cables írta:
Itt van a kutya elásva. A vezetett zaj szűrésén múlik egy hálózati kábel jósága. Ezzel teljesen egyetértek. Nem mintha ez számítana valamit is :)
...
Én még véletlenül sem azt mondtam, hogy jobb a vékonyabb vezető. Azt mondtam, hogy van egy optimum a huzal vastagságban és a felett már romlik a felbontás. Árnyékolás meg nem kell, kettős árnyékolás meg végkép nem kell. Ami kell, de nagyon az a zajszűrés, a vezetett zaj szűrése.
Rakjuk logikus rendszerbe az általad megfogalmazottakat!
- Meghallgatásaid során azt tapasztaltad, hogy a legjobb hangot az i.) hosszas pihentetésnek köszönhetően az előállítás stresszéből adódó kristályhibákat már "kiheverő", ii.) "optimális" vastagságú (ugyanakkor általánosságban "vékonyabbnak" számító), iii.) lehetőleg árnyékolásmentes kábelek biztosítják.
- A kábel jósága elsősorban a "vezetett zaj szűrésén" múlik.
Adja magát a következtetés, hogy az 1. pontban leírt kábeleknek a "vezetett zaj szűrésében" kell jeleskedni. Számodra méréstechnikai szakemberként a célravezető út az lenne, hogy ezt a következtetést jól dokumentált mérésekkel támaszd alá, így hallgattatva el a kétkedőket. Ennek hiányában viszont az egész marad a személyes "sejtésed" szintjén.
Ezt követően még mélyebbre lehet ereszkedni a nyúl üregébe, és megvizsgálni a zajspektrum hatását abból szempontból, hogy egyes komponensei miként fejtik ki hatásukat, i.) közvetlenül hallhatóan, a hangtechnikai lánc további elemei által feldolgozva, erősítve, ii.) indirekt módon a lánc további elemeibe jutva, azok működését befolyásolva.