Eltelik egy év és ugyanolyan kábel nincs?Alex_Aston írta: ↑2025.11.19., szer. 18:23És ha valaki pl. monoblokkokhoz szeretne kábelt, akkor féloldalas lesz a hang...?
Vagy bármi mas okból kettő egyformát?![]()
Vagy két hét?
Moderátor: cables
Eltelik egy év és ugyanolyan kábel nincs?Alex_Aston írta: ↑2025.11.19., szer. 18:23És ha valaki pl. monoblokkokhoz szeretne kábelt, akkor féloldalas lesz a hang...?
Vagy bármi mas okból kettő egyformát?![]()

És ha valaki pl. monoblokkokhoz szeretne kábelt, akkor féloldalas lesz a hang...?
Hát ez igaz, De én erre büszke vagyok. Fejleszteni szeretek.

Jó mélyre verhették be, ha több, mint 50 év kellett hogy előjöjjön, ráadásul "álmodban". Néhány éve még nem volt meg, mert 5-ből 3 kábeleddel nem is látta az audio-pc a dac-ot, a másik kettővel meg 16bit/44.1kHz-en is pattogott a hang 1m-es hosszon. Érdekes módon vannak olyan gyártók - akik ugye szerinted egyedül szépségre gyártanak kábelt, hisz a vevőknek nem célja, hogy használni is lehessen - pl Supra (ami sokminden lehet, de szép biztosan nem), akik akár a szabványon jóval túli, akár 8, 10 v. 15m-re is pattogás nélkül át tudják vinni USB-n a jelet nagy felbontáson is.
Gondolom a több ezer oldalnyi szabvány és megfelelőségi előírás maximális áttanulmányozása után. Azokat maradéktalanul betartva.
Az USB csatikat érdemes modifikálni.

Hallható az eredmény? vagyis már nem pattog?
Korán reggel, éhgyomorra, ilyen beírásoknak mi értelme van, akár szakmailag, akár intellektuálisan?
Egyik reggel - tegnap - arra ébredtem, hogy meg lehetne tuningolni az USB csatikat. Délelőtt ki is próbáltam. Hallható az eredmény. Na, az ilyen dolgokhoz nem árt, amit belevertek a fejedbe 5 év alatt.
Mit jelent az, hogy nem kell árnyékolni egy USB kábelt? Nagyon fontos dolgot! Azt jelenti, hogy a zaj vezetéssel terjed a készülékek között, nem pedig EMI/elektroszmog zavarja jelátvitelt.cables írta: ↑2025.10.30., csüt. 22:35----
... Ma reggel eszembe jutott egy ötlet, hogy a Z+ hálózati kábel zajszűrő szerkezetének mintájára talán lehet csinálni olyan USB tápvezetéket, ami régi huzalokból van (ami mindig előny) és nem kell árnyékolni. ... Őszintén szólva nem vártam, hogy meg fog szólalni. De megszólalt és nagyon jelenlétes a hangja.
...

Darvas László is már nyúlta az ötletet mástól, mint te vagy ez neki saját ötlete volt? Ő is vállalt utána bércsupaszítást jó pénzért vagy csak megosztotta a nagyérdeművel ezt az élményét, a dolog pozitív és negatív oldalát és a továbbiakat rájuk bízta?cables írta: ↑2025.10.15., szer. 06:35-----
Darvas László bicskával vágta le az összekötőjéről az árnyékolást és a műanyag köpenyt. Aztán feltett egy lemezt és attól, amit hallott elállt a lélegzete. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb, ha nem kell levágni az árnyékolást és a műanyag köpenyt.
Power-R Csupasz összekötők
RCA pár 60 e, XLR pár 80 e, SPDIF 50 e, AES/EBU 60e
Egy friss vélemény a Facebook-ról
Faragó Zsol véleménye a csupasz IC-ről.jpg

Mennyivel olcsóbb ha már erre hivatkozol?
Segítek, mert úgy látom, nem megy...: