esetleg, a Tidal megregulázására esetleg ne dobáljon ki ha a RES változik.
Ha mondjuk fixen 24/96-ra állítod? Az lehetne egy jó átmeneti kompromisszum, amíg megtalálod a megoldást? Gondolom a Tidal meg az OS egyszerre akarja használni az audio kijáratodat és emiatt nem engedi állítani a felbontást zökkenő mentesen?