Az is egy kolosszális nagy marhaság, hogy "A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen." Egyrészt nincs ilyen hogy a nagyobb kontraszt teljesen felesleges. Ez az első hatalmas blődség. Minél nagyobb a kontraszt, annál jobb. Másrészt hiába nagyobb a QB1000 fényereje, a fekete szintje is magasabb, így nem igen van nagyobb kontraszt(vagy ha van akkor se dupla, még megközelítőleg sem), mert a kettő viszonya hasonló marad. Persze ehhez tudni kellene értelmezni, mit jelent az a fogalom, hogy kontraszt.... Ettől független persze gondolkodás nélkül a QB1000-et venném a kettő közül, mert nem csak a fényereje nagyobb, de a dtm-je is sokkal jobb.Morph írta: ↑2025.11.24., hétf. 18:12Elég nagy badarságokat tudsz írni. Kár, hogy ilyen nagy hangot is adsz neki. A Te olvasatodban akkor a ql 3000 és 7000 már csak 6méter plusszos vásznakon használható? Szerinted a világon , hány ilyen felhasználó létezik? Illetve, a gyártó ajánlásai között sem szerepel ekkora méret. Vajon miért? Nagyon gyorsan engedjük el ezt a vonalat, hogy vissza kell venni a fényerőből meg ilyenek, mert egyszerűen és tényszerúen nem igaz az állításod. Ha a HDR megjelenítéshez szükséges fényerő megjelenítése a cél, az általad említett 5-6 méteres vásznaknál, már-már a Ql7000-es 10000lumenje sem elegendő!Den írta: ↑2025.11.24., hétf. 15:44A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen. A 12000B- nek 2700 AL a fényereje, ami szintén sok,- de nem baj egyáltalán- le kellett vennem belőle, pedig 4 méter széles a vásznam. A QB1000- nek 3300 AL, ami 5 méter széles vászonra való vetítésnél is elég lehet.cisco írta: ↑2025.11.14., pén. 15:17az Epson QB1000 szerintem egy igen jól sikerült darab. Sokkal jobban bejött mint az ls12000. A kontraszt kevesebb, de a nagyobb fényerővel azért sokat tud kompenzálni.
számomra egy érthetetlen dolog van, hogy nincs külön színprofil beállíthatóság sdr és hdr képmódhoz, amit a leggányabb tv is simán tud. nekem ez az egy tulajdonsága az amiatt nem venném meg, mert nem fogom tartalmanként kapcsolgatni még ezt is.
A 12000B- t teljesen kihasználva, olyan képminőséget lehet vele elérni, aminél jobbat már nem akarhat az ember!![]()
Na mind1! Csak már nem bírom magamban tartani a véleméynem, mert hirdeted a rossz igét a káosz papjaként. Mondom ezt ls12000 tulajként, úgy, hogy én picike 290-es vászonra vetítek és még soha nem éreztem azt, hogy sok volna a fényerő!
UFF
LS12000 kontraszt kalibrálva:

QB1000 kalibrálva: