asebestyen írta: ↑2025.11.05., szer. 14:59
Vinkler írta: ↑2025.11.05., szer. 13:48
pärt írta: ↑2025.11.05., szer. 13:41
Nem, minden Dura Ace.
Talán a hátsó sornál van a legnagyobb különbség a Dura javára az Ultegrához képest. Tudom árban is.
Az ultegra nagyon gumizik, mi?
A 12 speedes sorokat nem ismerem,de a korábbi verziókban a DA-n voltak titán lánckerekek, aminek rugalmassági modulusza jóval alacsonyabb, mint az acélé. A 105ös sorokon csak 3 lánckerék volt alubakon, ami szintén "rugalmasabb", mint az acél. 11sp esetén az alut kompozitra (mőöanyag) cserélték, még rugalmasabb. 12nél ezt el is hagyták. A 105 volt a legparasztabb az acél lánckerekeivel, de oda meg műanyag távtartó járt (ahogy 11sp esetén már az Ultegrához is. De legaláb cserélhető volt alura). A Sram pg1170 meg megmaradt fém mindenhol (11sp) és csak a felső 3 van alubakon és kb hozta az ultegra súlyát, ha hiúk vagyunk.
Amúgy DA rendszerben a DA lánc kialakítása miatt (belső szemek oldalfala véknyabb, ezért irányos) érdemes a DA sort használni, amivel összelőtték (12sp esetén nem tudom, így van e).
Ezeréves emlékeim szerint a kmc X sorozata agresszívabb volt, mint a többi lánc, a hirtelen megindításokra gyorsabban és határozottabban reagált (gázreakció), cserébe, veretős üzemmódban kb 2500-3000-et élt max. Nem gondolom, hogy közülúnk sok embert érintene a félpercenkénti, majdnemMaxPower megindítás (lószparádé), ahol ez leginkább előnyt jelent(ene)
De ezek már régi csontok, csak erős idegzetüeknek (az acél záróanyát ki is hagytam

) :
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu